Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/abramburika/abramburika.jpg)
abramburika spune:
Am citit si eu pe diagonala cele 5 pagini ale subiectului si pot sa spun ca sunt perfect de acord cu Luna. Cel putin si atitudinea de pe-aici vis-a-vis de muci, tuse si colectivitate e la fel cum zice Luna. Aici ii trimit acasa pe copiii cu febra, virus intestinal (diareee, voma) sau cazuri exceptionale. Pt. muci si tuse nu se lipseste de la gradi.
Noi suntem in primul an de gradi si dupa o sapt. avea deja muci si tuse. Tuse pe care eu nu am vazut-o la fii-mea in cei 3 ani ai ei. Atat. Ea era activa, nasul se curata, iar tusea se trateaza cu sirop de brad . SI mai sunt copii muciosi in clasa, dar nu ma panichez sau fac atata caz. Atata vreme cat nu face febra si este activa, e ok. Este stiut ca in primul an de colectivitate o sa fie asa, ca trebuie sa-si formeze sistemul imunitar.
mamma bis - o fetita si 27s de
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
theo_2004 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
Acum eu chiar nu mai inteleg . Recunosti ca nu e nici o diferenta intre faza maxima a bolii si celelalte faze ale ei in care copilul este mai mult sau mai putin contagios , tu nu esti "inconstienta" dar te deranjeaza ca ceilalti parinti sunt "nepasatori" -cu toate ca tu ti-ai dus copilul bolnav la gradi . Deci tu faci cum iti este tie mai bine dar te deranjeaza cand ceilalti parinti procedeaza la fel ca tine. |
exact gabitza! asta am vrut si eu sa subliniez.
al meu luat antibiotic de 3 ori. si nu e chiar pici. racit a fost destul ca doar merge la gradi si culege mutantii fabricati d copii care primesc antibiotic pt rosu in gat sau de la primul 37 cu 5 temperatura.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Luna1 spune:
Si eu mai am o problema cu acest antibiotic: am auzit destule cazuri in care este prescris in enterocolite. Copilul vomita, i se administreaza antivomitiv si antibiotic (asta in Romania). Acest tratament poate face mai mult rau copilului.
In primul rand ca virusul trebuie eliminat rapid, cel mai repede se elimina prin voma si diaree, se trateaza iarasi doar febra cu paracetamol, si deshidratarea se previne cu electroliti. Atat. Antibioticul distruge flora stomacala, dupa ce ca e sensibil stomacul, invadat de virus, asta mai lipseste, antibioticul care distruge bacteria buna. Aici scrie mare pe usa spitalului la pediatrie si pe pereti, "nu administrati antivomitive in caz de enterocolite".
Zina spune:
Nici eu nu sunt de-acord ca la primul semn de raceala (viroza) sa se dea antibiotic. Dar vad aici mamici care spun ca, copilasii lor au muci, chiar tuse, dar nu fac febra. Al meu face febra, nu imediat dar a doua zi incepe cu ea (sau chiar mai repede). Si mie mi-e foarte teama de alte complicatii de la febra mare, pentru ca baietelul meu ajunge usor la 38 cu 5 sau chiar 39. A facut si 40 cand a avut 1 anisor. Nu stiu, dar voi chiar ii tineti pe copii 3-4 zile, cum am vazut ca se scrie pe-aici, cu febra 38 cu 5? Sau chiar mai mult? Eu am vazut la copilul meu, ii dau antitermice, ii scade putin febra, dar nu-i trece. Si cum sa-l las asa 3-4 zile? Nu stiu, spuneti-mi cum e la voi, poate situatia difera, si de aceea voi va "permiteti" sa nu-i dati antibiotic. Ok, se spune ca febra e "buna", dar cand vezi ca e permanenta, atunci ce faci? Adica, cu tot cu antitermice, nu "pleaca". Si asta zile.
Inca o data, nu sustin ideea de-a se indopa copilul cu antibiotic, dar cand vad aceasta situatie, mi-e frica sa nu faca complicatii.
