renuntam la gradi?
Buana ,am inceput gradinita de 3zile si fetita mea e foarte stresata,in fiecare noapte are cosmaruri si se trezeste de 5-6 ori si incepe sa planga si nu vrea sa-mi spuna de ce e trista.Azi cand am dus-o a fost si mai rau decat in primele zile...nu stiu cum sa mai procedez.am epuizat cam toate metodele de explicatie,iar eu cred ca cedez si nu o mai duc.Mi-e teama sa nu se inbolnaveasca de la noptile nedormite si credeti-ma ca nu mai stiu ce sa fac...
Raspunsuri
gabitza2005 spune:
Cred ca ar trebui sa afli ce se intampla cu ea, poate despartirea de tine a fost traumatizanta, poate se intampla ceva acolo la gradinita care nu ii place .
Eu am mai povestit la un alt subiect despre baietelul meu care a mers din prima zi cu placere la gardi si dintr-o data nu a mai vrut ca sa aflu apoi ca educatoarea il ducea la portareasa cand incepea sa planga ca nu vrea sa doarma , tipa la ei, nu comunica cu ei , nici macar nu-i intreba de ce plang. Odata fimiu plangea ca nu isi gasea bluza (era in bluza de pijama) si ea habar nu avea de ce plange.
Slava domnului ca a plecat in a doua saptamana de gradinita educatoarea si a venit una draguta.
Incearca sa afli ce se intampla fa o pauza de o saptamana in care sa-i mai vb despre gradi si mai incearca dupa aceea sa o duci.
Poate nu a fost pregatita suficient pentru gradinita.
Cati ani are fetita?
Inainte se trezea noaptea?
rosioara spune:
OOOf, si eu ma intreb ce e mai bine sa fac in continuare...Si noi am inceput cu stangul datorita atitudinii educatoarei, si noi am avut cosmaruri, pipi in pat noaptea si la gradi...Se trezeste in fiecare zi si imi spune ca nu vrea sa mearga nici la scoala, nici la gradnita, nici la club...eu incercand sa inlocuiesc denumirile...Insa s-a prins cred:)
Am gasit o gradi cu program scurt si as vrea sa mai incerc luni dimineata o data, desi nici nu stiu ce sa-i spun...eventual ii voi spune ca vreau sa vizitam un loc de joaca...si sa vad daca educatoarea o intampina frumos, sa intre putin...Apoi sa plecam si sa revenim cate putin in fiecare zi...Fetita mea are 4 ani si eu voi naste in noiembrie...Adica nu arde, dar nu stiu ce e mai bine. Ma tem sa nu agravez situatia si mai bine sa aman un an...A mai facut cneva asa? Adica sper ca in acest an sa uite intamplarea si fixul pe care il are cu mersul la gradi. Ma mai gandesc sa incerc sa o dau anul asta la niste cursuri de ceva-muzica, dans, balet, inot-ca sa aiba o activitate asa mai organizata. Voi ce parere aveti?
Sabina spune:
rosioara, can fetita mea a vea 5 ani l-am nascut pe cel mic si am restras-o de la gradi jumatate de an in cauza bolilor, cu un nou nascut in casa....era prea periculos.
Asa ca exact asta am facyt, am us=o la pian ca sa aiba o activitate.
Cred ca e cea mai intelea[ta decizie, va avea si ceva numai al ei, o activitate draguta, dar nici nu se va simti exclusa ca vine bebe si ea exilata la gradi.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
rosioara spune:
Da, Sabina, m-am gandit si eu si la microbi si la cum s-ar simti dusa la gradinita in timp ce fratiorul ei sta acasa cu mama. De aceea am decis intr-adevar sa aman inceperea gradinitei inca un an. Teama mea raane in continuare cea legata de felul in care se va adapta la o gradinita anul urmator. Tu ai avut probleme cu asta, Sabina? Mie mi-a fost f greu sa adopt varianta brutala de o adapta (adca sa o las urland acolo si sa plec). Adevarul este ca daca mi-as fi permis as fi cautat o particulara cu personal mai bland care sa o abordeze mai frumos, mai rabdator...OOof, sunt tare suparata si ingrijorata pt. ce va fi la anul...
SEPH0RA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rosioara Da, Sabina, m-am gandit si eu si la microbi si la cum s-ar simti dusa la gradinita in timp ce fratiorul ei sta acasa cu mama. De aceea am decis intr-adevar sa aman inceperea gradinitei inca un an. Teama mea raane in continuare cea legata de felul in care se va adapta la o gradinita anul urmator. Tu ai avut probleme cu asta, Sabina? Mie mi-a fost f greu sa adopt varianta brutala de o adapta (adca sa o las urland acolo si sa plec). Adevarul este ca daca mi-as fi permis as fi cautat o particulara cu personal mai bland care sa o abordeze mai frumos, mai rabdator...OOof, sunt tare suparata si ingrijorata pt. ce va fi la anul... Cu drag, Eu |
Acum am vazut mesajul tau. Nu renunta cu gradinita. NU este de vina copilul tau. Trebuie sa gasesti o educatoare mult mai calma si buna. Repet: nu este de vina copilul...stiu ce spun...Uite ce a spus gabitza2005. Mai sunt grupe mijlocii la Clopotel nu?, mai ales ca trebuie sa nasti. Iti va fi greu daca o mai tii acasa.
rosioara spune:
Sephora, mersi mult pentru incurajari. Din pacate eu nemaiputandu-ma apropia de gradinita respectiva cu ea, am retras-o si am cautat altele dar degeaba...Este speriata mai ales daca persoanele vorbesc mai tare...Nu a functionat nici sa-i spun ca voi sta pe hol sa o astept, nici ca nu o sa mai doarma.Si tot insistand am senzatia ca se invrajbeste, devine foarte negativista...Eu nici nu mai am putere sa continui intrucat sunt intr-o stare in care am nevoie de calm, liniste...adica totusi copilul ce va veni merita sa ma pregatesc si pentru el. M-am consumat foarte mult intrucat fetita mea este foarte sociabila si nu ma asteptam sa iau startul astfel din cauza unei educatoare nepricepute. Am citit ce a scris Gabitza si este foarte asemanatoare situatia...Din pacate am avut ghinion. Pe de alta parte nici pe celelalte educatoare dela grupele mijlocii nu le cunosc. Daca stii vreuna cum e poate imi zici si mie pe privat.ooof...