Ajutor! Diversificarea!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

clarmai ai scris la misto, nu-i asa? sper ca nu-i adevarat!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai

buna,fata mea tot nan mananca si tot de cand s-a nascut,i-am dat piept dupa care laptele imi venea din ce in ce mai putin,eu sincer am inceput cu diversificarea de la 3 luni deja la 6 luni ii dadeam banana in mana si o morfolea,ii dadeam sucuri de morcov,portocale si mar,am inceput cu cate 1 lingurita intre mese manca la trei ore,pana am crescut doza treptat si deja la 4 luni bea cam 150 ml pe zi de suc de mar sau portocala sau morcov ,uneori i le combinam,dupa ce am vazut ce ii prieste si ce nu,noaptea era ceas,manca la 12 noaptea la 3 noaptea si la sase dimineata,deci doar odata pe noapte,imi bea cat vroia ii faceam doza recomandata,uneori o bea alteori nu ,dar de obicei termina doza si mai cerea ii dadeam,la sase luni manca mar cu biscuite sau banana cu biscuite,sau iaurt dar i-a priit numai cel de la tnuva,cu danonele am avut probleme se deranja la stomac,apoi pe la sapte luni i-am introdus supa de legume,am bagat la inceput doar trei legume apoi ii mai introduceam cate o leguma ca sa vad ce ii prieste si ce nu,pot sa spun ca la 8 luni deja manca asa pe zi:la 6 laptele,la zece banana cu biscuite sau mar cu biscuite,ceai,la 13 supa de legume cu ficat sau piept de pui,care am inceput sa il introduc in supa de la 8 luni,apoi gris cu lapte,sau iaurt sau biscuite cu lapte,niciodata seara nu ii dadeam fructe ca fructa seara produce aciditate la burtica si nu doarme comfortabil,asta pe la 16,iar pe la 20 seara lapte simplu,toate i le-am introdus treptat,dandui cate o lingurita si crescand pana la 15- 20 de lingurite,noaptea lapte,apoi usor usor am ramas pe ceai noaptea si lapte doar seara si dimineata si in rest mancare,dar nu-i-am dat fasole,mazare,spanac,carne de porc decat de la 10 luni in sus,pot sa spun ca lua un kg pe luna pana la varsta de 5 luni,apoi a mai inceput sa scada,untul cu painea si cu gemul si cremvustii,i-am dat dupa 9 luni,mezeluri nu ii dau nici acum desi are 2 ani si o luna ,ma feresc de ele,doar cremvusti de pui prospeti ii dau sau sunca de praga,acum mananca de toate si nu avem probleme,ca triaza triaza,ca s-a facut mare si e mai mofturoasa,dar eu am inceput de la trei luni diversificarea,la indemnul doctorei care ma- invatat cum sa procedez,era foarte mica si avea nevoie sa ia in greutate,acum are 2 ani si o luna si 13 kg,nu e nici foarte grasa dar nici slaba.te pup si sper ca te-am ajutat si pe timp mai indelungat,oricum tot medicul e cel care te poate sfatui cum sa procedezi.pupici multi

Bbbrrr ... halal pediatra!! Am subliniat asa, in mare, cam ce mi s-a parut interesant. Sau, cum a mai zis cineva pe-aici, fiecare face cum crede cu copilul sau. Scuze de off-topic, insa nu m-am putut abtine.

On-topic: asta e tipicul raspuns de "asa, nu!". Pana la 1 an laptele e baza, ca e matern sau praf, deci mai usor cu solidele sau mancarea normala ca ii strici stomacelul. Si aici diversificarea se recomanda de la 6 luni, cel putin medicii cu cap, ca mai sunt si altii care zic de la 4 luni ...

mamma bis - o fetita si 28s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Cum sunt cremvustii astia de pui proaspeti? Cine sunt proaspeti, puii sau cremvustii?

Nu mancam mezeluri, doar cremvusti si sunca de praga...Dar astea ce-s?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Citesc ce spun mamicile si am tras o concluzie fiecare copil e in felul sau,de ex.fata mea cand a primit si sucul de mar si lapticul a dormit mai bine si a fost mai satula,nu a patit nimic la digestie pentru ca am inceput diversificarea la 3 luni cum a zis dr,ea o vedea si a zis ca nu ii place cum are carnea pe ea si paloarea si a zis hai sa incercam sa-i introducem si sucurile de mar sau portocala sau morcov,i-a priit si s-a schimbat radical,am o carte mama si copilul si faceam intocmai cum scria la carte pentru ca nu avea cine sa ma sfatuiasca cu copilul,socra-mea ma punea sa ii dau pireu de catofi de la 3 luni ca a zis ca ea asa a facut cu barbatimiu,nu am vrut si la controlul de la trei luni dr a decis pentru mine,in concluzie copiii sunt diferiti a mea s-a nascut cu o pofta nebuna de mancare,tragea din biberon de ziceai ca nu a mancat de o saptamana la fiecare masa,si uneori varsa deoarece manca prea ca haplea,cand ii trageam biberonul din gura la masa ca sa manace mai incet,zbiera de ziceai ca nu mancase nimic,de aceea cred ca pentru ea era important sa inceapa mai devreme,nu ii ajungea efectiv,era o mancacioasa,depinde de copil.Te pup si alt sfat mai bun decat ceea ce i-am facut eu copilului meu nu am.Aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ati intrebat vreodata la o fabrica ce contin acesti crenvusti "de pui"? Sa va zic eu: resturi de pui, oase, ciocuri, chiar si intestine, tot ce nu se poate folosi la vanzare dupa ce se scoate pieptul, pulpele, ficatelul. Se baga la malaxor, asta este compozitia "de pui". Va place?

P.S. cam asta sunt toate mezelurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Ati intrebat vreodata la o fabrica ce contin acesti crenvusti "de pui"? Sa va zic eu: resturi de pui, oase, ciocuri, chiar si intestine, tot ce nu se poate folosi la vanzare dupa ce se scoate pieptul, pulpele, ficatelul. Se baga la malaxor, asta este compozitia "de pui". Va place?

P.S. cam asta sunt toate mezelurile.

Important e ca sunt proaspete .

mamma bis - o fetita si 28s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Fetita mea are 4 luni si o saptamana, alimentata mixt si nu ma gandesc sa ii incep diversificarea mai devreme de 6 luni iar daca era doar pe LP tot asa incepeam, exceptie faceam daca nu lua corespunzator in greutate.
Si ea de 3 saptamani se trezeste o data sau de doua ori pe noapte ( la 3 luni dormea dusa de la ora 22 la ora 6 dimineata ), acum ne trezim mai des si nu cred ca din cauza foamei ca o pun la san si adoarme foarte repede ci mai degraba cred ca o mananca gingiile. Ziua mai baga una alta prin gurita , noapte doarme si din fericire nu isi baga degetelul. Am incercat si sa nu ii mai dau san ci doar suzeta, si o accepta (o molfaie cateva minute si apoi o scuipa si doarme linistita in continuare )... deci ma gandesc ca nu de foame se trezeste .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Ati intrebat vreodata la o fabrica ce contin acesti crenvusti "de pui"? Sa va zic eu: resturi de pui, oase, ciocuri, chiar si intestine, tot ce nu se poate folosi la vanzare dupa ce se scoate pieptul, pulpele, ficatelul.

Ai uitat slanina de porc.

Mergi la inceput

Nu am scris draga mea la misto cu asa ceva nu se glumeste citeste si ai sa vezi ca am dat si explicatia,dr mi-a recomandat,si a fost in functie de copil nu de mine,si chiar te rog cand te duci la peditaru sa intrebi,fata mea avea nevoie de cava in plus,si sincer iti spun ca nu am avut probleme,si acum daca e sanatoasa si ii merge si ia mers bine nu inteleg,de ce crezi ca am scris la misto nu toti copii sunt la fel,dar presupun ca te-ai sculat mai cu fata la cearceaf fara suparare.te pup si nu scriu la misto pe acest site,eu am fost ajutata foarte mult pe el si intorc favoarea.Bafta

Mergi la inceput

Fetei mele ia mers foarte bine si acum are 2 ani daca ii stricam stomacelul ma gendesc ca in 2 ani trebuia sa existe niste repercursiuni,dar daca sunteti medici spuneti ca inseamna ca ati avut tangente cu multi copiii si caracterele lor,dar oricum eu nu mai scriu la acest subiect ca se vede clar ca are cine sa sfatuiasca persoana care a cerut ajutorul,si sa stiti ca sunteti exagerate si am impresia ca considerati ca e numai ca voi,sau ca tine ca am impresia ca e o singura persoana care e fixata pe ideile ei,bafta si ii urez succes personei care a solicitat ajutorul,vad ca sunteti rele.Dar eu sunt impacata daca luati la misto inseamna ca aveti impresia ca toata lumea ia la misto"pui proaspeti sau crewusti proaspeti",cred ca ai cel putin trei diplome agatate in cui,te pup.

Mergi la inceput