Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (197)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Carmen,am ramas socata!Si fara cuvinte!Te imbartisez si iti doresc multa putere!

Marina,sarcina usoara iti doresc!Ce surpriza placuta

Ana,culmea,educatoare a zis ca au schimbat-o...dar avea toate scutecele in dulapior.Si da,era pus bine scutecul,era arhi plin!Daca o schimbau,era imposibil sa fie asa de plin.Din cate am inteles,educatoare asta e noua,nu a mai lucrat cu copii asa de mici...

Ieri am gasit-o singura in sala de mese.Ingrijitoarea statea la usa,zicea ca nu vrea fata sa iasa de acolo .Si azi dimineata direct la usa de la sala de mese s-a dus...ciudat!Cred ca fuge de educatoare,care am inteles ca a insistat sa o integreze...si Timi cand e suparata,se enerveaza si mai tare daca nu e lasata in pace.Eu i-am zis ieri s-o ignore cand e suparata.Ieri cand am luat-o,mi-a zis ca a fost bine pentru prima zi,si azi dimineata zice "nu va suparati dar a plans mult ieri" .La fel,a zis ca a mancat,si a "spart frigiderul" cand am ajuns acasa....

Timi nici nu prea vorbeste,mai nou parca se straduieste sa imite mai multe.Nu prea deseneaza,asa,cateva linii ,nu sta sa-i citesc povesti,imi ia cartea si arata ea desene...
La majoritatea cuvintelor,zice capatul sau primele 2-3 litere,cu denumirea bebeluseasca,de exemplu daca vrea lapte,zice "bec",si aici e poveste intreaga cum s-a ajuns tocmai la bec ,suzeta a ramas "didi".Leaga putine,de exemplu "aide mami tai",sau aide tati bwu(haide tati cu masina),beghe tai(mergem),puc la papuc,cete la sosete.Daca pomenesc de Alexia,ea zice automat bebe,daca zic diana,e "na",tudor todo,si asa mai departe.Nu stiu daca e ok,dar imi zic ca are ritmul ei.
Hai ca ma bag la treburi ca imediat merg s-o iau de la gradi.Pup

_

Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Ana,super ca ii lasa cu paturica de acasa.Aici nu ii primesc cu nimic,"au ei de toate".Inauntru nu avem acces,sunt poze afisate la intrare din sala de joaca,sala de mese si dormitor.In rest,e ok,cat se poate.Am pus cateva poze aici cu familionul extins ,nu foarte reusite din pacate.

Andreea mami de Theona (27.08.2002) ,Casian (18.06.2008) si Aris (14.07.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Carmen si o imbratisare calda. Fetele ti-au dat o multime de sfaturi bune, cu toate astea e foarte greu sa te pui in pielea cuiva. Daca hotarasti sa-l ierti, cred ca foarte important este sa stergeti cu buretele aceaste luni grele. Sa ii vei scoate ochii la suparare, sau de fiecare data cand veti avea o mica cearta, nu este o solutie. Oricum e greu, foarte greu. Dumnezeu sa va dea putere!

E o zicala : Fereste-ma doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur!

Sa-ti fie rusine Diarux!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Acum despre noi :

Maya nu stie nici o litera, nu stie sa numere, ce sa mai vorbim de cifre. Stie insa cand scriu mama sau Maya. A progresat la colorat, la puzzle, stie culorile si formele. Cam asta stie. Nu mare lucru, nu foarte putin, are insa o maare capacitate de intzelegere. Bai parca e un om mare. Intr-o seara a venit un om la noi, pentru niste afaceri. A intarziat cam o ora, deci eram toti acasa. Sotul ma intreaba : ce facem cu Maya, stai tu cu ea dincolo? Nu, si eu vreau sa fiu la discutzie, la Maya ii punem un desen si gata. Buun, ii explic, ii spun ca vine un nene cu treburi, si ca ea trebuie sa fie cuminte. A venit ala, a stat 2 ore. Maya s-a uitat ea juma de ora la baby, dar apoi s-a plictisit. A venit si s-a lipit de mine, i-am facut semn sa nu vorbeasca, si ea s-a dus la ale ei. Ne-a "preparat" masa, cate o cafea, si-a vazut de bebe. M-a impresionat pana la lacrimi de cat de intzelegatoare a fost. Dupa i-am multumit amandoi si am pupat-o. A fost asa de mandra de isprava, de numa.

