Echilibrul intre viata de famile si job
Eu ma straduiesc sa impac si capra si varza cum se spune, dar vad ca daca ma ocup foarte bine de job-urile mele, pentru ca am mai multe, si de familia mea, ajung inevitabil sa ma neglijez, nu mai mananc, nu mai dorm, pentru ca imi lipseste timpul. Recunosc ca nu sunt nici campioana la disciplina si organizare , dar nici corijenta nu sunt, am cateva notiuni. Voi cum reusitit sa le impacati pe toate?
Raspunsuri
alex_andra spune:
E simplu, am lasat serviciul pe locul 2![]()
Mai concret, nu mai stau peste program cu orele , nu mai lucrez noaptea pana la 2.
Stau la servici strict cele 6 ore, cat imi permite legea.
Conclzia este ca "am pierdut teren" la servici pt lipsa mea de disponibilitate, nu mai particip la multe sedinte, pt ca ele sunt tinute de multe ori peste program.
Sunt tolerata de colegi si sefi, nu mi se impune nimic, dar nici nu mai am "importanta" pe care o aveam inainte.
Eu am ales asta si nu-mi pare deloc![]()
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
alex_andra spune:
Iar pentru timpul personal imi fac timp printre picaturi, am noroc de un sot care se implica la fel de mult ca si mine in viata de familie, astfel incat, imi pot permite luxul sa mai am timp sa si mananc/aranjez/dorm/stat la o sueta cu vreo prietena/, etc![]()
elaga spune:
Alex_andra, concluzia ar fi ca nu te poti ocupa si de job si de familie la fel de bine? Trebuie sa pierzi undeva, indiferent de cat de bine te organizezi? Tare mi-as dori sa le fac pe toate bine.
alina_satena spune:
Daca ai un sot care te ajuta,ar fi ami usor,dar asa,sfatul meu este sa mai lasi job-ul pe locul 2,apropo spuneai ca ai mai multe joburi,ce fel de joburi daca pot sa stiu.Iti urez succes.
mironosita spune:
Eu am facut asta 6 ani jumate.Job stresant,doi copii mici,nici un ajutor.Acum 3 luni mi-am dat demisia.Stau pe hold pana ce gasesc un part time onorabil.Nimic nu face cat timpul petrecut cu copiii mei,cu mine,cu barbatul meu.Am pus totul pe hartie,cat inseamna bone,after school,mancare cumparata in graba,haine frumoase,vacante scumpe si rezultatul a fost jenant.Mi-am recapatat viata si familia.
http://cuca-jurnal.blogspot.com
alex_andra spune:
elaga, la mine nu ar fi mers sa ma ocup de amandoua la fel de bine.
Pentru ca jobul meu, daca m-as fi ocupat de el asa cum mi se cere (e adevarat, nimeni nu mi-a spus pe fata, dar am simtit in alte moduri), m-ar fi tinut ocupata cel putin 10 ore pe zi, daca nu si mai bine, de multe ori colegii mei au stat si spre 11-12 ore pe zi.
Ori eu nu-mi permit asta, acum.Ca nu mi-as mai vedea copilul.Fata mea se culca seara intre 8-9.
Daca as fi ajuns acasa la 7 seara, s-o vad doar 2 ore pe zi....nu, pentru mine nu e deloc suficient.
Am stat si eu la program de dimineata pana seara, dar cand nu aveam copil.
Acum nu mai stiu cum sa zbor mai repede spre casa.
Dar asta-s eu ![]()
E vorba de prioritatile pe care mi le-am trasat.
Nu inseamna ca nu inteleg si alte genuri.
Acum, am ales ca la servici sa fiu un lucrator si atat. Ma implic atat cat pot in masura celor 6 ore de program.
Peste ele, nu ma mai intereseaza.
Colegii mei nu ma inteleg, considera ca ma plafonez, ca nu vreau sa excelez profesional.
Si au si unii din ei copii si tot la fel, stau peste program, dar e alegerea lor.
Eu prefer sa excelez acasa.
Dar nu neg insa, ca exista (poate) si varianta sa excelezi in amandoua domeniile, nu stiu,...la mine nu a mers.
Tu poate lucrezi pe cont propriu, poate ai o afacere, nu stiu ce sa zic, poate merge.
Dar eu, angjaata intr-un domeniu in care se modifica mereu cate ceva, in care trebuie mereu sa gasim solutii, sa atragem clienti, bla, bla, etc, intr-adevar, profesional poate m-am plafonat.
Am un servici ok, stabil, deocamdata (poate se gandesc sa ma dea afara, cine stie
], dar care nu ma mai atrage ca inainte sa devin mamica.
Inainte muream pe metereze, am avut zile in care ajungeam la 8 dimineata si plecam la 10 noaptea

Si normal ca acum sefii sa fie suparati pe mine, nu?
Ca am indraznit sa fac si eu un bebe![]()
Si da, se simte la salariu, se simte la pozitia mea, la cat de bagat in seama este cuvantul meu.
Inainte cuvantul meu avea o mare greutate...acum...nici macar nu ma mai intreaba cand se ia o decizie, mi se aduce doar la cunostiinta
Dar nu-mi pasa, am o bebelina acasa
Dar astept cu interes si alte raspunsuri, chiar sunt si eu curioasa daca si cum au reusit alte mamici, sau, de ce nu, tatici, sa exceleze in ambele domenii si sa mai aiba si timp pt sufletul lor
elaga spune:
Nu cred ca la tatici se aplica aceasta problema.
Alina, pe langa jobul meu zilnic mai meditez copii la matematica si fac lucrari de licenta la economie.
alina_satena spune:
si eu dau meditatii la engleza,am facut 2 lucrari de licenta pe care nu am reusit sa le vand,si incerc sa mai gasesc un job ceva si pe cea mica sa o bag la gradinita,sa imi iau un servicu cu norma intreaga sau macar part-time sa pot da si meditatii.Bafta in continuare si sper sa mai vorbim.