Cazare in Lyon
Raspunsuri
iul-aug2008 spune:
Kid, ce fel de cazare cautzi? Pe termen lung, sau scurt? E termen lung, eu nu cunosc fara girant. Chiar si pentru caminele universitare ai nevoie de girant.
Pe termen scurt, se poate in regim hotelier, sau se inchiriaza apartamente cu saptamana. Asta e tot ce cunosc fara garant .
kid spune:
mcoca Multumesc foarte mult pentru raspuns
Ma intereseaza pentru fratele meu, a plecat cu Erasmus (bursa de la universitate) in Lyon, insa nu a mai gasit loc la camin. Ii trebuie pana in ianuarie, cand se termina semestrul.
Are 2 saptamani de cand e acolo si inca nu a reusit sa gaseasca cazare. In gazda se pare ca sunt toate ocupate (el isi permite cam 300 euro/luna), iar pentru inchiriat garsoniera/apartament ii trebuie girant, ceea ce nu are. Se poate cu saptamana inchiria un apartament fara girant?
Teodora, de Vladut (15.05.2007)
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
mcoca spune:
Kid, este foarte bizar ce povestesti tu. Studentii ERasmus au asigurata cazarea. La ce universitate a venit? A luat legatura cu relatiile internationale? Aia ce spun? Aia sunt OBLIGATI sa il ajute.
UIte niste foyeruri :
http://totemfjt.ifrance.com/formulaire.htm
http://www.relais-jeunes.com/
E posibil sa nu aiba nevoie de garant, avand bursa. SA-i faca parintii o scrisoare prin care atesta ca ii dau XXX bani pe luna.
Iarasi Universitatea are obligatzia sa se poarte garant.
Acum, in alta ordine de idei : am o verisoara care a venit aici la Lyon 2 "de capul ei". Nu a primit camin, asa ca si-a luat cazare la Relais Jeunes Charpennes. Dupa nici o sapt, ii scriu aia de la CROUS ca are cazare. S-a mutat urgent in camin. Ea a tot insistat si pana la urma a primit. CAm asta e cheia succesului....
Vicky si Printzesone
kid spune:
mcoca Multumesc inca o data pentru raspuns
Cei de la universitate i-au asigurat cazare, nu in camin, insa la 500 de euro, ceea ce este prea mult pentru el. Si cei de la relatii internationale i-au gasit, insa foarte scump.
Iar el spune ca este mentionat clar la universitate ca aceasta nu este garant pentru studenti.
Teodora, de Vladut (15.05.2007)
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!