Turtu succes sa luati decizia cea mai buna!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Vick asa e si tony, ma minunez cite intelege copilul asta. parca ar fi nascuti in aceeasi zi

Bobita esti o scumpa Apropo de Irinuka, mi se pare culmea sa te scuzi ca ai copil destept ...

Eu am avut parte in jur de oameni cu copii gelosi pe "disciplina" noastra si am primit tone de critici pe tema asta. asta pt ca noi am reusit sa le facem de mici un program, la 8 seara erau in pat, masa era masa, ciocolata nu e la discretie, chestii de-astea. sa vezi ce insinuari de pe la amici ca suntem zbiri si torturam copchii in fine,eu am invatat sa raspund imediat cind sunt calcata pe coada, ca sa nu ma macin apoi, spun clar ce am de spus cu mult calm
bineinteles ca vorbesc de amici romani, ca aici americanii nu si-ar permite in veci sa comenteze asupra parentingului altcuiva.

Andreea
ce ma bucur ca te mai vad, iar copiii sunt minunati! sunteti o familie tare frumoasa

Madalino asa mai scoti si tu duamna capul din Irlandia aia ta?? atit, nici o vorba pt noi?

Iriss asta ma intrebam si eu asa, filozofic, chiar credea ca va iesi cu fata curata din asta??? se vedea in rol de noua nevasta in asa conditii? oare e naivitate asta sau prostie crasa? ca altfel de ce sa te bagi in asa kkt, pe romaneste... mai multe ii ies dintr-o prietenie cu o femeie buna si generoasa, decit din sexare, ca la o adika daca asta-i lipsea, se mai gaseau amatori imi inchipui

in ala ordine de idei noi azi facuram colaje cu frunze rosii si galbene. a iesit chiar fain, minus lipiciul de pe pereti

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Buna seara,

Carmen,iti doresc sa ai parte de multa intelepciune in ceea ce inseamna de acum inainte viata ta.
Cat despre "doamna profesoara",n-am ce sa mai spun decat ca mi-e sila!
Si-mi vine in minte obsedant faza petrecuta vara trecuta,cand mergand intr-o duminica la Sovata, am zarit-o la vreo 3-4 m lateral de noi pe profesoara asta din Bacau.Initial am vrut sa o salut pt ca am recunoscut-o de pe forum, dar cum ea era prinsa intr-o discutie cu persoanele din grupul ei am lasat-o balta si am mers mai departe.
Avusesem remuscari cateva zile pt ca nu am salutat-o, insa se pare ca a fost cea mai buna alegere la momentul respectiv pt mine.

Va doresc o seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Pai Biri ce altceva? Doar de draci sa mai scot si io nasu' nu? Bei si nu stiam io de ce nu sarise "madam" profa sa ma vada in vara cand am venit in tara. Pai cum draq, era ocupata ia o pauzarea. Bai da sa citeasca tot! Sa vada ca TOATA lumea e scarbita de ea BLEAH!

