Gupa mica-mijlocie?Se poate lucra asa?
Raspunsuri - Pagina 4
roli25 spune:
Si la noi au comasat mijlocie cu mare. La fiu-meu in grupa sunt copii intre 4-7 ani. Grupa e mare, iar cei micuti primesc si ei activitati potrivite varstei, in timp ce cei mari trebuie sa faca betisoare, bastonase, adunari, scaderi. Fiu-meu trage cu urechea la cei mari si acasa ma intreaba cat fac 2+3 si alte chestii.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
MIHA78 spune:
Despre noi si-a noastra gradinita. Am avut si sedinta, educatoarea principala, smechera, ne-a luat-o inainte si a inceput ea cu reprosurile. Ca avem numai pretentii, ca nu ne-am straduit sa obtinem sponsorizari, ca avem copilasi maraiti, bla bla, ca e normal sa fie si de 3 si de 5 ani, ca mai sunt si la alte gradi asa. Buun, parinti tacuti, eu si inca una am comentat cate ceva, restul multumiti ca le dorm copii pe mese, prin alte grupe, ca doar sunt la o educatoare ff. buna. Urmarea, a doua zi cand m-am dus dupa Tudor, mi-a barfit-o de numa pe cealalta mamica care a avut obiectii
.
Partea proasta e ca am incercat sa-l mut, surprise, la vreo 3 gradinite n-am gasit loc, la una aveau pb. serioase cu incalzirea, cand i-am spus lui Tudor a inceput sa planga ca nu pleaca de la copilasii lui, ca el le iubeste pe educatoare. Ce sa zic ca mai nou se trezeste inaintea noastra sa mearga la gradi.
Eu tot neimpacata, am zis ca mai astept, sapt. asta un baietel i-a dat altuia in cap cu scaunelul, de i-a spart arcada, dir. femeie de treaba i-a facut scandal educatoarei ca de ce a anuntat parintii...nu merg lucrurile asa cum ar tb. dar dupa ce am vazut prin alte gradi mi-e cam groaza acum sa-l mut. De invatat as fi nedreapta sa zic ca nu invata, mereu stie un cantecel sau o poezie noua, am inteles ca-i mai si separa uneori pe cei mici de cei mari, sa lucreze numai cu cei mari.
monica70 spune:
MIHA imi pare rau ca tot cam asa prost sta treaba la gradinita li Tudor,nici eu nu cred ca as fi incantata deloc de asa educatoare/directoare. Pe de alta parte parca mi-ar fi si mila de copil sa il mut in alta parte daca lui ii place acolo si ii plac asa de mult copiii si de educatoare.Bine macar ca esti multumita de ce invata . Ca de stilul educatoarei ce sa mai zic.Unde erau educatoarea/ingrijitoarea cand a dat copilul ala cu scaunelul in alt copil?
Mai ales ca majoritatea sunt copii de grupa mica trebuiau sa fie in permanenta pe faza! La Diana e un singur baietel mai agitat.In grupa mica era nasol de tot ca nu statea locului o clipa,nu asculta de nimeni,privea "prin tine",le strica jocurile copiilor,ii mai si impingea,era genul ala cam ADHD ... si era fix cu un an mai mare decat ai nostri. Dar pana la sfarsitul grupei mici l-au dat educatoarele pe brazda si in grupa mijlocie mai ca nu il recunosteam! Eu zic ca e si meritul educatoarelor.In grupa mica il mai si izolau la masa si la dormit - ca rasturna vasele,isi baga mana in mancare,deranja colegii de langa el la somn etc.Sau il mai puneau sa stea langa ele pe un scaunel cand depasea masura.In plus incepand din grupa mica i-au invatat pe copii ca daca cineva ii impinge,loveste,le ia ceva din mana,etc. sa nu dea inapoi niciodata, ci le spuna lor si ele ii vor pedepsi,astfel ca la ei nu au existat "batalii" intre copii ... in schimb Diana mea s-a invatat cam paracioasa cu ocazia aia.Si acum la grupa mare baiatul cu pricina e tot "oaia neagra" - doar de el imi mai zice Diana uneori ca e "rau" - dar rau inseamna de fapt exagerat de zburdalnic.In schimb e tare inteligent si e la ani lumina de cum era in grupa mica! Atunci am prins si eu faze cum smulgea jucarii din mana copiilor pe urma le arunca si le smulgea de la altii,iar daca ii spuneai ceva era ca si cum ai fi vorbit cu peretii.Le admir pe educatoare si pentru ca l-au "recuperat" asa de bine si de repede,pentru ca eu la ora aia chiar il credeam cam irecuperabil.Ba chiar imi era cam teama ca o va cafti pe Diana care chiar cu un cap mai mica decat el fiind,tragea de jucarii in rand cu el sa si le recupereze
Din fericire nu a fost violent defel cu ea.Stiam si de la ele cum e, ca se mai plangeau ca deranjeaza orele,dar ii stiam si de la Diana toate miscarile, pentru ca toata grupa mica se juca zilnic acasa de-a gradinita si facand pe educatoarea striga incontinuu pe ... Dani.
M-am cam lungit
.
Tin pumnii sa fie tot mai bine pe-acolo in continuare 
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI