Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (59)
Raspunsuri - Pagina 17
honeybaby spune:
Mada- in conditiile astea si eu i-as fi dat calciu. daca si traspira are si coastele evazate un pic ...
coastle evazate si maya le are putin, dar nu traspira, nu tremura, nu are fruntea bombata asa ca nu-i fac nimic.
Eu zic ca poti sa iei si tu Fier si Calciu ( tot 10 zile ca Ilinca) Nu cred ca ar fi rau , avand in vedere ca alaptezi si esti destul de obosita.
Laptele de vaca nu se recomanda pt ca e sarac in fier si bogat in lactoza. Cel formula chiar daca tot de vaca este, e imbogatit cu fier si ce mai trebuie pt dezvoltarea normala a puiutilor. In principiu nu se recomanda lapte de vaca nici sub forma de iaurt nici sub forma de branza. Si branza si iartul tot din formula ar trebui facute. De aceea ziceam eu ca nu-i dau nici branza nici iaurt pana la un an daca bea lapte.
Am uitat iar... ma duc la treaba si revin..
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
oanaiacovita spune:
Am sarit peste filmuletul cu Ilinca merg sa il caut.
Vladi ma bucur ca sunteti mai bine. Eu am zis ca ridic statuie Batistei Bebelusului. La noi dupa vreo 3 zile s-a invatat si nu s-a mai zbatut. Spre sfarsitul racelii chiar statea cuminte. Imi era dor de posturile tale.
Delia
Child LMA sotului, sa traiti fericiti 1000 de ani si atunci sa va aduceti aminte cu placere de mulajul lui Albert.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
Cand cineva acolo SUS te iubeste...
miria_cristina spune:
'Neata, fete!
ANDRA - Incep cu tine repede ca uit de la mana pan'la gura. Aseara am cedat nervos si m-am culcat, asa ca, nema raspuns legat de lapte.
Nu se da lapte de nici un fel sugarilor pana la varsta de un an, decat LM sau LP pentru ca celelalte tipuri de lapte contin elemente care nu fac deloc bine copilului, respectiv:
- saruri, cazeina (care pot afecta rinichii),
- proteine (la care bebeii pot dezvolta alergii, inclusiv astmul, diareea...),
- minerale (contine de 7 ori mai mult P, de 4 ori mai mult Mg, de 3 ori mai mult Na si K, pe cand Fe este intr-o concentratie prea mica si copilul poate face anemii feriprive),
- contine colesterol in cantitati deloc neglijabile,
- favorizeaza aparitia diabetului juvenil, acnea, cariile dentare, unele boli infectioase, poliartrita reumatoida.
- poate fi contaminat. Laptele este un bun mediu de cultura si, daca nu este recoltat, depozitat si consumat in conditiile corespunzatoare, riscul de transmitere a microorganismelor este mare,
- deasemenea, in lapte pot patrunde antibiotice, reziduuri de hormoni, precum si pesticide si ierbicide care ajung intentionat sau accidental in organismul animalului de la care a fost recoltat.
E drept ca unii medici (cei de moda veche) zic, ca daca bebe are peste 8 kg si a trecut de 6-7 luni poti sa-i dai lapte de vaca pentru ca stomacul si organismul lor s-a dezvoltat suficient pentru a-l tolera, dar cum existe si alte alternative in ziua de astazi, mai bine n-o faci.
Branzica si iaurtul se pot face din LP (si multe mamici o fac asa), dar pot fi preparate si din lapte pasteurizat pentru ca prin fierbere o mare parte din cantitatea de elemente neindicate copilului raman in zer.
Oricum, se introduce iaurtelul, cel putin, de pe la 7 luni, cand organismul incepe sa se maturizeze.
Si indiferent ce le-ai da exclus sa fie nefiert!
Apoi, laptele l-ar bea intr-o cantitate mai mare decat cateva grame de branzica sau iaurt.
Am scris coerent? Ai inteles ceva?
oanaiacovita spune:
Denisa nu ne arati ce i-ai luat la Maya de la Aramis? Cum a fost experienta?
andra_s spune:
Va spun neata cu o cafea mare in fata, Ianis a reusit sa se scoale de 5 ori azi-noapte, era intr-o maraiala continua, ba se mai si zvarcolea si se arcuia, de am crezut ca-i burtica, dar de fapt erau dintisorii, ca se linistea cu Calgel, dar nu amreusit sa il adorm decat cu tzitzi, deci nu pot spune ca a avut 5 mese nocturne, dar gustari, da!
Ma tot gandeam ca poate nu se satura seara, pt ca trage max 1-2 min la tztzi si il ia somnul, asta e masa lui de seara
Altfel, cred ca ne ia si pe noi un pui de raceala, o sa ii dau Oscillo (HELP: cate bobite ii dau???), vit C ii dau deja de cateva luni in combinatie cu fierul, ce altceva i-as mai putea administra? nu are febra, nu tuseste, doar starnuta si are mucisori aposi, muuulti ... sper sa nu fie ceva serios. Pls, daca ma puteti ajuta cu un raspuns rapid, va sunt recunoscatoare
Meniul de ieri:
- para+banana+cereale
- piure de legume+taitei+carne vita
- iaurt+biscuiti
- cereale
Poze & www.youtube.com/user/andrastephanie#p/u" target="_blank"> Video
Mami de minune mica Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers !!!
oanaiacovita spune:
Andra sanatate lui Iani. Eu lui Eric ii dadeam jumatate de flacon seara si jumatate dimineata.
Apropo, ce sa ii dau si eu la al meu, ca nu ii pot da Oscillo din cauza de vaccin facut sapt trecuta?
Ioanact spune:
Buna dimineata!
Poftiti la !
Am dus-o pe Ioana la gradinita si.. surpriza, n -a m marait. I-am pus totoseii in picioare, gentuta la vestiar.. si ea s-a dus singura in clasa.
Pe drum i-am tot repetat ca mami o lasa la gradinita iar la pranz vin sa o i-au, sper sa fie si de acum incolo asa.
Si daca tot ma laud, a adormit si Justina singura ( m dvm).
Merg sa ce s-a m scris.
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
dayanara spune:
andra multa sanatate lui ianis
oana eric e racit? paracetamol infantil daca altceva nu poti
alina , ivan e disperat dupa mers la gradinita, dar eu inca nu ma bucur, stiu ca intr.o zi il va apuca sa nu mearga :))
deocamdata e prea frumos cum decurge totul
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE
miria_cristina spune:
Mai, ANDRA nu-i da Oscilo la baiat. Zic si eu si am mai zis-o pe aici o data. Pana la 1 an copilasii care beneficiaza de vaccinari si rapeluri repetate nu trebuie sa primeasca alte medicamente care sa perturbe sistemul imunitar fie ele si homeopate.
oanaiacovita spune:
Roxi nu e racit, dar tot asa stranuta mult si are nasucul infundat. Si mi-e teama sa nu dea iarasi in alte alea. paracetamol i-am pus si eu aseara.