Fulguleti de nov-dec 2006 (234)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lavinia_P

Saryta
Vi s-a luat scretie otica?Noi am avut istoria asta anul trecut cu stafilococul pneumonae.
Multa sanatate!

Roxanica
Stii ca si noi facem la fel la tuse.Mai nou am auzit si temenul "tusea de gradinita" . E si sezonul in toi -daca ai obsevat ,si in reclame,50% sunt la medicamente contra racelii.
Stiu si adulti mai multi raciti,cu laringite/tuse, nu numai pitici.
Tura asta,la noi, a fost mai bine seara..accesele au avut loc peste zi si dimineata la trezire.Ii dadeam seara pe langa Sinecod(Paxeladine), Nurofen.
Stiu cum te simti,pe mine incepe sa ma doara in piept cand il vad pe el cum tuseste.
Sanatate lui David!

Laura
Mai spune-mi de wii.. aveti si tv lcd?

Lavinia, mamica lui Mihaita (26.11.2006)

scriu acum, cand lucrurile s-au mai potolit cu wii.
in primele zile nu se putea apropia nimeni de televizorul care e legat de wii, era bataie intre florin si dani ... cred ca florin era mai rau decat dani.
dupa o micutza crizutza de a mea (nu recunosc nimic altceva ) le-am facut program. dani nu se joaca dimineata cand e cu bona, iar cu noi seara 2 reprize de cate 15-20 min (e drept ca mai ajunge si la 30 min, dar am scos desenele cu ocazia asta). se mai uita si la desene, dar mult, mult mai putin.
faza faina la wii e ca nu sta chiar cu ochii in tv, sta cand joaca el, dar cand e randul nostru isi ia ochii de acolo ... na ... nu o fi tocmai sanatos, dar asta e.
lui dani ii place tare mult, se cam supara el cand ia bataie, dar uite asa invata ca nici nu poate castiga de fiecare data. cateodata il mai lasam noi, cateodata ne bate pe bune, cateodata mai ia bataie. asa-i la joc.
dani se misca fff mult cu el, noi ne-am invata tot comozi si nu prea ne agitam (si totusi am avut febra musculara la spate si la maine vreo 3 zile ).
nu stiu ce sa iti mai zic, daca vrei sa mai stii ceva is aici.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Chinico, apropos am aici o prietena din Nemtzia si primul copil e de varsta Sarei. Ei, cand erau mici, noi restul mamicilor eram uimite si siderate ca mergea fetita prin parc in 4 labe, mai lingea o scara, o bara :). Iaca la fel suntem in momentul de fata ca este singurul copil care intr-un an si jumatate de gradi nu a stat o zi acasa pe cand restul sunt varzaaa. Nu am tras nici o concluzie dar mi se pare marfa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Salutare, am revenit ... totul e ok, urechea arata mult mai bine, mergem marti iar la control si apoi dupa o sapt, doua prevenarul. Gradinita cred ca pe la mijlocul lui noiembrie sau mai tarziu ... sper sa trecem cu bine si sa uitam de problemele astea cu otitele.
Roxanica - sanatate multa lui ginerica, sper sa treceti cu bine peste .
Lacramioara - sa treci repede peste toate .

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Wow, multumesc pentru sugestii, o sa cercetez oferta locala si de abia astept sa ma delectez.
danutz, mai greu cu filmele spaniole pe aici, dar am vazut ca au o sectiune de filme straine si poate, poate am noroc... Era acolo pe raft si 4,3,2,1, dar la asa ceva nu am putere sa ma uit. Am gasit in schimb o librarie on line romaneasca din Montreal unde se gasesc si filme si am cumparat Actorul si salbaticii si Operatiunea Monstrul, doua favorite din toate timpurile.
chinico, zici ca merge la starea mea de spirit? Ei bine, daca e atat de savuroasa cartea, sa stii ca o pun pe lista de biblioteca. Am si eu o recomandare la capitolul carti savuroase, "Ca apa pentru ciocolata" de Laura Esquivel, fru-moa-sa!
acs, banuiesc ca iti va placea si tie cartea lui Esquivel, daca iti place Allende, are oarecum acelasi stil curgator, alert, imbinat cu elemente fantastice care imi place atat de mult la scriitorii latino-americani. Si eu o iubesc pe Allende, am citit recent "Forest of the pygmies" pe care am luat-o de fapt pentru Roxana (e parte dintr-un ciclu de trei carti pentru copii, insa am descoperit ca e pentru copii mai mari, mai degraba adolescenti). Si tot de ea, o carte pentru adulti care m-a fascinat a fost "Ines of my soul", ai citit-o? Nu stiu traducerea in romana, insa banuiesc ca e ceva tot pe acolo.

lizzy, ai dreptate cu ascultatul si vizionatul live, imi face si mie mare placere si chiar ma gandeam la asta acum cateva zile. Ascultam in masina Traviata si mi-am amintit de vremea in care mergeam des la Teatrul muzical, fratele meu canta in cor acolo si eram mereu la curent cu piesele. Ei bine, dupa ce am fost prima oara la o opera, nu mai stiu ce a fost, am visat toata noaptea ca sunt pe scena, ma trezeam si cand adormeam eram iar in visul cu opera, m-a fascinat, mi s-a parut cea mai minunata imbinare de teatru si muzica, iar faptul ca totul era live... n-am cuvinte, m-a impresioant atat de adanc incat am fost zile intregi intr-un univers paralel, fizic eram in lumea reala, dar cu sufletul si imaginatia eram in lumea operei.
Ce bine ca ai fost la concert, si ce bine ca avem si amintirile din tinerete, si ce bine ca exista si varianta audio

Lavinia, cercetam filmele si am vazut ca Date night e cu Steve Carrell care imi place mult, l-am vazut de curand in "Dan in real life", tot un film dragut asa cum caut eu acum. Culmea ca si noi planuim o "date night", mai bine sa imi fac temele dinainte

iulia-stefy, tin pumnii sa treci cu bine peste hop si sa te tii departe de butoi! Multumesc pentru cafea, chiar acum o beau cu voi!

danutz, condoleante, intr-adevar tanar unchiul tau, imi pare rau. Stii, simtim ca moartea e inutila si dureroasa, dar uite ca macar ii invata pe cei ramasi o lectie de viata. Ce sucit, nu? Sa inveti despre viata de la moarte...

ruxandra? Da un semn (sau doua, zece) ca sunteti bine

Na, eu iar cu delectarea audio, plus lumina galbena din frunze... chinico, hai in Canada, ca nu mai rezist eu la vremea de la voi

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

dragele mele, am intrat scurt sa va spun ca David e muuult mai bine, i-a trecut si febra, Doamne ajuta! Am mai avut o spaima ca am observat azi pe amigdale niste punctulete albe, banuiesc puroi, am sunat-o pe pediatra si a zis ca antibioticul acopera si o eventuala amigdalita. Are puiul o stare buna, in seara asta a fost din nou baiatul meu nazdravan. Maria, din fericire, e bine, nu da semne de raceala, i-a aparut in schimb un dintisor, iubita lu' mama.
Va multumesc din suflet pentru incurajari, sfaturi, informatii, va imbratisez pe toate, imi sunteti tare dragi. Mi-au dat lacrimile cand am vazut ca in fiecare mesaj aparea bolduit roxanica

As mai detalia, dar duminica e ziua lui Cristi, maine imi vin socrii, eu nu-s spalata pe cap, intelegeti voi, chestiuni profunde
Saryta, ce m-ai distrat cu ginerica Ma bucur mult si pentru voi, sanatate multa!
danutz, condoleante ...

Roxana, mamica lui David (20 noiembrie 2006 ) si a Mariei ( 2 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ne-am intors curand si v-am adus a little bit of fresh and (spre surprinderea noastra) sunny london air.

Orasul in sine nu m-a dat pe spate.. il pun in categoria "interesant". Nici n-am apucat de vazut decat o bucatica.. ne mai trebuie pe putin vreo 2 saptamani. Deci e musai de reintors cand mai cresc baieti.. au niste muzee faine rau.
Cel mai mult mi-a placut Westminster Abbey, autobuzele, British Museum, parcurile, politetea si calmul lor, mancarea surprinzator de buna, felul in care isi promoveaza produsele autohtone atat in magazine cat si in localuri (lapte british, sunca british, capsuni british), finetea si clasa angajatilor de la Buckingham Palace si de la supermarketul unde "vrajeam" cu distinsul domn de la casa, cum isi mobileaza casele (seminee, seminee, seminee) + respectand linia clasica, portelanurile, iesitul in pub, lalalala. Ah! Si-am dat de gustul ceaiului ceai.. asa cum se bea pe la dansii.. cu lapte si atat.

G e binisor. Buba s-a reparat.. in rest acu vaz ca-i pe tuse .

asa, incerc sa reiau rapid..

tema cu party de 4 ani:
- vreau sa-i comand tort la gradinita, sa sarbatoreasca cu colegii
- in rest nu cred ca facem tambalau, eventual un picnic undeva
- cadouri.. in general ce-si doreste

tema cu eat, pray, love.. cartea nu-s de ce.. da n-am citit decat prima parte.. acu astept momentul potrivit sa vaz filmul.. apoi s-o reiau

Lory, carti cu facut exercitii.. mai, mai! Nu va grabiti.. ca dati rapide de teme.. si deloc nu-i funny.
Poze cu Delia nu mai primim? Cred ca nici n-o s-o mai recunoastem.

Lizzy, eu nu l-as duce.. cu toata parerea de rau . Noua ni s-a explicat ca de minim 6 luni este nevoie ca sa se refaca osul. La ski, mai ales ca incepator, se cade. Se cade in draci. Si nu cred ca nici minunea ortezelor l-ar putea proteja. In sfarsit asa zic io.. ce mai zic medicii?
Sa-ti fie de bine concertul. Frumos.
Sa sti ca unii pediatrii nici nu trateaza otitele cu antibiotice..

Danutz, o fi fost doar un moment singular.. poate era Rares mai stresat?! S-a mai intamplat?
Condoleante .

Laura, ref la discutia lunga cu medicamentele versus riscul de a dezvolta astm la Dani.. asa.. la o prima citire inclin sa zic.. ca decat sa pompez medicamente in copil, mai bine l-as mai tine un an departe de colectivitate... sa-i dau organismului sau ragaz sa se mai intareasca si, mai ales, sa-i restrang posibilitatile de a face noi complicatii. Dar stiu ca pt voi gradinita este importanta, aici suntem diferite .

In fiecare persoana batrana se afla una tanara-- care se intreaba cum dracu s-a intamplat asa ceva.
corect!

Chinico, auzi la ele cine s-au gasit sa zica ca zana noastra Bea Beelor, nu-i mumoasa????? Niste nemtoaice???? Or fi invidioase .
Si deja.. la nici 4 ani.. au inceput cu de-astea??
Ce sa-i zici? off.
Sa-i spui ca este frumoasa de pica. Daca nu te crede pe tine sa ma intrebe pe mine! Si ca nu cine are gura mai mare e a mai frumoasa ori mai isteata. Si ca o lady, chiar daca este zana zanelor, nu face (vizibil ) caz de frumusetea ei.. ci este discreta si primeste cu gratie complimentele celorlalti. O lady nu se bate cu pumnii in piept ca uite ce rochita are, sau ce fundita sau lalala.

Ah, si-acu citesc ca ti-ai sters poliloghia. Da di she??
Vreau poliloghie inapoi!!! Lizzy are dreptate.. este foarte important sa stim cu e si prin alte parti. Pe mine una ma intereseaza atat viziunile cat si vizuinile medicilor din Nemtia.
N-o mai ai ascunsa pe undeva?

Roxanica, deocamdata.. o mica viroza cu muci si tuse, apoi niste muci. Acu iar niste tuse proaspata. Deocamdata n-a facut febra sau altceva. Pana acum n-a lipsit decat cateva zile de la gradinita. Nu cred ca programul scurt ar fi explicatia.. si frate-su tot la scurt fuse.. Cred c-a mai fost usor imunizat prin M si prin restul copiilor din jurul lui.
Off, pare rau.. da bucur ca sunteti spre bine. Si mai ales ca dulcea Maria n-a luat-o.

La multi ani pt Cristi!
Sa-ti traiasca sotiorul drag si sa fiti tot mereu asa fericiti impreuna.

Bambo, super ca reusesti cu alaptatul. Felicitari pt cele 2 luni!

Saryta, multa sanatate. Ma bucur ca sunteti mai bine.

Donia, ma instalasem cu a mug of tea in fata.. si biscuitii de rigoare si.. si nu ma lasa nenici astia s-ascult. Dar m-am descurcat si l-am cautat io pe youtube. Multumesc.
Mie mi-a placut un film nou romanesc.. nu e comedie romantica.. dar fain: "Marti dupa Craciun"

Lacramioara, bafta!
Maine primim cafeaua?

Dandusa, cum mai merge "jobul"?

..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Ruxandra
Sa va fie de bine calatoria.Si eu visez sa vad Anglia.Am o fosta colega pe acolo si are niste poze pe facebook care m-au dat gata..dar deocamdata avem niste prioritati financiare deocamdata..
Dai niste poze?
Nu ti-a palcut Eat pray love?
nu trebuie sa placa la toata lumea ..eu am calatorit o data cu ea si am salivat dupa pizza aia din Napoli..
Au promis filmul la Iasi,dar nu a mai venit ..uratzii!-eu totusi mai sper.

Mihaita e la bunici la tara..si e o toamna superba..ma bucur ca a prins asa o vreme.
Si apropos de necesitatea gradinitei: au aparut niste standarde
educationale la copilasi de ma termina.Cumnata mea tb sa isi dea baietelul la toamna la coala...a umblat pe la vreo 4 scoli sa il primeasca..cica sa il inscriu de pe acum pe mihaita daca vreau o scoala mai buna!
Mi-a mai spus ca jumatate din colegii lui de la grupa pregatitoare fac meditatii la engleza in particular.
Stie deja sa citeasca si are teme pt acasa, ca la scoala...
Nu inteleg..ce mai inveti in clasa intai?daca deja stiu sa citeasca..
Mai are sotul meu o verisoara care din clasa a 5a nu mai are timp liber din cauza meditatiilor,a cursurilor de dans,tenis,mai stiu eu ce.. e drept ca acum studiaza in anglia la o universitate..dar copilaria?chiar asa va fi viitorul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Ne-am intors curand si v-am adus a little bit of fresh and (spre surprinderea noastra) sunny london air.

M-ai ucis! Acolo ai fost disparuta? De ce n-ai zis nimic, as fi trait cu tine zilele astea!
Visez la Anglia cu ochii deschisi, e tara pe care imi doresc cel mai mult sa o vad, sa o revad, de fapt. Am fost acolo in '93 si am ramas cu cele mai placute amintiri. Sunt insa curioasa cum o sa mi se mai para dupa viata in Canada. Insa Anglia are ceva... e o senzatie pe care nu pot s-o descriu, vreau senzatia aia inapoi!
Vreau o poveste cu multe detalii, speram sa mergem acolo peste 2 ani. Plus poze, multe!
Si zici de ceai? De vreo luna ma straduiesc sa invat sa enjoy ceaiul negru, sotul meu il bea cu o netarmurita placere, vreau sa invat sa simt si eu placerea aia. Am descoperit acum ceaiul Earl Grey si vad ca incepe sa creasca in ochii mei, poate in curand o sa reusesc sa ma delectez de-a binelea! Si cu ocazia asta am citit si de adevaratul Earl Grey si perioada in care a trait, coincidenta, chiar in vremea Regentei, cand Jane Austen isi publica lucrarile...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Va ofer o cu frisca, pentru cine doreste.

Fetelor, va multumesc pentru sustinere. Am avut un week-end maraton si sunt franta de oboseala, dar as vrea sa cred ca am trecut peste hop. Sa vedem acum urmarile si comentariile in urma vizitei. Va multumesc inca odata si va doresc sa aveti o saptamana usoara.

danutz, condoleante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

of,imi pare rau de copii bolnaviori !

Saryta-imi pare rau ca aramas cu trauma,mititica

Roxanica-multa sanatate !
asa e ,ne efoarte greu sa ii vedem bolnavi.

si noi am ajuns cu Andres,dupa 2 ani,cu aerosoli.nu facusem niciodata niciunui copil pana acum.La osaptamana a cazut si Sofia(nu stiu daca nu a doborat-o gradinita si a luat ea de la Andres),apoi eu si tati vineri am tremurat o zi si-o noapte...
toti 4,mai rau e ca nu eram instare de ei vineri.noroc ca bebe Miguel e bine(deocamdata).

Mergi la inceput