Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)
Raspunsuri - Pagina 15
mama_lui_alin spune:
Si noi am primit azi primele reclamatii. Cica la ora de sport a fost indisciplinat. In clasa este totul ok, nu stiu ce l-a apucat la ora de sport.
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sunnyday07 am tot citit pe aici si am ajuns la concluzia vechii zicale - cate bordeie atatea obicee .... noi nu avem nici carnet nici ecuson (inca), n-avem niciun calificativ deocamdata (mie mi se pare foarte bine) desi am vazut mamici nerabdatoare intreband invatatoarea cand va incepe sa puna "note" invatam in fiecare zi cate putin (suntem la recaputulare la mate si la "e " la abecedar), ne mai jucam , mai coloram , de mai dezmortim manutele cand obosim - astea le-am aflat de la sedinta, pentru ca a mea fata nu-si mai aminteste nimic din ceea ce s-a intamplat la scoala cand ajunge acasa nu stam foarte bine la capitolul comunicare cu doamna invatatoare si cu ceilalti parinti, dar incercam sa facem ceva pentru a repara chestia asta ceea ce ma sperie si ma dezamageste in acelasi timp sunt pretentiile pe care le are scoala si cat de putin ofera in schimb - si nu ma refer aici la educatie. La ce ma refer: -nu este sapun si hartie igienica la toaleta (avem sapun lichid in dulapul doamnei invatatoare dar chiuveta este cu un etaj mai sus) -deocamdata nu avem sala de sport, cat a fost mai cald au iesit afara dar in ultimele 2 saptamani au ramas in clasa, tarasc dupa ei echipamentul de sport degeaba, cateodata se mai si schimba si apoi sfarsesc prin a sta in clasa -nu au voie sa vina in trening la scoala dar nu au un vestiar unde sa se schimbe, fac lucrul asta in clasa baieti si fete laolalta, iar apoi isi indeasa uniformele in ghiozdan -marti cand a fost greva si au facut doar 2 ore se pare ca a venit o fetita fara uniforma si totul s-a transformat intr-o mare tragedie -totul este anuntat in ultima clipa (de exemplu am aflat luni ca marti orele se vor termina la ora 10) -cara cu ei tot felul de chestii inutile cand s-ar putea stii exact ce sa-si ia cu ei la scoala (de exemplu la abilitati practice - planseta, plastilina, cartoate, hartie gofrata, lipici , foarfece, frunze, carioci - si in final nu fac nimic sau lipesc 2 frunze) E normal asa? Se intampla peste tot asa? Am eu pretentii prea mari? Ce bine era la gradinita unde nu aveam nicio grija de rechizite ... de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw# |
La noi e asa:
- nu exista sapun si hartie la toaleta. Hartie in dulap la d-na, sapun nu dar are in ghiozdan solutie dezinfectanta si servetele umede antibacteriene si colac de wc de unica folosinta. Pana acum anul asta nu s-a dus la toaleta la scoala, dar exista posibilitatea unei urgente. Ce e mai rau e ca anul trecut erau ok toaletele (curate, functionale, etc). Anul asta se pare ca au concediat niste femei de serviciu si nu mai e curat.
- in zilele cu sport vin in trening. Au sala de sport (mica, dar exista). Au adidasi de schimb pentru sala si bluze de schimb in ghiozdane sau plase separate. Lipsa uniformei nu e niciodata o tragedie. Ni s-a spus totusi sa nu vina cu tricouri cu imprimeuri mari si stralucitoare (se prefera tricouri/pulovere uni in culori gen alb, albastru, gri, negru). In functie de vreme si chef eu am mai trimis-o in blugi si tricou (pulover) si n-am avut reclamatii.
- multe chestii se anunta in ultima clipa. Ochii pe caiete non-stop. Asta e.
