Intrebare- preparare si pastrare alimente

Intrebare- preparare si pastrare alimente | Autor: delsim

Link direct la acest mesaj

Sunt la capitolul diversificare de vreo luna jumatate. Din motive obiective nu pot sa gatesc in fiecare zi si nici nu prea am acces la bucatarie in timpul zilei ( nu ma intrebati de ce....e complicat).
Am incercat sa fac supa pentru copil, am pus-o in recipiente si am congelat-o , sa am pentru vreo 3-4 zile. Am scos un recipient inghetat de cu seara, l-am lasat sa se dezghete in frigider , dar a doua zi la pranz cand am vrut sa-i dau fetei, se separase zeama de partea solida, iar partea solida capatase un aspect buretos, nu mai era asa cremos cum era initial. Am incalzit-o in incalzitor si apoi am incercat sa o omogenizez cu lingurita , insa nu mai era ca inainte si mi-a fost frica sa-i mai dau, desi la gust era ok.Ce e de facut?Sa o tin la frigider doar? Sa-i dau asa ?e ok si m-am speriat eu degeaba?
precizare: era supa facuta din morcov, telina, pastarnac,cartof,dovlecel , conopida.

Alta problema:soacra-mea mi-a trimis 3 piepti mari de curcan, inghetati si lipiti intre ei.
Cand o sa-i introduc curcanul vreau sa folosesc si pentru fata , ca sunt "naturali" si din sursa cunoscuta si sigura. Problema e ...daca ii dezghet, nu am ce face o sa-i gatesc pe toti ...o sa fac pentru noi si pentru ea.Pot sa pastrez carnea preparata pentru ea cateva zile in figider?Sau o pot congela?

Si o alta intrebare: voi de unde cumparati carne pentru copii sau de unde o procurati ? as vrea macar in primul an, primul an jumate sa nu-i dau carne de supermarket...( parintii sotului meu imi mai pot trimite un pui,niste vita, niste curcan, dar rar, nu ma pot baza saptamanal pe asta)
Voi cum ati rezolvat problema asta?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Hi,

totul e OK cu mancare congelata, chiar daca se separa, asa arata cand e inghetata fortat, incearca sa o omogenizezi cu un mixer de la inceput si apoi inghetata; partea cu carnea e usor de facut, in bucatele mici sau daca vrei data prin masina de carne, fin, fin,(asta o facem aci la macelar) apoi fiarta cu putina apa si pusa in pungi care fac cuburi de gheata sau in forme de gheata la congelat; iei apoi 2 cubulete per masa si gata problema.

Cristina

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Cu supa asa am facut: am fiert legumele in apa, le-am scos , le-am blenduit bine, apoi le-am adaugat cata zeama a trebuit, cat sa treaca supa prin tetina biberonului.Apoi am pus in recipiente cu capac, le-am racit in apa rece in chiuveta pana la temperatura camerei si apoi le-am pus in congelator.De dezghetat am dezghetat progresiv,in frigider peste noapte. De asta nu pricep ce-am gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Am citit intr-o carte pentru ingrijirea copiilor, scrisa de un pediatru, ca e ok sa congelezi mancarea pentru bebelusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

cate zile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Eu cam 4-5 zile i am dat o sa pape dupa ce am bagat o la congelator. Nu am patit niciodata nimic. Nu el am mutat in frigider inainte de a fi consumate ci direct am incalzit containerul ei micut intr un vas cu apa. Uitam faza cu frigiderul :(

Carnea ce i o cumparam ei, la fel o faceam bucatele imediat dupa ce o aduceam acasa iar bucatelele la congelator. Bucatelele le am tinut mai mult (2-3 sapt) pana le am folosit la gatit.

Stai linistita, totul este ok!

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

nu pune cartof, el e cel care face amestecul sa devina buretos

pieptii de curcan - scoate-i si lasa-i putin afara, 20 minute, apoi incearca sa-i separi cu un fier/cutit tare {sau trinteste-i de podea, daca-s mai mult lati decit gramada); sau decongeleaza-i si fierbe-i cum a spus cineva mai sus, maruntiti; fierti se pot congela la loc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Uite aici un site care pe mine m-a ajutat mult: http://www.wholesomebabyfood.com/FreezePage.htm
Iti da si retete si cat timp le poti tine in congelator, si ai si sfaturi ca mancarea sa nu-si piarda calitatile.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 33+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

E f. ok mancarea congelata pe cateva zile. Asa am procedat la ambii copii. Fierbeam sau puneam la steamer mai multe legume, le blenduiam si puneam 5-6 borcanele la conge.
E fantastic ca ai de unde lua carne de tara. Nici nu te gandi sa-i dai carne din magazin, daca ai o sursa la tara. Ii lasi un pic sa se dezghete, cat sa poti separa cu cutitul. Cu un cutit care are lama zimtata poti chiar sa si tai bucati mai mici si apoi bagi la congelator.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI



Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Multumesc mult, m-am linistit!
Alina, asta ma intrebam si eu : care e leguma de-mi face supa dezghetata cu aspect buretos.Incerc si fara cartof.

Sursa de la tara , socrii mei imi pot trimite foarte rar, total insuficient pentru nevoile copilului.Cu pieptii de curcan, a fost o intamplare ca au putut sa-mi trimita atatia, iar pui ...mi-au trimis un piept pe care l-am dezosat si efectiv imi ajunge pentru 3 zile, cate 2 lingurite de carne.Am avut un soc sa vad cat de mic e pieptul de pui crescut la ei in ograda, eu "fata de Bucuresti" eram obisnuita cu marimea pieptilor din supermarket

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

La inceputul diversificarii eu nu-i dadeam carne zilnic: faceam o baza de legume mixate, imparteam in portii pe care le amestecam pe rand cu carnita, cascaval, mai apoi ficat de pui, galbenus de ou.
Ii poti intreba pe socrii tai daca nu au prin vecini pe cineva de la care poti cumpara carne de pui - pui vii.

Mergi la inceput