Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (19)
Raspunsuri - Pagina 11
Alinutzaa spune:
Salutare
Sorana pitica mea este alimentata artificial, acum are 4 luni si un pic, dar pana la 6 luni nici nu ma gandesc sa ii dau altceva in afara de lapte. Dupa ce face 6 luni...o luam incetisor de tot.
Tudor a fost alimentat mixt pana la 3 luni, apoi doar lapte praf, am inceput diversificarea la 5 luni jumate. Ma rog ...vorba vine, ca in primele 2-3 saptamani mai mult ne-am jucat de-a diversificarea si oricum din doua linguri de mancare, una jumate era pe mine si pe el si doar jumatate mai ramanea pe buze si pe limba.
Si am inceput cu legume (radacinoase), nu cu fructe. De ce cu legume? Pentru ca mi-a fost teama ca daca incep cu fructele, sa nu respinga legumele - fructele fiind dulci si gustul lor fiind primul cunoscut de el (in afara de lapte bineinteles) iar legumele fiind fade. Si ma gandesc ca fructele sunt si mai acide decat legumele.
Parerea mea este ca piersica il deranjeaza un pic la burtica si din cauza asta face asa dupa ce o mananca. Sistemul lor digestiv este imatur inca, nu are toate enzimele necesare. Parerea mea este sa intrerupi si sa incerci mai tarziu, peste vreo luna.
Daca tii neaparat sa incepi diversificarea acum, as sugera legumele radacinoase, de exemplu morcovul.
Onana spune:
Mira, am inceput diversificarea pt ca pediatrul mi-a spus ca ar fi momentul, ca e un copil mare si are nevoie si de vitamine, fibre, etc, ca laptele nu-i mai este suficient, desi el se satura si ii merge prea bine doar cu lapte. Am zis sa fac ca ea, avand experienta cu Matei cu care am inceput tot asa si n-am avut nicio pb. Recunosc, n-am avut timp sa citesc ff mult pe tema asta si mi se parea 5 luni o varsta ok pt un bebe alimentat cu lp.
Alina, multumesc mult de sfaturi, cred ca asa voi face, voi intrerupe si reluam la 6 luni. Si sper sa ma documentez mai bine intre timp si sa avem un inceput mai bun!
cris_09 spune:
Crissy,nici Sebi nu a acceptat din prima LP,dar fiind nevoita sa-i dau pentru a face tratamentul am insistat,si acum manana si LP si san ca si cum ar fi acelasi lucru.
Cand nu manca LP din bibe,pentru ca nu cunostea gustul ceaiul baby drink il radea,ziceai ca nu a mai vazut asa ceva,insa am incercat cu baby calm si il scuipa ca si pe formula;
La tine insa nu cred ca e cazul sa insisti,pentru ca odata obisnuita cu LP la bibe o sa refuze sanul,la fel ca Sebi.Eu nu mai am nici puterea sa-l fortez cu sanul,din cauza durerii de picior,plus ca mi-e mila de el sa il vad plangand de foame,mai ales ca in ultimele luni nu prea a crescut si el a fost si mic.....Sunt mai multe "cercuri vicioase"
In concluzie,lasa LP si insista cu sanul
Fetele cand am fost la pediatra era in concediu,dar imi lasase reteta de vigantol si nidoflor la asistenta;desi nu ii cerusem.Asistenta mi-a zis k nidoflorul este pt bubite,iritatii etc....sa-i dau la bubitele de pe barbie(de la saliva)?
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rosanne Buna dimi! La multi ani Sofi si Nati! Sa cresteti mari sanatoase, frumoase si sa va bucurati parintii! Dupa trei zile mai agitate, a spart gingia si al doi-lea dintisor. I-am pus apa intr-o canita avent si a reusit sa bea din ea (trebuie sa traga din ea cu putere). E buburutza mare.... Va spuneam mai demult ca se agita cand mananca....da din picioare, si trage de tricou sau sutien cu mana libera....dar parca ar fi tic, nu e nervoasa. Numai a ea face asa? Daca da...incep sa ma gandesc ce nu e in regula.....Si mai nou mananca foarte putin ca si timp.Binenteles ca si mai des . Sabina la multi ani si voua, petrecere frumoasa la munte. Mai vroiam sa spun ceva dar neuronul meu e in we....revin Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10) www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru |
ce mari sunteti. felicitari ptr al doilea dintisor. si Ekaterina nu sta locului o clipa si cand mananca bombane si bate biberonul. si in somn da din maini, din picioare, se foieste, nu are stare. Iustinica e tare cumintica. Multumim ptr urari.
Ioana5255 spune:
citat din mesajul lui Onana Fete dragi, am si eu o intrebare: mai este vreun bebel alimentat artificial diversificat de-acum? Stiu de gemanutele Sabinei, ele sunt pe cereale, dar cu fructe? La noi e a 2-a zi de suc de piersici, azi i-am dat vreo 3-4 lingurite, si cu pulpa, insa cam la o ora dupa ce mananca devine agitat, plange mult, nu poate adormi Asa a facut si ieri, prima zi de suc. Ce ma framanta pe mine: oi fi inceput prea devreme diversificarea, la 5 luni? Sa mai astept oare pana la 6 luni? Ca as putea opri si sa mai astept..Imi dati si mie un sfat, va rog, ca nu stiu daca fac bine ce fac.. Sorana Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010) |
noi mancam supita si numai Iustinica, Ekaterina nu serveste, o las in pace. Fructe nu am incercat inca. Iusti a supt toata supa vreo 60 ml isi sugea pumnisorii si i-am mai servit un pic si de la sora-sa. acum le-am mai facut o mica pauza cat sunt eu plecata. asa procedam si la alex la inceput, am introdus f f incet.
Ioana5255 spune:
am uitat sa specific ca am facut supa din radacinoase morcov, pastarnac, patrunjel si din dovlecel, care nu cred ca e radacinos, nu ma prea pricep. zeama aia a iesit f buna si dulce, am gustat si eu din ea. eu mereu am mers pe principiul daca mie imi place ii voi da si copilului. eu si acum cu alexandra mare mai intai gust din mancarea ei si la restaurant chiar si apoi mananca ea, sa fiu eu sigura ca e ok.
Crissy_C spune:
Mira, multumesc tare mult, sa dea Domnul sa fie de la dintisori si nu altceva . Citisem ca ai probleme cu iritatia de la scutece, creme cu oxid de zinc ai incercat? Respectiv Cutaden (aka Reviken) - noi n-am avut pb pana acum, dar asta mi-am luat just in case, pt ca am tinut minte ca asta a fost recomandarea medicului neonatolog sef de la Cantacuzino, Adrian Craciun (http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/pediatrie/de-ce-plange-copilul/).
Ancutzica, ce mai face surioara noastra de botez? Cred ca am pus adresa de mail, nici nu mai stiu, dar o gasesti la profilul meu de aici de pe DC Merciiiiii
Cris, te intrebam cum ai reusit sa introduci bibe nu pt ca vreau sa-i dau LP, mai astept eu sa vad exact care-o fi pb, ci pt ca as vrea sa mai accepte lapte muls din biberon, s-o mai pot lasa si eu cateva ore la mama...
Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010
cris_09 spune:
citat din mesajul lui Crissy_C Mira, multumesc tare mult, sa dea Domnul sa fie de la dintisori si nu altceva . Citisem ca ai probleme cu iritatia de la scutece, creme cu oxid de zinc ai incercat? Respectiv Cutaden (aka Reviken) - noi n-am avut pb pana acum, dar asta mi-am luat just in case, pt ca am tinut minte ca asta a fost recomandarea medicului neonatolog sef de la Cantacuzino, Adrian Craciun (http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/pediatrie/de-ce-plange-copilul/). Ancutzica, ce mai face surioara noastra de botez? Cred ca am pus adresa de mail, nici nu mai stiu, dar o gasesti la profilul meu de aici de pe DC Merciiiiii Cris, te intrebam cum ai reusit sa introduci bibe nu pt ca vreau sa-i dau LP, mai astept eu sa vad exact care-o fi pb, ci pt ca as vrea sa mai accepte lapte muls din biberon, s-o mai pot lasa si eu cateva ore la mama... Cristina, mamica fericita de Patricia Andreea 9 iunie 2010 |
Cristina,mamica implinita de sufletel mic Sebastian Mihaiwww.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)