Ardei copt - repede si fara fum in bucatarie...
Ma puteti ajuta cu o idee in sensul asta ?
Cum as putea sa coc ardei fara sa fac fum in toata casa ???
Multumesc !
Raspunsuri
roxanaz spune:
in cuptor, la foc maxim. pe gratar si dedesubt o tava sau direct in tava. si trebuie intorsi (cel putin eu asa am facut).
Roxana
andacos spune:
Sustzin ideea cu cuptorul!
Daca la vinete nu au acelasi gust coapte in cuptor,ardeii nu se diferentziaza prin metoda coacerii!Deci cuptorul e ok!Eu am electric si-i coc cu aerul pornit!
Ii coc in tava ,pe hirtie de copt!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
bertha spune:
La cuptor, asezati intr-o tava, pe folie de aluminiu sau hartie de copt, ca se mai scurge zeama si e greu de curatat tava.
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
geniest spune:
Multumesc pentru idei. Si, spuneti, ca nu iese fum asa ????
Ar fi minunat. Nu-mi trecea prin cap sa pun hartie de copt.
inaioana spune:
Ii poti coace si in ulei: http://www.all-food.ro/2009/09/10/salata-de-ardei-copti/ sau la microunde, unsi cu putin ulei si acoperiti. Se ia pielita apoi ca ciorapul.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
CorinaDani spune:
cred ca merg si pe gratar/grill electric, daca ai avea posibilitatea sa-l scoti pe balcon, iar balconul ar fi deschis/bine aerisit, chiar ar fi cea mai buna metoda.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest Multumesc pentru idei. Si, spuneti, ca nu iese fum asa ???? |
nu, nu iese fum deloc in cuptor.
Roxana
silvi_2005 spune:
Am vazut aici la o emisiune culinara cel mai ok mod de a coace ardeii in casa, intr-un vas adanc de yena, in cuptor : daca ai grill sus cel mai bine, se aprinde grill-ul si se aseaza vasul de yena cu ardeii in el mai jos sub el nu f aproape sa nu se arda, se intorc la 5-10 minute. Cand ii scoti se pune sare si apoi se acopera ermetic 5 minute se decojesc usor si pastrezi si zeama iesita din ei. Daca nu ai grill se sa focul din cuptor mai tare si se pun ardeii mai jos in cuptor tot asa in vas de yena, eu am testat ambele variante si e super fara fum .
manumanu spune:
Eu am facut anul acesta ardeii la steamer... cam 30-35 de minute. Dupa ce i-am scos, i-am pus intr-un castron, am presarat sare pe fiecare "strat" si i-am lasat acoperiti cam 15 min, dupa care s-au decojit foarte usor. Au iesit super, fara fum si chiar abur (am pus steamerul pe pervazul geamului deschis, la bloc se poate scoate pe balcon).
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008