Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 8
Madamar spune:
Laura, Artu - sunt aici sa va multumesc
Laura - asa mi se pare si mie ca vad" sub piele ceva acumulari - dar poate "vad" eu aiurea.
Oh, deci doare pe bietii pui... cred ca voua vi s-a facut acea debridare - nu?
Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, imi alaptez puiul
Reallaura spune:
Mary da. la voi a spus ca e nevoie de altceva? Of, sper sa scapati usor. Tinem pumnii azi!
Cat despre durere, da, ii doare, Mirci a suferit vreo 2 sapt, il puneam mereu in apa calduta cand facea pipi si tot nasol era...ca sa nu mai zic cand il apuca prin parc pipi. Dar la altii dureaza mai putin vindecarea.
Onana spune:
Neatza!
Mary, am citit doar postul tau acum si am intrat sa te linistesc!
Deci, chiar daca mergeti la chirurg, la noi intai a incercat o decalotare fortata, nu cred ca se arunca nimeni direct la operatie. Deci, i-a pus un pic de crema cu anestezic acolo, local si apoi cu o pensa i-a desfacut pielicica. Sgur ca a plans, l-a durut, dar e o sansa sa scape de interventie. Apoi trebuie sa-l decalotezi si tu la fiecare baita sa nu se lipeasca la loc, DAR NU IN SEARA CU DECALOTAREA; in seara respectiva il lasi in pace si de-abia de-a 2 a zi umbli acolo; noi am facut parafimoza, si a fost nevoie de interventie, dar nu e asa grav. Nu e circumcizie, se cheama debridare, practic ii desprinde pielicica, repet, nu e circumcizie (sigur, daca nu se rezolva cu debridarea se poate face circumcizie, insa dr notru chirurg a zis ca parerea lui este sa lasam lucrurile acolo cum ne-a lasat Dumnezeu, dar sa rezolvam fimoza!).
Anestezia e de fapt o sedare, deci mai putin serioasa si fara asa riscuri ca o anestezie generala propriu zisa, interventia dureaza 10 minute max, in jumate de ora se trezeste. Mai greu e apoi ca-l ustura cand face pishu, mai plange, etc, dar in cateva zile veti da totul uitarii, cel putin Mateo. Asa ca o sa treaca repede, curaj!
Si noi, cu Tudor, vom trece prin acelasi lucru, doar ca pediatra noastra ne-a zis sa mai asteptam, pana spre un an. Insa am o prietena care i-a facut baietelului debridare la o luna si totul a mers perfect.
Madamar spune:
sorana, multumeasc!
mi s-au mai lipezit in minte aspectele si pasii de urmat.
azi sper sa fie ziua cu raspunsurile de la medici - vom vedea daca o facem sau nu azi...
multumesc inca o data ca mi-ati fost aproape.
FETELE CARE ALAPTATI - inainte sa vina, menstruatia s-a"anuntat" cumva? Eu am de ieri o secretie deranjanta, in cantitate mica, de culoarea lohiilor "tirzii" si dureri de burta destul de vagi... Mateo are 4 luni jumate aproape - sa fie bun "termenul" de "scutire" avut pina acum?
Mai sunteti inca fete pe alaptat exclusiv care nu ati fost vizitate de "armata rosie"?
Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, imi alaptez puiul
Reallaura spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ancutzicab
Wow, Laura, ce precoce e Ilinca! Bravo! |
Anca merci! Recunosc ca e printre cei mai mari bblushi de pe forum, dar e precoce fata de fratele ei la aceeasi varsta
veronicach spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madamar sorana, multumeasc! mi s-au mai lipezit in minte aspectele si pasii de urmat. azi sper sa fie ziua cu raspunsurile de la medici - vom vedea daca o facem sau nu azi... multumesc inca o data ca mi-ati fost aproape. FETELE CARE ALAPTATI - inainte sa vina, menstruatia s-a"anuntat" cumva? Eu am de ieri o secretie deranjanta, in cantitate mica, de culoarea lohiilor "tirzii" si dureri de burta destul de vagi... Mateo are 4 luni jumate aproape - sa fie bun "termenul" de "scutire" avut pina acum? Mai sunteti inca fete pe alaptat exclusiv care nu ati fost vizitate de "armata rosie"? Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10 Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! Fericita, imi alaptez puiul |
Mary va tinem pumnii...sa aveti parte de medici competenti, interesati si rabdatori
..............
nici la mine nu s-a prezentat menstru,inca, eu o astept cu nerabdare ;))(azi vroiam sa intreb si eu daca mai este cineva, ca mine )
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
Reallaura spune:
MAry Ilinca are aproape 5 luni jumate. EU ciclu nu am din 2007, de cand am ramas insarcinata cu Mirci Am alaptat un an, apoi am ramas iar.
Alinutzaa spune:
Salutare
artu ma bucur ca s-a rezolvat problema
Mary ufffff, complicat cu decalotarea si debridarea asta.
Eu la Tudor am ales sa fac decalotarea. Si am facut-o in fiecare seara la baita cate un pic. LA 1 an i s-a facut un control de catre un chirurg pediatru, nu se decalota complet iar medicul ne-a zis sa continuam ca si pana acum, nu e nevoie sa intervina. Asa ca nu stiu sa iti povestesc din experienta proprie cum e cu debridarea.
Am auzit insa de o crema - Mercurialis salba - care cica ar fi de ajutor la decalotare. Vezi ca la Parintii intreaba a fost la un moment dat un subiect despre ea. Problema ar fi ca nu se gaseste la noi, ci in Germania. Dar poate gasesti pe cineva, poate chiar aici pe DC, sa ti-o trimita.
veronicach spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Reallaura MAry Ilinca are aproape 5 luni jumate. EU ciclu nu am din 2007, de cand am ramas insarcinata cu Mirci Am alaptat un an, apoi am ramas iar. Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
Laura eu asteptam menstru ca sa incep anticonceptionalele...inseamna ca pot astepta mult si bine ?!
ufff...oricum de la 6 luni vreau sa "trec" pe diafragma
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
Reallaura spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui veronicach
Laura eu asteptam menstru ca sa incep anticonceptionalele...inseamna ca pot astepta mult si bine ?! ufff...oricum de la 6 luni vreau sa "trec" pe diafragma mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 |
Ah, eu zic merci fara. DAr iti poate veni si mai repede.