Copilasi de iulie august 2004 *56

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Salut si de la noi

Ma primiti si pe mine asa din cind in cind sa imi spun o parere sau sa ma pling?
Nu reusesc sa intru sa scriu - dar va citesc cu sirguinta

1. Vad ca incercati sa vedeti ce ar trebui si ce nu ar trebui sa faceti inainte sa inceapa copilul scoala. Eu - cu copil in clasa a 2-a zis sa-i lasti sa copilareasca, sa le cititi cit puteti de mult si daca ei vor sa faca liniute, litere sau mai stiu eu ce sa-i lasati ...alfel nu-i fortati.
Sa va spun ca acum 3 ani cind a inceput scoala Alex nu stia decit sa scrie numele lui si ala tremurat , nu citea , nu socotea. 30% din colegii lui citeau deja carti cu capitole, scriau etc . Azi suntem in clasa printre primii ... pas cu pas, in ritmul lui i-a ajuns . Si sa vedeti ce multumit e de el cind vine acasa cu 15/15 spelling sau fbine pe caiet.Si... nu s-a plictisit in primul an cind li se preda. Paradoxal unii din cei care au inceput in forta clasa 1 nu au reusit sa mai tina pasul - probabil nu au mai acordat atentie , considerind ca ei stiu si e prea usor.

2.sa ma pling ca numai avem timp de joaca asa cit ar vrea copilul? I-am sistat lectiile de pian - era prea mult asa ca am ramas doar cu innot si cercetasi - in rest , bicicleta, role, catarat in pomi si lego.

In rest virusii in floare aici , mi-au trimis de acasa osiloccocim ptr copil- incepem vineri cura profilactica. Aici costa o avere plus ca nu se gasesc decit pe internet si nu am incredere.

Sanatate la bolnaviori, succes la case si gradini si o toamna frumoasa nu ca cea de aici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Kim, banuiesc ca te referi la terase pe acoperis sau balcon neacoperit? Eu nu am asa ceva. Pe casa am in totalitate acoperis de tigla, nu am balcoane deloc - terasele mele sunt terase in afara casei, la parter. Pe astea nu le-am hidroizolat ca nu aveam de ce, sunt placate cu granit.

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata (hihi )
patrick stie cam asa:
1. cifrele
2. sa desparta in silabe, ii place chiar la nebunie, o face peste tot si cere cuvinte grele (ma-sa zice ca e de la urechea muzicala)
3. stie ceva litere, nu stie sa isi scrie numele, tine tare greu pix/creion - ca sa scrie, ca sa deseneze e ok (ma-sa si ta-su sunt iar de vina ca i-au pus nume greu de scris!!)
4. stie adunari si ii place sa le faca
5. m-a surprins acum vreo luna intr-un magazin unde a citit inscriptia "copii" pe un panou din ala mare (ca la Zara de ex.)
nu mai stiu ce sa mai zic.
Ema, welcome back
Mani, sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Mani multumesc pentru sfaturi si idei...asta este problema nu mai se stie exact ce trebuie sa cunoasca un copil la intrarea in clasa I...de aceea in afara lipsei de timp..am si vrut sa copilareasca muult mult de tot! Felicitari pentru rezultate!
de cate ori te lauzi cu vremea de la voi...imi iau gandul de a emigra pe la voi..pt ca este inca in plan..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

simpatici copilasii...eu m-am pomenit a al meu citeste (silabisind mai intai, nu cursiv), dar nu poate sa scrie (i se incurca degetele, scrie foarte foarte incet, nici bastonase nu face cum trebuie) si azi noapte la 23:30 ma batea la cap ceva de genul "cat face 1-10? exista numere cu minus?" de m-a lasat tablou si am lasat balta documentul la care lucram ca sa-i explic numere naturale negative.

cat despre casa, ca m-ati intrebat, da, tot acolo locuiesc, n-am plecat, imi place foarte mult mai putin travel time, adica faca minim o ora pana la gradi si inapoi. That's life.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Al meu ma intreaba cat face 8000 plus 8000..restul stie!

hai ca ma duc la treburi si apoi la FTK, noroc ca voi capata un capuccino la Rox ..ca nici apa nu avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mani felicitari!

Cum e vremea in London?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

http://uk.weather.com/weather/10day-Southgate-N14

vremea e cam asa... in casa e mult mai frig decit afara ( dam caldura 1h/dim si seara ca nu nui se usuca nici prosoapele in baie )

al meu - aici - nu-i innebuneste cu bastonase, ousoare ..chiar nu a facut deloc - mi se pare tare aiurea, vrei sa faca invatat-i de unde sa inceapa corect litera . ei numai acum in anul 2 au inceput sa scrie cursiv - dar zi de zi necursiv ( nu stiu cum se numeste)
au folosit si folosesc NUMAI creion , 2HB ca sunt moi si ii ajuta sa formeze literele.... Au folosit tablitele albe sa scrie, pot sa stearga ...le da putina incredere , gresesc ... nu e capat de tara, sterg cu palma si o iau de la capat

despartitul in cuvinte ii va ajuta mult la dictari si scris mai tirziu
Roxi tu poate ai dreptate..o fi de la urechea muzicala

fug sa-l racolez de la scoala...cu una din gacicile lui - azi au playday

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

seara buna!

eu clar ma inscriu la capitolul celor ce nu si-au dus inca nicunde copiii, la activitati extra organizate (sporturi, limbi straine, muzica, pictura)... ma intreb daca o fi foarte rau...am sondat terenul si nu-s foarte foarte dornici sau constanti inca in preferinte, in plus timpul e cam scurt dupa calculele mele, daca vrem sa facem si temele de la gradi si sa mai iesim si la aer pt simplul scop sa se joace sau dea cu bicicleta sau rolele.

azi de ex am pregatit cu el acasa pe langa 2 fise pt maine si o tema de prezentat in fata clasei, istoria masinilor, si credeti sau nu, dar mi-am cam stors creierii sa i-o fac pe mintea lui. vine flamand, obosit de la activitati si galagie, abia apuca sa pape si sa se prosteasca un pic cu sora-sa, il las o ora si incepem. apoi cat mai e vremea placuta vreau sa mai profite sa se joace in aer liber. nu se de plictiseala si nu e convins ca vrea pictura prea tare...chitara inca nu e cazul am aflat, nu are degetele destul de lungi...

spor la amenajari, la activitati, sanatate si griji deloc daca se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Lia, ce teme ???

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput