Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 20
happiness spune:
De acord cu Sorana. Noi pastram un ton prietenos si tolerant mereu, chiar daca gandim diferit.
Si fiica-mea scrie repede si nu verifica, de aceea uita caciulite la a, virgulita la t...Chestii minore, dar care se depuncteaza. La mate daca e ceva mai greu incepe sa se lamenteze ca nu stie, in loc sa gandeasca...Si noi avem maxim o ora jumatate de scris pe zi , de cele mai multe ori mai putin de o ora, asta insemnand teme plus suplimentar. Cel mai mult dureaza cititul, au cate 3 pagini de pe o zi pe alta, si le terminam destul de greu. De scris, de obicei foarte putin. Ea face aproape zilnic suplimentar, pentru ca au un concurs de puncte la scoala, fiecare foaie inseamna nu stiu cate puncte si la 30 de puncte isi pot pune o dorinta. Deci toti copiii scriu suplimentar. A mea cateodata are chef de 2 fise, alteori de 3, si in unele cazuri nu face deloc, daca e franta dupa dans.Nu o fortez, dar ii place sa scrie. Singurul lucru pe care il digera mai greu e cititul, pentru ca fac marea greseala sa o critic ca nu citeste sufiecient de fluent...
sorana spune:
Happi dar i-ai dat vreodata o carte care sa-i placa?
Adica stii deja
eu sunt pro "citit de placere".
Fi-mea citeste acum "Tom Sawyer" varianta scurta (aia din ed. junior de la Rao). Si ii place.
Eu ii dau diverse carti. S-a intamplat sa citeasca 1-2-3 pagini si sa zica ca nu-i place si sa abandoneze cartea. Dar s-a intamplat si sa-i placa si sa termine cartea.
"Citit de nevoie" ca sa zic asa facem doar la cunoasterea mediului deocamdata. La romana niciodata. Ei citesc lectia in clasa, ea citeste bine la prima vedere, ce rost are?
La mate - ma bucur ca nu doar fi-mea face asa ci si fetita ta, Happi (scuze, stiu ca-i cu capra vecinului, dar nah, mi-a iesit porumbelul). Pe mine ma enerveaza rau ca nu vrea sa gandeasca, ca abandoneaza repede. Strang din dinti si explic. Adica ii explic cum ar trebui sa gandeasca. Azi am vazut pentru prima data ca a facut o incercare - a notat datele problemei si si-a pus singura intrebari ajutatoare, ma rog, pe drumul cel bun, chiar daca n-a finalizat problema cum trebuie.
anya spune:
Nu stiu cum e cu fetele, dar fiului meu nu-i place sa citeasca. Mie mi-e greu sa pricep cum - eu eram pasionata de citit. Citeste ce trebuie pentru scoala, dar pentru ca trebuie, nu ca i-ar placea. Am incercat sa-l momesc cu cartile aparute la Adevarul, cele noi, care de fapt sunt scenariile desenelor animate (vazute pana le-a invatat pe dinafara) si degeaba. Daca are timp liber prefera sa se uite la desene animate, sa se joace la psp sau sa construiasca din lego.
Nicoleta spune:
Despre citit: aici sunt foarte bine puse la punct bibliotecile publice, cu muuulte de titluri pentru copii de 7-8 ani etc. Stefan se simte foarte important ca are card la biblioteca si de aceea cred ca citeste cu placere ce ia de acolo, deocamdata. Ultima carte nu a fost aleasa chiar bine, fiindca are foarte putine desene si multe randuri pe pagina... insa cealalta (a doua luata) a fost citita foarte repede. Voi fi si eu mai atenta la ce ia, desi uneori merge cu clasa, alteori cu mine. Ce mai citeste cu placere sunt revistele pentru copii, desi au scrisul mic si nu prea potrivit pentru varsta lui ( cele gen Star Wars, Cars, Bob constructorul sau revistele la care suntem abonati prin scoala). Nu cititul este activitatea lui principala, insa uneori nu lasa revista/cartea din mana si asta ma bucura :). Poate v-am dat idei...
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
madyrizi spune:
al meu baiat a inceput sa citeasca colectia dysney 
tocmai acum cand ar trebui sa citeasca ceva mai serios (cred eu). il tot momesc cu povestile din cartea de romana dar intregi din cartile luate de la librarie, le citesc eu intai cu intonatie, cu patos... ca poate i se par interesante... neeeee... tot povestile alea scurte si trunchiate is mai bune.
la antologie are o carte foarte buna, cu texte super: povesti, poezii frumoase... nu-s bune nici alea.
citeste si chiar multisor, dar niciodata ce vreau eu 

.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti ALBUMUL MEU
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
loryi1974 spune:
Fiecare parinte are metoda lui.Eu am ales-o pe cea de prietenie si,din fericire,aceasta metoda functioneaza fara mari derapaje.Se mai intampla uneori sa fiu mai nervoasa din cauze externe sau copilul sa fie obosit sau sa nu aiba chef,dar aceste momente sunt rare si intelegerea e un punct foarte important in orice relatie.
Nu-i nevoie sa fii autor de manuale de pedagogie sau metodica ca sa iti exprimi o parere.
Au mai fost puncte de vedere diferite-chiar recent-dar tonul a fost unul de dezbatere.Trebuie sa existe o diversitate de opinii.
Eu cred ca si colectia Disney e ok.Incearca si benzile desenate sau revistele pentru copii.
Si fiica-mea are permis(bibliotecile de cartier din ro n-au intrat in era cardurilor inca
),fiind foarte mandra cand il da doamnei bibliotecare,ca si Stefan.Si-a mai ales si ea din curiozitate niste carti de doi bani ,gen "povesti de groaza pentru copii",dar s-a plictisit repede de ele.![]()
Am uitat s fac "inventarul":unde am ajuns la romana si la matematica?
Raspunsuri ,in capitolul nou.![]()
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158094