preaviz, apoi CIM pe perioada determinata

preaviz, apoi CIM pe perioada determinata | Autor: ilincalif

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor

Incerc sa va prezint foarte succint dilema mea. Am lucrat 23 de ani neintrerupt ca referent la o institutie publica (functionar public), unde recent au fost facute reduceri drastice, disparind toate posturile de referent. Am primit ieri 28 septembrie preaviz de 30 de zile si mi s-a sugerat sa accept varianta sa fiu platita pe perioada 1 oct 2010- 1 februarie 2011 pe statul de plata al unei subunitati, ca personal contractual, la acea data revenind din CIC o colega care trebuie obligatoriu restabilita pe post.
Intrebari :
1. Cit e de legal sa se procedeze asa ? Si daca e legal, nu e imoral sa dai afara un om ca sa il repui pe un altul ?
2. Dupa cele 4 luni de CIM pe perioada determinata, pot sa beneficiez de somaj ?
Va multumesc din suflet pentru lamuriri si pentru timpul acordat.

Nici macar nu sint sigura ca am postat unde trebuie... mii de scuze anticipat, dar sint intr o stare de nervi fara numar !!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilincalif

Buna ziua tuturor

Incerc sa va prezint foarte succint dilema mea. Am lucrat 23 de ani neintrerupt ca referent la o institutie publica (functionar public), unde recent au fost facute reduceri drastice, disparind toate posturile de referent. Am primit ieri 28 septembrie preaviz de 30 de zile si mi s-a sugerat sa accept varianta sa fiu platita pe perioada 1 oct 2010- 1 februarie 2011 pe statul de plata al unei subunitati, ca personal contractual, la acea data revenind din CIC o colega care trebuie obligatoriu restabilita pe post.
Intrebari :
1. Cit e de legal sa se procedeze asa ? Si daca e legal, nu e imoral sa dai afara un om ca sa il repui pe un altul ?
2. Dupa cele 4 luni de CIM pe perioada determinata, pot sa beneficiez de somaj ?
Va multumesc din suflet pentru lamuriri si pentru timpul acordat.

Nici macar nu sint sigura ca am postat unde trebuie... mii de scuze anticipat, dar sint intr o stare de nervi fara numar !!!!

Ioana si maimutzica Zamfiruca (7 02 2006)
"Ne nastem uzi, goi si flaminzi... Abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc ! ..."

Legal este sigur, nu inteleg unde ar fi imoralitatea. Postul tau nu mai exista, ti s-a oferit unul pe perioada determinata, angajatul fiind in CIC. (am inteles corect?)

Poti refuza contractul pe perioada determinata, iti parcurgi preavizul si poti apoi beneficia de somaj.
Poti accepta acest contract, si apoi intri in somaj - este un contract ca oricare altul, doar limitat in timp, deci stagiu de cotizare in asigurarile de somaj.

La ce te referi cand spui "sa dai afara un om ca sa-l pui pe altul?" La angajata care este in CIC?
Daca da - total gresit, ea ARE un contract de munca, suspendat pe perioada acestui concediu - si se intoarce apoi la slujba ei.
Tie ti se ofera inca cateva luni cu CIM inainte de somaj - nu este dreptul tau, este doar o oportunitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincalif spune:

Mediajust, cred ca nu am fost bine inteleasa.
Imoral mi se pare pentru ca i se face loc ei, care inainte a lucrat in serviciul personal, acum i se face loc la secretariat pe postul meu care dispare pe 31 ianuarie pentru mine, dar hocus pocus apare din nou pe 1 feb , pentru ea.
Vezi tu ceva moral in asta ?
Dai afara un om care 23 de ani a facut secretariat, fiind cotat cu calificativ f bine, ca sa pui in loc pe altcineva pe care e musai sa il reprimesti dupa suspendarea de 2 ani ?
Poate vad eu gresit problema. Imi cer scuze .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai eu nu vad unde reapare postul tau? Postul tau este desfiintat - pa si pusi. Exista postul ei dar ea este in CIC deci ai posibilitatea de a lucra temporar pe acel post pana revine ea din CIC. Este pozitia ocupata de ea nu de tine dar momentan este libera aceasta pozitie pana revine ea. Nu vad ce nu este clar?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Ilinca, eu cred ca esti foarte suparata - dar incearca sa fii rationala si sa intelegi tu ce se intampla, ca sa poti da date corecte, ca sa fii ajutata. Nervozitatea nu foloseste - si nici apecierile la furie.
Intre primul si al doilea mesaj al tau nu exista nicio legatura, sunt doua situatii cu totul diferite.

Intai spui ca a disparut postul tau - nu mai exista referenti, si ti s-a oferit un contract pe perioada determinata LA O ALTA SUBUNITATE, pe postul unei doamne in CIC.
Apoi schimbi datele problemei - moment de la care nu mai intelege nimeni nimic.
Deci: ce s-a intamplat cu postul doamnei care este in CIC?
Ce-i cu subunitatea?
Cum si, mai ales, la ce entitati juridice sunt definite posturile?

Cu tot respectul, eu nu mai inteleg nimic, cu toata bunavointa. Sugestia mea este sa intelegi EXACT ce se intampla, lasand furia si frustrarea, daca chiar ai nevoie de un sfat.

Mergi la inceput

Mediajust, Marius,
eu sint foarte suparata si probabil de aceea m-am exprimat poate neclar.
De ce mi se pare imoral ? Pai s-au desfiintat posturile de referent, al ei de la personal, al meu de la secretariat, ok. Dar cum o institutie trebuie sa functioneze, deci ii trebuie un secretariat, s-a recurs la o solutie ingenioasa : postul a ramas in realitate, exista, dar pentru ca pe hirtie a disparut, acum e platit de la unitatea subordonata. Si aici intervine partea care mi se pare mie dubioasa : e postul pe care lucrez eu si pe care am lucrat ani de zile, care mi se ia pentru a-i fi dat colegei.
Deci nu e vorba ca mi s-a oferit sa lucrez pe postul ei, situatia e chiar inversa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hotaraste-te odata s-au desfiintat cele doua posturi sau nu?
Acum scrii ca da... apoi scrii ca nu...

Citat:

Pai s-au desfiintat posturile de referent, al ei de la personal, al meu de la secretariat,

Citat:

postul a ramas in realitate, exista, dar pentru ca pe hirtie a disparut, acum e platit de la unitatea subordonata. Si aici intervine partea care mi se pare mie dubioasa : e postul pe care lucrez eu si pe care am lucrat ani de zile, care mi se ia pentru a-i fi dat colegei.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

traim in Romania , Marius !

posturile s-au desfiintat, ambele.
dar cum institutia nu poate functiona fara activitatea de secretariat (care nu mai apare in organigrama!) s-a gasit solutia de a se plati acest post pe statul de functii al unei subunitati.

e o rezolvare Made in Romania
e de mirare ????

Mergi la inceput