Bobocei de sept-oct 2008, la 2 ani (312)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

LA MULTI ANI SORICEL DAVID!!!

Va multumesc pentru gandurile bune Luminita, Klemmi, Lala, Claudinna
Azi pe la 14 am vrut sa scriu un mesaj ca suntem bine...Radu a mancat azi paine prajita, piept de pui, placinta cu mere, pilaf, ceai de menta..nu facuse nici kaki..totul bine si frumos..am pierdut mesajul..nu stiu pe ce am apasat..bine ca n-am scris. Asta -seara dupa ce a mancat pilaf cu piept de pui..a vomitat iar tot..plus un kaka moale.
Speram ca scapasem..e deja a treia zi de sumetrolim. Apoi a baut o cana de ceai de menta si cauta papa..a mancat 2 biscuiti.
Nici nu stiu ce sa-i mai dau maine..deja mi s-a luat mie de paine prajita. Ma gandesc ca nu e mult un kaki pe zi...dar na..parca trece greu..chestia asta pe care am capatat-o nu stiu de unde...

Lumi imi pare rau ca ati petrecut asa ziua hunilor. Multa sanatate!! De la ce otita? Oare e curent acolo la gradi..sau nu stiu..zic si eu..Sper sa scapati repede..Multi

Angy multumim de vestile bune

Nocom super merge Daria pe bici

Sondaj - Radu face la olita de vreo 2 luni - doar la olita..din prima saptamana la noi nu exista accidente..saracutul si cu diareea asta..tine pana ajunge la olita

Klemmi lasa fata ca e bine..noi avem 13 kg si 90 de cm.

O noapte linistita va doresc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Noi ne-am lovit de o tuse afurisita noaptea fara nici un alt simtom care s-a dovedit a fi cauzata de puroi in gat. Nu pot sa imi dau seama cum a putut sa faca asa ceva fara nici un alt semn, am trecut pe antibiotice, acum suntem bine si de maine inapoi la cresa. Si eu inapoi la lucru, mi s-a schimbat departamentul, job-ul, am de facut o mie de training-uri si de invatat la greu.

Lumi multa sanatate si rabdare! Cel mai bine ca sa nu ai probleme de comunicare suna des acasa si lasa instructiuni precise. Si Deea a stat cu mama acasa, a fost groaznic pentru toti dar... a trecut. Si o sunam non stop si mai ales la ora de antibiotic ca sa nu uite.

Am citit in diagonala, dar ca sa raspund si eu la ultimele discutii:
- greutate - fica'mea e pe la categoria grea, 13.5kg, inaltime nu stiu ca nu sta la masurat
- olita, wc, nu stim, nu folosim, recunosc ca in ultima vreme nici nu am mai incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Kllemi, daca tu-ti faci griji ca fiica-ta e grasa, ia de aici: max 90 cm (la ultima masuratoare in iulie avea 88) si 15,7 kg.Si imi sta in gat cand o vad mancand.Am spus la gradi sa nu-i mai dea 2-3 portii, eu nu-i dau biscuiti, paine, paste. Dar ma racaie ca mai scapa in cate ceva dulce.
Pediatrul spune ca e inca in grafic dar mie mi se pare mica si grasa. Si ce ma roade e ca mananca ,nene. Daca o vezi pe Anna mancand te ingrasi 1 kil.Ea nu mananca de foame, ci de pofta.Chiar daca abia a mancat.

Of, Luminita, imi pare rau de micut!Asta urasc eu cel mai mult la povestea cu gradinita.

Kllemi vreau sa-ti mai spun ce ne-a zis noua pediatrul: ca graficul se interpreteaza corelandu-se inaltimea cu varsta si de acolo iei greutatea. De ex, daca un copil de 2 ani are inaltime corespunzatoare unui copil de 3 ani, greutatea optima va fi cea de la 3 ani din grafic.De aceea imi tot spune mie ca suntem in grafic.

Delphinas, la noi la 1 an nasii au luat niste hainute (cam 2-3 rochite) si o jucarie ei si una lui Alice.Le-am spus sa nu cumpere multe ca mai aveam de la botez cand imi luasera haine pt 3 copii.

Ange, sanatate si voua. Pedi al nostru spune sa nu ne alarmam la tuse decat daca tuseste macar de vreo 25 ori pe zi(asa are el niste repere mai ciudatele). Daca nu tuseste tare, poate sa fie si de la iritatia din gat, muci, etc.

Claudia, pupici sa treaca oboseala!

Sondaj: Anna nu mai face la olita cum facea inainte. A regresat de cand cu gradinita. Dar cred ca era de asteptat asta. Inainte avea rar cate un accident insa acum mai rar nimereste olita. Cred ca mersul la gradi e un mare stres pt ea; copii multi, lume noua, alta rutina, poate nici n-o aude nimeni imediat cand vrea...Desi acolo nu prea face, imi spun educatoarele.Are max 1 accident pe zi.Oricum eu sunt de parere ca obiectivul este sa nu se marite cu pampers, deci daca scapa de el mai tarzaiu, nu-i bai. Cu cat e mai maricel copilul, cu atat e mai usor ca intelege ce vrei si de ce.
De pedalat pedaleaza pe o tricicleta mica de plastic dar numai cand vrea ca sufera de o mare lene.

Salutari Roxanei si La Multi Ani soricelului!

BabyBoy, fa-i niste paste cu branza. Sau couscous cu legume radacinoase. Sau da-i sticksuri cu iaurt.
Oricum daca umbla dupa mancare, sunteti spre bine.
Stiu ca suna stupid si va rog sa nu dati cu rosii dar diareea trece bine cu cola sau Sprite. Mie mi-a spus asta medicul cu care am nascut. Si merge. Chiar mai bine decat ceaiul de menta, desi e mai putin ortodox.Vorbesc de un paharel mic nu o sticla, of course.

Ieri cand mergeam la gradi, la intrarea in oras am blocat usile masinii ca aveam poseta pe scaunul din dreapta. Si Anna zice din spate "de ce , pac, usa mea?".Asa cu pauze. Mi s-a parut asa haioasa!
Pana la urma la noi kk e de la o maseluta. Are un mare guguloi pe gingie.Dar cred ca o sa ia si niste muci adevarati ca ea asa face cand ii iese cate un dinte-ii scade imunitatea si ia tot ce misca.Asa de ziua ei. Punem pariu ca nu-i doar paranoia si drob de sare?
Azi am fost s-o iau de la gradi se era plina de kk. Il fabricase proaspat (avrea scutec ca le spusesem eu sa nu se riste cu chiloti ca daca e ceva infectios si manjeste toata gradinita...) si ii iesise pe spate si era acid si i se iritase pielea-asa face ea la dinti: in 2 min e rosie. Si s-a scarpinat pe unde o manca de era plina si pe gat de kk. I-am facut baie in chiuveta acolo. Si Alice spunea "mami o spala pe Anna ce e bomba biologica"Copilul asta a stat prea mult cu mine in masina!
Am fost ieri pe santier (ne facem o casa si suntem pe gata cu finisajele-speram sa ne mutam in noiembrie) si a urcat la eta direct in camera ei si spunea "Anna ici, baie Anna ici , usa oz". Ea a preluat de la sora-sa ideea asta ca vrea usa roz.
Si imi spune de vreo doua zile "Anna tei; puf tot, io"(Anna face trei ani si sufla in tort).In zadar ii sppun eu ca face doi ani ca ea tipa si protesteaza si striga tot "tei".
Ii dau dimineata pe drum catre gradi pastilute cu propolis, echinaceea si vit c. Si ea ar manca o cutie o data insa ii dau doar doua pastile si gata. Si azi dimineata ii explicam ca nu mancam decat doua ca sunt medicamente, bla, bla si ea striga "neh, tei mie". Deci stie ce e doi si ce e trei.
Va dat seama ca e 6.30 si eu scriu!????De la 5 s-au trezit madmoisellele.
Si am terminat de recoltat.Mai avem cam trei sapt de hartogaraie si apoi vacanta pana in martie; aproximativ. Dar macar nu mai fug dupa hoti pe camp noaptea, nu mai dorm cu tel la ureche. Doar cu bebefonul.
Si daca tot e vacanta ,ne-am rezervat si o excursie in Andaluzia in noiembrie unde o sa mergem doar noi cu tati cica "sa fim o famile completa"-cum zice Alice.

Merg sa mai fac o cafea si o tai la santier si gradinita. O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Lala, tare Anna! Lucia nu stie bine semnificatia numerelor dar stie bine ce inseamna "inca unul". Sa vezi negocieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza,

haideti la proaspata

Lala multa sanatate si speram sa nu ia nimic bobocica, am frumoasele

Nu ma panichez inca cu tusea pt ca nu a mai tusit, sper sa si scapam zilele astea de raceala, deja e ceva mai bine, mucii nu ii mai curg, doar ca vb putin pe nas...

Irina multa sanatate

ma termina fi'mea...eu de mica sunt strigata Lorena nu cum ma cheama, asa ca ma striga si fi'mea Loli

aseara s-a trezit plangand, ced (,) ca nu putea sa respire bine pe nas desi mai apoi a luat suzeta si respira bine...

inca ceva...am facut zilele astea dovleac copt din productie proprie, a mancat pana i s-a aplecat, acum cum ii dau o lingurita ii vine sa vomite, mananca mult cu pofta, uneori chiar imi fac griji pe tema asta...

si mai am un pitic...noua inca nu ne-au iesit toate maselele, are doar 2 sus si 2 jos, in rest toti dintii, ar trebui sa ma ingrijorez? sau asta inseamna o lipsa de Ca? transpira si la capusor destul de mult si des...

va las acum, v-am impuiat capul de dimineata

de Crina Alexandra Bobocelul este o floricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Multumesc de raspunsuri. Am cumparat o parte din hainute, mai am cateva de luat. O sa discut cu ei poate au nevoie de ceva anume si sa il cumpar eu.
Sanatate multa boboceilor bolnaviori. mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Scriu si eu pe fuga ca nu mai apuc deloc.
Am intrat special sa urez la multi ani boboceilor sarbatorit in weekend si SPECIAL PT HUNISORII DRAGI SI PT MAMICA LOR!!! SA CREASCA MARI SA FIE SANATOSI SI SA AIBA PARTE DE TOT CE E MAI BUN IN VIATA!LUMI SA ITI TRAIASCA MINUNILE!!!
LA MULTI ANI PT DAVID DE BABYTZA!!!SA AVETI O VIATA NOUA MINUNATA!!!

Am citit asa pe fuga si sa vad ce am retinut.
Baby boy multa sanatate!!E important sa ii dai regim 2-3 zile si dupa ce ii trece si sa reveniti usor la mancarea normala.Sanzyme nu prea inteleg eu de ce v-a dat...De luat sigur ati luat de prin parc, locuri de joaca sau jucarii de pe altii.Dar asta e nu avem cum sa ii pazim chiar de toate.
Lala sunt tare simpatice fetele tale!!Spor la terminat casa.Va mutati in oras?
Kllemi nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.Deiu are 15,9 kg cred ca e campion la greutate desi nu e mancacios deloc e drept ca are si 98 cm deci cred ca e in grafic.
Lumi multumim ca ai intrebat de noi.Am fost ocupata rau la servici sapt trecuta plus ca vineri am plecat la socri unde am fost nasi...Sunt franta de oboseala!Imi pare rau ca sunteti bolnaviori multa sanatate!!
Irina multa sanatate la Deea.Partea asta e tare neplacuta cu cresele si gradinitele bolile se cam tin lant.Va dorim sa nu mai luati virusi in curand!!
Nocom eu nu pot vedea filmuletu cu Daria!!Nici Deiu nu pedaleaza dar nu ca nu ajunge ci de lene cred.