- anul trecut au mai carat chestii inutile la inceput. Dar pe parcurs ne-am invatat cu totii ce si cum si cand se cara sau nu. Practic s-a discutat cu doamna la o sedinta ce ramane in dulap, ce trebuie sa aiba la ei in functie de orar si ne-am clarificat sa nu mai caram aiurea.
De exemplu pentru abilitati au la doamna in dulap mape, folii, hartie colorata, hartie glasata, hartie creponata. Ei vin cu lipici si foarfeca in ghiozdan doar in ziua in care au abilitati. La desen au la doamna blocul de desen, ei vin doar cu pensule, pahar si acuarele - doar in ziua cu desenul.
Eleni spune:
Buna seara colegele mele de clasa 1. M-ati uimit cu cat scrieti, nu am intrat 4 zile si s-au facut o mie de pagini deja... sunt depasita.
Eu declar cu rusine ca-s depasita de inceputul clasei.
Duc dimineata copilul la scoala si mai ajung sa ma vad cu ea la 19.30 seara. Cat verific temele (slava Domnului doamna de la semi-internat e super ok) si face-desfac ghiozdanul, cu grija sa nu mai uit ceva, deja s-a facut 8.30 si ne pregatim de culcare. Sunt praf, si ma simt jenata, dar efectiv nu-mi ajunge timpul. SI ma uit si ca matza in calendar la chestiile alea cu sunete, si chiar ma gandeam ca nu o sa pot sa ii cer copilului mai mult decat sa se descurce, ca eu oricum nu ii sunt de nici un ajutor, decat in weekend cand lucram suplimentar si atunci mai recuperez rusinea de a fi o mama iresponsabila.
Dar cu bucurie constat ca "berzei chioare ii face dumnezeu cuib", caci am aflat de la o mamica de la o clasa mai mare a carei fiica e colega de semi-internat cu alti colegi ai Mariei, ca fiica-mea e micul geniul al clasei si ca e super apreciata, povesteste gramada, e tot timpul cea care stie raspunsurile... Jur ca ma inchin cu ambele maini si ii multumesc lui Dumnezeu, pentru ca realmente a fost dar de sus vestea asta. Asta nu inseamna ca ma culc pe o ureche, promit, dar macar imi mai astup sentimentul de vinovatie cu faptul ca se vede ca m-am ocupat de ea anii trecuti
, si ma mai iert pe mine insami.
Acum ca m-am laudat... sa zic si din clasa. Doamna e ok, noi am strans un fond al clasei cu care am alimentat atat partea de rezerve de igiena (sapun, hartie, etc) cat si partea de necesar pentru clasa (carioci, foi, copiator, etc).
Cu parintii ceilalti eu sunt in relatii ok, si ei intre ei de altfel, nu am avut situatii complexe. Si la noi pe grupul de yahoo se comunica teme, neclaritati... acum a aparut si prima petrecere chiar la colegul de banca al Mariei.
Acum intrebare pentru mamicile de fetite: ati gasit pe undeva colanti grosi negri sau gri inchis? ca ii e frig in dres si pantaloni negri inca nu am apucat sa caut, ma gandesc ca niste colanti ar fi o varianta rapida sa o scap de gambe inghetate.
Weekend faina.
dinubebe spune:
Ei, dragi mamici noi avem parte zilnic de mustrari. Nu doar noi, ci toata clasa. Zilnic parintii pleaca ingandurati si necajiti de toate povestile de groaza pe care ni le spune doamna.
Ne chinuie in continuare cosmarul cu exercitiile de despartire in cuvinte, silabe si sunete, e a doua zi cand doar trei copii reusesc sa rezolve perfect iar restul raman in clasa dupa ore sa lucreze suplimentar cu doamna(din fericire suntem printre cei trei), si e o noua zi in care, la sfarsitul orelor, noi parintii ne luam papara: copiii nu sunt atenti, nu au interes, isi gasesc tot alte chestiuni de facut si vorbit, si tot asa.
Au dat un test pe mai multe etape, prima etapa constand intr-o fisa cu ceva de colorat sau desenat, cerinta bazandu/se pe un numar dat de silabe (coloreaza obiectele a caror denumire are x silabe, deseneaza un obiect a carui denumire are y silabe, si tot asa). A luat la asta FB.
A doua etapa, desfasurata in alta zi, a fost de copiere de pe tabla a unor semne grafice (un rand) si dictarea unor semne grafice (6-7 semne). Aici al meu a scris la copiere pe randul de deasupra celui bun, iar la dictare cand li s-a spus sa scrie carligul el a facut mai multe carlige pana cand doamna le-a dictat urmatorul semn. Rezultatul ? Suficient la fiecare cerinta.
A treia etapa a fost astazi, de despartit in cuvinte, silabe, sunete, propozitia ANA ARE CAISE. Aici a facut perfect, deeci din nou FB, asa ca vedem ce nota rezulta in final la minunatul test.
In ce prioveste notele, nu am nici un fel de stres, stiu ca baiatul meu nu scrie frumos, deci ma astept sa fie penalizat pentru asta, dar ma cam tem de momentele astea, cand cerintele sunt prea evazive pentru el. Baiatul meu a fost mereu foarte exact in exprimare si cand ii ceri ceva la fel trebuie sa faci ca sa fii sigur ca a inteles. De exemplu, daca ii spui sa culeaga mere, iti cere detalii: cate mere, in ce sa le puna, din care mar sa le ia, etc. Ii zici sa iti aduca doua pahare de faina te intreaba daca doua pahare mai mici, mai mari, si tot asa. E foarte pisalog la acest capitol si imi imaginez ca la scoala nu pune atatea intrebari din timiditate (desi nu e chiar rusinosul pamantului) , sau din comoditate, din dorinta de a termina mai repede o sarcina, sau suspectez ca mai si scapa din explicatii ddatorita neatentiei.
In concluzie, sunt cam ingrijorata. Eu si restul de parinti din clasa care zilnic ne-o luam de la doamna. Saptamana viitoare e sedinta, aproape ca imi vine sa nu ma mai duc...Inca nu m-am obisnuit cu stilul acesta de lucru, suntem cam descurajati si chiar ma intreb daca nu cumva problema e la copilul meu... Nu stiu ce sa mai zic, la fetita nu am avut deloc batai de cap anul trecut, am dat peste o doamna foarte permisiva si blanda, chiar ii reprosam in mintea mea atata blandete, dar a fost un stil care a functionat perfect la fetita mea si a dat randament 100%. Acum cu baiatul mi-am zis ca are nevoie de ceva mai multa rigoare, caci el e mai nazdravan, mai usor de distras, mai predispus la joaca si in consecinta mai neatent, asa ca m-am orientat spre aceasta doamna pe care o stiam drept riguroasa si foarte atenta cu copiii. Acum nu stiu ce sa mai zic. Nu mi-as dori totusi sa il schimb de la ea, caci celelalte variante posibile nu sunt deloc pe placul meu (mai sunt doua doamne invatatoare cu clase intai la aceasta scoala, dar nu mi se par a avea prea mare interes pentru copii, sunt genul care fix la finalul programului scot copiii incolonati pe usa si pleaca acasa, nu comunica prea mult cu parintii si atunci cand o fac sunt chestiuni standard de tipul clasa e buna, copiii sunt buni, lucrurile merg bine, da doamne sa ne creasca salariile), deci nu am incotro decat sa ma obisnuiesc cu asta.
Mi-am dorit rigoare si interes, am gasit ce cautam si mai mult decat atat.
Va pup si va doresc un week-end calduros si bun.
Mult succes micilor si istetilor scolarei si felicitari celor care progreseza atat de frumos, unii chiar vad ca deja citesc, ceea ce pentru mine e impresionant. Bravo voua si parintilor isteti.
Toate cele bune, Loredana
geniest spune:
Azi am fost la sedinta cu parintii. De la 17.30 la 20, imi picau ochii de oboseala si doamna vorbea si iar vorbea...
cert este ca au avut al doilea test de evaluare, ultimul e luni si face media calificativelor pentru a pune in catalog. Din fericire avem 2 FB cu Bravo in completare si, sper, sa nu ma supere la ultimul, care e cel mai greu si mai stufos.
Doamna ne-a aratat testele, fiecare parinte a vazut ce a facut copilul. Unde a fost cazul a explicat ce problemute sunt. Per total e foarte multumita de copii si vrea ca in clasele a treia si a patra sa aiba "material" de trimis la olimpiada. Oricum s-a exprimat foarte frumos chiar si acolo unde au mai fost probleme. Nicidecum jigniri si epitete la adresa copiilor.
Ceea ce ma supara foarte tare este ca scoala nu are oameni de paza ziua. Femeile de serviciu sunt foarte putine si n-au nimic pentru a curata/dezinfecta toaletele. Acum 2 zile la ora de desen foarte multi copii s-au murdarit de acuarele iar doamna inv a trebuit sa mearga cu ei la baie sa-i curete. Cat a lipsit (sa fi fost 5-10 minute) au intrat peste copiii ramasi in clasa niste baieti de la clasele mai mari, le-au cerut cornurile, au muscat din ele dupa care le-au inapoiat si i-au amenintat ca daca spun ceva ii bat pe hol.
Mi se pare din ce in ce mai nesigur locul acela numit scoala...
Anka74 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui geniest Ceea ce ma supara foarte tare este ca scoala nu are oameni de paza ziua. Femeile de serviciu sunt foarte putine si n-au nimic pentru a curata/dezinfecta toaletele. Acum 2 zile la ora de desen foarte multi copii s-au murdarit de acuarele iar doamna inv a trebuit sa mearga cu ei la baie sa-i curete. Cat a lipsit (sa fi fost 5-10 minute) au intrat peste copiii ramasi in clasa niste baieti de la clasele mai mari, le-au cerut cornurile, au muscat din ele dupa care le-au inapoiat si i-au amenintat ca daca spun ceva ii bat pe hol. Mi se pare din ce in ce mai nesigur locul acela numit scoala... |
Uite asta ma sperie pe mine ...[
alinkav spune:
Buna fetelor!!
Ma bucur sa citesc de progresele copiilor nostri, si sper ca micile neplaceri/neintelegeri sa dispara cat de curand!
A avem si noi prima sedinta marti!
Teme avem doar ptr we, ca in celelalte zile le face la scoala.
Tema ptr we asta:silabe....
De scris, scrie bine, caietele sunt ingrijite, are deja cateva de FB.
Ieri, se grabea tare, si si-a uitat ghiozdanul cu totul la scoala. Asa ca seara dupa servici, ne-am dus sa-l recuperam!![]()
Citeste la un nivel avansat, cursiv,deci aici nu avem nici o grija, intelege bine ce se cere la un exercitiu.
Azi la ora 6 dim, era deja in picioare!
alba_ca_zapada spune:
Eleni,
Noi am cumparat colanti de la Takko. Magazine de acest tip sunt in Iris Shopping Center si Vitantis. La ultimul gasesti o oferta mai mare de produse.

anemona spune:
Geniest, nu pot sa cred ce spui. Cred ca trebuie luata atitudine de urgenta impreuna cu directorul, consiliul scolii si parintii pentru a angaja o firma de paza, asa cum au majoritatea scolilor. Este inadmisibil sa te gandesti ca i se poate intampla asa ceva copilului la scoala.
Noi in continuare plutim cumva deasupra lucrurilor, in sensul ca nu prea imi spune mai nimic din ce se intampla la scoala. Am incercat si eu cu ea un exercitiu cu subliniat propozitie, cuvinte, silabe si sunete (ca cel despre care povesteati voi) si nici nu m-a lasat sa-i explic, l-a facut ea imediat. Eu am ramas uimita si am intrebat-o de unde stie, pentru ca nu am vazut nicaieri la ea in caiete lucrat asa ceva. Mi-a zis ca stie asta de la gradinita. Am intrebat-o daca a facut si la scoala si a zis ca da. Unde si cand, nu am reusit sa aflu. Asadar ma simt tot mai in ceata cu atitudinea asta a ei. Efectiv mi-e imposibil sa aflu ceva coerent de la ea. In timp ce eu o intreb, ea isi face de lucru, se joaca, iar raspunsurile ei par sa fie date cumva asa... in aer, la pereti, fara sa existe vreun pic de convingere in ce spune. In plus, de fiecare data cand o intreb, imi spune altceva. Ma dispera ! Fara sa stiu ce se intampla la scoala eu nu pot s-o ajut.
Ca sa nu mai spun ca acel test anuntat, pe care ea mi-a zis ca l-a dat, de fapt nu l-au dat (am aflat de la alte mamici). Ea a zis ca a scris si ca doamna i-a luat caietul la corectat, asa ca a crezut ca ala a fost testul. Noroc ca am aflat ca nu a fost nici un test. Eu in ritmul asta simt ca o iau razna !
In continuare lucram la matematica, dar chestiile la care lucram si pana sa inceapa scoala, fiind ceva mai avansata si gandindu-ma ca e pacat sa nu facem in continuare, asta pentru ca ii face si ei placere si cere sa lucreze. Ar face orice sa nu o mai pun sa-si faca tema cu semnele grafice. In rest, nu apucam sa facem altceva, parca timpul trece extraodrdinar de repede si gata saptamana. Mi-am prospus ca in weekend sa apucam sa facem ceva la engleza, face la British Council de doua ori pe saptamana si are niste carti si niste CD-uri pe care ar trebui sa le mai revedem si acasa, dar pana acum nu am apucat decat o data sa facem asta. Poate in weekendul asta vom reusi sa revedem ce a facut pana acum.
Astept si eu o imbunatatire a comunicarii cu ea in privinta scolii. Mai ales ca de la doamna nu avem deocamdata nici un feedback. Este destul de dificila situatia. Mizez pe faptul ca daca ar fi probleme deosebite m-ar anunta doamna cumva.
Noi am ajuns la nodulete la scriere si la zero la matematica (noroc ca asta vad in caiete, ca altfel nici asta nu as afla).
Cam astea sunt vestile noastre.
Succes tuturor in continuare ! 
taisia spune:
Vad ca voi sunteti destul de avansati la scriere. Noi la abecedar abia suntem la carlig, iar la matematic la S si liniuta ondulata. Nici pomeneala de sunete, abia saptamana viitoare cred ca le incep.
Loredana, mie nu-mi place stilul doamnei voastre, in schimb din ce ai povestit despre testare, imi place ce lucreaza cu ei. Copiilor le spune ca sunt varza? Pentru ca asta i-ar demoraliza pe ei. Daca se rezuma doar sa se planga la parinti, eu as strange din dinti, as asculta ce spune, as verifica cu copilul acasa si as ramane in aceeasi clasa. Pentru ca uite, la noi lucrurile stau mai prost: am verificat ce a lucrat Adi in clasa, sunt greseli (de neatentie zic eu, pentru ca le stia de fapt), dar nici o corectura de la doamna, nimic, nici mie nu mi-a spus ca n-ar sti ceva. Sincer, eu as prefera sa se planga decat sa nu-l bage in seama.
Cu supravegherea scolilor chiar e o problema. Mie inca nu-mi vine sa cred cat de usor ne plimbam noi, parintii, prin scoala lui Fi-miu. Pentru ca ar putea fi oricine in locul nostru. Sta o femeie de serviciu la intrarea profesorilor si nu lasa pe nimeni pe acolo. In rest, n-am vazut pe nimeni sa supravegheze ceva pe acolo.
mamica