Am auzit de multi copii care de la o simpla raceala dau in otite sau pneumonii si ajung doamne fereste in spital.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
Acum eu chiar nu mai inteleg . Recunosti ca nu e nici o diferenta intre faza maxima a bolii si celelalte faze ale ei in care copilul este mai mult sau mai putin contagios , tu nu esti "inconstienta" dar te deranjeaza ca ceilalti parinti sunt "nepasatori" -cu toate ca tu ti-ai dus copilul bolnav la gradi . Deci tu faci cum iti este tie mai bine dar te deranjeaza cand ceilalti parinti procedeaza la fel ca tine. |
gabi, nu ma deranjeaza sa repet si pentru tine, poate s-a pierdut esenta mesajului printre atatea opinii si pareri.
poti sa intelegi si sa accepti ca exista stadii diferite de "contagiozitate", ca un copil care stranuta, are o tuse productiva si/sau muci verzi pe piept, vomita, are diaree, etc., imprastie in jur "milioane" de germeni, in comparatie cu un copil care nu prezinta nici-unul dintre simptomele de mai sus, dar e in recuperare dupa un inceput de otita (cazul fetitei mele).
eu am tinut fetita acasa o zi, oricum incepuse din seara precedenta tratamentul pentru otita (antibotic, recomandat in urma vizitei la medic si verificarea urechilor cu otoscopul)
nu avea febra, nu tusea, nu stranunta, nu avea rosu in gat, nu avea muci verzi, avea doar o stare de disconfort si maraiala data de durerile din zona urechilor.
a doua zi am dus-o la gradi, chiar nu avea nici-un simptom, vorbea doar putin mai "nazal"; repet, nu tusea, nu stranuta, nu-i curgea nasul deloc, nu avea rosu in gat, nu avea febra. si oricum in ziua respectiva mi-ar fi fost extrem de greu sau imposibil sa-mi iau jumatate de zi libera, sa stau cu ea acasa pana venea mama mea sa aiba grija de ea. daca, repet, daca era intr-o stare foarte proasta, nu o mai trimiteam la gradi sa-i imbolnaveasca si pe altii (cum a luat ea, de la un baietel din grupa), in ultima instanta o luam cu mine la serviciu pana la ora 12, cand o putea "prelua" mama mea.
asadar, fetita mea nu era un pericol pentru ceilalti copii, in comparatie cu cei care tuseau de mama focului, le curgeau mucii pe piept, dar erau prezenti in gradinita - aceia erau mult mai contagiosi decat ea! iar pe cei care sunt in faza de incubatie si n-au simptome, cum sa-i detectezi ?!? speri si te rogi sa mai treaca cu bine inca o zi de gradi, fara ca puiul tau sa culeaga toti microbii iesiti in cale.
asta incerc eu sa explic, dar unii poate nu vor sa inteleaga : domne, cand copilul are febra mare, tuseste, stranuta, are muci verzi garla, are diaree, vomita, etc., tine-l nene acasa pana se simte mai bine, nu-l trimite pachet la gradi sa-i faca praf si pe ceilalti, unii dintre ei abia s-au pus pe picioare dupa alta boala !
si inca un exemplu de azi-dimineata, tot de la gradi : am dus-o eu si am mai stat putin, sa vad cat mananca fata mea; la masa, chiar in fata ei statea un baietel care tusea de zor (tuse groasa, productiva, se inneca cu secretiile) fara sa puna mana la gura; evident ca saliva si microbii lui s-au imprastiat peste tot, inclusiv in mancarea fetitei mele. acelasi lucru se va repeta in clasa, vor fi "contaminate" si jucariile, microbii vor "tropai" in incapere, care nu este foarte mare. ce era sa fac, sa fac scandal de ce l-au primit, sa-l trimita inapoi acasa ? el ce vina avea ? vina e a parintelui care l-a trimis cu tuse productiva la gradi ! e vineri, parintii puteau sa-l tina azi acasa, pana luni poate se facea mai bine ! sau, daca nu aveau cu cine sa-l lase acasa astazi, sa vorbeasca cu educatoarea, sa-l tina la izolator. nu puteam eu sa dictez la gradi cum sa procedeze cu copilul altuia, parintii trebuiau in primul rand sa ia masurile necesare, fie tinand copilul acasa astazi, fie solicitand izolarea acestuia de restul copiilor.
acu' deja incep sa ma perpelesc de grija, vine si week-endul, sper sa nu fi luat si fii-mea boala de la baietelul care tusea...asta ne-ar mai lipsi
![](bang.gif)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Luna1 spune:
Zina nu sunt doctor deci nu sunt in masura sa iti zic sa faci ca mine. Iti zic doar cum procedez eu astfel ca, fiica mea a luat doar un antibiotic in 3 ani de zile si atunci sunt convinsa ca a fost dat tot la panica, era in a patra zi, si dupa ce i l-am dat i-a sczut febra si n-a mai facut. Din cate stiu un antibiotic nu reactioneaza asa urgent, de la prima doza, deci am regretat insa am continuat tot tratamentul ca asa se face.
Eu da, i tin pe cea mica cu febra, mi-a facut si peste 39, normal ca ma panichez in sufletul meu insa stiu clar ca NU antibioticul e tratementul. Stiu ca il dau degeaba. Stiu ca ii distrug flora pentru nimic caci febra nu scade de la antibiotic ci de la antitermice.
Asa ca ii dau paracetamol din 4 in 4 ore, o tin cat mai dezbracata (alta greseala e infofolirea copilului pe principiu "e bolnav, ii e frig saracul", da are frisoane insa infofolirea ii ridica temperatura corpului si febra nu scade), dorm cu ea in pat, cand incepe sa arda in prima instanta o dezvelesc (desi uneori am 17 grade noaptea pe timpul iernii, ii scade febra aproape instantaneu), ii ud fruntea cu batiste.
Am observat iarasi ca un copil cu febra mare are tendinta sa se trezeasca singur noaptea. Asa e si fie-mea asa sunt si prietenele ei de varsta ei. Iar daca e motiv de panica mare, apa in cada repede la temepraturi scazute (adica 36-38 grade) si imbaiat copilul cateva minute.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Nici eu nu sunt de-acord ca la primul semn de raceala (viroza) sa se dea antibiotic. Dar vad aici mamici care spun ca, copilasii lor au muci, chiar tuse, dar nu fac febra. Al meu face febra, nu imediat dar a doua zi incepe cu ea (sau chiar mai repede). Si mie mi-e foarte teama de alte complicatii de la febra mare, pentru ca baietelul meu ajunge usor la 38 cu 5 sau chiar 39. A facut si 40 cand a avut 1 anisor. Nu stiu, dar voi chiar ii tineti pe copii 3-4 zile, cum am vazut ca se scrie pe-aici, cu febra 38 cu 5? Sau chiar mai mult? Eu am vazut la copilul meu, ii dau antitermice, ii scade putin febra, dar nu-i trece. Si cum sa-l las asa 3-4 zile? Nu stiu, spuneti-mi cum e la voi, poate situatia difera, si de aceea voi va "permiteti" sa nu-i dati antibiotic. Ok, se spune ca febra e "buna", dar cand vezi ca e permanenta, atunci ce faci? Adica, cu tot cu antitermice, nu "pleaca". Si asta zile. Inca o data, nu sustin ideea de-a se indopa copilul cu antibiotic, dar cand vad aceasta situatie, mi-e frica sa nu faca complicatii. Am auzit de multi copii care de la o simpla raceala dau in otite sau pneumonii si ajung doamne fereste in spital. |
da, da, si da
![](icon_smile.gif)
febra nu inseamna complicatii. febra inseamna lupta sistemului imunitar cu agentul patogen.
exista copii care de la raceala ajung la complicatii dar nu sunt toti.
am mai scris de o gramada de ori acelasi lucru: sunt zeci de studii care spun ca peste 70% din infectiile tractului respirator superior sunt de origine virala, ca tratamentul este in majoritatea cazurilor ineficient si ca nu face decat sa amelioreze simptomele pe moment.
Zina - la obiect pentru intrebarea daca il lasam cu febra 3 zile - DA! printr-o doza de antitermic NU distrugi patogenul care a provocat-o. asta este treaba sistemului imunitar. tu combati efectul - ameliorezi temperatura ridicata pentru o perioada data. dar atata timp cat reactia sistemului imunitar este pe "alarma" nici mama antiobioticului si nici mama antitermicului nu va anula aceasta stare decat pe termen limitat.
sper ca ai avut rabdare sa citesti romanul meu
![](icon_smile.gif)
Roxana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
am citit si eu pe aici pe sarite, dar pana la urma daca repet ce s-a mai zis, asta e, imi zic si eu parerea pt ca e un subiect sensibil si la noi....eu am doi copii inscrisi la gradi si regula e cam asa: cata vreme copilu se tine pe picioare poate veni la gradi, adica nu-i cauta nimeni la venire, doar cand au inceput anul s-a uitat asistenta in gat la ei. Jumatate din colegii baiatului si ai fetitei tuseau deja din 13 septembrie si isi suflau mucii intr-o veselie, unii erau cu ochii injectati, molesiti si zgribuliti, din ce vedeam eu nu se simteau bine. Am spus educatoarei, pt ca am avut ocazia sa petrec o zi intreaga intre ei si sa-i observ, insa a spus ca nu are ce face, parintii ii trimit oricum pt ca lucreaza sau pt ca au bebe mic acasa si nu pot sa se ocupe de amandoi ....deci nu exista nici o solutie....copiii sunt 38 in grupa baiatului si 28 intr-a fetei, evident ca dupa 4 zile si ai mei erau cu mucii in barba si ochii injectati, 2 pusee de febra, doar ca eu ii tin acasa 3-4 zile si nu-i duc acolo sa boleasca pt ca ii vad ca nu se simt bine si ma gandesc ca nu pot participa la actvitati cand stranuta din 5 in 5 minute, si stau doar cu servetelul la nas, sau mai fac si ceva febra, nu? nu pot fi nici atenti nici activi in asa conditii. Ma gandesc cum ma simt eu cand am o viroza si deja as fi inumana sa-i trimit pe ei sa stea acolo intr-o stare vulnerabila. Dar asta sunt eu, eu am renuntat la cariera si la statut profesional, doar ca sa aiba ei cei 7 ani de acasa traiti mai confortabil. Si nu ne dau banii afara din casa, daca la aia va ganditi. A fost decizia familiei noastre si cred ca e o decizie cu parti bune si parti mai slabe, insa ni le asumam pe toate. Partea slaba ma gandesc sa nu fie aia in care copiii mei n-o sa fie suficient de "tabaciti" pt viata, poate sunt prea ocrotiti, prea ingrijiti, ca atare nu au asa aplomb, nu se adapteaza asa usor la situatii neplacute, de galagie, deranj, nu mananca orice, oriunde, de la oricine, nu-s obisnuiti sa duca o viroza pe picioare , sau poate ca pot si nu stiu eu? nu stiu, deocamdata nu i-am forjat ....
pot doar sa spun ca mi-e mila de copiii ce trebuie sa stea bolnavi intr-o institutie
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
da, eu ii las cu febra daca medicul nu indica antibiotic.
In sensul ca le dau antitermice si atat.
Acum incerc si fara alea, dopar cu remediile Homeo, pana acuma e ok...sa vedem.
Antibioticul se da cand e o infectie bacteriana dovedita, nu pt ca face febra copilul. La o viroza febra ureaza cam 4, 5 zile...si unoeri revine dupa alte 5....samd.
daca antibiograma e curata, cum sa-i dau antibiotic?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
Didididi spune:
Parerea mea este ca daca cu antitermice se mentine temperatura sub 39, atunci inseamna ca ii controlezi febra. Daca nici cu antitermice nu ii scazi sub 39, atunci vezi sa nu fie totusi bacteriana. Cel putin la noi asa a fost. Orice ii dadeam nu scadea sub 39 si copilul a avut ceva bacterian, dar asta s-a vazut la analizele de sange.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)