De noi ce sa zic, imi scoate cupilu' asta peri albi, face NUMAI prostii! Nu sta o clipa, daca ii zici "nu" tipa, ma omoara incet si sigur si bineinteles ca inca nu doarme noaptea fara treziri. De mancat mananca, nu pot sa ma plang dar cum nu sta locului o clipa tot la categoria musca suntem. De vocabular nu ma plang, vorbeste mult si corect, ma contrazice de numa' ieri mi-a trantit-o la pranz ca "am intarziat" na . Adica n-am fost prezenta la primul apel!! Puzzle-uri nu face, n-are rabdare, le mai gadila cu sor'sa oleaca da' atat. Picteaza, coloreaza cat de cat in cadru, prefera insa pictatul ca e mai multa mizerie de facut Stie toate desenele animate, pe nume, intamplari, si fredoneaza Vivaldi . Numara pana la 10. Toate alea sunt red and blue. Google Earth e the moon. Nu conteaza de cate ori ii zici ca nu e, daca ea a zis ca e moon apai moon e . In rest ce sa mai zic, n-am hartie igienica in casa, si nici sapun de maini ca spala papusile si dupa aia ii trebe si prosoape, nu? Le pun pe toate pe sus. Pasta de dinti nici atat ca daca o prinde am pus-o, e peste tot. Si-a ascuns acum o vreme o sticla PLINA cu lapte de am cautat-o de nebuna zi de zi peste tot, am dat peste ea dupa doua saptamani ascunsa intr-o bucatarie de jucarie, de era laptele din sticla verde de acum si in aceeasi zi a ascuns o bucata de la frigider, de nici azi n-am gasit-o... Tre sa stau cu ochii pe ea ca pe butelie ca sa nu faca vreo prostioara In carutz nu pofteste, in magazin se apuca de bagat tot ce prinde sub carutz, de a sunat alarma de nu stiu cate ori cand am iesit si unde n-a sunat m-am trezit acasa cu diverse pitite prin carut. Ma ucideeeeeeeeeeeeeeeeee

Am scris de-ajuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

mada, ce ma unge la suflet cand scrii, pe bune. l;a fel e si zapaugul meu... de am ajuns sa cred eu ca-s mama denaturata si mi-a scapat ceva cand am educat odrasla.
Io mai adaug la ce ai zi tu, culcatul la pranz, care ma ucide la propriu. Acum, e biata mama chinuita de odrasla. Daca ma apucam sa-l culc la 1-2, ajungeam ca la 4 sa doarma si asta pt ca non-stop urca si cobora din pat (decidea el ca doarme pe jos), pleca din camera se intorcea, iar urca, iar cobora, citea si astea le facea de zeci de ori. Incep sa cred ca are adhd, dar mi-e groaza sa ma gandesc, ca vad pe net ca se pune f usor diagnosticul asta si mi-e teama sa nu il bage pe pastile degeaba ... dar io, in dementa mea, ma gandesc la toate idioteniile.
Ah si mai nou tipa, dar tipa. Degeaba, nu ca plange sau sa strige pe cineva. Doar tipa AAAAAA, apoi se uita la mine si-mi zice "pagi, tipanele?!" Cred ca deja sunt ferfelite Si face asta de zeci de ori pe zi.
Eu il tin la mama duminica-vineri si vineri seara il iau acasa. In cele 2 zile cat este acasa, ma oboseste foarte tare, ca abia astept sa vina luni si sa ma duc la serviciu, sa stau si eu in liniste si sa gandesc la ce am de facut Nu credeam ca voi ajunge sa zic asta vreodata
Picteaza non stop avioane, care au orice forma, linii, cercuri, mazgaleli, oricum, dar se numesc "aion". Este fan avioane si le observa pe cer mereu (la maica-mea este un culoar aerian si are ce vedea).

In alta ordine de idei, va ziceam ca-s nemultumita de activitatea educationala de la gradi. Si m-am hotarat sa scriu pe grupul de discutie de pe yahoo. Boon, aseara ne-am si intalnit si ce sa vedeti. Eu si cu inca o mamica suntem singurele ciudate si nebune care avem pretentii educationale de la niste copii de 3 ani. Restul se multumesc ca educatoarea le vorbeste frumos, de joaca cu ei, ca se ocupa de ei.
Ce m-a frapat, ca toti parintii sunt 30-40 ani maxim, bine imbracati, dar nu au pretentii de la copii lor. Chiar se uitau la mine foarte ciudat! Nu-si imagineaza ca ei in 3-4 ani intra intr-un mediu concurential din care nu mai ies pana la pensie, mediu care va fi destul de dur si haotic. Se uitau la mine ca la o nebuna cand le-am zis de sinapsele intre neuroni care se distrug daca nu-s folosite si ca unele nu se mai recupereaza niciodata.
Sa va zic ce scrie in programa de gradinita din Romania pt varsta de 3 ani:
- sa recunoasca 3 forme geometrice
- sa stie sa numere pana la 3
si mai erau 2 chestii, oricum, se pare ca si David este un geniu pt gradinitele de la noi.
M-am intors foarte bulversata, majoritatea avand ca principale probleme fondurile banesti donate gradinitei. Doar eu asteptam sa invete macar o poezie si ce-mi zice seful comitetului de parinti, ca nu-mi spune Yvonne mie tot ce fac. Nu zic ca imi spune mereu, poate mai omite si ea, dar am exemple clare ca la alte grupe, din aceeasi gradinita se face ceva.
Am exemple clare, ca atunci cand au avut activitatile optionale copilul a venit extrem de incantat acasa si mi-a spus cel putin 10 animale, iar la ora de muzica au invatat un cantecel dragut, pe care mi l-a cantat tot week-endul.

Daca ii mai ziceam de ce ne-a povestit Biri cu masa de negociere, cred ca ma internau la nebuni.

Si am stat eu si m-am gandit ce alternative am. Principala, plecat din tara ... din ce in ce mai multe se aduna in favoarea plecarii. Dar pana plec, trebuie sa ne descurcam aici. Ar mai fi o gradinita particulara, care imi surade destul de mult si imi si place foarte tare cum arata si ce invata acolo, doar ca e putin cam scump, cred ca 1500 ron. Sau sa o las aici, dar sa o mai duc eu la activitati extra scolare, ceea ce mi se pare cam greu, dupa ora 18 si prea mult pt 3 ani si jumatate.

Voi ce parere aveti, chiar imi fileaza o lampa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Salutare gagici, ne-am intors de la bunici.

Nu comentez intamplarea ca iar imi fac sange rau.

Filip parca n-a fost copilu meu la bunica-sa. Si-a dat in petec. Asta pentru ca a avut cine sa-i sufle in fund si sa-i ofere alternative la mancare. A fugarit o biata pisica pana a prins asta frica de el. si era si ea o zvapaiata, dar cand o apuca Filip de 2 labe si dansa cu ea nu cred ca i-a mai trebuit matzii joaca. Se trezea la 7juma fresh: gataa domit, afala pisica. M-a inebunit cu pisica. Pe catel il tot certa ca latra: "Bibi gata...shhhht ntzeles?...laloc".

Azi am inceput predatul. La 7.30 nu prea eram eu in forma, studentii nici atat. Am facut ora mai mult libera azi ca nu avusesera curs inca si nu aveam pe ce comenta. Sictir general, o grupa a parut mai interesata la discutii. Le-am dat de mobilat o camera de hotel si cand au auzit ca au de desenat au scos un "aaaaaah" de park i-am pus sa sape in gradina. O sa incerc sa le pregatesc niste aplicatii mai interesante, poate ii atrag cumva. Daca nu-mi iese, ma las de meserie ca nu sunt genul care sa vorbeasca cu peretii. Am nevoie de feedback

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Iriss si noi ne gandim tot mai mult la plecat. Cum frate sa numere pana la 3? Filip numara pana la 10. Vreau sa va spun ca bunicii si unchii erau socati cate stie? Cik: stai sa-l inveti? Pai normal ca-l invat ca-i place sa afle lucruri noi, si nu-si lasa mintea leguma. In excursia asta l-am invatat stanga si dreapta. Ii tot spuneam sa se uite pe geam: Vaca stanga, calul dreapta. Si el cu ochii dupa animale. Si fara sa-i arat cu degetul decat daca nu nimerea directia. Le mai incurca dar si ma-sa le incurca cateodata la treijde ani
Deci nu, nu esti dusa. La unele gradi au impresia ca daca ti-l predau sanatos si vioi e de ajuns.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput