Cu copilul la Urgente

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

asa si noi intrii la urgenta te duci la asistenta spui ce are copilul apoi ii ia temp daca e cazul apoi te trimite sa te inscrii te intreaba de esti asigurat au ba iti cere actele nr de asigurat etc in functie de gravitate am sta de la juma de ora la 4 ore
in sala de asteptare alaturi de alti copii care boleau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Si tot vorbim de urgente. Sa va spun cum m-au impachetat cu copilul de la spitalul particular si m-au trimis la stat cu masina noastra personala? Si cu vorblele doctorului: "fugiti la Budimex, ca nu stim ce se poate intampla! La noi e hotel cu asistente si doctori, internam doar cazuri ce n-au nevoie de internare" Da, criza de astm, bronsiolita de severitate medie, copil micutz, am ajuns la Budimex la 3 noaptea in insuficienta respiratorie, oxigen, branula, etc. In 12 ore copilul a fost mult mai bine, fiindca i s-a facut ceea ce trebuia, in spitalul ala infect, de catre asistentele si doctorii de care se plange toata lumea.
Si legat de asteptare. Problema fiecaruia e cea mai grava si mai importanta pentru el. Obiectiv nu poti fi cand e vorba de copilul tau. Il vezi numai pe el si suferinta lui. Pe cand la urgente vin 20 de cazuri ca al tau. Langa tine poate sa stea un copil la fel de bolnav sau poate mai rau si nu-l vezi, nu ai ochi pentru el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Dupa cum spuneam, nu am experienta in ale urgentei, nu am mai avut nevoie pana acum. Dar voi spuneti ca asa se face si in alte tari, va cred pe voi, dar parca nu imi vine sa cred. Urgenta nu e urgenta pana la urma? Sau care e traducerea medicala pt Urgenta? Adica va dau un exemplu. Sunt in masina cu copilul, mic, mare, nu conteaza varsta; gaseste un obiect si il baga in gura, si ii ramane in gat si nu mai poate respira. Cat poate rezista o fiinta fara sa respire, cateva minute, maxim. Deci, eu ce fac? Merg la urgente, da? Ei si acolo astept pe hol. Si pt ce astept, ca daca nu intervine cineva, URGENT copilul moare,nu? Sau ii cade copilului un dulap in cap, sau altceva, sau cade de la balcon, sau sau... eu ce fac, astept sa isi de-a sufletul, astept salvarea care oricum degeaba mai vine dupa zeci de minute, sau ore, sau imi iau copilul in brate si fug la spital? Dar sa inteleg ca merg degeaba, nu? Ca nu e ca in filme, unde se intra cu bolnavul/ranitul in brate, acolo este preluat pe targa si dus in operatie, la resuscitare, etc.. Eu asta nu inteleg, sau mai bine zis eu asta intelegeam pana acum prin termenul de Urgenta. Eu spre exemplu, ieri nu am mers cu copilul pt ca avea febra mare, ci pt ca se invinetise la fata si parea inconstient. Si din cate stiu eu, care nu sunt medic, cand un om se invineteste, devine inconstient nu e semn bun.Adica ala nu e pacient de dus cu el si asteptat la usa cu el in brate, 2 ore !!!

Si inca o chestie. Vorbeati de conditiile din salile de asteptare din tarile civilizate. Ei bine, la Budimex nu sunt nici macar suficiente scaune pe care sa stai cat astepti, nu ca ti-ar mai sta gandul la statul pe scaun, dar asa, ca o paranteze. Ce sa mai zic de loc cu jucarii, de tavite pt voma, de asistenta care vine si te consulta inainte de a intra nici nu mai vorbim... Copilul nostru a varsat odata in alea 2 ore de asteptare, am avut noroc ca tatal a avut spirit de observatie si a ochit un cos de gunoi, ca altfel voma pe jos, si pun pariu ca ne dadeau asistentele afara, ca atunci si-ar fi facut aparitia , binenteles. Deci , mai e ceva de spus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cand este urgenta adevarata (copilul se sufoca sau are oasele pe afara in urma unui accident) nu te vor lasa sa astepti. Insa de obicei asteapta cei care nu sunt chiar urgente. Cu febra de ex, care pana la urma poate fi tratata acasa.

Ce au mai facut astia aici in sistemul medical e programare la urgenta. Bine se numeste "out of hours" si practic functioneaza sambata si duminica si noaptea cand medicul de familie nu lucreaza, este la spital si ii suni iar ei te programeaza.

Asta ca sa reduca din parintii panicati care ajung la spital la urgente cu febra pentru ca medicul de familie nu lucreaza.

My reason

Mergi la inceput

Si inca o chestie. Cat am stat si asteptat, dupa mine venise o femeie cu doua fete de 9-10 ani, nu stiu pt ce venisera, dar erau langa mine cand le-am auzit ca dupa ce termina mai repede cu doctorul se duc in Carrefour ca sa ia orez din ala la 5 kg !!?? Deci, era treaba lor pt ce au venit, dar clar ca urgenta nu era. Sau mai era acolo o adolescenta, 17-18 ani, care fara nici o jena i-a tipat prietenului in telefon ( atunci a auzit toata lumea, nu numai eu) ca a venit pt ca de dimineata i-a venit menstruatia si dupa calculele ei trebuia sa vina peste vreo 4-5 zile... Intr-adevar , mai erau acolo si parintii cu copii letargici, galbeni la fata, deci clar bolnav, care erau acolo de cine stie cate ore inaintea noastra....
Una peste alta, capitolul asta a fost pt mine f traumatizant. Nu-mi doresc sa mai trec prin asa ceva si nu doresc asta nimanui, adult sau copil, bolnav mai grav sau mai putin grav. Cu totii avem dreptul la viata! Sa ne ajute Dumnezeu sa ne-o traim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Si inca o chestie. Cat am stat si asteptat, dupa mine venise o femeie cu doua fete de 9-10 ani, nu stiu pt ce venisera, dar erau langa mine cand le-am auzit ca dupa ce termina mai repede cu doctorul se duc in Carrefour ca sa ia orez din ala la 5 kg !!?? Deci, era treaba lor pt ce au venit, dar clar ca urgenta nu era. Sau mai era acolo o adolescenta, 17-18 ani, care fara nici o jena i-a tipat prietenului in telefon ( atunci a auzit toata lumea, nu numai eu) ca a venit pt ca de dimineata i-a venit menstruatia si dupa calculele ei trebuia sa vina peste vreo 4-5 zile...

Hehehe, pai daca erau aici asteptau domnisoarele acestea vreo 2-3 zile probabil pana nu mai erau urgente.

My reason

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Cand este urgenta adevarata (copilul se sufoca sau are oasele pe afara in urma unui accident) nu te vor lasa sa astepti. Insa de obicei asteapta cei care nu sunt chiar urgente. Cu febra de ex, care pana la urma poate fi tratata acasa.

Ce au mai facut astia aici in sistemul medical e programare la urgenta. Bine se numeste "out of hours" si practic functioneaza sambata si duminica si noaptea cand medicul de familie nu lucreaza, este la spital si ii suni iar ei te programeaza.

Asta ca sa reduca din parintii panicati care ajung la spital la urgente cu febra pentru ca medicul de familie nu lucreaza.

My reason

Da Luna, nu stiam ca asta se practica in alte tari, dar exact asta mi-a fost impresia cand m-am vazut ajunsa acolo in asteptare. Am crezut ca poate nu am intrat noi pe unde trebuie, ca de fapt aia nu e sala de Urgente. Dar se pare ca aia era, adica asta inseamna sala de Urgente la noi in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Eu am ajuns cu pruncu din dotare de doua ori la urgenta. De fiecare data cu rotavirus ... si cu manifestarile de rigoare: febra, varsaturi, tuse pana varsa. Si de fiecare data, cand m-au vazut cu el lesinat in brate, nu doar ca m-au primit (de fiecare data era o ora destul de inaintata in noapte) dar medicii au venit imediat.
Si ne-au tratat si frumos, si prietenos, si politicos, in conditiile in care nici limba n-o vorbim, si trebuiau sa ma si englezeasca cu mine ca sa pricep ce are si cum e copilul.
Dar ... e alta lume.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Dar voi spuneti ca asa se face si in alte tari, va cred pe voi, dar parca nu imi vine sa cred.
_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

Ah Claudia,tare m-ai facut sa zimbesc!

Pai intotdeauna amn vrea ca al nostru pui sa aiba intietate,ca e bolnav,ca e mai destept,ca e mai timid,ca e mai...!

Urgentza inseamna altceva decit febra mare!Cind ajungi la spital esti intrebat care si cum sunt simptomele si daca intr-adevar este urgentza dupa standardele lor,nu te lasa sa asteptzi 2 ore!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Eu personal nu am fost cu copilul la urgenta imediat cum a facut febra sau a varsat ca asta nu am mai mentionat mai sus,am sunat mai intai doctora copilului mi-a spus ce sa fac ca sa ameliorez situatia,de ex cand a varsat ,atunci cand am ajuns la urgente am sunat-o mai intai pe ea,ia-m spus ce are si ce alte simptome,si mi-a spus prin telefon ce sa fac ,nu mai tin minte exact ca eram,cand am vz ca si ce mi-a dat ea sa-i dau nu da roade si mi-l varsa,am sunat-o iar,si mi-a zis" dute la urgente ca se deshidrateaza copilul,nu mai tine de tine" si atunci am dat fuga la urgente,ca asa din prima nu cred ca se duce nimeni,dar eu cand am ajuns cu ea era alba ca varul si varsa absolut tot ce ii dadeam,ce era sa fac,asa puteam sa stau sa astept doua ore in plus acasa nu?....te duci la urgente pentru ca e urgent si ai incercat toate metodele stiute de tine si de dr ta,nu aiurea,cinste claudiei carea punctat cum trebuie,ar putea o sistenta sa vina sa vada starea copilului care sta la coada 2 ore cu o urgenta nu?......dar nu vin decat cu banu in buzunar sistemul nostru e infect dar aici traim si asta e.....dar eu ma intreb daca un copil care vine la urgenta sta 2 ore sa astepte din cauza nepasarii si doamne fereste moare,ce se intampla,se iau masuri? urgenta, e urgenta macar sa vina cineva sa intrebe in alea doua ore de asteptat ce simptome prezinta copilul,si pun pariu daca cineva ar muri acolo s-ar gasi scuza.... a,da,pai suntem prea putine si nu facem fata la atatea urgente....asta ar fi scuza lor si ar fi imediat absolviti de orice vina.Va pup Eu am avut o experienta asemanatoare,am ajuns la urgente din cauza unui rosu in gat acut de multe ori,odata m-am nimerit in aceiasi camera cu un copil in coma,in timp ce ne lua datele mie si fetitei am stat acolo si aera plini de dr acolo pe langa el,ceea ce am sa va spun e un pic socant: am auzit doctorii vorbind citez:(vorbeau despre copilul in coma),ce zici ma asta mai traieste? nu stiu ma,dar sa vina dracu sa-l ia de aici la bucuresti,ca eu nu-mi bat capul cu un caz asa grav! AI VAZUT-O PE MASA CUM ARATA ,CE DRACU SA STIE AIA SA CREASCA COPII,socant!!!!femeia plecase de acasa in fuga si am vazut-o la usa cand am plecat,era in capod si papuci asa apucase femeia sa plece imbracata,si avea cearcane,probabil de nesomn,si nearanjata la par ca de era femeie simpla de la tara.PE MINE ASA ceva ma socat si nu uit ziua aia cat oi fi.SUNT si medici "jos palaria"dar sunt si unii care ziua si banii...asta e....important sa nu mai avem de a face cu dr si spitalele.

Mergi la inceput