Ajutor! Diversificarea!!!

Ajutor! Diversificarea!!! | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor...Incerc si eu sa cer niste sfaturi in speranta de a nu-mi atrage oprobiul public pt ceea ce o sa relatez in continuare... Am un baietel de 4 luni, 65 cm si cam 6500 g,mananca lapte praf nan 1 de la nastere (pt ca nu am avut piept:().Pana acum vreo saptamana se trezea de 2 -3 ori noaptea pt lapte, dar de o saptamana se trezeste la 1 ora...mananca cam 60-90 ml lapte si se culca..urmand sa se tezeasca la 1 ora sa repetam figura .Fara sa exagerez , dar m-a exasperat ...Nu e un bebe prea mancacios...mananca maxim 120 ml la o masa dar asta ff rar..de regula cam 80-100 ml...Ziua pot sa-i dau si la 4-5 ore ca nu tipa...Faza e din seara asta am cumparat cereale de la Nestle cu orez pt 4 luni...nu am cerut parerea dr pt ca stiu de la o alta mamica ca dr mea recomanda diversificarea dupa 6 luni....dar am riscat si am luat cereale...i-am dat o lingurita( 1 masura de la laptele praf) de cereale in portia de lapte de seara...a mancat si a adormit..pare sa-i placa...in fine...intrebarea e oare am facut bine ca am bagat cerealele...nu se va ingrasa de la ele...nu am de gand sa-i maresc portia decat daca nu doarme bine...daca are efect si sunt satioase o sa-l las la masa de seara cu o masura de cereale si dim o sa-i introduc zeama de morcov treptat..Ce parere aveti??/Vreau niste sfaturi va rog mult...Merci anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

eu nu inteleg ... majoritatea mamicilor spun ca medicii le propun diversificarea de la 3-4 luni. ele nu ar incepe dar daca asa a zis doctora (cum le place multora sa se exprime) trebuie. alte mamici au medic informat (cel putin dpdv al diversificarii) care recomanda diversificarea DUPA 6 luni. iar nu-i bine, ca se trezeste copilul de foame la 4 luni.

oana ... poate ai mai citit ca exista niste praguri, pusee de crestere, perioada de cateva zile in care copilul papa mai des. ele sunt cam la 2-4-6 luni. poate al tau bebe traverseaza o astfel de perioada. asculta medicul si nu-l diversifica inainte de 6 luni, nu-i mai da cereale.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

La copilul alimentat artificial se recomanda diversificarea incepand cu 4 luni, numai la cei alaptati exclusiv la san se recomanda dupa lunaa 6-a.
Eu nu stiu sa-ti raspund de ce face asa cu mancatul si nici nu-mi dau seama cat de bine sau prost sta cu greutatea, nu ai mentionat greutatea cu care s-a nascut si cu cat a crescut pe luna in cele 4 luni pana acum.
Teoretic ,daca e slab, se incepe cu cereale.
Mai da si tu detalii in plus.
Oricum, eu zic sa nu faci nimic de capul tau. Vorbeste cu pediatrul copilului, povesteste-i ce se intampla si o sa luati o decizie impreuna tinand cont si de cum a crescut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

medicii recomanda diversificarea dupa 6 luni copiilor care sunt alaptati,cei care primesc lapte praf,dupa 4 luni.
si eu i-am inceput diversificarea fetitei mele tot la 4 luni. mai intai sucul de fructe ,apoi (5 luni) supa de legume,din 3-4 legume,radacinoase(fara ceapa si rosie) si la 5luni si jumatate i-am bagat si carnita la supa.
i-am dat si cereale,orez si orez cu roscove ( la 4 luni si jumatate),dar fetita mea nu prea manca si nu prea lua in greutate.
toate astea le-am facut la indicatia pediatrului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

NU.
Acum se recomanda 6 luni si in cazul bebelusilor hraniti cu formula.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Sabina...stii cum e ...depinde si de scoala din care fac parte pediatrii, depinde si de pediatrii, unii recomanda, altii nu
Mie mi-au recomandat 2 pediatrii cunoscuti ca fiind buni, sa diversific fetita mea de la 4 luni, fiind alimentata mixt.Eu nu am vrut, am inceput pe la 5 luni, usor , usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

cred recomandarile OMS = Organizatia Mondiala a Sanatatii sunt cele mai credibile. au la baza cercetari si studii ACTUALE. si OMS recomanda diversificarea bebelusilor DUPA 6 LUNI. este vorba de maturizarea sistemului digestiv, capacitatile lui de a procesa alimentele.
imi poate explica cineva de ce sau mai bine cum sistemul digestiv al bebelusilor hraniti cu lapte praf este mai dezvoltat, mai matur decat al bebelusilor alaptati la san? si fix cu 2 luni!!! adica cei hraniti cu LP cresc intr-o zi cat cei alaptati la san in 3! nici in vise!

cat despre scoala din care fac parte pediatri ... ar trebui sa fie cea actuala, nu de acum 20-30-40 ani. parerea mea.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Sigur de foame se trezeste de atatea ori? Sunt n motive din care cauza se poate trezi! Si ti-as mai sugera ca pe cat posibil ziua sa-i dai lapte cam la 3 ore, si nu pt ca "nu tipa". 4-5 ore e mult pt un bebe de 4 luni.
Si desi nu am experienta in folosirea formulei - am alaptat si apoi cand a fost cazul am trecul la laptele de vaca - nu te-as sfatui sa incepi acum cu diversificarea. Acum de lapte are nevoie, de restul are timp.... o viata intrega, deci nu te grabi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citesc de-atata timp pe forum si aud atatea si-n"real life" de-atata amar de vreme si tot nu pot sa inteleg de ce simt mamele presate sa alerge in cursa nebuneasca a diversificarii, vai, repede, zama de morcov la 3 luni, cereale si "supitza" la 4 si uite, la 5 luni, deja suntem la carnitza!! Si mai au si-un sentiment de mandrie de zici ca nu-i adevarat, wooow, ce realizare, ce grozav, au reusit la 5 luni sa "introduca" si carnitza, au scos din mesele de lapte...ca doar e bebe mare de-acum
Pot curge rauri "de cerneala", unor mame tot asta li se va parea cea mai mare realizare si implinire in viatza: ca au indopat copilul de mic, ca al lor copil "mananca de toate" la 6 luni (ce faaaain! e asa de greu sa silesti un copil sa bage-n el la cateva luni, practic el sta pe spate si tu-i indesi biberonu' cu supica sau linguritza cu "de toate"...super!) Si ce-mi "place" mai mult e ca daca te-ntreaba (in parculetz) si tu le raspunzi ca al tau copil are 7 luni si nu vrea sa manance nimic decat lapte matern gogoneaza ochii a stupoare care se transforma imediat in mila ("vaaai, ce handicapata mamica, saraca, si ce ghinion, bebe al ei nu papa!!") si apoi intr-o mandrie de-i si vezi inima reliefandu-se-n piept:"al meu papa de toate!!!"

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Ilinca, n-ai auzit de sucul de portocale care poate fi dat de la 2 luni si de cartofi prajiti la 7 luni si de crenvusti la 1 an, ca doar sunt de pui. Dupa care se intreaba cu uimire de ce se imbolnaveste copilul asa des?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Multumesc mult pt pareri...unele rautacioase..gen "cartofi prajiti"..nu e cazul la mine..ca eu nu aveam de gand sa bag nimic altceva pana la 6 luni in afara de 1 masura de cereale seara,,cele recomandate la 4 luni..dar in fine...maine merg la medic si voi discuta si cu ea... nu sunt o batuta in cap...am citit destul pe tema asta dar majoritatea parerilor spun ca copiii de 4 luni alaptati artificial au nevoi mai speciale in ce privesc unele vitamine si fier care nu le asimileaza din formula...in fine...poate am citit eu aiurea... bebe meu e nascut cu 3000g greutate...pana in prezent si-a dublat greutatea de la nastere...
Oricum merci pt pareri!

Mergi la inceput