***** Sezatoarea canadiana (192) *****
Raspunsuri - Pagina 7
Podeanu spune:
Chiar ca e plina sezatoarea de sarbatoriti in septembrie...
Anka la multi ani impliniti in Canada.Sa fii fericita si sanatoasa alaturi de familia ta si sa reusesesti tot ce ti-ai propus.
Mihaela la multi ani pentru David! Citi ani a implinit? Tu de ce nu mai scrii?
Ana, nu stiu ce sfat sa-ti dau..
Cristina, opera de arta ce ai tu la cabanon.Bravo Denisei careia ii vine in curind si ziua de nastere
Ceva poze noi mai ai cu Pepitzel, ca eu v-am ratat la intilnire la Montreal.
Delphin, iti trimit pm. Merci.
Intrebare ptr fetele mai cu vechime in Qc...orasul subteran in Montreal include in afara de magazine si locuinte?
Imi vine in vizita o prietena din San Diego si ea a auzit ca in acest oras subteran se si locuieste, evident ca vrea sa-l viziteze. Pe mine m-a lasat ca locuiesc aici de 11 ani si habar nu am (sigur)de ce vorbeste ea. Voi ce stiti?
Rox tinem pumnii sa nu ploua azi.
maru spune:
greu de inteles ca m-am suparat pe mine ca am iscat asa scandal. termenul de paki l-am folosit si eu la greu, ignorata nu am fost, cum am explicitizat de atatea ori, ori nu am fost ignorata voit, suparata pe nimeni nu-s, telefoane nu am primit, doar emailuri de incurajare, pentru care multumesc din nou.
atat ca nu vreau sa fiu sursa de scandal, si am raspuns si raspund din respect
Citat: |
citat din mesajul lui mQQm Sar'na! nelia, nici artisti, nici muzicieni, nici scriitori. Seamana cu tac'su fizic, deci nu cred c-au incurcat-o in maternitate. maru, alcoolul era al meu. Tocmai pentru ca vad ca raspunzi fetelor deduc ca nu te-ai suparat, de-aia nu pricep. Ca au fost numiti pakistanezii paki si ca sunt o minoritate importanta in mississauga (cea mai, de 3 ori si mai multi decat chinezi) nu vad de ce te-ar fi suparat, ignorata de Qc n-ai fost clar, (nu te-a sunat nimeni de pe forum acasa sa te traga de urechi, sa comenteze mistocar si sa-ti inchida telefonul in nas in momentele tale intime cum s-a intamplat altciuva), toata lumea a incercat sa-ti dea un sfat. Acum sper sa-mi intelegi nedumerirea. Ma bucur ca ai zis ca-i o gluma, o clipa m-am gandit la sarcasm... sunt prea sensibiloasa. Scuza-ma, deformatie prof asta cu musai sa pricep. Numai bine si scuze de intrebare. pepit Common sense is not so common...[Voltaire] |
CriPOD spune:
Dana, sigur ca da, vine ziua lor, azi-maine. Vai ce trece timpul, asa-i? In 2 ani au zburat!! edit: poze poate dupa ce vin ajutoare, ca n-am mai incarcat de-o gramada de vreme. Adica peste vreo saptamana, promit.
maru, am inteles. Nu cred ca ai provocat deloc ce a fost, adica orice afirmatie aproape poate degenera. Dar cum esti tu comfortabila.
nelia, era o metafora, nu da atentie.
Pai v-o dau pe fir pe madmazela, ca ma streseaza de cate ori se plange ca ea nu-i buna la nimic in mod special. Nu mai stiu ce sa ma mai fac cu ea...
pepit
simi spune:
Ce de-a sarabatoriti! La multi ani tuturor, cu mic cu mare si acum sa-i numesc pe toti, sa vad daca ma tine memoria:
mQQm la multi ani pepitului iubit! Are aceeasi freza adorabila?
ankalaura la multi ani fericiti si multe, multe realizari in Canada! Mi-a placut mult ce-ai scris despre scoala, aceeasi impresie am avut-o si eu, aici am descoperit ce mult imi place la scoala!
Casandra la multi ani lui André! O viata plina de bucurii si impliniri!
Ione nu stiu daca ti-am mai spus, probabil ca toata lumea ti-o spune- imi place la nebunie cum scrii, continua, ca ai talent.
Roxana multa bafta cu expozitia, imi pare rau ca n-am fost acolo, azi am fost ocupati cu portes ouvertes la College Beaubois. Slava Domnului ca i-a placut Alicei ca deja am epuizat argumentele de ce vrem noi ca ea sa schimbe de scoala!
Mimitete La multi ani lui David! Daca-i zic fetei...o sa vrea sa-i scrie si ea o urare! Ma tot intreaba de el, daca ma mai vad cu mama lui... Eh, fetele astea!
Va tinem pumnii la examene pentru secundara, speram sa fie bine pentru toata lumea!
Laura B spune:
La multi ani, David!
mQQm, mi-a placut foarte mult ce a facut Denisa. E talentata fata ta
_
Bucataria lui mami ***********************************************************Puterea din noi
ankalaura spune:
Iselin - ma intereseaza cum e testul de clasament, pentru cursul ala. Daca incep programul de logistica din iarna, adica in paralel cu programul de la educatie, as lua engleza primul curs, ca apoi sa comasez specialitatile (pentru ca la educatie termin cursurile in aprilie, si stagiul in fac in toamna). As scapa de engleza in iarna, mi-ar ramane 27 de credite, din care as lua "la pachet" ce s-ar plia/potrivi/oferi in vara, toamna... Asa intentionez.
Testul de clasament pentru engleza este in scurt timp. Se da ceva dintr-o bibliografie folosita de HEC? Este test tot de business sau e de engleza pur si simplu?
Altfel - votez fara vanilie.
Diana - ma bucur pentru cele trei mesaje gasite
Ana - cursul de engleza este la alegere, dar se numara la credite, da. Merci si pentru a doua sugestie, nici sotului meu nu i-ar strica un rappel de engleza.
Nepotu-miu ia Concerta de vreo 5 ani cred. La el e putin invers - daca nu ia o zi, nu te mai intelegi cu el. Rezultatele la scoala sunt exceptionale. Insa nu a avut tulburari de somn sau altceva... Cat de sensibil e terenul asta, al medicatiilor de gen...
De povestile despre moarte, nu am reusit sa citesc ce a scris si Nelia, o sa revin, dar la inceput credeam ca numai fie-mea are de-astea, mai nou am constatat ca toti au, parca am observat eu dupa 4 ani si pana pe la 11-12 lejer!
Rox - pana la urma m-am dus cu autobuzul pana la Ste Anne, ca mi-am dat seama ca trebuia sa merg direct de la scoala de la Eliza, asa ca m-am suit direct in metrou si la Lionel Groulx in 211, ceea ce a fost ok pentru ora 10, ca la 7 e clar ca e un cosmar!... Thankx anyway
LA MULTI ANI DAVID!
Cristina - dar ce fain cabanon!!!! brava Denisa!
Ce zodie e fata ta? Si a mea are placa aia cum ca ea nu e buna la ceva anume...
Carmen - mutare lina!
Cris(11-12-13... niciodata nu stiu cifrele - si noi am avut inainte de varza tot lasagna
Delphin - langa Toulouse? ce oras minunat!!
Multumesc tuturor de urari! Sunteti tare dragute Eu glumisem ca sa mai mutam discutia anterioara catre un ton mai "sprintar"
Azi am bucatarit ciorbita de vacuta si varza cu carne (din varza dulce). Fie-mea insa mi-a scos peri albi, n-a mancat nimic, dar nimic, doar lapte cu cereale dimineata... Nu stiu ce ne mai facem cu mancatul asta. Luasem vita pentru ca mai nou nu ii mai place puiul Iar azi, m-a instiintat ca nici vita nu ii place - ok, iti pun fara carne, doar zeama si legumele > nici legumele nu ii plac de azi
Gata, am produs o placita cat sa recuperez ultimele zile...
casandra spune:
In seara asta l-am sarbartorit pe Andre. Copiii s-au distrat de minune, i-am serbat ziua la o sala de gimnastica, calin a fost extraordinar de cuminte si cooperant. Am fost fericita.
Dupa petrecere i-am dus la taica-su, unde vor sta o saptamana. Andre s-a bucurat mult, pe Calin parca l-as fi dus la inchisoare. Mi s-a rupt inima, parca l-as fi pedepsit. Am lasat copiii acolo cu inima indoita, singurul lucru care m-a mai linistit a fost sa il vad pe Andre foarte fericit sa il vada pe taica-su. Asta m-a bucurat, mai ales ca el e sarbatoritul.
Podeanu spune:
Casandra, pe tine te-am uitat la urari, scuze. Sa-ti traiasca ambii baieti
OK Anka, deci cind e de fapt ziua ta?
Rox, cum a fost la expozitie?
khristin spune:
Avand in vedere ca semnul meu este Luna si ca Harvest Moon a trecut , let me tell you I’m back!
Ankalaura, La Multi Ani cu intarziere iti urez, sa ramii la aceeasi varsta pt. urmatorii 50 ani !
Mimitete, La Multi Ani lui David, si mai viziteaza-ne, imi lipsesti !
Ca sa nu dispar totusi ca magarul in ceata, m-am gandit de zece ori daca ar fi appropriate sa mai adaug sau nu ceva in urma celor spuse, si avand in vedere ca in general nu pot sa-mi tin gura cand am ceva de spus, si ca nu mi-am definit clar pozitia la subiectul respectiv, plus cei 8 ani petrecuti pe forumul asta au decis in favoare, si desi s-ar putea sa regret ulterior, please bear with me sau ignorati-mi lunga postare . Trecand peste discutia despre ‘invazia paki’, pe care pana la urma am lasat-o in coada de peste, cred ca putem sa punem intr-adevar o piatra solida la temelia sezatorii daca ne hotaram in grup ce pozitie abordam in privinta discriminarii, some food for thought, cum zic unii. Si pe viitor cel putin avem o pozitie unitara, fie o trecem la subiect tabu, sau ne rezumam doar la discutii scutece sau bucatarie, ca-s mai pasnice si neinflamatorii. Si nu, nu mi-e teama de rosii, asta poate s-o desfiinta intr-o zi utilizarea expresiei asteia pe care o gasesc mult prea contemporana.
Ana, te asigur ca nu e nevoie sa-ti pui cenusa in cap, avand in vedere vremurile moderne in care traim, dar trebuie sa-ti spun ca interventia ta la subiect m-a surprins destul de mult si n-as putea spune ca intr-un mod teribil de placut. Precizez inca o data ca raspunsul meu pt. Maru nu ascundea vreun patriotism local abscons, cum s-a inteles, daca vrei poti sa recitesti. Era pur informativ, cu chestii la obiect despre licee si rating-uri si mai ales exprima punctul meu de vedere, care am locuit ceva ani aici, nu milita pt. mutarea lui Maru in orasul respectiv, giiiiz . Ca fapt divers, cunosc destul de bine Montrealul (banuiesc ca ceva mai mult decat stii tu Mississauga ), mergem in vizita destul de des acolo, avem fini si prieteni cu care tinem legatura direct, si totusi din decenta nu mi-am permis niciodata in acesti ani de cand frecventez forumul asta sa dau sfaturi cuiva interesat de oras cum ai facut-o tu intr-o maniera total derogatorie, desi stiu ca nu e totul ca pe roze cum se pretinde uneori pe aici. Eu cred ca tocmai reactii ca ale tale taie din avantul altora de a mai posta referitor la alte subiecte decat urari, babyshowere si intalniri, knock on wood comparatii ON vs. QC . Ceea ce eu consider ca e detrimental, doar pt. faptul ca nu putem avea o discutie civilizata si cu argumente solide. Ca sa dezvolt motivul mirarii mele, fetele constante ale sezatorii stiu si nu mai e un secret ca de-a lungul anilor si nu de putine ori, te-ai plans constant la job-urile tale de nepotismul quebecos si prezenta rasismului printre cei ‘de souche’ sau ‘pure laine’ vis-a-vis de emigranti. Nu demult intr-o alta postare de-a ta la un alt subiect povesteai intrigata cum un domn local mai in varsta te-a felicitat ca ai emigrat in Canada ca asa mai au si ei fete albe si spui ca ai rosit de rusinea lui. De ce ? Poti sa imi explici ? Adica noi ca emigranti asteptam o atitudine impecabila free-racism din partea nativilor, dar noi putem face afirmatii defaimatoare la adresa altor rase totusi ? Nu ca ar fi fost cazul aici (sau poate ca sint fete care ne citesc din umbra), dar v-ati pus oare intrebarea daca una dintre noi am fi avut consortul de rasa respectiva, tot asa am fi continuat, cu ce ne deranjeaza daca tot nu sintem direct implicate? Cand se sparge bubble-ul asta ?
