Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anemona stai calma. O sa inteleaga (daca ii tot explici) in cateva luni. Zic asta pentru ca pare ca seamana cu fi-mea
In primele luni de scoala ma disperase. Aflam de la alte mamici ca avem test la mate a doua zi. ii ziceam copilului, eventual faceam un pic cu ea sa vad ca stie. A doua zi venea de la scoala si zicea ca n-a dat nici un test. A 3-a zi venea cu testul corectat. I-l aratam "uite ca ai dat test" si ea zicea ceva gen "e doar o foaie de la doamna" .
Din fericire stia totusi ce trebuie sa faca asa ca notele au fost mari.
A mai fost o chestie haioasa. Pe teste le punea la final ceva de desenat - pentru cei care termina repede ca sa aiba ce face si sa nu se agite. Am aflat abia dupa cateva luni ca fi-mea incepea testul colorand cu mare atentie si incetisor chestia aia. Abia apoi se apuca de testul propriu-zis . Si mi-a mai trebuit inca vreo luna sa o conving ca desenul ala nu face parte din test - copilul era perfect nedumerit "e pe foaie deci trebuie sa-l fac si incep cu el ca-mi place"

Mergi la inceput

Probabil nu-si au locul aici dar mi-am adus aminte asa ca ... poftioti perle de-ale Monicai din clasa I:

Monica 7 ani, cls I
- Ce-ati facut azi la romana?
- Ne-a pus sa citim.
- Si ai citit?
- Da.
- Si doamna ce-a zis?
- "Urmatorul"

- Si ti-a zis ceva d-na azi?
- Da
- Ce?
- "In sfarsit ridica si Monica mana"

- Mami trebuie sa invat un cantecel!
- Ce cantecel?
- Nu stiu.
- L-ai facut azi la scoala?
- Da
- Il ai scris undeva?
- Nu
- Stii ceva din el?
- Nu.

Pana la urma si-a adus aminte un vers, l-am cautat pe net si l-am invatat.

Primul test la mate.
Problema "Mancati 3 inghetate" dedesubt desenate 5 inghetate.
Monica a facut 3 multimi a cate o inghetata in loc de o multime cu 3 inghetate. Greseala punctata cu -3 p.
Acasa o intreb
-De ce n-ai facut o multime de 3 inghetate cum cerea problema?
Raspunsul prompt:
- Cerinta nu era sa faci o multime de 3 inghetate ci sa mananci 3 inghetate. Eu nu pot manca 3 inghetate o data ci doar cate una. De-aia am incercuit cate una

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali63 spune:

Sunt Bogdan, ma primiti printre voi?
Sunt elev de clasa I si stiu sa scriu si sa citesc.
Va voi povesti problemele mele de la scoala. Am citit tot ce at scris
pna acum, problemele se aseamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Citat:
Eu nu pot manca 3 inghetate o data ci doar cate una. De-aia am incercuit cate una

vaaai, mortala!!
e ca aia, cate mere poti manca pe stomacul gol...

revenim si noi, tot habar n-am ce se intampla la scoala. si e pedepsit, pentru ca aveam mesaj lipit in carnetel, si nu mi-a zis. si nici el nu a citit, ca sa vada ca vineri avea nevoie de frunze...
sper dupa ca si-a incasat pedeapsa, sa tina minte... cand intreb ce-au facut la scoala, sa se gandeasca inainte sa raspunda "bine"
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Sorana, mortala Monica :)) Va urmaresc de anul trecut si m-am mai delectat cu aventurile voastre si cand erati boboci. Daca zici ca dureaza cateva luni, eu nu stiu cat mai rezist
Sper si eu sa se mai dezmeticeasca, de fapt cred ca ea nu are nici o problema, dar nu i se pare ca ar trebui ca eu sa stiu ce se intampla la scoala chiar asa in amanunt. E invatata ca la gradi, unde este adevarat ca nu prea o intrebam mare lucru.
Azi am avut o discutie mai aprinsa cu ea si i-am spus ca astept sa-mi spuna exact tot ce se discuta la toate orele, ce au facut, ce le-a predat etc. Sa vedem ce efect va avea de luni incolo.
Vali63, bine ati venit ! Te asteptam cu povesti aici.
O noapte linistita va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Da, logica copiilor e imbatabila

In prima zi, Mircea era cam necajit ca a ridicat tot timpul mana si doamna nu l-a pus decat o data sa raspunda. La sedinta de 3 sapt o intreb pe Dna: Mircea ridica mana? Nu. (probabil a vazut ca nu-l pune tot timpul si a zis ca sa nu se agite degeaba).
Vin eu acasa si ii explic ca sa ridice mana chiar daca nu-l intreaba mereu, ca sunt totusi 28 si ii intreaba pe rand. Biiine.
A doua zi:
- Azi ai ridicat mana?
- Da
- Si ce-ai spus? (intreb eu plina de speranta)
- Ca am nevoie la toaleta

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004/index.htm" target="_blank">Bebelusi de ian-feb 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Randurile voastre ma fac sa zambesc cu nostalgie. Imi amintesc si eu de clipele de neliniste, de stres, de amaraciune, dar mai ales de bucuriile din clasa I. Cred ca e un an foarte greu, daca te astepti doar la note de FB si se lucreaza la un nivel super ridicat(ca in cazul nostru). Fiica-mea nu stia sa citeasca decat pe silabe, abia lega cuvinte scurte, de scris stia doar de tipar, de mana isi scria doar numele, in schimb stia din gradinita foarte bine cateva lucruri pe care au pus mare accent in primele saptamani: recunoasterea sunetelor, despartire in silabe, formare de multimi, compunere/descompunere etc. A mers foarte bine toata clasa I, dar nu cu FB fara greseala, a mai luat si vazut, si chiar 2 de Bine( pe fise) tot anul, dar nu asta conteaza, ci faptul ca stresul meu i s-a transferat si ei si nu i-a facut deloc bine. Acum am invatat din greseli, mi-am dat seama ca de fapt nu ma intereseaza nota, poate sa ii puna si Bine, ma intereseaza ce stie si ce trebuie sa facem sa ne perfectionam.Am realizat faptul ca la ritmul alert de lucru din clasa nu exista sa nu uite macar un punct pe i, si daca are din 4 pagini scrise 1 litera lipsa nu e asa o mare tragedie. Daca pe ansamblu copilul stie notiunile predate, e ok, nu ma mai astept la perfectiune. E clar ca trebuie sa lucram un pic si in plus, macar inainte de teste si in weekend, pentru ca e intr-o clasa foarte buna si se lucreaza la un nivel foarte avansat, dar nu ma mai agit ca anul trecut la -FB, mergem cu drag la orele de dans si am inceput si ore de pictura la Palatul Copiilor. Vreau sa aiba o viata frumoasa si sa faca nu doar ceea ce trebuie, ci si ceea ce ii place. De aceea va inteleg foarte bine temerile, dar va asigur ca totul va fi foarte bine. Asa ca va doresc un an usor,linistit, si o saptamana fara evenimente neplacute si cu note de FB!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Conteaza calificativele din clasa I (sau din clasele 1-4)?

La noi nu s-au dau inca, iar eu zic (pana acum , cel putin ) ca nu ma vor interesa foarte tare, imi doresc doar ca fata mea sa inteleaga ideile principale ale lectiei in clasa si daca e ceva de aprofundat rezolvam acasa.

Nu vreau sa fie calificativul cel pentru care invata, dar daca e important poate ne mai schimbam putin optica.

de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw#

Mergi la inceput

Sunnyday - nu conteaza la nimic calificativele alea.
Doar ca sa-ti dai tu seama daca e ceva ce nu stie si ar trebui, ce n-a priceput, de-astea.
Eu ma agit pentru calificative (si punctaje in cazul nostru) dar nu pentru ca ar conta ca atare ci doar ca sa vad ce a gresit si sa mai repetam chestia respectiva (daca a gresit probabil n-o stie foarte bine).
Si prin "ma agit" inteleg ca ii arat unde a gresit si ii mai explic o data cum era corect si tin cont s-o mai intreb peste cateva zile sa vada daca a retinut.
Pe de alta parte daca vad ca a luat peste 95 de puncte mi-e clar ca e o intamplare sau neatentie minora (adica daca nu a luat 100, atunci e chiar pefect) deci materia a fost asimilata corect si complet, nu mai facem nimic suplimentar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Noi maine nu mergem la scoala, am reusit sa racim toata familia in week-end, cu febra si tot tacamul, asa ca greu de crezut ca maine vom fi apti de scoala.
Citind ce ati mai scris, inteleg ca nu prea exista scoala fara neajunsuri, si, in plus, se pare ca noi, totusi, suntem avantajati, caci de cele mai multe ori avem comunicari directe cu doamna la sfarsitul fiecarei zile, chiar daca ce ni se comunica nu e deloc bland. In plus, daca doamna considera necesar, uneori ne explica si noua - parintilor punct cu punct ce au facut in clasa pentru ca si noi sa exersam acasa (cum a fost la despartirea in silabe si in sunete, ne-a tinut o lectie efectiva pe tabla, explicandu-ne fiecare pas in parte, inclusiv cum sa exersam cu copiii despartirea in silabe, cu mana sub barbie si cu cotul sus ridicat, si tot asa).
In ce priveste siguranta copiilor, deoarece scoala noastra nu este prea mare, pare sa fie suficient faptul ca exista un elev de serviciu la intrarea profesorilor, un portar la intrarea mare a elevilor, care supravegheaza si intrarea masinilor si persoanele care intra/ies in si din scoala. In plus, de regula pana la ora 12 este incuiata intrarea elevilor in timpul orelor, iar scolarii mici nu (prea) au voie sa coboare. Avantajul nostru e ca avem clasa pe un palier cu alte clase mici (sunt doar clasa intai si a doua acolo), asa ca nu prea avem parte de suprize cu copii mai mari. Cel putin nu au fost pana acum. Toaleta e la fel ca peste tot, avem wc-uri de-alea turcesti, curatele , e drept, dar fara sapun lichid la chiuvete, hartie igienica sau uscator de maini. Eu astea le stiam de anul trecut cand a intrat fetita mea in scoala, asa ca m-am invatat sa le dau servetele si gel anti bacterian. In plus, la baiat sunt masute individuale, asa ca vin si ii dezinfectez periodic masuta (la fetita, doamna invatatoare e cea care da periodic cu solutie dezinfectanta pe toate bancile si catedra).
Va dorim scolarei isteti si sanatosi.
Loredana

Mergi la inceput