Albinute & bondari de mar-apr '07 (149)
Raspunsuri - Pagina 4
roxanici spune:
neata,
asa, asa, mai dati idei de jucarii; io deja am inceput sa ma gandesc ce sa ii iau de craciun lu r ca are cam de toate.
Ioano, unde esti, tot mai aduni gunoaie?
Carmena si voi ati disparut in noapte.
bolnaviorii de ieri sunteti bine azi?
ioanaradu spune:
sunt pe-aci la umbra.
nu prea-mi vine sa scriu. sunt cu sictir asa pe mine si vesnic contra-timp.
de 2 saptamani sunt singura cu matei. nu e chiar de speriat dar nici prea usor nu e.
matei e pe toane: cand e smiorcait, cand e cel mai bun copil din lume. mai nou isi cere scuze seara pt ziua si eu il iert.
cu virusii deocamdata stam bine. mie imi sare inima la orice stranut, orice tuse cat de mica/seaca, etc. ii dam nectar de la aloe si vit c cu propolis.
cu mancatul sta asa si asa. nu mai mananca ca atunci cand ne-am intors de la mare dar e ok. are tot felul de "dorinte", gen orez cu lapte care se serveste cu paine cu dulceata.
la jucarii nu prea pot sa spun nimic. am si eu in plan sa-i iau un lego din ala, dar cred ca de craciun. deocamdata am achizitionat un topogan mai mare pe care il are la el in camera. in rest pt el sunt de mare efect masinutele de orice marime cu care isi face scenarii. se joaca foarte bine si cu lego clasice, de construit.
am vazut si ca a reaparut marta. sa stapaniti sanatosi casa si sa cresteti mari cu totii.
sanatate bolnaviorilor.
carmenefr spune:
Buna dimineata!
Si io p-aci, cu un ochi pe forum, unu' in hartoagele mele...Ca am avut niste zile la munca...
Suntem ok, apropo de cadou de Craciun, am intrebat-o pe Teodora ce i-ar placea sa primeasca de la mosu'."un cadou", adica ce cadou? "o printesa si un cadou" O sa primeasca sigur niste carti de colorat (cu foi mai groase, bune si de pictat), si creioane colorate (desi mai are cateva seturi), dar ii trebuiesc fetei, ca deh, (acu' ma laud si io), coloreaza cel mai frumos din grupa, liniuta langa liniuta, totul in contur
Desi nu-i placeau poeziile, a invatat cateva la gradi, si cantece. Noul cantec"doamna, doamna harnica/Si de toate darnica"(Toamna), ca nu intelesese ce zicea doamna...si l-a invatat...dupa ureche
Cand merg sa oa iau dupa-amiaza, mereu o gasesc colorand, ca nu mai vrea sa plece acasa.
Aseara , ii citeam povesti dintr-o carte, si ma minunam.
Povestea "jack si vrejul de fasole" : Jack, sarac, se duce sa vanda vaca, primeste niste boabe de fasole pe care mama lui le arunca , alea cresc,el se urca pe vrej,intra in palatul uriasului si ii ia galbenii , gaina care facea oua de aur si harpa care canta singura.Si au trait fericiti pana la adanci batraneti. Adica?? Daca nu ai bani sau diverse, trebuie sa le furi ??? Ce poveste e asta, mai nene??? Ori e trecuta aiurea in carte, ori asa e povestea, ciudata...Eu p-asta nu i-o mai citesc. Povestile sunt spuse, ca din actiunea respectiva, cei mici sa inteleaga niste lucruri de viata, de bun-simt, morale, actiuni si reactiuni...
Nu va recomand cartea asta de povesti, desi e frumos colorata , ilustrata, in schimb cred ca e o traducere mot-a-mot, cu fraze neterminate si multe neologisme care sunt "stridente" in fraza.Nu stiu ce editura e.
RHYANNA spune:
salkutare tuturor
la noi plange in fiecare dimineata de la 1.8 ani cand am dat-o la cresa si eu am fost cea care am insistat la tatic si la buni sa o ducem in continuare
mami meu se temea ca o vom imbolnavi
dar SARAH e smechera si fff alintata acasa si am vb cu doamnele si au spus ca nici nu iesim din grsadi si- i trece dar face asa ca sa stea in brate cum e obisnuita acasa tot de buni si tati
eu imi asum in continuare rolul de bau-bau ca tb sa fie cineva care si pedepseste
mami de YOLANDA-AMALIA 02.02.1995 SI RHYANNA-SARAH 03.04.2007
Laina spune:
Buna ziua! multumim de cafea!
