Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)
Raspunsuri - Pagina 22
mama_lui_alin spune:
Lui Alin i-am luat de la Herlitz un stilou special pt stangacii (My pen parca), 38 lei. Scrie perfect, putin mai grosut nu foarte subtire, nu lasa cerneala, nu se murdareste pe maini si pana acum nu s-a stricat penita. Este primul stilou cu care a scris si am inceput sa exersam cu o saptamana inainte de inceperea scolii. Fiindca ii trebuia 2 stilouri i-am mai luat unul de la Bic, tot pt stangaci, cu 18 lei, insa acestuia i-a stricat penita intr-o saptamana. Deci de acum vom cumpara numai de la Herlitz.
La evaluari, atat la romana cat si la matematica a luat -FB , din neatentie, desigur. Acum sunt la A mare de mana , la romana, si la cifra 4, la matematica. Deja vad ca a devenit mai interesat daca a scapat de semnele grafice. Ieri ne-am chinuit putin pana a scris frumos "mama" cu litere de mana. Cred ca e mai complicat pt ei sa scrie literele legate intre ele. Dar ne straduim.
Succes scolareilor in continuare.
Anilanele spune:
Buna ziua,
Sunt nou venita pe acest forum deoarece am o mare, mare nelamurire (daca pot sa-i spun asa) vis a vis de fondul clasei, cheltuieli din acest fond si alte chestiuni.
Dar ca sa nu intru asa fara nici o alta informatie dati-mi voie sa va spun ca am un baiat in clasa intai la step by step.Nu intru in amanunte de ce am ales aceast tip deoarece e mai lunga povestea.Programul este de 8 ore si are 2 invatatoare (4 ore cu 4 ore).Problema mea este ca unii parinti au venit cu ideea de a strange parintii cate 100 lei/ luna /copil pentru a plati invatatoarele sa stea 8 ore amandoua.Unul dintre parinti spune ca este o practica des intalnita la clasele de step de la scoala Sf. Andrei.Poate sunt si parinti ce au copii la acest sistem si nu numai, si ma pot indruma si pe mine daca este ok sau nu.Din punctul meu de vedere este ilegala aceasta practica si nu cred ca ar fi necesara cel putin la clasa intai.
Va multumesc anticipat pt ajutorul vostru.
Anka74 spune:
Fetele, multumesc mult pentru ca mi-ati impartasit din experientele voastre legate de folosirea stiloului.
Pe al meu il cam streseaza lucrurile noi, experientele noi, cred ca nu prea are incredere ca se va descurca... si de asta as vrea mai mult, sa stie el sa scrie si cu stiloul, sa vada ca nu e nicio filosofie. Ca deja e stresat de temele pe care le va primi in prima zi de scoala!
De unde, habar nu am. I-am aratat carti de clasa I, caiete si caietele (primele pagini) sa vada ca nu e nimic ce nu stie inca, insa "banditul" s-a uitat la sfarsitul lor..."Uite mami, da' aici, vezi ca nu mai stiu!"![]()
La capitolul asta trebuie lucrat mai mult cu el...ca in rest nu imi fac probleme, ne descurcam noi.
anemona spune:
Noutati si de la noi. Am facut a, A, m, plus ma, am, mama. Cred ca azi vor face M. Au dat si un test cu literele a si A unde a luat -FB (un a era putin peste conturul liniei de jos si i l-a subliniat...). La mate au facut 0, 1, 2, 3. Ieri a venit cu o pagina scrisa in clasa care parea a fi ca un test (de pus < sau > intre diverse cifre 0-3, de descompus pe 2 si pe 3, de facut sir crescator si descrescator), a lucrat perfect, dar caietul l-a adus acasa. Sper ca nu a incurcat caietele si a uitat sa-l lase la corectat, am ceva emotii pana o sa vorbesc cu ea azi sa vedem ce i-a zis doamna.
In rest, eu ma declar multumita de copil in privinta promptitudinii cu care isi face temele. Se vede o imbunatatire radicala. A inceput sa-si dea interesul mai mult si pentru a scrie mai frumos, atat cat are ea rabdare (este o grabita de felul ei). Si pentru ca e mai rapida cu temele, reusim sa facem si suplimentar in unele zile mai nou. Teme nu avem deloc multe, chiar as putea sa spun ca mi se par foarte putine, asa ca mai folosim timpul ramas si pentru culegerile pe care ni le-a recomandat doamna la inceput de an si pe care le-am cumparat. Am primit de curand de la scoala o culegere (o comandase doamna la editura respectiva) si in trei zile a facut vreo 40 de pagini din ea. Incercam sa lucram din toate cartile pe care le-am cumparat de la scoala, mai nou au aparut si niste carti pe la romana din care am incercat sa mai tin pasul acasa. Este destul de greu, dar eu incerc sa ii cultiv rabdarea, atentia si increderea ca poate munci si singura. Ii dau de ex doua pagini de exercitii si ii spun sa ma cheme cand le-a terminat, apoi le verificam impreuna. O sfatuiesc sa citeasca enuntul la problema cu atentie si pana la sfarsit (se intampla sa nu fie atenta la tot textul si atunci si rezolvarea e gresita) si sa se verifice inca o data dupa ce l-a facut. La noi greselile apar din graba si din convingerea ei ca e foarte usor si nu merita atentie. Aici e de luptat pentru ca este si temperamentul ei total fara rabdare, deci avem de furca.
Eu ma bucur ca nu se plange deloc (in afara de trezitul dimineata...), mai mult ne plangem noi, parintii.
Florina, si fetita mea e stangace si o sa ii caut si eu stiloul de care zici, ma bucur ca ai scris despre el. Noi deocamdata scriem cu creionul. Sper sa trecem la stilou curand, desi la cat e ea de grabita, asta o va dezavantaja (stersul nu va mai fi deloc o treaba usoara).
