Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (21)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna dragelor,

Multumim celor care au intrebat de noi si ne-au dat sfaturi sau ne-au incurajat
Strengarita mea e bine daca e sa ne luam dupa analize - si urina si cele de sange au iesit perfect, doar ca ea continua sa manance f putin, doar seara si la mesele de noapte ce mai mananca bine, cand e adormita nu protesteaza deloc, nu stiu care-i treaba... Am ajuns sa cred ca pur si simplu nu mai am suficient lapte si se enerveaza cand, dupa cele 5 min de supt, nu mai curge asa jetul...

O sa intreb mai multi medici si daca toti ma sfatuiesc sa completez cu LP, asta e, nu-i tragedie, decat sa o las sa-i fie foame...

De ceva vreme nu prea mai doarme ziua, zicea Rocsy mai demult de 5 ore, uau, de la 2 luni n-a mai dormit asa mult... Acum suntem pe 3-4 reprize de juma de ora...

Offf, Marylena, biata de tine, si asa din 10 in 10 minute o tine TOATA noaptea???? Si daca nici ziua nu doarme de rupe inseamna ca in 24 de ore doarme cat, macar 8 ore?? Daca nu, eu zic sa mai mergi la alt medic sa intrebi, sa nu fie totusi o pb medicala. Altfel, si eu tot incerc diverse chestii s-o mai adorm ziua, masina de spalat vad ca functioneaza destul de bine - poti incerca orice fel de 'white noise', se gasesc si casete, si lasa sunetul sa mearga macar juma de ora dupa ce a adormit, sa intre in faza de somn profund. Am incercat si eu infasatul de vreo saptamana, nu functioneza de fiecare data dar parca o ajuta sa adoarma mai rpd, ca nu mai da din manutze si nu se mai agita. Si mai incearca sa-i dai ceiut de tei seara la culcare.

Alinutzaa ce-mi place ca esti asa relaxata cu greutatea, de-as putea sa fiu si eu mai putin stresata, offf. O pt fetita curajoasa care nu a plans deloc.

Ioana, ce pacat ca nu mai plecati la Pragaaa, si ce noroc pe amicii vostri!

Vero, ce bine ca a iesit bine rez de la biopsie, asta-i cel mai impprtant!

Mira offf, sper sa nu se complice treaba si la degetul asta....

Fetele, ce frumoooos ca v-ati vazut azi asa multeee!!!
Noi cele cu Tineretului ce facem, ne vedem in weekend? Cum va fi vremea, stie cineva?

Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Buna ziua tuturor mamicilor si beblicilor!

Am absentat cateva zile, motivat in weekend, nemotivat in restul saptamanii...

Va multumim din suflet pentru urari, pa pupam cu drag si va intoarcem urarile inzecit, tuturor! La multe lunite, ani si zeci de ani tuturor bebelusilor odiseei!

Raspund pe masura ce citesc ultimul capitol, mai pe diagonala, ca sunt in criza de timp, ca de obicei...

Ioana, sper din suflet ca s-a rezolvat problema cu sanul, fetele ti-au dat sfaturi bune si sper ca macar vreunul dintre ele sa fi functionat! ... gata, am citit ca s-a rezolvat, ma bucur tare!

Ati povestit de kg acumulate in sarcina... si eu sunt, de luni, la dieta. Am pus in sarcina 23 kg, dupa 10 zile de la nastere aveam 18kg mai putin, ramasesem cu un surplus de 7 kg, la care - in aceste 6 luni - am mai adaugat, pe nesimtite, inca 10 kg!!!! Nu stiu cum, alimentatie haotica, nesomul primelor luni si mancatul noaptea, ciugulitul zilnic a tot felul de dulciuri si snacks-uri pe afara etc. Cert e ca, zilele trecute, mi-a sarit nasturele de la ultima si singura pereche de pantaloni ce ma mai incapeau la limita si, dupa un plans de 1 ora in fata oglinzii (ca si cum pana atunci nu m-as fi vazut cata sunt), am decis ca gata, nu mai aman nicio zi dieta. De luni tin dieta Montignac, e singura cu care eu am avut - si in trecut - succese notabile, si totodata cea mai lejera pentru mine, maaaaaaaare gurmanda... Si targetul meu e de 25 kg, indiferent cat va dura. Momentan de sport nu ma incumet sa ma apuc, odata ca sunt prea grasa sa pot face vreun efort momentan, iar in al doilea rand n-am cand sa fac asta, decat daca las m#259;z#259;richile singure cu tati, seara, rupand din putinul nostru timp de familie.

Virginia, eu le-am luat fetelor de la Auchan niste fasulete de iarna, nou aparute la ei. Nu stiu ce intelegi tu prin combinezoane, dar ce am luat eu e gecuta si sac pentru picioare, ce se prind cu capse una de alta, iar partea de la picioare se poate inchide si sub forma de crac de pantalon. Tu te referi, cred, la pantalonasi de fas cu bretele...?

Ioana, felicitari pentru achizitie! E un aparat foarte bun pentru familie!

Legat de administrarea profilactica a fierului, eu le dau fetelor din a doua luna de viata Fe Hausmann 3 pic/zi si Vigantol 2 pic/zi... nu mi-am pus niciodata intrebarea daca e bine sau rau, am mers pe mana doctoritei si gata...

Legat de menstruatie, mie mi-a revenit la fix cateva zile dupa ce am renuntat sa ma mai mulg si am terminat cu laptele. De atunci imi vine regulat, la 28 de zile... stau pregatita cu pastilele anticonceptionale in dulap de 3 luni deja, dar cum sotul a cumparat initial un vagon de prezervative, am ramas momentan sa le epuizam pe alea, pe fast-forward...

Mira, vacanta frumoasa!

Gata, trimit mesajul ca iar a trecut o zi pana sa citesc...

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Vero, multa sanatate lui Matei! Asteptam o zi mai calda si insorita, poate ne mai intersectam in parc!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Si cateva cuvinte despre mazarichi:

De cand cu decesul bunicii mele si drumul la Timisoara, au inceput sa aiba mucisori. Concomitent, au aparut si probleme de alimetatie cu ele, din cele descrise si de voi nu demult... Intai la o masa, apoi la doua.. si tot asa, pana am ajuns ca saptamana aceasta efectiv sa ne luptam cu ele la fiecare din cele 4 mese! Dupa 50 ml de lapte, se opresc amandoua, incep sa planga, sa tipe, sa impinga biberonul cu manutele, sa ne sufle laptele in fata, sa se zvarcoleasca de mai sa ne pice din brate... Si nicicum nu mai reusim sa le linistitm. Am incercat de toate: hranit separat, hranit prin somn, hranit cu forta, lasat flamande... nimic. Doar ”pacaleala” cu cantecele, gadilaturi, rasete si printre ele strecurat biberonul in gurite cateva secunde mai functioneaza... Sper sa fie doar o etapa si sa treaca.

Am fost ieri la vaccinul de 6 luni si nu l-am mai facut, pe motiv de semne de raceala... desi in afara de mucisori alte simptome n-au, de 2 saptamani. Dar doctorita zice, si probabil are dreptate, ca de accea n-au nici pofta de mancare.

Am inceput sa ne jucam si de-a auto-diversificarea... Momentan am montat scaunelele speciale de mancat si le tinem mult in ele, de cate ori mancam noi, sa le facem ”pofta”... Stiu ca suna diabolic, dar asa zice la carte... Am primit deja si suficiente semnale ca sunt interesate sa manance, deci am inceput sa le ofer cate o bucatica de mar/para... e distractie maxima, le place la nebunie sa suga pe bucatile de fruct, insa problema e ca le aluneca din manute frecvent si-mi trebuie multa rabdare sa le dau inapoi, de 100 de ori, bucata... Dar asta e, o luam incet!

Din pacate, am decis sa nu merg exclusiv pe auto-diversificare, ci sa le dau si suc de fructe - pentru vitamine naturale, in sezonul rece, dar si cereale - o masa pe zi. Momentan le-am lasat sa-si bage singure lingurita de cereale in gurite, nu va spun cum au aratat dupa aceea! Si-n urechi au avut maglavais!

LE-am si filmat, o sa pun sper chiar azi filmuletele pe blog! :D

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutare dragelor!

Intru un pic, ca-s tot mereu pe fuga

Super intalneala noastra de azi, cam scurta, ce-i drept, da la ce frig era afara, bine si-asa! Anca, nu-ti face grii cu logoreea, chiar n-am remarcat! Oricum avem multe de vb..Trebuie repetata.

Alina, multumesc inca o data, in principiu cred ca pot duminica, tu pe la ce ora vrei? Venim noi in Tineretului sau unde vrei tu..Cu slingu m-am convins ca nu-i de noi, nu sta nicicum, sa vedem cu wrap cum o sa fie..

Fug acum, am un bebeu fomist si urlacios..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

mamici care alapteaza si nu numai, poate vreti sa mergeti maine in parcul izvor. se oganizeaza un eveniment mondial . uitati detalii

http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/

noi incercam sa ajungem.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biajitaru spune:

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Ei, scumpelor, ce bine a fost la intalneala!!
Sorana, Vivela, Bia, Anca multi
Anca ei, cum sa fi vorbit tu cam mult?? si mie mi se pare ca am vb eu cam mult dar ce sa facem, asta e. sunt multe de spus.
Artu ce dulce e Sabina, imi place de ea ce chic e!
marylena nu stiu ce sa te sfatuiesc, din pacate. si eu l-am avut pe Mirci asa. Sanul il linistea intotdeauna aproape- cand nu erau dintii.

A mea tuseste nevoie mare.ooof. I-am facut aerosoli si o sa-i dau iar prospan.
R-ocsy cum sunteti?
Bia al tau a mai tusit?

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010

Azi nu prea a mai tusir dar sa vad la noapten cum se prezinta. Acum daca tot am programare la medic maine ma duc sa vad ce zice ca sa fiu eu linistita.

Bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

incerc un capitol nou

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mai_iun_2010 spune:

CAPITOL NOU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Ioana1234-chiar imi pare rau ca nu mai plecati!

Maribell - cam "grea" banana pt micuta - si mai ales ca prim aliment - asta daca am inteles bine si fetita a ingerat...

Ancuta - sa va fie de bine intilnirea si sa reusiti reeditarea;)!

Marilenac-asta se intimpla numai de-o vreme? Imi pare rau ca nu pot veni cu un sfat - iar privind locul de munca: te rog, nu te gindi acum, pentru ca nu poti schimba nimic, eventual te intristezi si mai rau! Hai pup! SI ce sa iti urez?! Nopti linistite!!!

Mira - draga mea: eu de la 39 laaaa... 41 de la nush ce "dr..." (nu scholl). Nu=mi venea sa cred ca port la ghete (la ce frig se anunta nu am mai investit in pantofi...) marimea de mai sus! Imagineaza-ti!!!
Of, unghiile astea: eu am scapat atunci seara: am zgincilit, scos puroiul, scaldat cu alcool de 70, unguent cu galbenele si baneocin pudra. Insa nu stiu pentru cit timp... ce se intimpla oare? sistemul imunitar e... miner?
concediu minunat va doresc, sa revii remontata si neinfectata! Pup fetele!
Si noua ne va fi dor de tine!

Dau send, sa nu pierd capitolul:)!

Mary, mamica lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Fericita, imi alaptez puiul

Mergi la inceput