Cu copilul la Urgente

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Ok, sa zicem ca nu a fost cu adevarat urgenta, ca ne-am panicat noi, desi cred ca fiecare parinte s-ar fi panicat daca si-ar fi vazut copilul vanat la fata, dar acum ma intreb, nestiutoare fiind si nemaitrecand pana acum printr-o urgenta... au procedat bine la spital? Trebuia sa chemam noi salvarea, desi am ajuns mai repede cu masina? Ce trebuia sa facem? Sau ce trebuie sa facem, daca Doamne fereste chiar se iveste o urgenta, daca isi sparge capul copilul, daca nu mai respira, etc? In cazul de urgenta pt copil nu se merge tot la un spital de copii, sau la cel mai apropiat spital? In cazul nostru, cel mai apropiat spital este Budimex, locuind in cartier.... Va rog, ajutati-ma cu raspunsuri, ca inca am ramas cu gandul la situatia de azi si sunt oarecum panicata... Va multumesc!

_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

ne place sau nu asta ,asa se procedeaza löa urgentza!deci au procedat corect si intr-adevar daca e urgentza se cheama salvarea!2 ore de asteptat este normal la urgentza!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

acum 1 an ,dupa doua zile in care copilul a vomat,se trezeste dimineata si incepe sa respire suierator,ca si cum ar fi facut o criza de astm-desi nu are astm.
m am speriat teribil si am plecat cu el la budimex[sunt din giurgiu],pt ca la noi in oras fusesem la debutul bolii si mi se spusese ca are o indigestie.
am mers la budimex la urgenta,am asteptat f mult pana ne a venit randul,desi copilul era aproape lesinat[avea atunci 4 ani si jumatate].
am reusit sa intram ,in sfarsit,dupa care a tb sa merg cu el sa i se ia sange,sa i se faca ecografie si sa l vada un dr chirurg.
numai la ecografie am asteptat o ora si cred ca numai dumnezeu a facut o minune,astfel incat copilului meu sa nu i se intample o nenorocire.
cand am ajuns inapoi,la urgenta,,cu rezultatul investigatiilor[mentionez ca nu m a insotit nimeni,mi s a aratat doar pe unde sa merg pt a face investigatiile],ne au internat de urgenta la reanimare,pt ca glicemia copilului era 40.mi s a explicat apoi ca respiratia aceea suieratoare se numeste acidoza bazica si e facuta din cauza deshidratarii,iar din cauza glicemiei scazute putea face oricand convulsii hipoglicemice care determinau leziuni cerebrale .toate asistentele s au mirat ca nu s a intamplat nimic grav ,pt ca de obicei,la 40 glicemie,se declanseaza convulsiile.
asta ca sa vedeti cam cat de operativi sunt cei de la budimex.nu mai zic cum m am chinuit cu copilul de 17 kg,sa l port in brate la etaj si iar la parter pt analize,desi aveam operatia de cezariana deschisa.

dar asta se intampla si pt ca vin la urgenta cazuri care ar putea f bine sa se duca la medicul de familie,cu o usoara tuse sau raceala sau putina febra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Cu urgentele noi am patit asa: ziua, aglomeratie, asteptat si cate 2 ore, vazut, rezolvat. Asta cred ca o data, fiindca de atunci, exceptand datile cand am chemat salvarea (de 2 ori in aproape 5 ani) am fugit cu copiii in urgenta (la Budimex) numai noaptea! Faceam ce faceam cu ei acasa (febra 40, frison, ce-o fi fost), dar pana sa treaca de ora 23 nu mergeam la spital de frica aglomeratiei si a asteptarii. Si inca ceva ce ni s-a spus si am aplicat: niciodata nu se pleaca la drum cu copilul care are febra foarte mare (39 cu 5). Se scade cu orice pret temperatura copilului acasa, sau se cheama salvarea. Altfel face Doamne fereste convulsie pe drum.
Si inca ceva, un minim de triaj se face acolo in urgente, in aglomeratie: esti intrebat care e problema. E greu de decis care copil are prioritate, ca nimeni nu vine acolo de placere. Banuiesc ca din zecile de copii care asteapta sunt multi cu febra, voma si alte simptome foarte suparatoare.
Una peste alta, eu am fost multumita de tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