Vad ca discutati despre jucarii...eu cred ca ii voi lua ceva simbolic, ca si asa are de toate, si mai mult o incanta bradul si tot ritualul decat un cadou in sine.
Eu sunt un pic bulversata de reactiile ei...parca s-a transformat intr-un alt copil, pe care nu stiu cum sa-l "manevrez". Am depasit un pic perioada aceea in care nu manca nimic (inainte de care halea tot ce-i dadea de gura, era foarte pofticioasa). Insa acum...nu stiu ce sa zic. S-a invatat cu tratamentul preferential pe care l-a primit in aceste cateva zile, cred. Adica: nu mai vrea sa mai manance singura, efectiv se joaca cu mancarea, iar daca ii dau eu papa tot pana la urma. Face faze gen: "vreau paine cu branzica" si cand ii aduc zice ca nu mai vrea, vrea paine cu gem... Vrea sa-i cant diverse cantecele la masa, si sa manance pe sistem "o lingurita pt ratusca, una pentru pisica.." etc.
Nu stiu ce sa fac. Sa-i tai de acasa figurile astea? nu o stresez mai tare? tinand cont ca de luni se va duce iar la gradi...
S-a schimbat atat de tare de cand a inceput gradinita incat uneori ma intreb daca asta este cea mai buna solutie, cu toate ca rational sunt constienta ca este bine pentru ea sa intre in colectivitate.
tzuna spune:
Am ajuns acasa. de fapt recunosc, am fugit la propriu de la serviciu cu 2 ore mai devreme. Maria s-a plans azi noapte ca o doare capul, febra nu avea dar ce sa fac.... Am pp ca e bolnava si azi a stat cu bona. Se pare insa ca nu are nimic. E vesela, jucausa, si a mancat. Acum e la somnic si cand se trezeste mergem la dans. Maine merge la gradi dc se prezinta tot asa bine.
Jucarii- tocmai i-am achizitionat Mariei in week-end (cu banii d ela nasi si rude de Sf. Marie)un carut de papusi mai mare si are si scaun de masa pt papusi si scoica de masina. Pretul destul de mare (160 lei) sper sa fie direct proportional cu calitatea produselor.... Ma amagesc si eu,nu?
Alte jucarii..... nu stiu ce sa-i iau de Craciun. Probabil nu mare lucru ca va primi si la gradi, de la bunici, si la serv. sotului. asa ca mi s-a parut mai ok sa-i iau carutul acum in speranta unei toamne lungi care sa ne permita plimbari cat mai dese.
LAINA- daca ai mai citit aici ai vazut ca si ai nostri au trecut prin faze de astea de negativism cand au intrat in colectivitate. Maria si acum mai are zile cand ceva probabil nu-i place la gradi, acolo nu se poate matai ca nu prea o baga nimeni in seama si cand apar eu in peisaj incepe: aia nu-i place, vrea altceva ce nu am atunci, nu-i mai plac prietenii si tot asa. Marti de ex nu am putut s-o duc la dans ca am avut sedinta la gradinita, copiii au fost dusi la o alta grupa, acolo dna respectiva stransese jucariile si nu a mai avut chef sa-i lase sa se joace si i-a tinut pe covor asa fara nimic. Am luat-o acasa f mataita si a vrut musai in parc. Am dus-o la dans dar ea spusese ca nu vrea si vrea la dans, i-am predat-o lui taica-su sa o astepte acolo afara si eu tb sa ma duc sa ma intalnesc cu Ada sa-mi dea ceva si ce aflu ca dupa ce am plecat eu ei i s-a nazarit iar cu parcul, nu a mai vrut la dans (nici nu a apucat sa intre in sala), taica-su a dus-o in parc si acolo surpriza s-a suparat ca nu a gasit copiii de la bloc si nu s-a jucat deloc. Asa ca multa rabdare. Nu va face tot timpul asa dar dc pui evenimentele cap la cap vei vedea ca exista explicatii pentru comportamentul ei.
carmenefr spune:
Buna dimineata!
Haideti la o !!!
Brrr ce frig e afara...10 grade de dimineata...La voi cate grade erau Roxana? 2-3?
diana_jors spune:
Eu se pare ca in momentul startului o sa am 0 (zero) grade (si "feels-like" de -2 grade) si nitica lapovita. Sa vedem cum ajung la finish, colegii mei si-au pregatit parazapezile profi (sa nu le intre noroiul in adidasi ), eu n-am decat de-alea de domnisoara, crosetate... o sa fie interesant
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
madybulancea spune:
Deci prea liniste pe forum....unde sunteti viespilor???????
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi