Intrebare- preparare si pastrare alimente

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim
cat sa treaca supa prin tetina biberonului

diversificarea se face cu lingurita. daca nu o accepta inseamna ca bb nu e pregatit pentru diversificare.

pt a congela hrana pregatita nu se lasa sa se raceasca lent (chiar si in apa rece, atunci se dezvolta bacterii) ci se pune direct in congelator. decongelarea se face la fel, intr-un timp cat mai scurt.

cartoful congelat da aspect ciudat. mai tarziu ceapa iar nu se congeleaza.

eu nu as da carne decongelata - gatita - congelata din nou - decongelata pt masa finala unui bebelus / copil mic. bine nici adultilor nu recomand dar ...asta e alegerea lor.

explica-le socrilor tai cum sa ambaleze pachetele cu carne astfel incat sa fie congelate/decongelate o singura data. si atunci un piept de curcan impartit in mai multe portii, chiar daca ti-l trimite din cand in cand iti ajunge o perioada mai lunga pentru copil. alternezi cu vita/pui si ... ai carne "naturala" chiar daca o trimite rar

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Le-am explicat deja, i-am pus sa puna si data pe oua.
Intrebarea era despre pieptii de curcan pe care i-au trimis deja, inainte sa le explic.

Mergi la inceput

ok
despre ACEL pachet cu 3 piepti de curcan ... NuU, Nu l-as decongela-gati-congela-decongela - servi la masa bebelusului

mami de theo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

ok
despre ACEL pachet cu 3 piepti de curcan ... NuU, Nu l-as decongela-gati-congela-decongela - servi la masa bebelusului

mami de theo

de ce nu? sa stii ca multe din legumele congelate de ex au mai multe vitamine decat cele din piata, pt ca sunt prelucrate rapid si nu-ti pierd din calitate.

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

cristina nu inteleg legatura dintre carne si legume. asta e pct 1.

pct 2. cum poate o leguma din piata sa aiba mai putine vitamine decat aceeasi leguma congelata. nu cred ca prin congelare creste numarul vitaminelor dintr-o leguma. sau prin procesare rapida in general. de unde ar aparea vitamine in plus?

pct 3. ai citit tot topicul? intrebarea principala era: ce face cu 3 piepti de curcan congelati impreuna, adica intr-un singur pachet!!! daca poate decongela si apoi recongela carnea dupa ce o imparte in cantitati mai mici, eventual o pregateste termic!

mami de theo

Mergi la inceput

Citat:

cristina nu inteleg legatura dintre carne si legume. asta e pct 1.

pct 2. cum poate o leguma din piata sa aiba mai putine vitamine decat aceeasi leguma congelata. nu cred ca prin congelare creste numarul vitaminelor dintr-o leguma. sau prin procesare rapida in general. de unde ar aparea vitamine in plus?

pct 3. ai citit tot topicul? intrebarea principala era: ce face cu 3 piepti de curcan congelati impreuna, adica intr-un singur pachet!!! daca poate decongela si apoi recongela carnea dupa ce o imparte in cantitati mai mici, eventual o pregateste termic!

mami de theo

Nu e nici o legatura... vroiam numai sa clarific un mit... legumele din piata pentru ca au un timp mai lung de procesare... transport, stat in piata etc pierd din vitamine iar cele congelate sunt prelucrate foarte rapid. Deci de aici ideea de prelucrare rapida a legumelor si mai bine congelare ca sa nu-si piarda proprietatile....
Cat despre carne am scris ceea ce cred eu ca-i bine si aici in Germania se foloseste frecvent, fara nici o ofensa, stiu ca tonul mesajelor mele e destul de direct dar asta e adevarul si-l scriu spun poate nu asa frumos manierat cum fac altii, ce sa fac nu am pregatire umanista.

Mergi la inceput

Cristina nu ai inteles ce am scris eu destul de clar.
NU e indicat sa decongelezi - prepari termic - congelezi - iar decongelezi pt servit in farfurie!!!
Acest lant nu e ok, nu congelarea primara a legumelor/carnii.
Am desenat destul de clar acum?
Am scris eu ca nu sunt ok alimentele congelate? Unde?

mami de theo

Mergi la inceput

Citat:

Cristina nu ai inteles ce am scris eu destul de clar.
NU e indicat sa decongelezi - prepari termic - congelezi - iar decongelezi pt servit in farfurie!!!
Acest lant nu e ok, nu congelarea primara a legumelor/carnii.
Am desenat destul de clar acum?
Am scris eu ca nu sunt ok alimentele congelate? Unde?

mami de theo

Hi, inteleg ca raspunsul meu e o abatere de la subiect, ex legumele. Acest lant de care vorbesti mai sus e perfect ok, chiar daca esti de alta parere aici se practica fara probleme, mai ales cu un comgrlator cu super frost si -16 grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

eu asa am procedat ani in sir, cumparat carne, congelat, decongelat carnea, facuta piure cu legumele, apoi congelat piureul si decongelat pt mancat
si asa am de gand sa fac in continuare

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput

eiii ... daca in vestul europei este o practica obisnuita ... faceti ca atare.
eu nu pot face asa ceva si nici nu pot spune ca este ok chiar daca exista congelatoare cu super frost -20 gr.
consider total nesanatos sa congelezi si decongelezi o bucata de carne de cateva ori pana ajunge in farfurie. mai ales ales in farfuria unui bebe/copil mic!

mami de theo

Mergi la inceput