Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Lory, foarte interesant linkul!!!
L-am lasat si eu pe David sa faca evaluarea...eram curioasa daca se descurca!!!! Unde as mai putea gasi online probleme asemanatoare de clasa a 2-a?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

pe www.didactic.ro, discipline-teste-clasa aII-a gasesti teste de orice fel la orice materie, teste facute de invatatori si aplicate la clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Pentru cls I
http://www.concursurilesmart.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=89

Concurs cangurul mate toate clasele:
http://www.cangurul.ro/Cangurul%20matematic/subiecte_cangurul_mate.php
Cangurul e undeva la finalul anului, deci deocamdata nu se pot rezolva subiectele din clasa curenta.

Micul matematician cls II-a (presupun ca mai incolo, noi incan-am facut numere peste 100)
http://www.anidescoala.ro/Concursul-Micul-matematician-clasa-aIIa.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Buna, fetelor,
Hapi, intrebasem pentru ca am avut impresia ca era vorba de dans sportiv si stiu ca urmeaza un Concurs National la Suceava la sfarsitul lui octombrie si eram curioasa cam cum decurg astea. Nici noi nu mergem la concursuri, suntem abia la nivelul intermediar si mai avem mult de invatat pana la a ne putea prezenta la competitii. In plus, nu e vorba numai de nivelul de pregatire ci si de o adevarata investitie, in tinute, pantofi, etc., asa ca macar pentru o perioada stam un pic mai relaxati.
De pe anidescoala.ro am luat si eu subiecte la cangur si nastasescu din 2009, speram sa mai fie mai multe si pe altundeva ca sa le poata lucra in clasa sau acasa. Noi nu facem inca portofoliu, doamna a zis ca incepem din clasa a treia, asa ca nu ne-am batut capul prea mult cu asta. Dar presez la greu frunze si flori, caci de anul acesta avem doi scolari in casa si s-a complicat rau treaba.
La optionalul de engleza au inceput sa lucreze pe fise, ceea ce ma bucura, caci incep sa deprinda si scrierea/cititul cuvintelor, un bun antrenament pentru clasa a treia, cand vor incepe la modul oficial si studiul unei limbi straine.
Din pacate, noi suntem cu febra, asa ca vom amana cu siguranta ROR-ul de saptamana viitoare, discutam dupa ce trecem de asta si dupa ce trece suficient timp dupa Rovamicina pe care o luam.
Un week-end reusit va doresc, cu ceva mai multa caldura.
Loredana

Mergi la inceput

Din ce-mi propusesem am izbut doar sa ne facem temele pentru luni si foarte putin la mate suplimentar.
Asta e, om mai face saptamana asta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Loredana, noi trebuia sa mergem la un concurs international, dar pentru ca 2 parinti nu au fost de acord, s-a renuntat. Eu sper ca totusi vom merge candva ,pentru ca sunt foarte buni copiii si e mare pacat sa danseze doar in oerasul natal. Noi facem 2 costume pe an, pentru cele 2 dansuri lucrate. Costa, dar merita, ca sa zic asa. Copiii participa la multe spectacole, filmari, deci nu le poarta doar o data.
Sorana, noi acum exersam ortogramele, ca a avut o fisa la clasa cu 6-7 si banuiesc ca trebuie sa le stie. Din fericire, e ok cu ele, vad ca le simte si la dictare. De cand cu B de la acea dictare, am dat dictare aproape zilnic(fara vineri si sambata) si e mai bine acum, nu se poate fara, cel putin la ea. La mate am lucrat un pic pe probleme cu 2 rezolvari, ca nu stia prtea bine, si inca nu e complet sigura cum se pun intrebarile. Plus ca si oboseste sa scrie enuntul, intrebarile la cele doua moduri...cam o pagina de problema.
Noi nu prea avem note semestrul asta, anul trecut erau bombardati, acum parca prea putine, mai mult la romana, la mate doar la testul initial.Dar nicio graba, cred ca de acum incepe marea confruntare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flowers spune:

Julia a inregistrat doi de B la limba romana. A gresit despartirea in silabe a cuvatului exemplu. Trebuia sa desparta e-xem-plu si ea a despartit ex-em-plu. A doua zi a gresit tot la despartirea in silabe, a cuvantului explozie.A scris e-xplo-zi-e, in loc de ex-plo-zi-e.

Nu stia ca exista o regula : litera x este considerata ca o singura consoana si trece īn silaba urmatoare atunci cānd se afla īntre doua vocale: a-xa e-xa-men; e-xer-ci-tiu; Altfel ramane in prima silaba.

Acum a inteles ,insa a ramas nedumerita/ dezamagita de faptul ca anul trecut la 3 greseli lua FB si acum la o singura greseala ia B?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flowers spune:

Happy ,ortogramele astea se fac in clasa ,oral? Pentru ca eu nu am vazut nimic in manual de genul asta , cel putin pana acum, insa in clasa au utilizat "s-au".I-am cumpara un caiet pentru insusirea ortogramelor la ciclul primar de la Paralela 45, pentru clasele I-II dar n-am apucat sa facem inca din el. Trebuia sa fi lucrat mai mult in vacanta de vara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Waw...ortograme. Spre rusinea mea, nu mi-am prea batut capul cu ortogramele, pentru ca am incercat de vreo cateva ori sa i le explic si am avut senzatia ca nu ma fac inteleasa, asa ca pentru moment le aplica oarecum mecanic, din ce a vazut la scoala sau din ce citeste. Imi mai spune singura cand are de facut cate o propozitie "m-au se scrie m liniuta au", dar stiu ca nu si le-a insusit prea logic.
Ca si la sorana, sau chiar mai putin decat la ea, noi nu am reusit sa ne facem mare lucru in week-end-ul asta, ci numai teme. Mai degraba reusim sa lucram suplimentar in timpul saptamanii cand are zile cu mai putine teme.
Ma nauceste si pe mine treaba asta cu scrisul enunturilor problemelor, dureaza o vesnicie transcrierea lor, dar, in sfarsit, inteleg oarecum si utilitatea acestei transcrieri.
Ca sa ne laudam putin, noi avem deja un Fb in carnet, obtinut in prima saptamana de scoala, cand a mea a dat recital la o lectie de romana, la despartirea unui text pe fragmente, pentru a desprinde ideile principale. Am fost chiar flatata in momentul cand doamna m-a intrebat daca am lucrat cu ea in vacanta asa ceva, evident nici nu se punea problema, eram convinsa ca a fost doar meritul doamnei care a explicat foarte bine cerintele si al fetitei care fusese atenta la ceea ce li s-a spus.
Din acest punct de vedere nu ma pot plange, fetita mea a inteles foarte bine cum e cu atentia si disciplina la scoala, e foarte concentrata si se mobilizeaza frumos cand e in clasa, e mai dificil acasa cand scapam de sub rigorile stricte si ne organizam timpul mult mai prost.
Avand din acest an doi scolari mici in casa incep sa vad mult mai clar cat de important este dascalul peste care dai si cat de mult conteaza stilul lui de lucru cu copiii, si, tinand cont de temperamentele diferite ale copiilor mei, am aproape certitudinea ca am ales cel mai bine pentru ei.
Dar, desigur, viitorul ne va dovedi daca acum bat campii sau am avut dreptate.
Va doresc o seara buna si o saptamana frumoasa la scoala si nu numai.

Mergi la inceput

Flowers e bun caietul pe carei l-i luat? Imi dai si mie un link sa vad ce si cum (adica de unde)?
Trebuie sa-i iau si eu asa ceva ca habar n-are cum e cu ortogramele astea

Mergi la inceput