Ardei copt - repede si fara fum in bucatarie...
Raspunsuri - Pagina 3
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RHYANNA cel mai simplu si fara fum si fara multe de spalat e in tava rotunda cu capac de pus pe aragaz(e de cumparat 40-50 ron) se numeste gratar de aragz cu tava rotunda dedesupt in care torni apa nu iese fum in casa si se fac repede |
Am si eu din asta.....o sa incerc si asa...
Am incercat in tava, insa am patit ca si LadyJ...cred ca m-am grabit sa-i curat...
Oricum sunt super idei. Nu ma asteptam sa aflu asa solutii ingenioase.
albinutza spune:
si eu tot ca rhyanna, i-am gasit in sfarsit intrebuintare acelui gratar. il cumparase sotul meu si ocupa locul degeba fiindca friptura nu iese prea buna, tot mai buna e la gratar cu foc
cu toate ca iese si un pic de fum se fac foarte repede fiindca ii frige caldura pe toate partile, e mult mai rapid decat pe tabla incinsa.
silvi_2005 spune:
Eu tocmai am copt azi si ieri ardei in tava de yena sub grill asa cum ziceam ; operatiunea decurge foarte bine, ca ma la 5-10 minute i-am intors, eu am un grill electric cu o retea mare sus si merge repede. Faza a fost ca aseara cand am vazut ce arse sunt tavile ie yena in vene asa cumpar altele dar dupa ce au sta o noapte cu apa le-am curata nesperat de repede cu buretele de sarma, in 2 minute ereau gata. E buna metoda ca nu face fum deloc.
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui silvi_2005 Eu tocmai am copt azi si ieri ardei in tava de yena sub grill asa cum ziceam ; operatiunea decurge foarte bine, ca ma la 5-10 minute i-am intors, eu am un grill electric cu o retea mare sus si merge repede. Faza a fost ca aseara cand am vazut ce arse sunt tavile ie yena in vene asa cumpar altele dar dupa ce au sta o noapte cu apa le-am curata nesperat de repede cu buretele de sarma, in 2 minute ereau gata. E buna metoda ca nu face fum deloc. BUCATARIA SYLVIEI Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde |
Silvi din cate stiu vasele de YENA nu este indicat sa le cureti cu buretele de sarma. Cred ca am citit la un moment dat chestia asta.
cristina30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Lady,pai cam ramii cu coditzele-n mina,nu cred ca ai gresit cu nimic! Coaja aia se "umfla"si itzi dai seama ca sunt gata! Eu in general-pentru ca nu gasesc acelasi sort de ardei ca in Romania,fac ardei kapya,pe care ii decojesc si le rup si coditza cu tot cu semintze!Pun apoi un pic de balsamico deasupra...,ei...gata ma duc dupa masa sa iau niste kapya! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Hi,
incearca la magazinele turcesti
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
silvi_2005 spune:
Geniest alta solutie nu aveam oricum nu am vazut sa le faca ceva sa se zgarie sau ceva. Eu de cand am luat vasele de lut pentru cuptor cel roman si cel de tajine sincer astea de yena nu le prea folosesc . On topic vb cred ca varianta asta in cuptor si aceea cu coptul in vasul pt gratar de aragaz in care se pune apa sunt cele mai bune metode, am avut si eu vas din acela in Romania e super bun. Cum i-ai copt pana al urma?
geniest spune:
Si in cuptor, si pe ochiul aragazului in acel gratar cu apa.
Parca varianta a doua e mai ok.
Oricum ies foarte buni, se inmoaie bine....sunt perfecte ambele variante.