Ulterior nu mi-a venit sa cred cum ai luat-o de sus pe ritah, luand-o la bani marunti despre activitatea ei pe forum. Oare ce ne da dreptul sa avem o astfel de reactie ? Vechimea/sustinerea anturajului ? Eu de multe ori citesc ce s-a mai scris rapid in pauze si pana ce sa scriu se suna si cand ajung acasa apuc sa felicit diverse fete si copiii de multe ori cu intarziere, dar fara a avea pretentia sa mi se intoarca tratamentul. Eu consider o impolitete ca sa nu zic forma de bullying ceea ce ai facut tu ritei si desi nimeni nu a comentat asta (banuiesc ca tot dintr-o anumita solidaritate/afinitate), nu mi se pare chiar okay sa trecem cu vederea astfel de iesiri. Stiu de acum ca o sa mi se spuna ca exagerez. Oare ? In locul tau, i-as fi multumit ritei macar pt. definitia si contextul ‘paki’. Altcineva, a intrebat-o pe rita de ce o deranjeaza termenul de ‘paki’ folosit. Mi se pare ca ne intoarcem iar la discutia aceea veche ‘daca coruptia nu ma afecteaza in mod direct personal, de ce ma deranjeaza pana la urma ?’ Iarasi revin cu intrebarea pana la urma taxam persoana aici sau comportamentul ? Oricum, voiam sa-ti urez din tot sufletul succes cu baiatul tau, stiu ce simte o mama!
Nelia, chiar de ce te-a suparat mimitete atunci ? Ne faci un rezumat scurt ? Ca asta chiar am uitat…Tu imi esti simpatica prin amploarea mesajelor tale. Ma gandesc mereu la timpul pe care-l investesti tu in forumul asta de ani (musai trebuie sa-mi spui secretul, cu scoala si trei copii, si mai ales la ce renunti pt. DC ). Si sa nu uit sa-ti multumesc ca mi-ai facut chiar si profilul . Acum, ca sa iti raspund la intrebare nu aveam nimic cu fetele din QC cum s-a inteles in mod gresit, dar se pare ca in ultima vreme in special daca spui ceva care iese din tiparul QC si nu convine unora, din asa-zise afinitati perfect normale pana la urma si de inteles intr-o oarecare masura de mine, esti pus la stalpul infamiei voluntar sau nu. Ajunge sa aruncati o privire la lista de pe prima pagina si sa vedeti cate fete active au mai ramas de pe partea engleza. Fara sa vorbesc in numele lor, dar stiu personal destule fete din ON care s-au retras tacit, pt. ca uneori fie nu erau bagate in seama, fie se simteau ignorate desi raspundeau la intrebari la randul lor daca puteau/stiau si au considerat ca pana la urma nu se merita sa-ti investesti timpul ca sa lezezi diverse ego-uri. Ca au fost si vendette personale, asta e o discutie separata, pe care le stiu prea bine persoanele in cauza, nu cred ca ar fi smart sa fie amintite aici . Ne amintim totusi ce s-a intamplat cand a plecat Ira. Daca imi aduc eu bine aminte, tocmai ea elogia sistemul QC. Nu stiu de ce o fi suparat asa tare, si calcat pe nervii unora, eu chiar ii apreciam vivacitatea mesajelor spumoase, avea mult umor si nu m-a deranjat nici o secunda, chiar cand afirma ca nu exista sistem pe lume mai bun decat in QC . Despre discriminare acum…cred ca si eu daca as fi stat acasa si nu as fi interactionat in mod direct cu toate natiile as fi continuat sa am mentalitatea pe care o avem mai toti cei crescuti printre albi, adica nu-mi place sa ma amestec cu alte culori, period. Si promit ca nu voi incerca acum sa tin un lecture despre ce ar trebui sau nu sa simta fiecare, pt. ca ar fi o discutie teribil de plicti. Cum spuneam lucrand cu toate natiile, mi-am facut prieteni buni in randul lor si cu timpul mi-am schimbat mult din pareri, am ajuns sa le filtrez prin