Intrebari, nedumeriri...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

stiti ca Belgia nu are guvern din iunie???? cum mama masii se poate in alte parti iar in Rom nu??? uite asa ne pacalim de 20 ani....ca e trecere brusca, ca nu am fost obisnuiti, etc....si alte tari au trecut brusc, nici ele nu erau obisnuite si totusi sunt cu mult inaintea noastra. uite asa speram de 20 ani ca....e, ne acomodam si va fi mai bine....nu va fi, cum bine se vede....din multe pcte de vedere, prea multe insa, e rau, e ft rau, e mult mai rau decat acum 5 , 10, 15 ani....si nu e normal. omul care munceste , isi plateste taxele si toate alea e un nimic si e desconsiderat in Rom, ceea ce e....nici nu am cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui danutz

Revenind la noi, cred ca cea mai mare problema a noastra este coruptia. Incepand de la varf. Si din pacate, in toti anii astia, parca s-a tot adancit.

Coruptie era si pe vremea lui Ceausescu.
Atata doar ca isi perimtea copruptie (adevarata...) doar o mana de oameni.
Acum, coruptia e generalizata.
De fapt, cine ar putea sa lupte impotriva ei? Veti vedea ca orice structura va vine in minte are probleme, la randul ei, cu coruptia.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Desi nu sunt absolut deloc fan Ponta, el a spus totusi o chestie care mi-a placut: daca faci maine un sondaj si intrebi cand era mai bine, acum sau pe vremea lui Vlad Tepes, 70% dintre romani vor alege epoca Vlad Tepes

Pe mine ma intristeaza acest mod de gandire obtuz si limitat al romanului de rand (ca sa nu mai vorbim de lipsa de cultura), cu atat mai mult cu cat e vorba de tineri.

Si ca sa raspund la intrebarea ta o sa-l citez (aproximativ) pe Cartianu, cu care sunt de acord: o democratie, oricat de disfunctionala (cum e a noastra) e oricand mai buna decat o dictatura (luminta, neluminata, stramba sau dreapta - dictatura n-ar trebui sa fie o optiune in sec. 21).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

stiti ca Belgia nu are guvern din iunie???? cum mama masii se poate in alte parti iar in Rom nu??? uite asa ne pacalim de 20 ani....ca e trecere brusca, ca nu am fost obisnuiti, etc....si alte tari au trecut brusc, nici ele nu erau obisnuite si totusi sunt cu mult inaintea noastra. uite asa speram de 20 ani ca....e, ne acomodam si va fi mai bine....nu va fi, cum bine se vede....din multe pcte de vedere, prea multe insa, e rau, e ft rau, e mult mai rau decat acum 5 , 10, 15 ani....si nu e normal. omul care munceste , isi plateste taxele si toate alea e un nimic si e desconsiderat in Rom, ceea ce e....nici nu am cuvinte.

Belgia are multe din ce noi nu avem .N-are sesns sa ne mai comparam cu alte tari, ca ne facem sange rau de pomana. Pana si bulgarii, care acum cativa ani cumparau produse pe oua (m-a marcat chestia asta, atunci am zis, iata, unii care o duc mai rau ca noi) sunt mai avansati ca noi. Nu stiu care-i explicatia, dar nu mai am sperante in mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Eu cred ca zecile de ani in care romanii au fost obisnuiti sa fie tot timpul cu celebra "sula-n coaste" si-au pus amprenta mai rau decat ne-am fi putut noi inchipui. La noi civilizatia este echivalenta cu educatia prin frica, prin constrangere! Constiinta romanului de rand, responsabilizarea si bunul simt sunt notiuni ramase abstracte pentru foarte multi.

Vedem si aici, pe forum, cine-i mai "tare" in replici, cine stie sa dea mai bine cu barda, cine e mai obraznic, face legea! La fel si in viata reala. Smecherii, cei care au "spate", oamenii a caror valoare sta in contul bancar sau in numarul pilelor pe care le au printre politicieni, sunt si cei care dicteaza e(i)nvolutia societatii romanesti.

Democratie? Pentru romani este egala cu libertatea de a face ce poftim, cand poftim si cui poftim. Legea nu exista sau trebuie aplicata asa cum vor cei descrisi mai sus.
Dictatura? Pai ce facem, mergem ca racul?

Cred ca avem nevoie pur si simplu de oameni de calitate ...dar de unde sa-i mai luam? Cei care sunt intradevar de calitate nu se mai amesteca in mizeria din politica.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

vezi ca acusi se va arunca cu oua....eu am primit cand am zis ca la bulgari e mai bine....ideea e ca nu comparam, era o informatie pe care nu toti o stiu ...si da, ar trebui comparat si luat din ce e bun nu din ce e rau...franta a scos inp forfetar, nu la mult timp rom l=a bagat....uite una din explicatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizi7209 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Eu cred ca zecile de ani in care romanii au fost obisnuiti sa fie tot timpul cu celebra "sula-n coaste" si-au pus amprenta mai rau decat ne-am fi putut noi inchipui. La noi civilizatia este echivalenta cu educatia prin frica, prin constrangere! Constiinta romanului de rand, responsabilizarea si bunul simt sunt notiuni ramase abstracte pentru foarte multi.

Absoult de acord cu ce scrii. Si totusi am o nelamurire...de ce stiu romanii sa fie "civilizati" cind trec granitele? De ce cand sunt printre straini stiu sa arunce la cos hirtia, sa recicleze gunoiul, sa cumpere detergenti organici, sa zimbeasca frumos vecinului, sa isi ceara scuze....samd. Ce ii face sa se comporte asa intr-o societate straina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Cred ca cei care se comporta asa in afara granitelor se comporta la fel si in interiorul lor. Idem pentru cei care se comporta urat.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

nu alina....afara se comporta civilizat pt ca daca arunca pe jos ori il trage altul de maneca ori risca o amenda de il doare rau, afara isi cere scuze pt ca i se cere scuze si lui daca i s=a gresit, zambeste pt ca i se zambeste....e chestie de educatie, de obisnuinta...si da educatie prin forta in unele aspecte...pt ca psihic te forteaza sistemul sa iti fie frica....mergi cu mucul de tigara in palma si nu=l arunci pt ca de nicaieri apare cineva si iti da o amenda de iti zici ca mai bine il mancai...cam asa stau treburile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Sigur ca ni se potriveste democratia. Personal nu cred prea mult in sondaje de opinie politica ca cel prezentat de sursa antenista. Nu cred ca 1100 de intervievati (multi cred ca erau peste 60 de ani) pentru sondaj pot sa exprime o idee general valabila pentru alte multe milioane de romani.

Sa ne gandim mai intai la www.dw-world.de/dw/article/0,,5046812,00.html" target="_blank">sursele raului care au facut ca in prezent societatea romaneasca sa arate ca un www.tnb.ro/index.php?page=spectacol&idspec=411" target="_blank">Spital Special in care populatia a ajuns sa se intrebe - „ori democratia este defecta ori noua, ca natie, nu ni se potriveste”. Eu as spune ca democratia noastra este defecta pentru ca inca din 1989 nu ni s-a permis “perfectionarea” in democratie adica in ideea principiului de ordine si echilibru social.

Mergi la inceput