Cum sa evit discutiile in contradictoriu cu mama?
Raspunsuri - Pagina 2
viviana spune:
Poate si tu esti voluntara si nu esti pregatita sa asculti sugestiile ei.
Intr-o situatie asemanatoare am despus armele pur simplu, si am lasat-o sa spuna si sa faca ce doreste gandindu-ma ca eu am destul timp sa fac totul dupa cum vreau.
Cati ani are mama ta?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Cristina_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta Fa-i cate o surpriza din cand in cand, du-i o floare sau scoate-o la o prajitura, stati de voba numai voi doua. Fa ceva special doar pentru ea. Te vei simti mai bine stiind ca i-ai aratat ca o apreciezi. asa ceva ar trebui sa faca mama , nu fiica. alina |
De ce?
alex_andra spune:
Pai e simplu, din punctul meu de vedere: mama ta nu e nemuritoare.
Si este mama ta. Evita pur si simplu dialogul contradictoriu.
Vorbeste deschis cu ea .Fii prietena cu ea.
Atunci cand nu va mai fi,o sa-i duci dorul, o sa-ti fie dor pana si de momentele cand te enerva.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
kariguld spune:
citat din mesajul lui realme Asa ca, din nimicuri, peste care stiu ca ar tb sa trec cu vederea, se isca discutii |
se merita oare pentru lucruri marunte si nimikuri sa-ti toci nervii?
ti-a mutat un ghiveci de flori mai intr-o parte. si ce daca? e chiar asa grav? a pus farfuriile cu gura in jos pe suportul de vase? care-i problema? asta-i obiceiul ei, asa face la ea acasa probabil. a intins rufele pe sarma fara carligi? nu-i nimik, se vor usca si asa.
impatureste rufele calcate intr-un fel care nu-ti place? dupace pleaca la ea acasa, tu le vei impaturi asa cum doresti. a gatit o ciorba/tocanita si le-a dat copiilor? f bine, nu ia lasat nemancati.
ideea este ca fiecare mama/femeie are modul ei de gospodarire in casa. si mai ales persoanele in varsta cred ca modul lor e cel mai cel si incearca sa impuna si copiilor/altora. sunt aspecte peste se care se poate trece, credeti-ma pe cuvant.
a daca incepe sa vorbeasca prostii si sa te jigneasca sau sa-i invete pe copii trasnai, atunci da, iei atitudine.
cand vii acasa, chiar daca vezi ceva ce nu-ti convine tie, ignora. daca in casa e totul "rezolvat" iesiti afara la plimbare, in parc, la film. statul prelungit in casa al unei persoane aflata in strainatate ii induce stari melancolice. acasa la ea in Ro are viata ei sociala, contactul cu vecinii, cunostintele....la tine situatia e total diferita.
am avut-o si eu pe soacra la mine, care facea asa cum vroia ea. treburile in casa. si am lasat-o, chiar daca nu-i conveneau. daca avea numai hiba asta era f bine, traiam fericite in aceasi casa pana la adanci batrneti. dar alte aspecte m-au determinat s-o expediez la ea acasa. aspecte peste care oricat de intelegatoare am fost, nu era de trecut.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Mediajust spune:
Nu stiu sa-ti raspund la intrebare. Toata viata am tot avut discutii cu mama - pentru nimicuri din cele ale tale.
Acum 3 luni, a venit mama la mine. Eu lucrez urat - am hartoage peste tot, biroul nu ma mai incape demult, foi, foite, carti multe deschise si intinse pe jos, ba chiar hartii mototolite pe langa imprimanta. Le mai strang, le mai las - dupa pofta si necesitate. Mama este o perfectionista si o ordonata, dupa parerea ei dezordinea din camera aduce dezordine in cap.
Deci intra mama cu o inghetata in mana, din care picura deja, face un pas si cade un strop de niste hartoage.
M-am enervat cumplit, eram foarte tensionata oricum, lucram contracronometru, telefonul suna... Si-am certat-o, i-am spus ca nu-mi respecta munca, si intimitatea, si magarii din astea.