filtrul personal. Ce voiam eu sa-ti spun Nelia, pt. ca tot vorbeam intr-un alt mesaj de acea ‘masca purtata’ este ca atunci cand lucrezi cu oamenii direct cum probabil vei face si tu curand cand vei incepe sa lucrezi, in momentul cand vei privi un indian/chinez/asiatic/negru direct in oki, involuntar ii vei transmite o unda negativa, believe it or not, si sub pretextul ca vei incerca sa-l ajuti doar cu jumatate de gura, pt. ca fie vorba intre noi nu-l vei putea suporta, din acea secunda deontologia profesionala va fi doar o vorba in vant. Mentalitatile nu le poti schimba peste noapte. Fiica-mea are o replica cu care stie ca ma face intotdeauna sa reflectez inca o data asupra lucrurilor inainte de decizia finala si anume « Mommy, treat others the way you want to be treated », vorba profunda daca stam sa o cantarim in esenta ei, pe care fireste a auzit-o de la scoala, si “I don’t see the colour of my friends’ faces”. In meseria mea, si nu spun asta doar ca sa fiu ‘politically correct’, mi s-ar parea perfect inuman ca sa nu zic de-a drepul crud si idiot sa discriminez in vreo forma niste copilasi inocenti doar ca sint indieni/pakistanezi/chinezi pt. ca nu-mi place mie mirosul hainelor lor in urma gatitului lor de acasa cu curry si ca pielea mea e alba si eu ca atare ma consider superioara lor. Scuze, dar nu pot, indiferent de bagajul cu care as fi venit din RO... Scenariul asta vi se pare normal acum mamicilor? Voua nu vi s-ar urca sangele la cap daca ati sti ca o profa ‘de souche’ v-ar discrimina copilul doar sub motivul ca e emigrant ? Sau discriminarea incepe cumva doar din lumea adultilor ? Cum vi s-ar parea ca un doctor sa gandeasca toate astea ? Unde vom ajunge daca totusi discriminarea intr-o masura mai mica sau mai mare este acceptabila ? Nu trebuie sa-mi raspundeti la intrebarea asta, faptul ca veti reflecta doar la aspectul asta, poate va va face sa va schimbati macar partial optica.
Delphin, spuneai intr-unul din mesajele tale ca nu suporti negrii. Pai cred ca ar trebui sa te gandesti de doua ori care e tara ideala pt. tine, Canada include si asa ceva. Vreau sa-ti spun ca am si eu destui copii negri la clasa si sint galagiosi, deranjeaza restul copiilor in clasa, sint uneori violenti, imi fac capul mare si nu-si fac temele, dar in spatele tuturor chestiilor astea eu in final vad COPILUL din el, nu negrul si chiar ii iubesc enorm pe toti asa cum sint, fara exagerare le vad o frumusete aparte . Unde incepem si unde tragem linia la rasism? Si nu-ti fa probleme cand ai lansat invitatia marcii QC , am inteles ca ai facut-o tot din afinitati si total altruist Eu una vazui destul Frantia , dar daca tu ajungi in ON vreodata, nu ezita, pot sa-ti fiu ghid daca vrei
Simona, m-ai acuzat cu am numit-o rasista pe Ana. Nu am facut-o, ea singura a spus ca nu-si suporta vecinii. Tu spuneai parca ca ai nostri copii vor creste fara aceste diferente. Cu o sigura conditie, doar ca mediul sa fie propice, altfel neghina se intinde incontrolabil, si efectele lovesc ca boomerang-ul uneori mai tarziu. Mi-a placut povestea in care fiul tau te-a surprins cu colega negrutza, cred ca si pe tine de altfel. Te-ai gandit de ce totusi?
Iselin, Angela este prietena mea !
Donia, nu esti singura macar
mQQm, tu in ce oras ziceai ca stai ?
Nu va uitati la ora mesajului, am avut musafiri si pana am pus totul la loc, iaca
Gata, there...
Cristina
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.