Bobocei de sept-oct 2008, la 2 ani (312)
Raspunsuri - Pagina 20
_irina_ spune:
buna dimineata!
Azi suntem de-a plansul-rasul. Pustoaica are diaree, probabil ceva viroza, azi noapte a facut si un pui de febra, acum iar nu are nimic dar parca vad ca la noapte... Nu a mancat ieri aproape nimic, azi nimic, nu stiu de unde mai scoate ce mai scoate pe fundulet. Partea ca sa zic asa comica e problemei e ca se partaie ca o mobra si dupa aceea se intoarce sa vada cine scoate zgomotele alea.
eu cica am dus copilul pana sa incep lucrul la cresa ca sa se obisnuiasca si sa faca, daca e cazul toate bolile pana sa incep eu munca, nu s-a intamplat nimic. Dupa ce am inceput lucrul vad ca sta mai mult pe acasa
oi fi eu de vina?
lala77 spune:
Multumim de urari.
Alice: "azi e week-end si vreau sa fiu o doamna; adica sa stau in pat si sa mananc porcarii toata ziua" ![]()
Ieri la amiaza Alice n-a vrut sa doarma si eu asteptam musafirii, prin casa era vraiste...Asa ca am culcat-o pe Anna si ,ca sa pot spala pe jos, i-am pus pe o farfurie lui Alice cateva prajiturele si niste fructe si am urcat-o in pat cu ele. Si ea imi zice "mami, dar astea sunt porcarii; mancam asa ceva inainte de pranz?Si avem voie sa mancam in pat?Oauu!" Asa ca i-am explicat ca asa fac doamnele, iau masa in pat,bla,bla. Si acum o tine asa; sa vedem cum o dregem. 
Am cumparat de ziua Annei un cd player cu doua microfoane de karaoke. Si acum doar asa vorbesc cu mine.
O sa am o duminica linistita.
Mai devreme m-a strigat si nu i-am raspuns asa ca a luat microfonul si m-a strigat iar.
Cica "daca nici acum n-auzi, inseamna ca esti surda" ![]()
Noi am dat drumul la centrala ca e frig rau.Si mie imi curge nasul.Si lor putin dar parca mie mai tare.
Cereale mancam de care gasim: Cheerios, Nesquick, Choccapic, ovaz, Musli Vitalis...
La multi ani, Sofia!!!!

La multi ani, Ramonzca!

Azi cred ca o sa fiu si eu o doamna ca fiica-mea si o sa zac. Mancare nu mai fac, am ranit toata dimineata sa repar dezastrul de ieri; mi-a luat o ora doar ca sa scap de muste
ca au fost copii ieri si tot au lasat usi deschise.
Si ma enerveaza tare maica-mea ca ieri a sunat si a vorbit cu Alice si i-a spus ca azi vine la noi. Si acum Alice tot are grija asta ca vine mamaia si ea nu raspunde nici la telefon. Asta e stilul ei dar eu nu stiu cum sa-i spun copilului ca ma-sa mare n-are doua vorbe la un loc.

gaia.nevia spune:
La multi ani Sofia!
pentru sondaj, ma tot gandesc de ieri daca am ce raspunde...
Radu nu prea mananca, mai mult ciuguleste...
Dimineata (matinal... maxim ora 8) 200ml lapte de capra.
Pe la 11 fructe (nu prea imi iese cu cele natur, 2-3 feliute de mar, 2-3 bucatele de para, o portocala stoarsa... / sau, de mare succes borcanel cu fructe Carrefour, Hipp sau Pomme Potes...)
La pranz (15) un singur fel si cu mare taraboi. Ori budinca (diverse legume, paste, ou si branza la cuptor), ori peste cu cartofi copti, pui, ma rog, de preferat ceva ce poate sa intepe el cu furculita si sa manance singur, oricum cu maxim de mofturi.
Pe la 18.30 lapte musai (200) si ceva de rontait, grisine, biscuiti, cereale
Seara repetir la laptic + ceva de rontait sau paine cu branza / sau repetir de la pranz.
Cam asta.
Cand merge la gradinita, are alt program - acasa la 7 laptic, la 9 gustare (paine cu ceva le da), la 11 fructe, la 12.30 supa si felul doi, la 16 desert (orez cu lapte, biscuiti cu gen, tarte, chec) dar nu prea stiu din toate astea ce mananca de fapt...
lala77 spune:
Irina, imi pare rau pt micuta.
Sper sa va treaca repede.
La noi "marea imunizare" la Alice a durat cam 6 luni; din sept pana in februarie ea n-a mers la gradi o sapt intreaga. Si a impartit frateste cu Anna.Credeam ca mor de ciuda.
Acum ma asteptam la acelasi lucru insa vad ca inca nu-i asa.Deocamdata.
Nu avem ce face, fiecare copil suporta in felul lui. Dar o sa treaca; astea sunt normale cumva. Eu mereu imi spuneam ca trebuie sa fiu recunoscatoare ca nu sunt boli grave, ci doar de sezon. Peste cateva luni le uiti.
dyanira spune:
Irina imi pare tare rau!!Multa sanatate!
Sa stii ca asa se intampla odata cu intrarea in colectivitate iar bolile sunt mai dese si mai grave cu cat varsta e mai mica.Dupa 3-4 ani incolo fac forme mai usoare si isi creaza mai repede imunitatea.Dar tot se imbolnavesc si atunci rar e cate unul care scapa.Insa sist imunitar la 2 ani nu e complet dezvoltat procesul se cam termina dupa 3 ani si de aceea acum fac mai usor si mai des boli.
Va dorim multa multa sanatate.Si capu sus nu ai gresit cu nimic doar ca la varsta asta asa se intampla in colectivitate.Toti fac la fel.
Claudinna merci
Am terminat papa.Fug ca mergem pana in oras.
Revin mai dupa masa.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
gaia.nevia spune:
Irina, multa sanatate Deei.
Si noi ne tot imunizam din martie. Si nu se mai termina. Luna asta a fost prima cu prezenta 3 saptamani la rand, dar acum Dorelu e iar plin de muci. Sper sa se simta cat de cat bine maine, ca sa-l trimit la gradinita, ca ii duce la salina 10 zile si tare bine i-ar prinde.
gaia.nevia spune:
Cereale: cheerios si cini mini. Uneori fitness. Fara ciocolata.
Apropos de ciocolata si cacao, eu nu le-am dat (inca) niciodata. Daca or mai nimeri la gradinita... well... dar altfel nu. Lui Dorel i-am dat uneori ciocolata alba (si evident... i-a placut foarte...)
Si ca sa re-aduc in discutie cel mai tare sondaj pe lunile astea de toamna... cadoul de ziua boboceilor... spuneti va rog, ce cadou a avut succes la cei care deja si-au sarbatorit ziua? N-am reusit inca sa ma decid pentru Raducu... (nu mai zic ca de ziua lui sunt plecata la Istanbul....)
Nerantula spune:
Salutare si de la noi! 
Multumim din suflet pentru urari si ganduri bune si frumoase!

As vrea sa-i spun Claudinnei ca-mi pare rau ca nu m-am tinut de cuvant, nu am avut telefonul potrivit la mine, in care era salvat numarul tau (nu am avut nici altele mai importante, cum ar fi buletin la internare, am bratara pe mana cu 'necunoscut'
) si nu am putut sa transmit la tine sms-ul intai, desi mi-am dorit si m-am gandit la asta, sper sa nu te superi 
Noi suntem in spital, din pacate
, au testat-o pe Cezara si i-a iesit un marker de infectie pozitiv, nu au investigat mai mult, probabil a luat ureaplasma pe care am avut-o eu in sarcina, iar acum e 3 zile pe tratament cu 2 antibiotice prin branula
, imi pare atat de rau ca am facut-o sa sufere in primele ei zile de viata, sper din toata inima sa ma revansez!
E o dulce, e minunata, e o pisicuta cumintica, papacioasa, cum se prinde ca e in patut, cum miauna alintata sa o ia mami la piept si face asa o mutrita intrigata cand ajunge aproape, parca certandu-ma: mami, nu stii ca aici e locul meu? :)
Au fost zile grele pentru mine cand am aflat ca vom mai sta pe aici, conditiile sunt relativ ok (la Municipal), insa suntem multe in salon, 5 mamici cu copilasi si vin non-stop vizitatori
, ieri la ora de vizita erau 14 persoane simultan, veniti la 3 lauze, cand intrai in salon parca erai pe peron la metrou [:]. Eram si suparata ca lapticul a venit abia dupa 2 zile, in care pisicuta rezista tot mai greu cu picaturile de colostru pe care nici nu le putea culege prea bine ..
De ieri insa a venit din plin, am trecut deja in extrema cealalta, au inceput sa-mi curga si sa se intareasca sanii, sper sa nu fac febra laptelui, am mai pus deja un bebic din salon la san, mamica lui asteapta lapticul .. Aici se serveste din plin la bebelusi lapte praf in solutie de glucoza, uneori fara un minim efort de a le incuraja pe mamici sa alapteze sau sa-si inteleaga bebelusii ... imi crapa capul de cat am auzit ca i-au invatat deja in brate (dupa o zi de la nastere
) si ii lasa sa planga singurei in patut sa nu se rasfete si cate si mai cate ineptii!
Povestea nasterii a fost plina de adrenalina pentru mine (acum, privind retrospectiv
), in acele momente traiam intens si greu .. incerc sa o scriu astazi .. Oricum, n-a fost conform niciunui scenariu din multele pe care le aveam in minte :)
Revin, ca se aud mieunaturi 
Mami fericita
de steluta Gruia si perluta Cezara
claudinna spune:
Nerantula, stailinistita!!!
ma bucur tare ca am primit mesajul care aducea minunata veste! chiar nu as fi avut pretentia sa-mi trimiti mie prima sms!
eram la serv si nu puteam anunta fetele, dar cum am ajuns acasa, am fugit sa scriu. din fericire, cineva anuntase deja
imi pare rau ca e pe antibiotice!
si R a fost, din a doua saptamana de viata...probabil ceva luat din spital, sau de la mine, care am avut febra in prima saptamana dupa nastere
s-au tinut lant, am stat 3 sapt in spital si nu credeam ca mai plec de acolo intreaga si nu pt ca era ceva f grav ci pt ca exista un vid de comunicare intre mine si partea medicala...nimeni nu stia nimic, nimeni nu spunea nimic...
insa, cu tratamentul adecvat, lucrurile intra in normal
sper sa se faca repede bine si sa mergeti acasa
Gruia ce face? a vazut-o pe Cezara?
Nerantula spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui claudinna Nerantula, stailinistita!!! ma bucur tare ca am primit mesajul care aducea minunata veste! chiar nu as fi avut pretentia sa-mi trimiti mie prima sms! eram la serv si nu puteam anunta fetele, dar cum am ajuns acasa, am fugit sa scriu. din fericire, cineva anuntase deja![]() imi pare rau ca e pe antibiotice! si R a fost, din a doua saptamana de viata...probabil ceva luat din spital, sau de la mine, care am avut febra in prima saptamana dupa nastere s-au tinut lant, am stat 3 sapt in spital si nu credeam ca mai plec de acolo intreaga si nu pt ca era ceva f grav ci pt ca exista un vid de comunicare intre mine si partea medicala...nimeni nu stia nimic, nimeni nu spunea nimic... insa, cu tratamentul adecvat, lucrurile intra in normal sper sa se faca repede bine si sa mergeti acasa Gruia ce face? a vazut-o pe Cezara? www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA Blogul boboceilor mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
La nastere lichidul a fost putin verzui, am tras o spaima ingrozitoare pana am auzit-o tipand si mi-au zis ca e bine, sper ca maine cand se repeta analiza sa fie totul ok si sa fugim mancand pamantul de aici!
Gruia a fost ieri in vizita aici, s-a uitat putin curios la papusica din patut, nu am tinut-o eu deloc in brate si nu am alaptat-o cat a stat el cu noi, s-a uitat luuung la tati cand a luat-o el in brate si o alinta, insa cel mai preocupat era sa sara pe mine, sa sara in patut meu, se bucura ca un catelus, canta, ii mergea guritza intruna .. a fost dezamagit la plecare ca nu merge si mami, i-a spus ca incercam sa venim cat mai repede, pare sa fie mult mai ok decat mi-am imaginat (am plans toata noaptea in care am aflat ca nu ne externam gandindu-ma la el :( ), astept cu infinit dor sa ajungem acasa si sa incepem sa traim frumos impreuna!
Mami fericita
de steluta Gruia si perluta Cezara