La noi "stangacia" asta o afecteaza in sensul ca liniile orizontale nu ii ies niciodata asa cum trebuie. Mai ales cele care se fac putin ondulat, peste A de ex. Abia astept sa scapam de faza asta cu caligrafierea literelor, ca sa faca macar linia de peste A dreapta. Pentru ea e un chin pur si simplu si o face invers mai nou, de la dreapta la stanga. Dar asta e, cu dreapta nici creionul nu-l poate tine normal, asa ca nu avem de ales.
Aveti idee de unde putem lua niste fise bune de mate? As incerca sa-i dau acasa fise, ca sa simulam cumva teste, dar nu stiu ce sa aleg. Daca stiti edituri cu fise bune, va rog mult sa ne spuneti si noua.
Mult succes in continuare scolarilor !
Anka74 spune:
Anemona, eu pe didactic am vazut multe fise, teste, tot felul de evaluari initaiale, sumative si predictive
pt clasa I, insa el e abia la pregatitoare... Si parca toate sunt la fel! 
De-as avea mai mult timp le-as concepe eu, plecand de la modelele deacolo... dar nu prea am. Le-as mai infrumuseta, le-as colora...le-as face mai atragatoare pt copii.
anemona spune:
Anca, le-am vazut si eu pe cele de pe didactic, chiar am mai lucrat cu ceva timp in urma si de acolo, dar intr-adevar sunt cam amestecate si nu prea urmaresc asa o linie. Timp nu am nici eu sa compun fise, as prefera sa iau un set de la o editura, care sa aiba o continuitate si sa stiu ca mergem pe o linie, ca urmarim materia cumva. Am vazut edituri pe net care au, dar ma gandeam ca poate cineva a folosit asa ceva si ne face o recomandare, pentru ca stii cum e cu comenzile online, primesti fel de fel de chestii, nu toate bune la ceva, doar ca dai banii... Eu m-am mai fript cu chestii luate de pe net pe la gradi (unele aveau chiar greseli grosolane). E mult mai bine sa iti recomande cineva care a folosit si a fost multumit.
Ca daca ne apucam de facut fise, as zice ca ne putem apuca sa le si publicam si sa scoatem si noi bani din munca noastra
. Ar fi o idee, nu? Nu stiu daca avem voie, avand in vedere ca nu suntem in domeniu (ma rog, eu cel putin), dar in ziua de azi cred ca oricine poate face orice
si poate chiar o sa iasa ceva bun.
claujro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anilanele Buna ziua, Sunt nou venita pe acest forum deoarece am o mare, mare nelamurire (daca pot sa-i spun asa) vis a vis de fondul clasei, cheltuieli din acest fond si alte chestiuni. Dar ca sa nu intru asa fara nici o alta informatie dati-mi voie sa va spun ca am un baiat in clasa intai la step by step.Nu intru in amanunte de ce am ales aceast tip deoarece e mai lunga povestea.Programul este de 8 ore si are 2 invatatoare (4 ore cu 4 ore).Problema mea este ca unii parinti au venit cu ideea de a strange parintii cate 100 lei/ luna /copil pentru a plati invatatoarele sa stea 8 ore amandoua.Unul dintre parinti spune ca este o practica des intalnita la clasele de step de la scoala Sf. Andrei.Poate sunt si parinti ce au copii la acest sistem si nu numai, si ma pot indruma si pe mine daca este ok sau nu.Din punctul meu de vedere este ilegala aceasta practica si nu cred ca ar fi necesara cel putin la clasa intai. Va multumesc anticipat pt ajutorul vostru. |
Da, am auzit si eu ca parintii platesc invatatoarele la step. E ilegal dar...se practica.
ingridnen spune:
deja santeti la litere ? Noua ne-a spus Doamna la sedinta ca vor incepe cu literele dupa vacanta
Ingrid si Cristi 7 ani
Maadi spune:
Anka - Intr-adevar, este o ora total nepotrivita, dar a profitat doamna ca sunt copii la teorie si avea ora libera, dupa care puteam sa-i luam acasa. Pentru mine a fost greu, doearece a trebuit sa ma invoiesc si oricum a venit si mamaie sa-l ia acasa.
Si noi suntem stangaci. De cand a inceput clasa I au scris numai cu stiloul si vad ca se descurca. Inca nu am luat stilou pentru stangaci, dar o sa luam, mai ales ca stiloul de rezerva nu-i prea place cum scrie.
La mate am ajuns si noi la 4, iar la romana incepem literele.
Astazi a avut evaluarea la romana. El zice ca a facut bine. Vom vedea.
Mult succes in continuare.
Maadi si Calin (19.07.2010)
cristinamh spune:
stilou de-ala cu cauciuc si degete marcate am gasit si la schneider. vreo 8 lei, scriem cu el din primavara, de la "inceputuri". si e inca intreg.
ca intreaba cineva de culegeri, eu o am pe cea de la editura paralela 45, pentru clasa 1, aparuta anul asta. am facut prima parte din ea, inainte de evaluare, si parea ok. deocamdata n-am inceput partea a doua, ca nu m-am hotarat daca le facem toate inainte de evaluarile de capitol, sau sa facem treptat.
in schimb tot de la paralela am caietele de lucru pentru clasa 1. la scoala lucreaza pe aramis, acasa facem pe paralela. exercitiile sunt aceleasi, normal, atat ca difera pozele si cuvintele. mie mi se pare mai ok sa faca exact acelasi continut, dar in alta forma.
vom vedea cum merge pe parcurs.
si maine inauguram acuarelele. doamne-ajuta, sa scape ghiozdanul intreg, ca ma doare gura de cate ori am spus sa aiba griga si sa insurubeze bine capacele.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii