Parculet de cartier ptru copii
![](images/user_woman.png)
Buna ziua. Imi cer scuze ca am un asemenea subiect dar sunt o mamica de gemeni disperata! Nu stiu cui sa ma mai adresez in legatura cu problema mea si de aceea va cer un SFAT. Locuiesc in sect 5, intr-un cartier in care cele 2 foste parculete ceausiste sunt terenuri virane pline de gunoi.Am scris Primariei de sector nenumarate scrisori, si am primit raspuns initial ca daca proiectul este eligibil se va face, apoi ca se lucreaza la gasirea fondurilor, apoi ca nu sunt fonduri si ca imi recomanda cele mai apropiate parculete.
CEL MAI APROPIAT PE CARE PRIMARIA DE ALTFEL L-A SI NOMINALIZAT ESTE UN parc de cartier la 700 m care este in paragina cu scari rupte, plin de gunoaie , cu gardu rupt, nu stiu daca va puteti imagina ca exista asa ceva in Romania de astazi, dar credet-ma exista. Al 2-lea partculet nominalizat este la 2000m de mers cu copii pe jos(pru ca trebuie mers pe niste straadute fara mijloc de transp in comun si trebuie sa treci prin curtea unei firme de construtii unde circula numai camioane) care e tot un parculet cat de cat acceptabil, in care se pot juca copii cu toate ca sunt multe locuri periculoase (leagane, tobogane,balansoare cu componente lipsa).Nu stiu cum isi inchipuie cei de la primarie ca poti face acest drum zilnic cu 2 copii sau chiar unul, ca iti ia cel putin 1 ora jumate drumul dus-intors(depinde cat esti de convingator cu copilul).Avand in vedere programul unui copil de pana in 2 ani(eu am 2 copii), va dati seama ca imi este greu sa ma deplasez intre 3 mese si un somn plus ca este foarte periculos si anevoios.
Am scris la ALPAB, au spus ca nu tine de ei problema, am trimis Primarieii generale care mi-a redirectionat mesajele catre Primar sect 5, A scris la Prefectura Mun Buc care mi-a redirectionat catre sect 5 si au spus ca urmaresc problema, am facut fotografii parculetelor si am trimis Prefecturii, unei liste din presa, unor politicieni, sect 5...nu am mai primit nimic. In ce priveste Politicienii, mult mesaje s-au intors. Am sris si la ANPC la un momendat, spunand ca sunt consumator de servicii publice-mi-au spus ca terbuie sa scriu la sect 5.
SIMT CA NU MAI POT!!!Va rog sfatuiti-ma cui trebuie sa ma adresez ca sa rezolv ceva in aceasta TARA!
Copii mei ma roaga sa ii duc in parc cand dau ture de bloc:"mami og pac" sau "mami og opa" .
Totusi vreau sa stiu daca asta e tot ce pot eu sa fac legal, din punct de vedere al contribuabilului, sa stau sa astept ca Vanghelie sa gaseasca fonduri, pe care nu le-a gasit pana acum niciodata(probabil ca nu si-a umplut suficient buzunarul lui fara fund)?
Parculetele din cartierul nostru nu au mai fost renovate(impropriu spus pentru ca sunt terenuri virane)de 20 ani.
Multumesc, sper din trot sufletul sa ma ajutati!
Raspunsuri
Mediajust spune:
Din pacate, razboiul cu autoritatile locale este mult mai greu decat cu cele centrale - primariile/consiliile locale sunt mici state in stat. Iar cand vine vorba de Vanghelie - e mai trist (eu nu sunt in Bucuresti, dar ii vad prestatia la TV si ma ingrozesc).
Acestea sunt institutiile care ar putea fi sesizate, dar cred ca ar trebui organizat cumva demersul.
Cand le-ai scris, cum ai facut-o, pe mail sau corespondenta?
Ce inseamna "politicieni", consilieri locali sau parlamentari?
Ar trebui sesizati toti, in scris, cu cateva trimiteri legale - ca sa vada ca stii despre ce-i vorba.
De asemenea, ar fi foarte util daca ai reusi sa mai mobilizezi niste oameni, mai multe voci pot fi mai convingatoate decat una. Stiu ca n-ai timp cu piticii, dar incearca - ceva vecini, alti parinti care frecventeaza parcul. Deschide un subiect si pe DC, poate ti se alatura si alte doamne.
Raspunde-mi la intrebarile de mai sus, hai sa incercam sa mai gasim cateva nume - si apoi imi fac eu timp sa formulez petitia pe care apoi s=o trimiteti, vedem noi unde.
Mai mult - nu stiu ce s-ar putea face, in afara ochilor deschisi la urmatorul vot...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Marush spune:
Multumesc mult ptru rasp, si sper sa ma ajuti mai departe!
Abia reusesc sa ma concentrez sa scriu acum, sper sa fie toate inf de care ai nevoie!
Scrisori au fost multe , nu stiu cu am putea face sa iti arat scrisorile si mai ales raspunsurile primite.
Asta a fost prima, si restul se invart in jurul aceleiasi idei:
Stimate Domnule Primar,
Ma numesc xxxxxxxxx, locuiesc in sectorul 5, pe strada Baciului.
ca urmare a petitiei din data de 22 .03.2010 transmisa catre Primaria Generala a capitalei cu privire la inexistenta unui parculet in cartierul Zetari, am primit un mesaj ca ar trebui sa ma adresez ALPAB. Deoarece ALPAB sustine ca primaria Sectorului 5 are in administratie parculetele din sector va rog sa solutionati dumneavoastra problema care exista in aceasta zona legata de inexistenta unui parculet pentru copii nostri.
In aceasta zona exista un complex de blocuri cu 10 etaje (aproximativ 3000 locatari) in care locuieste lume civilizata, familii tinere si foarte multi copii dar nu exista niciun PARCULET AMENAJAT.
Sunt doua zone dezafectate care de mult reprezentau parculete cu: leagane, balansoare , tobogane dar care au ramas in paragina, sunt pline de cioburi, seringi, gropi, gunoaie. In ele exista cosuri de gunoi pe care mamicile copiilor le-au golite de cateva ori in saci apoi acestia lasati pe loc au fost imprastiati iar de caini.ADP-ul nu goleste niciun cos de gunoi din cartier. Zadarnic vrei sa fii civilizat.
Am inteles ca terenul pe care au fost cele doua parculete ar fi revendicat, si acesta este motivul pentru care nu se mai investeste in aceste foste parculete. Primaria insa ar putea gasi teren disponibil si in alta parte pentru un parculet. Ar fi destule zone verzi din fata blocului pe care acceptam sa le transformam in parcuri, nu ar comenta absolut nimeni, chiar am vazut ca in sectorul 4 s-a practicat amenajarea multor parculete pe aceste zone. Sunt foarte multi copii aici, eu insami sunt mamica de gemeni si va rog sa ma credeti ca mi-ar fi mult mai usor sa ii stiu in siguranta jucandu-se intr-un loc special amenajat foarte aproape de casa..
Singura solutie a noastra, mamicile, este aceea de a ne deplasa cu copii pe Soseaua Giurgiului la aproape o jumatate de ora de mers lejer(o ora dus- intors), ceea ce este foarte greu cand ai un copil sau doi, prescolari carora trebuie sa le oferi cel putin trei mese pe zi acasa, in conditii igienice, care trebuie sa mai si doarma o data pe zi. In plus copii nici nu au asa multa rabdare cu drumurile lungi.
Va rog sa incercati sa rezolvati aceasta situatie sau sa ne indrumati spre a reusi in vre-un fel sa o solutionam.
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
Asta e ultima:
Stimati Subprefecti ,
Revin cu problema noastra a mamicilor din strada Baciului nr 4, Sector 5, pe care v-am semnalat-o in nenumarate randuri:lipsa unui parculet in acest cartier. Cu toate ca exista doua terenuri virane, destinate in trecut locurilor de joaca pentru copii, astazi acestea sunt pline de gunoaie si seringi, adevarate focare de infectie pentru cei mici. Dupa cum v-am povestit in scrisoarea precedenta, primaria invoca faptul ca nu sunt fonduri oferindu-ne ca solutie parculetele din strada Iacob Andrei sau Vigoniei , care dupa parerea celor de la primaria sectorului 5, sunt cele mai apropiate (1000 m respectiv 2000 m)(atasez raspunsurile Primariei sect 5).
Atasez cateva fotografii din cele doua parculete in care Primaria Sectorului 5 ne recomanda cu caldura sa mergem cu cei mici (in majoritatea lor copii sub 3 ani pentru care sunt necesare masuri speciale de siguranta)(adresa nr 10396 din data de 20.07.2010). De asemenea atasez si o fotografie cu locul din cartierul nostru in care s-ar putea amenaja un parculet pentru cei mici. Va rog sa luati atitudine vis-a -vis de problema noastra si sa determinati primaria de sector sa realizeze un parc sigur pentru copii nostri.
Va multumesc, in speranta ca demersurile mele se vor concretiza cat mai repede.
Cu stima,
xxxxxxxxx
Am mai trimis si :subprefect _1@mira.gov.ro; subprefect_2@mira.gov.ro; subprefect_3@mira.gov.ro; prefect@mira.gov.ro, srp@mmediu.ro;PR@protv.ro; office@primatv.ro; stiri@antena3.ro; relatii@antena1.ro; contact@antena2.tv; redactia@adevarulonline.ro; office@catavencu.ro; atac@atac-online.ro; razvan.corneteanu@ringier.ro; redactia@gandul.info; redactie@libertatea.ro; cristina.iancu@jurnalul.ro; redactia@romanialibera.ro; pontavictor@ymail.com; contact@adriannastase.ro; mirceageoana@mirceageoana.ro; office@robertnegoita.ro; stir@iantena3.ro; biroupresa@tvr.ro; focus@primatv.ro; martorocular@realitatea.net,: pontavictor@ymail.com; contact@adriannastase.ro; mirceageoana@mirceageoana.ro; office@robertnegoita.ro; contact@antena2.tv; stiri@antena3.ro; biroupresa@tvr.ro; focus@primatv.ro;
Am mai vorbit cu mamici care mi-au spus ca si ele au mai scris e-mailuri.Nu stiu daca sa le cred sau nu!
Cum as putea sa iti trimit raspunsurile de la autoritati?
Scuza-mi incoerenta!
Mediajust spune:
Bun. Vom incerca sa organizam putin acest memoriu (care sigur ca exprima corect nemultumirea ta - dar este mult prea narativ, si nu de natura a fi bagat in seama).
Ai putea obtine datele de identificare ale celorlalte persoane interesate de demers? Dreptul la petitionare este sub beneficiul asumarii, deci este nevoie de nume/adresa.
Revin in momentul in care pun datele cap la cap.
Mi-ar fi util sa am si raspunsurile primite deja (scanate ar fi perfect - daca nu, macar continutul).
Da-mi, te rog, pe PM si o adresa de mail.
Daca vrei sa-mi atasezi ceva, adresa este mediajust@yahoo.com.
Marush spune:
Buna!
Am transmis un mesaj pe e-mail!
Legaat de alegerea lui Vanghelie , se stie cine voteaza!Iar la noi este o fosta cresa pe care au renovat-o si au transf in punct de dat poamana ajutor social,.....alegatorilor preferati-se stie cine sunt!
Mediajust spune:
Am primit mesajul, ma gandesc la un plan de bataie si-ti scriu. Intre timp, incearca te rog sa mai gasesti niste sustinatori dispusi sa-si asume acest demers (am explicat de ce).
Deschide la "Prieteni" un subiect, poate mai sunt mame din cartierul tau.
Marush spune:
Buna!
Merci ptru implicare, in sfarsit primesc feed-back.
Aici ar cam fi o problema cu mamicile din cartier care nu prea sunt utilizatoare de net , ele stau mai mult pe afara. Sunt multe mamici casnice.Eu insa voi vorbi in seara asta cu ele si le voi incepe sa fac o lista cu date personale din buletin si poate numarul de copii+varsta lor??Oare are vre-o importanta?
Deci faza cu deschisul unui subiect cred ca pica.Ce zici?Ma apuc de lista?Sa-mi spui!
Eu am 2 zile cand intamplator a venit mama pe la mine din provincie si ocazie ca asta nu mai prind curand. Am sa profit de timp!
Sunt singura cu bebeii mei in restul timpului si imi e mai greu sa sa ma ocup!
Mediajust spune:
Tu stii mai bine unde gasesti sustinatori, pe net sau in parc.
Da, ar fi necesar numele si adresa - si la final o estimare a nr. de copii/adulti beneficiari.
Eu nu stiu daca chiar se va construi maine un parc - dar autoritatile trebuie sa vada ca macar exista un timp de presiune a cetateanului - vine campania, poate...
Imediat ce imi gasesc un timp, voi formula ce am in intentie, si-ti scriu.
Marush spune:
Iata ca am primit un alt raspuns,daca il pot numi asa, pentru ca in afara de u telefon si faptul ca au scris anul 2011, esteidentic cu precedentul:
PRIMARIA SECTORULUI 5
In urma adresei dumneavoastra mentionata in referinta, va transmitem
ca institutia noastra are indus in planul de investitii pe anul 2011,
amenajarea/reamenajarea tuturor parcurilor si spatiilor verzi din sector si in
functie de fondurile disponibile, se va trece la realizarea acestor lucrari.
Compartimentul care se ocupa de aceste lucrari este Serviciul Intretinere
Amenajare spatii Verzi (021 4120076/309).
Va multumim si ramanem deschisi la once informatie, sugestie sau
sesizare, pe care doriti sa 0 semnalati.
Sa inteleg ca la noi in Baciului nu se va face nimic pentru ca nu avem nici "parculet" nici "spatiu verde" de "reamenajat". Este bataie de joc!
La un moment dat chiar se auzise un zvon ca Vanghelie are pica pe cei din Baciului pentru ca nu l-au votat. Aici este o zona cu apartemente conf 1 in blocuri cu 10 etaje unde stam 99%romani nu rromi , care nu il voteaza pe Vangelie , iar toti de aici au vrut sa-l schimbe. Se pare insa ca a reusit mereu sa-si convinga canfratii prin mituire...asta se stie!
Offff!Tara de nimic!
Mediajust spune:
Ne vom adresa cu petitie plenului consiliului local (si nu numai). Vom cere introducerea in buget a demararii investitiei.
N-am avut timp si putere sa pun pe hartie, am niste probleme personale mai serioase in perioada asta - dar in cateva zile, ma straduiesc sa ordonez.
Ai avansat cu lista, ai macar promisiuni ca vor semna? (De la mai multe voci vine altfel decat de la una singura).
Marush spune:
Salut!
Macar am sentimentul ca cineva ma aude aici pe forum!Multumesc de incredere si timp acordat!
Pai am lansat zvonul ca vreau sa fac o hartie mai documentata adresata Primariei si mi s-a spus ca primesc toata sustinerea, ca oricand se strang semnaturi.
Crezi ca e ok daca incep sa fac lista in forma tabelara cu :nume si prenume,date din C.I.(CNP), numar de copii aflati spre ingrijire si semnatura ?
Se poate anexa fara probleme la cerere si poate fi luata ca un tot unitar cu ea?Trebuie vre-un format aparte?