Cu sondaju sa raspund si eu Deiu nu face la olita la wc nu am incercat inca ca nu am mai apucat sa comand reductoru cu scarita sper ca atunci sa faca.
Alt sondaj care ma intereseaza direct LA CE NIVEL DE VORBIRE SUNT BOBOCEII?( adica leaga cuvinte, spun deja propozitii, vb pocit etc?)

Fug in bucatarie ca am adus un sac de gogosari de la socri si trebe sa pun la borcan si sa mai fac o portie de zacusca.Sper sa termin pana diseara

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

bunaaaa....

mai lala mai omorat cu kk, cu gradi,cu santierul, cu usile "oz" ce sa mai, sunte-ti de coma, in privinta greutati, tind sa cred ca pediatrul tau are dreptate, pai daca are inaltimea unui copil de 3 ani e si normal ca si grutatea sa fie in egala masura...mam mai linistit, dar si Anna cred ca are mai mult de 88 de cm.
Auzi domne cica criza si voi nu mai pute-ti ce va destrabalati, vacante, case, usi roz, ce bine la mai merge unora ....glumesc, trebuie sa ne chemi la inaugurare sa dam cu sampania de pereti

claudiaH ia-o mai usor ca in stilul asta....ia si tu niste magneziu ceva poate te mai linistete si ai timp ptr. toate fra sa te stresezi

baby-boy ma bucur tare ca sunte-ti mai bine, ..tot asa inainte

angy si noi la fel suntem cu dintii si maselele, nu stiu daca ar trebui sa ne ingrijoram, si Amaia transpira, tot la cap si destul de mult, eu ii dau Ca 10 zile pe luna....sper sa nu fie altceva, ca acum ma ingrijorez si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Radu azi nu stie ce sa mai manance ..de azi-dimineata mananca intr-una...paine prajita, sticsuri, piept de pui pe gratar, covrigi...cred ca ne revenim

Dya de pe undeva am luat-o noi..mama ei.
Radu la vorbire sta foarte bine zic eu..repeta corect orice cuvant dupa mine, face propozitii- du-te acolo, stai acoio,vino la mine, merg cu mami,...spune orice vrea. Acum invatam poezii. Plus ca ma alinta la greu..cand vrea ceva of course..mamita mea..iubitaaaa
Ultima chestie ..a invatat masinile..le recunoaste pe toate pe strada...tataie are opel, tati reno, vecinul skoda, dani are moto, ocu [adica unchiu] tico.cred eu ca le recunoaste dupa sigla. Cand mergem spre parc imi spune ce masini intalnim.Cred ca o luam pe urma lui Teo de Ada..e mort dupa masini.
Mai nou recunoaste si melodiile...imediat cum incepe striga lady gaggaaa...mamasitaaaa. E nebunie
Dar am intalnit si copii- o fetita la 2 ani jumate care nu prea zicea nimic..deci fiecare are ritmul lui..zic eu.

Angy si noi la fel cu maselele , avem doare 2 sus si 2 jos.

Lala multumesc pentru sfaturi..o sa-i fac si paste cu branza.
Sunt mortale printesele tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Cristina sigur de undeva ati acaparat-o.Eu sunt paranoica cu mainile murdare sunt mereu cu servetele dupa mine cu gelu antibacterian si cu solutia de dezinfectat.(sa nu radeti).Acum cand merge cu bona pe afara o tot rog si pe ea sa il stearga pe maini des cand e in parc cu servetele si cu gel si acasa primul lucru smotruit mainile.Vad ca e ok si face cum ii spun.Din pacate in parcurile noastre nu e prea curat si mai sunt si ramasite de pe la comunitari iar copilasi pun mana peste tot.Ma bucur ca sunteti mai bine.
Ange noi avem toate maselele de vreo 3 sapt ne-au iesit si ultimele 2 asa ca avem dantura completa.Eu stiu ca nu e tarziu deloc ca la 2 ani jumate ies normal ultimul set dar Deiu a fost precoce tare la dinti asa ca la 2 ani ii avea pe toti.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput