Grupa pregatitoare, obligatorie?

Grupa pregatitoare, obligatorie? | Autor: medeea76nou

Link direct la acest mesaj

Fetita mea cea mare (4 ani si 2 luni) este in grupa mijlocie. Vrem sa incepem scoala cand va avea 6 ani si 2 luni, ceea ce inseamna ca nu va mai prinde decat grupa mare la gradi, apoi va trece direct la scoala.
Cat de grav poate fi faptul ca vom sari peste grupa pregatitoare? Cunoasteti copii in aceasta situatie? Cum s-au descurcat la scoala?

Mamica de Tea (2006) si de Ana (2008), in curand din nou 13+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

probabil ca la anul o sa faca pregatitoarea in loc de grupa mare.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Fetita mea e in grupa mare (are 4 ani si 9 luni) si in grupa cu ea sunt vreo 7 copii care anul viitor merg la scoala,ca au deja cca 6,5 ani.Ei bine,educatoarele lor s-au pus deja sa ii puna pe toti la treaba cu activitati ca la grupa pregatitoare.In principal pentru cei ce merg la scoala la anul,dar au zis ca e oricum mai bine asa ca poate vine legea ca trebuie dati la scoala la 6 ani si sa fie cat de cat pregatiti cu totii.La noi nu e cazul ca a mea toamna viitoare va avea doar 5 ani si 9 luni,dar e o idee buna cred.Oricum ei ii plac activitatile de mate,scriere de liniute,puncte si litere asa ca nu ma plang.
Poate vor proceda si la voi la fel invatatoarele la anul,mai ales daca mai sunt si alti copii in aceeasi situatie.
De obligatorie deci nu cred sa fie obligatorie,din moment ce copiii de care ziceam vor merge la scoala direst de la grupa mare.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Conform legii invatamantului este obligatorie grupa pregatitoare.
La inscrierea la scoala va fi ceruta o adeverinta eliberata de gradinita.

Educatoarele pot lucra separat programa de pregatitoare cu acei copii ce vor merge la scoala chiar daca grupa lor este :grupa mare.
Si se va elibera adeverinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Teoretic grupa pregatitoare e obligatorie. Practic nu. La inscrierea la scoala se cere o hartie de la gradinita, mai exact de la educatoare. E un formular psiho-pedagogic destul de sumar. Multe gradinite nu il dau decat la sfarsitul anului, in conditiile in care inscrierile la scoala se fac din ianuarie, asa ca marea majoritate a inscrierilor se fac fara aceasta hartie.
Referitor la ceea ce invata in grupa pregatitoare...depinde de copil si de educatoare. Pustiul meu cel mare nu a facut grupa pregatitoare. A terminat grupa mare la 6 ani jumate si a mers la scoala. 9 copii au plecat la scoala, restul din grupa urmand si pregatitoarea. Educatoarea stia ce copii vor pleca la scoala (ea ne-a indrumat ca e ok sa-l dam) si a lucrat cu ei - ca si cu ceilalti- bastonase, cifre. In anul urmator, la pregatitoare s-a facut materia de clasa 1: litere, adunari...Un coleg de gradinita cu care am pastrat o relatie apropiata este acum in clasa 1 (al meu e deja a 2-a) si a intrebat-o pe mama lui daca nu poate sa-l treaca intr-a 2-a ca se plictiseste (stie deja sa scrie si e pus sa faca betisoare, face adunari si scaderi cu trecere peste ordin si e pus sa caligrafieze cifre).
In concluzie, daca copilul e pregatit mental pt scoala (are rabdare, intelege cat de cat responsabilitatea temelor, poate sa se concentreze un timp mai indelungat) stie sa faca betisoare, cunoaste literele de tipar si cifrele - poate merge la scoala fara nici-un fel de probleme. Pe nici-o hartie data de gradinita nu scrie ca a terminat pregatitoare, mare sau...orice altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

de acord cu ce a spus Anya.Si al meu a mers la 6+ani la scoala.Nu s-a pus problema grupei pregatitoare.Daca bine imi amintesc, din formularul de la gradinita reiesea doar ca in perioada_-a urmat gradinita nr._.

C+C=Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

nu e obligatorie (inca), dar invatatoarele sunt foarte fericite daca copilul are 4 ani de gradinita, a urmat si grupa mare, si cea pregatitoare.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

medeea, dar nu e prea micuta s-o dai la scoala la 6 ani si 2 luni ?
eu am inceput scoala la varsta de 6 ani si 3 luni, tin minte ca aveam multi colegi mai mari cu 1 an, ma depaseau ca statura, erau mai "dezghetati"; imi povesteau parintii ca n-aveam stare in banca, vorbeam in timpul orelor, ma plictiseam rapid, etc.

si in scoala primara si la liceu am fost cu un an in urma majoritatii colegilor mei (ca varsta, ma refer) si crede-ma ca se simte diferenta; privind in urma mi-as fi dorit foarte mult ca parintii mei sa ma lase sa mai copilaresc inca un an la gradi si sa intru in clasa I la varsta de 7 ani si 3 luni...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

La grupa pregatitoare incepe sa invete cititul, scrisul, socotitul, etc. Eu am considerat ca este mai bine pentru el sa invete aceste lucruri confortabil si relaxat in pregatitoare, cu colegii pe care-i stie de 2 ani si cu doamnele cu care se intelege ffff bine. Nu cred ca e obligatorie pregatitoarea, dar nu ai putea lua in calcul sa mai ramaneti un an la gradi? Acuma tu stii cum e mai bine pentru fetita si care sunt prioritatile....eu una l-as lasa la gradi pana la clasa a 4-a daca as putea

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu i-as lasa la gradi pana se insoara, dar n-o sa mi mai ia nimeni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Medeea eu zic sa nu-ti faci planuri de acum. Adica mai sunt 2 ani pana atunci. Mie mi se pare micuta la 6 ani si 2 luni. Va avea colegi de 7 ani si 10 luni .... si este diferenta (de capacitate de concentrare, de atentie, nu numai de cunostinte).
In plus ghiozdanul are 5 - 7 kg. Daca ai o fetita micuta si slabuta o sa-i fie greu sa-l care.
Fi-mea s-a dus la scoala la 7 ani fara cateva zile. E inaltuta si nu e slaba (acum are 8 ani, 135 cm si 32 kg). Crede-ma ca de-abia taraia ghiozdanul ala anul trecut.
Pe de alta parte daca este cu adevarat pregatit copilul (fizic, psihic, ca nivel de cunostinte) poate ca e pacat sa-l tii in loc si sa nu-l dai la scoala.

Mergi la inceput