Copilasi de iulie august 2004 *56

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Buna dimineataaaa !
Sa dau eu startul pentru saptamina aceasta, ca tot am cam absentat multisor pacilisha ! Sper sa primesc motivarea absentelor ...
Noi stem bine, cu oarecare muci si raguseala, in rest toate bune ! Nasol este ca a venit frigul si in casa s-a facut o racoareee, acusi ii invidiez pe cei care au centrala termica !!
Ma duc sa ma pregatesc sa dau o raita pe la magazine, ca in dimineata aceasta am constatat ca fii-miu nu mai are o geaca pe marimea lui, a crescut si i-au ramas toate mici, hehe !
O zi faina va doresc ! Va pupesc si va imbratisez cu drag !

Alice si Andrei

"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineata!
Alice, Ema, welcome back. sper sa nu mai plecati asa
a propos de activitati extra, Patrick a fost ieri de proba la baschet - si cica e ok, ii place. sa vedem ce program o sa aiba din timpul saptamanii.
Mani, super treaba cu scoala la voi.
aici s-a facut frig si eu o sa am o saptamana plina plina de tot.
pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Buna dimineata

NORA

Noi am avut un weekend interesant ...
Va arat o Giulik de octombrie care mi-a mancat urechile si eu, ei pentru ca am avut o revelatie despre mutenia ei Revin cu detalii ca am de muncit

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Neata, neata!
E un iures la mine la birou...tocmai de luni dimineata... In weekend au schimbat configurarea birourilor, a trebuit sa mutam lucruri, dosare, ce mai, o placere! E asa o agitatie, de zici ca vine Craciunul...

Noi am avut un weekend pe linga casa, m-a cam speriat frigul asta - mi-am cumparat o gramada de plante, unele au sosit deja si trebuie sa ma cam grabesc cu plantatul...nu stiu ce sa fac cu restul - frigul asta va ramine, sau mai vine caldura??

Acum am citit...Simona, imi pare tare rau, condoleante...stiu prin ce treci...

Ema, chiar, care fostul??? Banuiesc ca te referi la primul sot, nu? Nu am cumparat Faber - o sa ma duc sa ma uit si la ei - eu am luat deocamdata creioane colorate, sunt normal de subtiri (sau poate doar un pic mai groase). Oricum tot greu este - nu reusesc defel sa-l fac pe Stefan sa tina creionul macar intr-o pozitie apropiata de cea corecta...

Kim - vai, ce zi...sper sa nu mai ai astfel de zile...

Nu va zic ca vineri am fost la sedinta cu parintii de la Stefan - am plecat de acolo foarte contrariata...o mamica care a cam acaparat discutia (stiti genul) - si al carei baietel abia face 5 in noiembrie, a cerut ca baiatul sa se duca pe timpul zilei la grupa pregatitoare, intrucit el se plictiseste la lectiile de la grupa mare. Stie deja sa citeasca literele de tipar, stie cifre, adunari, scaderi, etc pentru ca face acasa (mama spunea ca intreaba/cere el), in fiecare dupa-amiaza se duce undeva (la pian, germana, inot, chitara, dansuri si nu mai stiu ce, oricum copilul e plin de energie) si intrucit stie deja cam tot ce se face la gradinita, els e plictiseste (si evident deranjeaza orele...). Ma intreb ce o sa faca in primele clase la scoala??? Atunci sa vezi plictiseala...
Alte doua mamici se plingeau ca le pun la gradi desene animate la somn si ca urmare copiii au cerut sa le puna si acasa la somn...ideea este ca ei dorm intr-o sala mai mare, impreuna cu cei din grupa pregatitoare. Cum grupa mare maninca inainte de grupa pregatitoare, pina termina si grupa cealalata ei sunt dusi in sala, sunt dezbracati, dusi la toaleta si timp de 15 minute pina sunt gata si cei mai mari se uita la desene animate (nota bene, se uita la desene/filme disney gen alba ca zapada sau frumoasa din padurea adormita, nu cartoon sau mai stiu eu ce...) si ca ele restrictioneaza desenele acasa si le citesc copiilor la culcare... Acum nu stiu ce sa zic - ai mei se uita si acasa la filme disney, dar la culcare nu mi-au cerut niciodata, atunci de obicei le spun eu o poveste mai mult sau mai putin inventata...
Alta mama cerea ca a ei odrasla sa invete mai multe la germana, alta ca teatrul de umbre (un curs optional pe care il au vinerea) sa fie in franceza...
Ma uitam la ele si parca eu eram din alt film...sincer eu l-am lasat pe Stefan mai in largul lui (bine, mergem la terapie, dar asta e pentru altceva), consider ca toate lucrurile trebuie facute la timpul lor, ca fiecare acumuleaza in ritmul lui...Activitati dupa scoala - sigur ca sunt bune, si probabil am sa-l duc si la alte activitati (in afara terapiei) - de ex vreau sa-l duc la cursuri de muzica si dans. La sport l-am dus peste vara la inot, peste 1 an doi am sa-l duc la karate sau altceva, ce ii va place lui...dar acum chiar mi se pare ca mai are nevoie si sa respire putin...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna dimineata si o saptamana linistita si insorita tuturor!

Daria- fetita ta este frumoasa in sensul clasic al cuvantului din toate punctele de vedere, fizic si psihic si eu ma bucur ca tu ai inceput deja (dupa cum deduc tot mai des mesajele tale) sa descoperi zi de zi ca, de fapt, sub atitudinea ei aparent indiferenta se ascunde un suflet deosebit de profund

Simona, imi pare rau pentru pierderea suferita, aveti grija de voi...
Monico, sper ca sunteti mai bine toate trei ca a trecut raceala... hai ca saptamana asta se anunta a fi cu temperaturi primavaratice...

Alice, spor la shoppingul de haine pt Andreiush, normal ca a crescut mult in inaltime vara asta; si noi am improspatat provizia de haine acum toamna, toti pantalonii le erau deasupra gleznelor la amandoi si gecile/bluzele/maieuri/tricouri scurte la maneci si pe burtici.

Ema, nu am inteles, tu vb de tatal baiatului tau mare, cand spui "fostul", da?

Roxana, baschet zici? e interesant, daca au posibilitatea sa joace in sala si iarna, cu cosuri potrivite inaltimii lor...si sa fie si aproape de casa daca se poate...

Danut mai are putin si se poate da singur pe role, sunt mandra de progresele lui sportive, a prins parca putin mai mult curaj si ii reuseste miscarea. Tot vara asta a renuntat si la rotile ajutatoare de la bicicleta si acum se da doar pe doua roti. Stiu ca multi dintre copiii vostri se dau deja demult cu rolele si pe doua roti si nu vi se mai pare ceva interesant, insa la noi e o realizare si mai ales pt Danut care e o fire mai timida, mai sperioasa, mai precauta. Eu astea le numar deci la progrese vizibile :)

Cu Andreea trecem printr-o faza mai de regres pe sectiunea de autonomie oarecum, mai nou va povesteam ca nu se mai desprinde de mana mea, mai ales pe afara, se teme de intuneric, desi ea se ascundea si il speria pe Danut pana nu demult, se teme sa se mai dea cu leaganul tare, desi inainte ii placea chiar foarte mult si cerea ea sa fie data "pana-n pomi", nu mai vrea nici pe role foarte mult, nu stiu de ce are trairile astea ca nu a cazut, nu a fost nimic special in programul ei in afara de mersul la gradinita cu care inca nu se impaca de nici un fel. In parc e parca mai tupeista fata de ceilalti copii, nu mai e asa amabila, nu-si mai da jucariile, incearca sa-i domine si pe cei mai mari si pe cei mai mici decat ea, daca e interpelata fie sa i se ceara jucarii, fie sa fie invitata la joaca e in ofensiva imediat, dar fara sa fie agresiva fizic....se opune verbal, vocifereaza si cere sa fie lasata in pace sa se joace doar cu Danut. Faza asta eu o consider un nou nivel in dezvoltarea ei psihica, o fi calea spre o noua achizitie, o cale mai ocolita asa, dar ce mai conteaza ?

editez: Gabi, stiu cum te-ai simtit la sedinta cu parintii cand au inceput unii parinti sa dovedeasca eclecticitatea si programul instructiv educativ perfect al copiilor lor, si eu am ramas cum zici tu, in prima faza, am venit acasa oarecum socata, insa dupa ce am rumegat mai bine informatiile mi-am zis ce v-am scris nu demult aici si voua....pt tine e important un lucru: sa ii fie bine copilului tau pe care tu il cunosti cel mai bine si el tie iti transmite ceea ce isi doreste, planurile lui, tu ii stii interesele si tu vrei ca el sa fie in primul rand sanatos si multumit....nu e cazul sa-i indesam pe toti in asa zisul pat al lui Procust doar ca sa tinem un asa zis trend care nu numai ca nu se potriveste tuturor dar mai poate face si rau (si copiii mei se uita la disney, sunt fani chiar Mickey Mouse, povesti cu zane, alba ca zapada, cenusareasa, peter pan, hansel si gratel etc)...De pe CN adora Scooby Doo...De pe Jetix urmaresc H2O si Jonas Brothers, Hanna Montana, fredoneaza cu ei, ...na, ce sa zic, eu nu sunt asa stricta cu astea....

cum ziceam, va urez o saptamana linistita si sanatate!

Mergi la inceput

Lia, am descoperit altceva
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156960

Si asta pt ca am simtit ca prea stam pe dreapta si ne-am pus pe exercitii sambata.
Da, poate spuneti ca sunt nebuna, dar nu e asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

pai atunci vorbeste la cabridge sau oxford sa`l primeasca, ce nu`ntelegi?;))

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004
Ma intreb ce o sa faca in primele clase la scoala??? Atunci sa vezi plictiseala...

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Neata... ploua , ploua ne-am murat de tot
Ieri am fost la Galeriile Nationale - au in fiecare wk-end program ptr copii si familii - pe diferite grupe de virsta. Ieri au vazut si le-au prezentat 7 tablouri. Foarte interesant ca copii raspundeau la intrebari simple dar care de fapt ii faceau sa inteleaga tabloul respectiv. Foarte educativ si ptr parinti.A ..si era un baietel acolo, saracu casca tot timpul, se vedea ca nu il interesa. Mamica statea in sptele lui si ii spunea raspunsurile si-l obliga sa ridice miina...asta apropo de parintii de care vorbea Gabi.

Gabi - sa stii ca si aici sunt parinti din astia care omoara copii - nu zic sa nu ii duci - dar cu limita. Am o vecina care copii ei in fiecare zi au 2-3 extra activitati - daca ii vedeti cum merg dim somnambuli la scoala, nu-i vad ca se zbenguie, sau sa rida- sunt asa de seriosi.

Daria - Giulia o sa invete si sa vorbeasca tare, usor, usor. Gindeste-te ca ea asimileaza acum atit de multe, cind o sa 'prinda' ea curaj sa vezi ca nu o mai opresti. nu te ingrijora, i-o usor prind-o in discutii care sa o intereseze .

Ieri ... am vazut copilul meu in galerie, cum s-a atasat de ghida si ptr o ora nu i-a tacut gurita., Acum un an statea ca mototolul si nu zicea nimic.

Lia - felicitari ptr performante - fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare. Bravo lui !

Roxi - si eu am zis ca cumpar un cos de basket acasa, dar cu atita ploaie ...poate sa-l bag in casa. Mi-ar place sa joace baschet,vad ca la football nu prea le are.

Gata - fug la treaba si cumparaturi
o zi buna la toata trupa

Mergi la inceput

Sa va dau alt exemplu: mergem la teatru si iesim de la teatru.
Giulia, ti-a palcut ?
Da.
Ce ti-a palcut ?
Nu stiu si am uitat si asta e cazul fericit in care spune ceva.

Cati piticlonti mai raspund asa la 6 ani ???????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Carmen...probabil! Oricum eu, mai in gluma, mai in serios, i-am spus sa-l inscrie deja in clasa a 2-a sau a 3-a...

Lia - exact, si eu gindesc la fel, mai bine de atit nici nu puteam s-o spun!

Cit despre teatru si film, asta o sa incerc si eu mai mult cu ei - doar ca eu trebuie cumva sa gasesc calea de mijloc, adica ceva sa se potriveasca cu amindoi (ca virsta) ca e destul de greu sa-l duc pe unul la un lucru si pe celalalt la altceva...

Si btw - si aici in Bucuresti, la Muzeul de Arta, am inteles ca exista in weekend ceva programe dedicate pt familii precum si pentru Gradinite. La fel si la Muzeul Taranului Roman. Asta apropos, tot de la mamica de care va ziceam mai sus - au de anul asta, in programele optionale (la ei optionalele nu inseamna ca se platesc separat, ci ca parintele poate alege daca il lasa pe copil la cursul respectiv sau nu!) un curs cu un profesor chinez, vorbitor nativ de lb. engleza. La grupele mici, adica de ex la grupa lui Tudor - au dimineata curs de "finger puppets", iar dupa-amiaza de teatru de umbre; la grupele mari - adica la Stefan - au dimineata curs de origami si dupa-amiaza teatru de umbre. Ei bine, acest copil se plictiseste si nu este interesat sa faca nimic la cursul de origami intrucit deja a urmat un astfel de curs la Muzeul Taranului Roman...si cam asa pune mamica respectiva problema...probabil in viziunea ei nu ar mai trebui sa se faca niciun curs la gradinita, toate aceste cursuri fiind deja "fumate" de copilul ei...
Daria - hai recunoaste ca Giulia e o scumpa!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput