Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Noi suntem intrusi pe aici, ca abia la anul schimbam gradi pe scola!
De puncte , liniute si carlige s-a saturat baiatul meu de acum, au facut si anul trecut, acum fac si pe foi tip I...au facut si ei reprezentarea grafica a propozitiei, inca de anul trecut, fara insa a marca si locul sunetelor in cuvant - marcau decat propozitia, apoi cuvintele, iar dedesubt silabele...Acum vad ca se axeaza pe identificat cuvinte care contin un anumit sunet, ii place, a inteles despre ce e vorba, facem si acasa si vad ca nu are probleme. Vreau sa va intreb ceva - cand au de colorat "floarea din stanga baiatului", iar baiatul e cu fata la copil (sper ca ma fac inteleasa)cum ii explicati...ca stanga baiatului din desen e drepata lui? Stiu ca au fost discutii si anul trecut pe tema asa... Disting ei usor diferenta intre "colorati floarea din stanga" si "colorati floarea din stanga baiatului"?
In rest, si al meu are inclinatii mai de graba spre matematica, desi la gradi parca nu prea se insista pe partea asta, sau poate tocmai de asta, ca al meu face deja fara probleme fisele aferente clasei I..doar sa ii citesc eu cerintele.
Iar ultima bomba , ma intreba intr-o dimineata cat fac "patru ori cinci la puterea doi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

Astazi am intrat in posesia carnetului de note si a legitimatiei, pe care o tot poarta atarnata de gat si e tare mandru de ea.

Ieri la evaluare zice ca a facut bine, dar rezultatele nu le avem inca. Sper sa aiba dreptate si sa fie cum zice el.

In rest asteptam cu nerabdare we-ul, mai ales ziua de maine deoarece incepe cursuri de magie si e tare incantat.

Pupici si un we minunat va doresc.

Maadi si Calin (19.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Pentru ca tot il laudase doamna ca este un copil responsabil, astazi cand am ajuns in fata scolii si-a amintit ca trebuia sa aduca frunze uscate pentru ora de abilitati practice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

buna

si noi avem calificative cu "liniute", fiecare liniuta reprezentand 0,5 p in minus

adica FB cu o liniuta orizontala in stanga e 9,50, cu doua liniute e 9,00, cu trei - 8,50

Bine e 8,49
Bine cu 1 liniuta(in stanga) e 8,00 etc

in catalog se pun calificativele fara liniute, banuiesc ccc ca invatatoarea pune liniutele tocmai ca sa diferentieze un pic pentru parinti (si pt copii) calificativele

Mergi la inceput

eu sunt a 2 a si a 3 a, da' scriu si eu pe la voi, daca nu va suparati

la noi laptele e Fulga, unul din ei il aduce acasa, celalalt nu

cornurile nu le maninca fiindca au pachet de-acasa, le lasa la scoala, invatatoarele ingrijesc niste copiii ai strazii si niste copii nevoiasi, tot ce ramine de la scoala le dau lor; eu ii incurajez pe copii sa le lase la scoala pentru copiii care nu au

ca pachet - mi-au spus si mie copiii de croissant, prajiturele si alte chestii de-astea, dar ei au inteles ca nu-s prea sanatoase si nu le mai cer; noi mergem pe 1 fruct (mar/banana) sau sendvis cu ceva de pui/curcan/cascaval/branza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

am tot citit pe aici si am ajuns la concluzia vechii zicale - cate bordeie atatea obicee ....

noi nu avem nici carnet nici ecuson (inca), n-avem niciun calificativ deocamdata (mie mi se pare foarte bine) desi am vazut mamici nerabdatoare intreband invatatoarea cand va incepe sa puna "note"
invatam in fiecare zi cate putin (suntem la recaputulare la mate si la "e " la abecedar), ne mai jucam , mai coloram , de mai dezmortim manutele cand obosim - astea le-am aflat de la sedinta, pentru ca a mea fata nu-si mai aminteste nimic din ceea ce s-a intamplat la scoala cand ajunge acasa

nu stam foarte bine la capitolul comunicare cu doamna invatatoare si cu ceilalti parinti, dar incercam sa facem ceva pentru a repara chestia asta

ceea ce ma sperie si ma dezamageste in acelasi timp sunt pretentiile pe care le are scoala si cat de putin ofera in schimb - si nu ma refer aici la educatie. La ce ma refer:
-nu este sapun si hartie igienica la toaleta (avem sapun lichid in dulapul doamnei invatatoare dar chiuveta este cu un etaj mai sus)
-deocamdata nu avem sala de sport, cat a fost mai cald au iesit afara dar in ultimele 2 saptamani au ramas in clasa, tarasc dupa ei echipamentul de sport degeaba, cateodata se mai si schimba si apoi sfarsesc prin a sta in clasa
-nu au voie sa vina in trening la scoala dar nu au un vestiar unde sa se schimbe, fac lucrul asta in clasa baieti si fete laolalta, iar apoi isi indeasa uniformele in ghiozdan
-marti cand a fost greva si au facut doar 2 ore se pare ca a venit o fetita fara uniforma si totul s-a transformat intr-o mare tragedie
-totul este anuntat in ultima clipa (de exemplu am aflat luni ca marti orele se vor termina la ora 10)
-cara cu ei tot felul de chestii inutile cand s-ar putea stii exact ce sa-si ia cu ei la scoala (de exemplu la abilitati practice - planseta, plastilina, cartoate, hartie gofrata, lipici , foarfece, frunze, carioci - si in final nu fac nimic sau lipesc 2 frunze)

E normal asa? Se intampla peste tot asa? Am eu pretentii prea mari?

Ce bine era la gradinita unde nu aveam nicio grija de rechizite ...

de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw#

Mergi la inceput

vroiam doar sa va mai spun ca va tinem pumnii, fiti siguri ca o sa va descurcati toti grozav, si copiii si parintii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

sunnyday pe de-o parte te inteleg...dar poate ca ar trebui sa fim unpic mai realiste.

Deci
- nici la noi la scoala nu au spun si hartie la baie, DAR eu ii pun hartie igienica in ghiozdan, o impaturesc si o foloseste cand are nevoie. Din cand in cand verific si fac refill. Sapun are Doamna. Lichid.
Eu am discutat cu fata si i-am explicat ca nu mai este ca la gradi sa-i alinieze pe toti si le vine sau nu le vine, ei trebuie sa stea pe wc. Se duce doar in caz de extrema urgenta!!
- schimbatul pentru ed fizica si la noi se facea la gramada. Am inteles ca de pa anu' fetele se schimba in clasa, baietii la baie. Nu vreau sa ma gandesc ce-i la baieti in pauza cu pricina.
Deocamdata, in primul semestru venim echipati doar in trening in zilele cand ei au ed fizica. NU se mai schimba deloc.- marti NU a fost greva! A fost zi libera si cadrele didactice au ales sa protesteze in ziua lor libera. UNII. Altii au ales sa faca ALTE activitati. Daca au facut lectii clasice...atunci f bine dar nu era obligatoriu. Noi am stat acasa pentru ca aveau doar 2 ore cu Doamna.
- multe se anunta pe ultima suta de metri si pentru ca atunci afla si ele. Noi suntem anuntati pe mail, seara, dupa ora 8. Atunci poate Doamna.
- chestia cu caratul inutil...hmmmm...pai astea-s inutile?? Poate ca Doamna le-a spus ca pot sa foloseasca mai multe dar depinde si de dexteritatea copilului. Eu n-as fi atat de inversunata.
Uite, noi tot asa am patit cu frunzele. A fost cu tat-su in gradina botanica si mi-au adus o sacosa de frunze. Am stat 2 zile si-am presat (bine, pe apucate, sa se inteleaga) si vine cu o lucrare in care a lipit fix 3 frunze!! Dar nu e vina Doamnei ca a cerut ci a fiica-mii ca neu a folosit mai multe. Eu asa vad lucrurile.
Si oricum noi ii caram ghiozdanul...

Hai, capul sus, esti tu putin necajita dar eu zic sa vezi si partea plina a paharului.

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Liliana

sa stii ca si eu am o sirena acasa

Nu-s suparata, doar raman cu un gust amar din cand in cand.

Important este ca se duce cu placere la scoala (asta dupa ce reusim sa ne trezim) si pana acum in punctele esentiale doamna este asa cum mi-am dorit eu - in general nu da teme (doar de terminat ce s-a lucrat in clasa daca n-au apucat sa termine sau ceva de desenat/colorat), nu pune calificative (deocamdata, pentru ca nu are pentru ce), se straduieste sa inteleaga toti copii lectia din clasa.

Amaraciunea vine din faptul ca suntem intr-o scoala dintr-o zona relativ centrala din Bucuresti si nu mi se pare normal sa nu ai hartie si sapun la baie (inteleg ca scoala nu are bani, am propus ca din foldul scolii sa se cumpere aceste articole dar pare-se ca se fura) dar sa nu poti accepta copii care vin cu tricou alb polo in loc camasa in ziua in care au educatia fizica de exemplu.
Fetita mea are in buzunar hartia igienica si tot felul de servetele prin ghiozdan(umede, antiseptice si ce mai exista pe lumea asta), dar sa vii la parter sa iei sapun lichid in mana si apoi sa te duci la etajul 1 sa te speli pe maini nu mi se pare prea comod pentru un scolar de clasa 1.

Referitor la abilitati - se stie cu o saptaman inainte ce vor face in clasa, astazi fac un copac din frunze uscate asa ca n-am carat plastilina+planseta, sapamana trecuta am facut fructe si legume din plastilina (am fi putut sa nu caram lipici, foarfece ..etc).

ne mai organizam noi pe parcurs ...

Succes tuturor, indiferent de piedicile pe care ni le pune sistemul!

de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ei, pe mine m-a convocat Doamna azi la scoala pentru ca Cristi s-a batut in ora de sport cu alt baiat
Copilul mi-a spus de ieri cum am ajuns acasa ca in ora de sport l-a tot suparat un coleg care il poreclea in fel si chip, el s-a enervat si s-au batut. Colegul n-a patit nimic, cica nu a inceput el, doar
fi-miu e vinovatul... off ce probleme... ei fac sportul cu un profesor pensionar si acela chiar nu stiu cum de nu-i poate tine ocupati
Am vorbit cu Doamna azi, trebuie sa prelucram copilul

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput