Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Neplacuta situatie Mickyyy. Eu una sint impotriva telefoanelor mobile la virsta aceasta. Dar indiferent ca decideti sau nu sa-i luati telefon mobil, evenimentul nu ar trebui sa treaca nediscutat cu doamna voastra invatatoare. Cu tact ca sa nu strici relatia dintre copil si invatator dar ferm ca sa stie ca a gresit cind a abandonat niste copii din clasa ei in curtea scolii. Caietul de comunicare e o solutie pe care vad ca multe mamici de aici l-au mentionat ca fiind folosit de invatatori. Si noi avem caiet de comunicare in care invatatorul nu scrie de mina ci capseaza hirtia scoasa la calculator. Si noi trebuie sa semnam in dreptul ei cum ca am luat la cunostinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Si eu sunt de acord cu un carnetel. De fapt asa e la noi.

Ieri am inceput si noi cu liniute...de era tot in cerneala, chiar si tricoul, plin de picaturi de la stilou.

Maria2mami, bravo pentru primul FB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Intr-o zi ,cind sa cobor din masina m-am blocat ,ca am constatat ca i-am uitat ghiozdanul acasa,asa ca am bagat retur ,recuperat ce-i trebuie copilului si am intirziat la scoala .Daca vedeati ce fata aveam cind ma uitam dupa ghiozdan!
Primul ghiozdan deja l-a stricat,ceva pe la fermoar, asa ca am mai luat unul.Intr-o zi pierduse penarul Pelikan si putin m-am suparat, ca aflasem ca era 1000 lei ,dar surpriza a fost ca il gasise doamna si am respirat usurata.
Caiete noi avem cite 2, pentru ca unul il ia doamna si le scrie inceputul pentru a doua zi.In prima zi cind nu l-am gasit, m-am impacientat si eu ,asa ca am cumparat niste stocuri ,pentru orice eventualitate.
Nu i-a dat nici un calificativ ,dar mi-e teama ca sintem in categoria de menajati ,ca daca ar trebui sa-i dea realmente n-are pe ce.Mie mi se pare simpatic in procesul de creatie si ma distreaza si ce rezulta.Depaseste rindurile,apasa de trece prin 3 foi cerneala si-i place la nebunie sa foloseasca picul.
De mincat maninca batonul si laptelele.Cind primeste iaurt nu-l maninca, pt ca nu-i place.Laptele e la cutie ,batonul intr-o punguta sigilata si iaurtul intr-un paharel mic,mic.
Ii dadusem bani de poze si colegul de banca mai smecher i-a cerut o parte ,sa-si ia acadele.L-am intrebat daca si-a luat si el si am aflat ca nu.
Astazi are /dictionare/ ,adica dictare,dar asta a retinut el.Sa vad cum o sa se descurce ,pentru ca nu stiu ce stil are invatatoarea, dar in loc sa le spuna pe romaneste liniute sau bastonase ,le zice bastonata la suprarind si alte denumiri fanteziste ,de zici ca studiaza la Harvard .
Inca nu mi-am format o opinie despre cum e cu scoala ,dar urmeaza!
Cind trebuie sa scrie imi spune ca e o plictiseala.... si de aici deduc faptul ca nu-i chiar picat pe spate.
la minunati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

la noi se lipeste in carnetel anuntul pentru toata lumea.
dar la teme... nu sunt de acord... pana la urma una din indatoririle de scolar e sa casti bine urechile, sa stii tema, sa o pregatesti. nu mama, si nici tata nu trebuie sa aiba grija asta. mie imi ajunge ca trb sa fie tricou calcat, pachetelul in ghiozdan, sa-l trezesc devreme si sa nu intarzie. el trebuie sa invete, sa fie atent, ca scoala nu e gradinita... la scoala se mai invata si din greseli. te duci odata, de doua ori cu tema nefacuta, esti dojenit, mai iei un insuficient, si trebuie sa iti revii...

e drept ca e nevoie de sprijin, ca la primii pasi, dar nu trebuie tinut mai mult decat e nevoie.

de-asta ma enerveaza la culme, cand la ora 12 toti parintii sar pe doamna, ce au copiii pentru maine... copiii sa caste urechile in clasa. parintii au absolvit demult clasa intai, iar responsabilitatea nu se invata peste noapte.

si ca o concluzie, a plecat andreiul meu azi fara sa verifice ghiozdanul, temele... ieri le-a trantit pe toate de pe birou in ghiozdan... sa vedem cu ce vine la pranz...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

In ceea ce priveste telefoanele mobile noi am semnat un proces verbal la inceput de an in care am fost de acord cu interzicerea telefoanelor in scoala. A fost, cumva, obligatoriu, spunandu-ni-se ca au fost niste evenimente foarte neplacute (s-a ajuns si la politie cu copiii) din cauza furtului de telefoane in scoala.

Doamna noastra ne-a cerut adresele de e-mail tuturor parintilor si o data la 2-3 zile ne trimite tuturor ce are de comunicat. Este super bine asa. Iar noi ii trimitem pe mail ceea ce vrem sa-i transmitem. In felul asta nu stam cu orele dimineata sa spuna fiecare ce pb are.

Eu cred ca exagerez. il tot pun sa lucreze suplimentar si el nu si nu, ca nu este obligatoriu...Astazi, din intamplare, am vazut caietul cu liniute al unui copil bun din clasa lui si mi-am dat seama ca-l cam stresez pe-al meu, fiindca el chiar scrie frumos...mi-am propus s-o las mai moale...
Am avut si un eveniment urat. S-a scapat pe el la toaleta fiindca colegii ii deschideau usa la toaleta si radeau de el cand statea pe WC si n-a mai putut sa-si faca treburile....Ehhh...aventura continua !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Critinamh, ai dreptate, as vrea si eu ca al meu sa caste bine urechile, si sa retina ce are de facut. Doar ca va mai trece ceva timp pana vom realiza si performanta asta.
Ptr luni a avut tema la engleza, era ferm convins ca are 2 pagini de facut, dar s-a dovedit a fi doar 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Of, ieri v-am scris un mesaj luuung, iar la sfarsit l-am pierdut tot pt ca nu eram logata...
Ne inscriem si noi in clubul "caligrafilor". Scrie urat in clasa, acasa stergem (creion) si scrie iar tot ce a gresit, plus ce a ramas. Poate, e clar, sa scrie si frumos, dar nu-i pasa.
Se organizeaza si prima exursie cu clasa si i-am spus ca daca nu scrie frumos si in clasa nu va merge. Sa vedem azi rezultatul.
Tot azi, apropo de intrebarea ta, Mickyyy, i-am dat pentru prima oara telefon la ea. M-a sunat, evident, de cum a ajuns in clasa, urland la mine ca ea nu-si gaseste caietul in care a scris bastonasele. I-am spus sa se calmeze, ca a scris in caietul special, care e mare cat cartea. Rectia ei: si de ce nu mi-ai spus?
Apoi mi-a mai dat vreo doua beepuri, am indraznit sa sun inapoi si mi-a inchis. O fi fost ea, o fi fost doamna cea care a inchis, ma voi elucida la pranz.
Avem destule teme de facut, peste weekend a avut in total vreo 6 pagini de scris (caiet plus caiet special), iar de ieri pe azi au fost de terminat doua pagini din clasa, plus inca una, plus de rezolvat din culegere doua pagini cu exercitii. La astea merge struna, isi citeste singura textul si le face, dar la scis... e jale. Mi-a zis ca uraste liniutele si toate semnele grafice si ca ea se plictiseste... O cred, si eu m-as plictisi, dar nu se poate fara ele, asa ca... trebuie.
Foarte neplacuta situatia, Mickyyy, cred ca trebuie sa stai de vorba sa vezi de ce a ajuns fetita ta in situatia asta. Exista si posibilitatea ca un copil derutat sa plece, sa incerce sa plece singur acasa si cine stie ce se poate intampla. Nici nu vreau sa ma gandesc. La noi la scoala am aflat ca acum cativa ani a plecat un copil singur de la semiinternat si l-au gasit cu politia seara pe la Unirea. Luase autobuzul si facuse o plimbare. Absolut groaznic.
Deci deocamdata ne incadram in tiparul "nu ne prea place, dar asta ". Asteptm si zile mai bune :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si noi suntem in cls II-a. Teoretic nu e voie nici la noi cu telefoane mobile. Practic fi-mea are telefon mobil. I-am spus invatatoarei ca imi pare rau dar eu tin mortis sa aiba telefon la ea.
Doamna care o ia pe Monica de la scoala e in varsta si nu se stie niciodata. In plus apar situatii neprevazute si vreau sa ma poata suna oricand. Mi-azis invatatatoarea ca are dansa telefon si ma suna dansa, din pacate am putut sa-i dau un exemplu de intamplare de care dansa habar n-avea si la care eu consider ca trebuia sa fiu sunata.
Evident mi-am asumat riscul sa-i fie furat teleonul. Are cartela, nu abonament si un telefon pentru care nu voi plange daca-l pierde sau strica.
La noi a fost anul trecut o chestie si evident fi-mea n-avea telefon la ea. I s-a facut rau si a vomitat in timpul orei de sport. Profu' a trimis-o sa se spele si sa se intoarca la sport ... si a pus-o sa continuie ora. Mie nu mi se pare normal. Asa ca i-am dat telefon mobil si i-am zis ca daca ii e rau sa se scuze ca se duce la toaleta si sa ma sune si vin s-o iau.
In plus i-am spus ca daca o atinge oricine din scoala in orice fel care nu-i place sa ma sune si vin imediat.
Poate sunt eu cu capu' dar mie asa mi se pare normal - sa aiba telefon la ea pentru linistea mintii mele si siguranta ei.