Dupa cateva zile starea ei de sanatate s-a inrautatit brusc (fara legatura cu discutia), era deja bolnava, spitale, medici, suferinta.
Acum isi petrece ultimele saptamani, dintr-o femeie frumoasa si eleganta este o bucatica de 32 de kg chircita intr-un pat, cu o suferinta ingrozitoare care ne doare pe toti si in fata careia suntem neputinciosi.
As vrea sa vina sa-mi dea foc la toate hartoagele, sa-mi intoarca mobila cu fundu-n sus, sa-mi arunce florile pe geam, sa ma bata - numai s-o am inapoi. Numai sa mai vina o data la mine (stam la doua strazi) cu mantoul ei elegant, dar cu halatul de casa pe dedesubt, ca sa-mi aduca placinta calda. Sa-l vada pe fiu-meu intrand in liceu (mai are cateva luni), sa-i mai povestesc ce desteapta-s eu si sa-mi raspunda zambind "semeni cu mine". Sa ma duc si sa ma intind putin pe canapeaua ei, si sa aud "sssst, doarme copilu'".
Asta am vrut sa-ti spun.
kariguld spune:
Mediajust, putere multa iti doresc. si o imbratisare virtuala, stiu prin ce treci si ce te asteapta. fii tare!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Mediajust spune:
citat din mesajul lui kariguld Mediajust, putere multa iti doresc. si o imbratisare virtuala, stiu prin ce treci si ce te asteapta. fii tare! Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA Speranta si incredere pentru David _M-am nascut pentru succes! |
Multumesc mult. Este mai greu decat orice imi puteam imagina.
ioanadara spune:
Mediajust, putere multa iti doresc de acum inainte.M-ati facut sa ma gandesc iar a mia oara ca totusi, ei nu sunt nemuritori si ca poate o data o sa regret fiecare atitudine fata de parinti chiar daca ea este pe undeva justificata.
Realme, stati cat mai mult timp plecate de acasa in orele tale libere. Nu stiu unde, la teatru, la cafenea, in parc.In general tensiumile acasa se descarca.Eu asa evitam problemele si discutiile cu ea atunci cand aveam doar un copil tin minte si stateam aproape una de alta in Bucuresti.De cate ori venea la noi acasa , o luam si pe ea si pe cea mica si iesieam la plimbare. Ramaneau o groaza de treburi nefacute dar eram cele mai bune prietene. Acum, stam departe, vine de doua ori pe an si nu putem iesi aproape deloc pentru ca nu pot schimba programul copiilor atunci cand vin ei.Noi avem probleme pentru ca imi cearta copiii si de cateva ori mi i-a si zgaltait ceea ce eu nu concep. Chiar ultima oara m-a suparat asa de tare ca am racit relatiile dupa aceea cu ea chiar si la telefon.Pentru prima oara am facut asta pentru ca am vrut sa inteleaga totusi ca cei mici sufera daca ea este brutala, nefiind obisnuiti asa. Pana acum tot timpul am incercat doar sa fiu o data cu ea in acelasi loc pentru a evita supararile si am iertat intotdeauna dar acum chiar m-am gandit sa o "oblig "cumva sa priceapa ca imi vede copiii de doua ori pe an si atunci nu e normal sa se supere pe un pusti de 6 ani ca nu face ceea ce este corect si sa-l sperie.Asta nu am putut inghiti inca desi cel mic datorita modului cum am intervenit noi, parintii a uitat instantaneu. Nu stiu, m-am gandit ca daca nu o mai tin nervii e mai bine sa fie mai departe dar uite, zilele astea m-au sunat ca vor sa vina si pana sa citesc ce scrie aici Mediajust chiar eram convinsa ca le voi spune nu pentru prima oara.Probabil iar desi imi va fi extrem de obositor, o voi ierta si voi fi "cu ochii in patru".
Of, cred sincer ca tips pentru a evita discutiile poti gasi dar pentru a te bucura sincer ca sunteti impreuna este greu pentru ca vei fi intr-o incordare foarte mare tocmai pentru a evita discutiile.Mie asa mi se intampla.