E asa renumit acest spital, incat se inghesuie toata lumea acolo. poate si de asta e asa aglomerat. eu am avut de 2 ori probl cu copilul, adata la 7 luni si a doua oara la 9 lui cand mi-a facut febra 40.5. de fiecare data l-am pus in masina in jurul ore 22.30 si am mers la spitalul Victor Gomoiu. In ciuda a tot ce se spune despre acest spital (atunci erau in reamenajari), am gasit medici si asistente devotate de fiecare data. De ambele dati s-a lasat cu internare de o sapt. Copilul meu la 7 luni nu statea inca in fund nesprijinit (nascut prematur) si am avut parte de un medic excelent, care dupa medicatia care i-a prescri-o, in 2 sapt copilul se ridica singur in picioare. A doua aoara, am ajuns la alt medic (nu stiam atunci ca te poti cere la acelasi medic la care ai mai fost). Aceeasi tratatie, vb bland, se joaca cu copilasii, au rabdare. La fel si asistentele. Iar bani nu au vrut sa-mi ia nimeni. Poate sa ma consider eu mai norocoasa ca am dat peste oameni care stiu sa-si faca meseria cu daruire?!?

Sanatate multa puiutului.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Apropo de subiect sa va spun ce am patit odata,mi-a varsat copilul in jeturi cum ai spus si tu si m-am speriat si m-am dus la urgente,la fel facuse si febra si tot tacamul,am ajuns la urgente tot cu masina personala,pentru daca astepti dupa salvare exista riscul sa pateasca ceva copilul pana vineajunsi acolo,ne-a trimis la consultatie,in fata copiii cu duiumul,eu stateam la coada cu copilul car nu se oprea din varsat,si numai avea ce varsa mititica si varsa un lichid ciudat,mi s-a facut mila de ea si am intrat cu forta cerand parintilor de la coada sa ne acorde intaietate,saracii parinti care vazuse cum e copilul ne-au acordat prioritate,in fata usii a inceput sa verse iar,vine o infirmiera si ne ia la rost ca de ce nu avem grija unde varsa,am crezut ca barbatimiu o s-o ia la bataie...dar s-a abtinut...doar urland la ea si atat,cand am intrat cu copilu,o dr faorte antipatica ne-a luat la rost ca de ce nu am intrat mai repede cu copilul"noi incercasem",apoi in loc sa-i acorde atentie copilului ne-a trimis la asistenta sa-i dam datele,intre timp copilul mai varsa odata,apoi de disperrarea care ne cuprinde ne ducem la dr si ii bagam o suma destul de frumoasa in buzunar,imediat ni s-a acordat atentie,prioritate,internare,tratament.etc Va spun sincer ca dupa ce ne-am linistit,ne batea gandul sa le facem sesizare,ce rezolvam,se stie ca asa merge pe la noi,venea cel mult tv pe capul lor ,era un subiect despre care se dadea din cap 2 zile si atat,vai de noi si de capul nostru de tara.Avem o dr la noi in oras care omoara copiii cu zile,le da tratamente dupa ureche,vb numai de sihastrii in pustiu,eram cu copilul odata la ea la urgente,copilul avea 39 si un pic febra si deabia isi tinea capul,si ea imi spune mie si lui barbatimiu de obama ca are semnul diavolului in frunte fara nici o legatura,fiind oras mic toata lumea stie ca nu e de dus la ea cand e de garda ca e dusa cu pluta,si am intrebat de ce nu se face ceva sa o dea afara,raspuns nu vine nici un alta dr in locul ei si nu au personal,sunt trei dr ea e a treia,deci asta e,te duci la urgente in alta parte,la pitesti,targoviste care e mai apropiat sau ai noroc sa fie ceilalti medici de garda si nu ea,noi avem noroc ca matusile noastre sunt asistente acolo in spital si putem sa sunam sa intrebam cine e de garda,dar altii,a nenorocit copiii a caror parinti locuiesc la tara si nu au cunostinta,mie a vrut sa-mi interneze copilul la o luna de pneumonie"desi nu avea"si sa- faca genta si ampicilina la 8 ore in fund,la 1 luna,am semnat pe proprie raspundere ca nu dorim internare si am mers cu copilul la bucuresti la grigore alexandrescu,acolo i-a facut radiografie pe spusele noastre si a consulatat-o in amanunt,copilul nu avea nimic,decat un rosu in gat minor si colici,am vrut sa luam rezultatul si radiografia si sa ii facem sesizare,dar am zis ce rost are ca oricum afar nu o da,vroiam macr sa salvez alti copii,dar m-am lasat pagubasa,acum parca imi pare rau pentru ca la ceva vreme un copil era sa moara din cauza ei.Va pup si imi pare rau ca am fost atat de generoasa in scris dar vroiam sa vedeti ce se intampla la noi in tara in unele localitati,sper sa aveti rabdarea sa cititi pana la capat.Va pup si cat mai putine incidente neplacute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

eu sambata am ajuns cu fetita la budimex de urgenta...am chemat salvarea ca nu mai putea sa respire ...era foarte racita si facuse o criza de astm avea si freba 39, a venit smurdul imediat cinste lor ,sau purtat exemplar si nu a vrut sa primeasca nimic ,ia pus tot felul de fire pe ea , aparate si mascuta de oxigen...am ajuns acolo si o acritura de asistenta a considerat ca nu este urgenta si ne-a dat pe hol afara sa asteptam la rand cu toate ca se vedea cu ochiul liber ca avea dificultate la respirat.....de tot rahatul ....am luat-o si am plecat la particular si cam tot atat ma costat...cat le bagam lor in buzunar am platit taxa si a fost tratata super bine...
pe cine ne bazam cand avem o urgenta cu copiii? daca nu ne permitem sa platim taxele de la particular , ce facem...ne mor copii in brate , din cauza sistemului infect? Mie groaza sa ma gandesc la o noua urgenta
---------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Atata vreme cat sunt parinti care considera ca 2 ore de asteptat la urgente e putin, atunci cand copilul are febra si e semi-lesinat, atunci nu se va schimba nimic, niciodata in tara asta. Poate intra cineva dintr-o tara mai civilizata sa ne spuna si noua ce e o urgenta si cum se trateaza acolo. Credeti ca in tarile civilizate se asteapta la rand la urgente, 2 ore, printre zeci de copii bolnavi, fara nici un bon de ordine, unde se intra care cum are tupeu mai mult ?? Sau credeti ca in tarile civilizate se asteapta sa vina salvarea cand cu masina personala ajungi intr-un minut?. A, sau poate da, se cheama salvarea, pt ca acolo vine de urgenta si au si medici calificati care de multe ori intervin si salveaza pe loc, pana sa se ajunga la spital.

Eu am ales, daca vreodata voi avea vreo urgenta voi merge la privat. Pt ca daca un PARINTE considera ca pot astepta 2 ore la urgenta, ce pretentii sa mai am de la o asistenta sau de la un dr care poate nu are copii , deci nu se sensibilizeaza la durerea celor mici. Pt ca pana la urma de asta este vorba, de doctorii scarbiti de meseria lor, de faptul ca nu se pot inbogatii de pe urma pacientilor, drept pt care ii trateaza cum ii trateaza, pe care nu ii sensibilizeaza nimic altceva, decat teancul de bani indesat in buzunar.De parca le-ar fi promis cineva ca odata ajunsi doctori vor fi bogati si vor avea palate si scum traiesc in mizerie. De parca e vina pacientului ca ei o duc rau. De parca pacientul o duce mai bine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Atata vreme cat sunt parinti care considera ca 2 ore de asteptat la urgente e putin, atunci cand copilul are febra si e semi-lesinat, atunci nu se va schimba nimic, niciodata in tara asta. Poate intra cineva dintr-o tara mai civilizata sa ne spuna si noua ce e o urgenta si cum se trateaza acolo.

_

Claudia nimeni nu considera ca este normal sa stai 2 ore la urgen´tza cu un copil bolnav,ins adin pacate asa este procedura!

Eu am stat cu copil si cu sotzul si pentru mine personal,mai bine de 2 ore la urgentza,deci vorbesc de stat civilizat!Si pe mine m-a deranjat,si pe mine m-a enervat-mai ales ca atunci cind am fost eu in cauza imi era atit d erau incit nici pe scaun nu puteam sta,insa...am asteptat!

Si mi s-a explicat de ce si cum cind am intrebat cuzm de e psoibil asa ceva:deci intii medicul de familie si daca nu potzi ajunge la el,datorita starii grave-salvarea!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:

Atata vreme cat sunt parinti care considera ca 2 ore de asteptat la urgente e putin, atunci cand copilul are febra si e semi-lesinat, atunci nu se va schimba nimic, niciodata in tara asta. Poate intra cineva dintr-o tara mai civilizata sa ne spuna si noua ce e o urgenta si cum se trateaza acolo. Credeti ca in tarile civilizate se asteapta la rand la urgente, 2 ore, printre zeci de copii bolnavi, fara nici un bon de ordine, unde se intra care cum are tupeu mai mult ?? Sau credeti ca in tarile civilizate se asteapta sa vina salvarea cand cu masina personala ajungi intr-un minut?. A, sau poate da, se cheama salvarea, pt ca acolo vine de urgenta si au si medici calificati care de multe ori intervin si salveaza pe loc, pana sa se ajunga la spital.

_

In tarile civilizate nu prea se duce lumea la urgente pt o temperatura de 39, decat dc sunt si alte simptome ingrijoratoare.

Din experienta mea, am ajuns cu copilul cu temp 41 la urgenta (m-au chemat de la gradinita sa il iau pt ca avea febra mare si era moale, apatic). M-am speriat pt ca avusese in urma cu doua luni pneumonie si mi-a fost teama sa nu fi facut din nou.
Am ajuns la urgente, am spus ce se intampla, ne-au luat in evidenta si am asteptat 5 ore!!, nu doua, cinci ore, dupa 3 ore a venit o asistenta si l-a consultat sumar, apoi am mai asteptat inca doua ore, pana cand ne-au dat un pat si au venit medici sa ii faca diverse teste. Am asteptat in sala de asteptare cu toti ceilalti copii. Intr-un final avea otita:)) mi-a fost invatatura de minte si nu o sa mai merg niciodata la urgente doar pt simplul motiv ca are febra.

Febra nu e motiv de urgenta, decat dc e insotita de alte simptome mai grave, e normal sa astepti atata si sa aiba prioritate cazurile mai grave.
E frustrant, sigur ca da, pt tine copilul e cel mai important, dar exista cazuri cu adevarat grave care au nevoie de serviciul de urgenta.

Dar intr-adevar aici salvarea vine in cinci minute maxim, sunt f pregatiti, in sala de asteptare au tot felul de jucarii care fac asteptarea mai suportabila si odata intrat esti consultat si ti se fac teste rapid, toata lumea se poarta frumos.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:

Atata vreme cat sunt parinti care considera ca 2 ore de asteptat la urgente e putin, atunci cand copilul are febra si e semi-lesinat, atunci nu se va schimba nimic, niciodata in tara asta. Poate intra cineva dintr-o tara mai civilizata sa ne spuna si noua ce e o urgenta si cum se trateaza acolo. Credeti ca in tarile civilizate se asteapta la rand la urgente, 2 ore, printre zeci de copii bolnavi, fara nici un bon de ordine, unde se intra care cum are tupeu mai mult ?? Sau credeti ca in tarile civilizate se asteapta sa vina salvarea cand cu masina personala ajungi intr-un minut?.

Cum e aici: intri la urgente (pediatrie) cu copilul in brate. Te duci la un ghiseu unde te ia in evidenta (de ce esti acolo, cum te cheama, bla bla). Apoi mergi in sala de asteptare. Asteptarea poate fi lunga. Poti ajunge si la 2-3-4 ore in functie de gravitate si ce alte cazuri mai sunt. Nu se intra in ordine ci in functie de urgenta.

O data am mers cu o fetita a prietenilor care di-a spart fruntea in pragul nostru de la usa. Rau. Sangera rau. Am intrat, am mers in sala de asteptare, desi mai erau copii ea a primit atentie inaintea lor. Insa prima oara vin in sala de asteptare, o asistenta vine, dezinfecteaza rana, se uita, vede cat de grav este. Apoi au dus-o in alta sala si au pus lipici la rana (nu au cusut-o pentru a nu avea semn mare).

Cand am fost cu cea mica cu enterocolita (avea 6 luni) am mers si cred ca am stat in sala de asteptare 2 ore pe putin. Insa in acest timp a venit asistenta, i-a luat temp in ureche, a venit apoi cu paracetamolul, apoi a venit cu biberon de unica folosinta cu electroliti. Nu ne-am simtit neglijati pentru ca pe parcursul celor 2 ore tot venea asistenta si mai lua temp, mai aducea biberonul , mai un paracetamol, etc.

Aici nu iti zice nimeni sa vii cu salvarea, e normal mai bine daca ai venit cu masina proprie asta facand posibil ca cei care chiar au nevoie (n-au masini, sau pacinetul are nevoie de resuscitare) sa poata beneficia de ea.

Dar asteptarea e normala atat timp cat cineva ia masuri de urgenta imediate.

My reason

Mergi la inceput