Edit: I-am mai zis ca daca ii zice cinena (prof adica) ceva ca are telefon sa zica ca n-o lasa mama sa plece fara si ca mama e dispusa sa vina la scoala daca domnul/doamna doreste sa vorbeasca cu mama.
In plus stie sa-l dea pe silent in timpul orei si stie ca n-are voie sa-l foloseasca in timpul orei in clasa (exceptie fac evident situatiile de urgenta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Sorana La multi Ani Monicai!

Eu n-am luat deocamdata nicio decizie in ceea ce priveste telefonul. Incetul cu incetul ma voi edifica.

Pe noi ne-a invatat Doamna sa ne notam temele. Asa ca in caiete/manuale are cate un X facut mic cu creionul in fata a ceea ce au de facut. In felul asta stim si noi si nici ei nu uita.

Cat despre liniute...eu deocamdata ma declar multumita. Nu ies ca de la tipar dar in general sunt rezonabile. Unele ies putin tremurate, cateodata (dar f rar) depaseste randul...dar per ansamblu e bine.
Avem si noi FB luat pe caiet.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

Revenim si noi cu noutati. Sa le luam in ordine:

- am inceput si noi cu liniute si bastonase la greu, ieri chiar a avut de scris aproape 3 pagini;
- scrisul nu este punctul nostru forte, dar ne straduim, mai intai pe maculator si pe urma pe curat; au inceput direct cu stiloul iar Calin scrie cam apasat, de zici ca se rupe penita in doua;
- am luat 3 FB-uri - la matematica si "romana" plus 2 bulinute rosii la desen si abilitati practice;
- punctul cel mai greu (si pentru mine ca trebuie sa invat odata cu el) este insa teoria muzicala (noi suntem la scoala de muzica, la pian);
- programul este cam incarcat, avand in plus si 4 ore de instrument/saptamana, 2 zile imediat dupa ore, 2 zile dupa-amiaza, in jur de 17:00;
- nici eu nu am fost adepta telefonului mobil, dar pana la urma i-am luat, deoarece si mie mi s-a intamplat sa mearga la pian mai devreme. Noroc ca m-a sunat profesoara si a reusit soacra sa mearga sa-l ia de la scoala;
- in ceea ce priveste temele, doamna le marcheaza cu X ce au de facut sau le scrie pe caiet;
- la capitolul atentie la teme mai avem de lucrat;
- ieri am reusit sa o suparam pe doamna (care este foarte draguta), mergand prin clasa, dupa ora de sport, de-a busilea (asta probabil pentru ca nu a facut-o cand era mic), desi in general este un copil linistit;
- avem si noi un carnetel pentru comunicari doamna-parinti si invers.

Sunt bucuroasa insa ca lui Calin ii place mult, si-a facut multi prieteni si merge cu placere, spre deosebire de gradi, unde in fiecare dimineata auzeam aceeasi placa "Iar trebuie sa mergem si astazi".
Sper sa-l tina cat mai mult acest entuziasm.
Pupici multi si mult succes si rabdare de fier.
Maadi si Calin (19.07.2010)

Mergi la inceput