Copilasi de iulie august 2004 *56
Raspunsuri - Pagina 3
carmenp spune:
nu, am facut cu ionut si mi`am dat seama ca mai bine`l lasam in pace, cind `or incepe scoala n`o sa fim bucurosi;))
roxanaz spune:
noi nu facem nimic inca. mai face cu mama ceva exercitii de scris literele mari. astept sa vad ce or incepe sa faca la gradi si apoi mai vedem.
Dorsilia spune:
hello
am mers azi la gradi cu doi copii si in juma de ora eram acasa, dar cu copila dupa mine ca n-am avut inima s-o rup de pe mine de unde se ventuzase cu cele doua manute. ma tinea cu o manuta de mana mea si cu cealalta se agatase de marginea puloverului si tremura de o simteam. N-am mai vazut asa ceva, dar na....n-am 10 copii. Am vazut ca alti parinti ii cearta pe plangaciosi si ii indeasa cu forta in clasa, ii imping cu toate ca se tavalesc si se tin de tocul usii. Recunosc eu n-am aceasta putere psihica...inca. Asa ca l-am lasat pe Danut acolo in clasa si cu ea am venit pe jos 1,5 km acasa. Tot drumul nu a deschis gurita sa se planga de ritmul meu de mers, desi de regula se vaita de picioare daca are de mers pe jos mai mult de 600-700 de metri, i-am tinut iar o predica jumate din drum despre cum si de ce e bine si frumos la gradinita cu exemplul major si pozitiv laudativ spre fratesu, insa singura reactie a ei a fost docilitate si acceptare, dar "mai tarziu". Adica va merge si ea cica "cand mai cresc putin, acum mai stau cu tine ca mi-e tare dor si te iubesc cat tot pamantul"...pffuh, vedem noi cum o rezolvam pana la urma
Daria, din nou, nu pot decat sa te admir, as vrea sa pot sa te ajut cumva, daca crezi ca pot sa fac ceva, scrie-mi
Vad ca vorbiti de scoala si dosare...imi puteti spune ce se depune din ianuarie la scoala aleasa? ce trebuie sa cuprinda acel dosar al copilului? in afara de adeverinta de la gradinita care am inteles ca se elibereaza ca unic exemplar ca sa nu poti sa inscrii copilul decat la o singura scoala, deci trebuie cantarita bine aceasta alegere.
la Danut la gradinita se lucreaza pe caiete de Tip 1 cu stiloul si ni s-a recomandat sa le luam cate un caiet similar si acasa ca sa exerseze si acasa tot cu stiloul. Eu tin minte ca in clasele mici, scriam totul in clasa doar cu creionul, si acasa doar tema de casa cu stiloul. Mi se pare cam dificil pt ei sa foloseasca stiloul si cand exerseaza liniutele, am remarcat ca nu are aceeasi dexteritate. Cu stiloul face liniute mai tremurate, plus ca daca greseste, gresit ramane. mai nimeresti si un caiet ce sugativeaza si ies si "porci" in functie de cat de tare apasa pe hartie sau cat de mult zaboveste cu penita intr-un punct. Plus ca trebuie sa tina cont de felul cum tine penita, stiloul scrie numai tinut intr-un anumit fel...nu prea are tragere de inima sa exerseze si acasa prea mult, maxim 2-3 randuri
fug sa le dau pranzul
o dupaamiaza linistita!
szivarvany spune:
cam greu sa o refuzi pe Deea la asa argumente
La noi doamna iesea pe hol si ntampina copiii mai sensibili, asa cu bratele larg deschise si-i aburea spre clasa unde mai uitau sa planga, apoi ii ducea la geam sa faca cu mana la parinte si le arata la ce ora vor veni dupa ei.
Lia, stilou zici ? M-am gandit io ca stem in urma rrau. La noi creion grafic s-a cerut si acum la grupa pregatitoare si nu exista caiet tip I, se merge pe caiete speciale in care sunt exercitiile combinate.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
carmenp spune:
dosaru` trebe sa contina copie dupa certificatul de nastere al cupilului, copii dupa ci ale parintilor, adeverinta cu vaccinarile de la medicul de familie si cererea care ti`o da de la scoala
edit, vi`l mai amintiti pe teo, pretendentu`, al de`o astepta pe fii`mea cu trandafiri la spectacolele de balet? ei bine, la insistentele publicului spectator or sa hie colegi de clasa, pff, se`ngroasa gluma;))
szivarvany spune:
te-ai scos, Carmen.
Totusi nu e mai rau decat pupatul fie`mi cu Arian si Patrick, toti 3 pe role ascunsi dupa colt, da ?
Si atunci mi-am dat seama ca sunt o fiara si le-am zis sa se pupe la 14 ani
Iar la cateva zile aflai adevaru`: Giulia a vrut sa-l pupe pe Arian si daca tot era acolo si Patrick l-a pupat si pe el. No, dupa asta a zis ca nu mai vrea sa se pupe deocamdata. Dar nu mai scapa de Arian De Arian o scapam io si mama`sa
ema spune:
Salutare gagici,mey de o saptamana incerc sa ma loghez...abia acu am nimerit parola.So...ce mai faceti...ca eu de citit canci timp...sper numa ca sunteti toate bine si pruncii si sotii aferenti.Noi suntem bine,eu tot rog pe al de sus sa faca ziua mai lunga ca nu-mi ajunge timpul...doamne ,la voi cum e.deci eu n-am timp nici sa respir,si n-am servici!
Asadeci am baieti scolari Ricardo e deja la adunari pina la 10...mate e favorita lui...!Eu nu am facut nimic cu el acasa,si nici la gradinita...el efectiv a sarit de la groapa cu nisip de la gradi in plin univers al literelor si cifrelor.a facut din prima zi cate un numar...pina la 10 si acu dai si aduna cate trei pagini pe zi...plus litere la germana...cum invata trei...cumdirect cuvinte cu ele si scurte texte de citit.Eabsolut nebuneasca treaba la scoala germana...dar vad ca-i da inainte.Tema pe zi 2-3ore facem la juma de ora 10min pauza...citeste cei pica in fata ochilor...etichetereclame...noh...mie mi-e tare mila de el...abia a inceput de o luna scoala si cand al vad cu degetelele cum le numara si scrie rezultatul pe caiet...of of of...daca stiam...al ajutam de anul trecut sa scrie putin...cifre litere...nu va spun ce la stalcea in primele zile...incet incet a inceput sa rotunjeasca frumos...mai e de lucru ...dar
Doi.Aici copiii scriu numai cu creion in clasa 1.Deci nu stilou pix.Creionele sunt triunghiulare si groase...ricu s-a acomodat imediat cu forma...cica e forma ideala ptr. scriitorii incepatori.cica sa deprinda mana sa scrie usor trebuie sa decupeze foarte mult cercuri curbe zig-zag si sa modeleze plastilina.Eu spun ce mi sa spus si mie...nu sunt experta in de astea.Dar stiu ca in ro copiii in general merg la 7 ani la scoala si macar voi mai aveti timp...pe mine m-a luat ca din oala...toata lumea imi spunea ca o sa invete la scoala...sa nu-l chinui...si acum serios e culmea ce i se cere....scrie pe un caiet special tema zi de zi...tre sa copieze de pe tabla in ce caiete si carti are de lucrat acasa...cu nr. paginiloretc.E, Ricu nu scria si ce pagina...si al intrebam...asta?Da.Si urmatoarea?da....si daca el avea trei pagini mari de scris ptr. a doua zi ...el facea 7 ca nu mai stia ce si cate...si imi venea zi de zi cu soare desenat.Ei nu sunt notati...cu note...daca e harnic si face in plus primeste un soare.In ordine :tema buna completa,curata un emoticon zimbaret ,tema ok un emoticon serios iar lipsa temei o fatuca trista.
Nu mai stiu ce sa mai scriu...mi-am pierdut exercitiu...eu la calculator nu stau deloc...numai cand caut vreo reteta...sunt nevoita.Mi-am luat de ceva vreme o masina...cea mai mica bucatarie din lume i se spune...Thermomix adica...sicaut retete care nu la am in cartile de bucate ale masinii.Astazi gatesc couscous cu legume si gratar de vita plus salata si o prajitura...valurule dunarii...foarte renumita in germania...si daca am timp sa fac si un liquore tiramisu.Si mai am lectii cu ricardo si pe urma la biologie cu serban(Mey cand se face in ro genetica la biologie?Eu am facut parca intr-a 12...sau rectific...se face genetica in clasa a 9-a?Si pe urma ma duc la aerobic si apoi ...cred ca cad in cap!
am plecat la trebuiri...mai vin io pe la voi
leeloo2004 spune:
Intru si eu sa vad ce mai ziceti si hop, dau de Ema!! Pai cit am strigat dupa tine...pina la urma vad ca s-a auzit ceva!! Sper sa nu mai fi asa scumpa "la vedere"... chiar si ocupata cum esti!!! Bravos, vad ca esti avansata cu amindoi baietii!!!
Mi se pare o idee foaret buna creionul triunghiular - sa vad daca gasesc si pe la noi.
Fetele de la terapie ne-au spus ca e cazul sa incepem si noi cu Stefan exercitii pregatitoare pentru scris - ne-au dat un fel de caiet din care va avea teme de facut la terapie si apoi continuat acasa...sa vedem cum vom progresa...
Eu sincer inca ma gindesc la scoala particulara pentru Stefan, nu cred ca e pregatit pentru un sistem cu 30 de copii in clasa...dar mai vedem ce o mai fi pina la anul. Daca noi si terapeutii consideram ca nu e inca pregatit, il voi inscrie abia in 2012, ca nu o fi moarte de om! Mai bine sa fie pregatit pentru scoala decit sa se piarda intr-un sistem care si asa schioapata de nu mai poate...parerea mea!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
szivarvany spune:
Leeloo, te-ai gandit la step-by-step ???
Eu cunosc copii care acum sunt la liceu clasa a X-a si au inceput in sistemul step
Mie mi-e groaza de scoala ... gata boieria
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei Multa lume ma condamna ca duc copila la sport, la teatru, si sunt catalogata drept cineva care vrea sa se mentina la un anumit standard. Ce nu vad acestia este faptul ca eu umblu cu acelasi pantalon de trening si aceasi geaca de x ani, fara sa-mi pice vreo coroana si fara sa ma simt rau pe acest motiv; si da, prefer sa cheltui banii cu si pt Giulia. Poate e gresit, insa nu simt ca ma sacrific, din contra. Simt ca sunt investiti si ca la un moment dat, isi va aminti cu drag de tot ce faceam impreuna. |
bravo!!
si eu fac exact la fel!!
Andries