Ghiocei de Martie-Aprilie***254***
Raspunsuri - Pagina 13
Anaan spune:
Ela
. Sper ca Ianis e ok si mucii aia sunt numai de la diferenta de temperatura.
Acum ma duc la culcare, constatand ca, in loc sa-mi mai reduc interventiile forumistice le-am multiplicat
. Nu mai am mult si scriu numai eu
, da' voi suportati, ca sunteti fete de treaba!
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anamariame Denisa, pe mine ma ajuta informatiile pe care ni le oferi legate de sanatate in general si de antibiotic in special, si le iau in considerare, nicidecum cum ai spus tu. Asa ca te rog sa ni le impartasesti. Intrebarea mea este cum pot eu sa imi dau seama cand e indicat antibioticul si cand nu, din moment ce mie mi s-a recomandat de fiecare data, si acum la o viroza ceva mai serioasa, dar si la o banala raceala care s-a dovedit a fi de fapt rubeola ![]() |
Pai.. daca trebuie sa raspund intr-o singura postare, o sa raspund ca NU POTI...
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
| citat din mesajul lui cativ13 trebuie ceva regim alimentar daca ia antibiotic? e ceva ce nu trebuie sa-i dau? |
Nu, dar sunt bune iaurtelele, ca sa-si refaca flora, eventual ceva probiotice.
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
anamariame spune:
Denisa, deci pana la urma faptul ca imi pun o mie de intrebari inainte de a lua decizia de a-i da sau nu antibiotic e calea cat de cat corecta, nu?Stiu ca ideal ar fi sa merg direct la tinta, dar, cum ai spus si tu, nu e mereu posibil.Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
Monnvas spune:
Anamariame, partea cu somnul dupa metoda Brazelton mi s-a parut un soi de metoda plansului controlat plus o lingurita de miere.
(nush, eu cred ca daca au exemple bune in familie se modeleaza singuri, nu tre' sa ii modelezi tu pe copchii)
Alta faza care m-a scos din sarite a fost aia cu alaptatul. Zice ca in unele triburi sunt femei care alapteaza un copil de 5 ani si inca un bebelus si comentariul lui e ca "arata ca niste epave". Ceea ce mi s-a parut reductionist si misogin. Pana la urma nu el tre' s-o f*** pe femeia aia si daca-i atarna tzatzele pana la pamant poate avea farmec si asa si, nu in ultimul rand, chiar daca ar arata nashpa, poate se simte bine!
Mereu iti zice sa-i lasi copilului independenta, dar din ce citesc in carte e doar un simulacru de independenta. Lipseste increderea in copil. Toate sfaturile de a respecta ritmul copilului au un singur scop: confortul parintelui; pentru ca parintele va obtine comportamentul dorit dandu-i timp copilului, asadar nu il lasi in ritmul lui fiindca asa e normal, ci fiindca asa e eficient 

Cica cosleepingul e practicat de parintii care lipsesc mult de-acasa si vor sa compenseze astfel absenta. 

Si ma enerveaza sugestia continua de proiectare a anumitor sentimente in obiecte - paturica preferata, ursuletul - cand sentimentul de siguranta nu tb legat de un obiect, ci tb construit de familie.
Sau fazele cu autocalmarea, de parca copilul ar fi by default isteric. De ce sa isi suga degetul cand pot sa-l calmez eu cu o mangaiere????
(as mai avea de zis, da' moor de soomn)
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
denisamada spune:
| citat din mesajul lui anamariame Denisa, deci pana la urma faptul ca imi pun o mie de intrebari inainte de a lua decizia de a-i da sau nu antibiotic e calea cat de cat corecta, nu? Stiu ca ideal ar fi sa merg direct la tinta, dar, cum ai spus si tu, nu e mereu posibil. |
Pai.... as raspunde ca nu... "intrebarile" ar trebui sa si le puna cel care iti recomanda antibioticul...

Denisa-Madalina
fericita de
denisamada spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui dyana27
pe al meu scrie in instructiuni sa fie spalat cu apa fierbinte si cu sare; si lasat sa se usuce 24 de ore dupa fiecare spalare; l-ai inmuiat bine inainte de folosire??asta ar fi un alt aspect, ca daca nu e inmuiat bine absoarbe mult abur de mancare si ramane impregnat; eu l-am tinut juma de ora la apa, fiind prima utilizare. |
Revenind la subiectul cu vasul roman: daca il tin doar cateva ore, mie mi se pare ca usuca macarea... eu pun vasul la "inmuiat" seara si gatesc a doua zi. Il spal cand nu se mai explica pastrarea lui in frigider... nu are miros dubios.
Anaan, ca tot vreau sa ma cert cu tine si fugi. Deci si prin urmare: de ce ai renuntat la matza, huh?

Denisa-Madalina
fericita de
Gaza22 spune:
Pup fetele!!
Denisa eu zic ca sfaturil tale sunt fff bine venite si chiar dorite asa ca nu ezita sa ni le impartasesti chiar daca uneori e nevoie sa ne tragi de urechi.
Ilinca insanatosire grabnica si bafta maine orice ar fi.
Novusel noi ne inscriem la Protargol daca se poate.
Georgiana eu ma bucur ca ne-ai impartasit momentul acela infiorator prin care ai trecut, ne-ai facut si pe noi sa fim mai atente la obiecte din casa pe care nu le consideram ff periculoase. Pup si sa nu mai treci niciodata prin astfel de evenimente.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
anamariame spune:
Monn, mi se pare ca tu ai un mod total diferit fata de al meu de a-l intelege pe acest Mr Brazel. Funny e ca si eu mor de somn, asa ca reluam cu forte proaspete cu proxima ocazie discutia. Ah, si mie imi atarna tzatzele dupa numai doar 2 saptamani de alaptat, deci poate nu la asta s-a referit dumnealui.Denisa, imi pun aceste intrebari tocmai pentru ca toti, dar absolut toti dr pe care i-am consultat, pediatri, ORL-isti sau medici de familie, mi-au recomandat antibiotic. Majoritatea prin telefon, fara a vedea copilul inainte. Stiu ca nu e firesc. Nu ma simt confortabil punandu-mi aceste intrebari pentru ca sunt constienta ca nu-s in masura sa gasesc cele mai potrivite raspunsuri. Dar sunt fortata de imprejurari.Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
denisamada spune:
| citat din mesajul lui anamariame Denisa, imi pun aceste intrebari tocmai pentru ca toti, dar absolut toti dr pe care i-am consultat, pediatri, ORL-isti sau medici de familie, mi-au recomandat antibiotic. Majoritatea prin telefon, fara a vedea copilul inainte. Stiu ca nu e firesc. Nu ma simt confortabil punandu-mi aceste intrebari pentru ca sunt constienta ca nu-s in masura sa gasesc cele mai potrivite raspunsuri. Dar sunt fortata de imprejurari. |
Sigur ca in situatia asta nu pot sa ma spun nimic... eu una nu am ajuns inca la nivelul de stiinta care sa imi permita sa fac recomandari telefonic (sau pe forum) fara sa vad pacientul (eventual si analize).
Denisa-Madalina
fericita de

dar vad ca incepe sa prinda mirosul mancarii si dupa ce il spal. Eu nu am facut cum zici tu Bogdana sa desert mancarea in alt vas(apropo tu cand o deserti atunci cand e inca cald ?)..probabil ca asta am gresit insa acum cum as putea sa indepartez mirosul de mancare din el?Tu cu ce-l speli?