Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 4
Bebe Beca spune:
Din pacate nu se poate face nimic. Copii bolnaviori vor fi mereu, este frustrant cand abia termini o raceala si incepe alta, pentru ca alt virus circula, de la alt copilas bolnav. Si tot asa...
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
ruxij spune:
In primul an de gradinita va fi mai mult bolnav. Si aici la fel, copiii stau acasa numai dc. au febra, dc au muci sau tusesc, vin la gradinita. Vestea buna e ca din al doilea an se va imbolnavi mult mai rar si dupa aia din ce in ce mai rar. Dc. nu se imbolnaveste acum, se va imbolnavi mai tarziu, cand va fi la scoala, dar tot va trece prin asta si isi va forma imunitatea.
mcoca spune:
Am citit tot subiectul si m-am ingrozit. Incredibil cat de multi parinti inconstienti in ro. Sa duci copilul cu muci si medicamentele dupa el, hmmmmm.
Fata mea, a fost cu muci toata iarna. Si ea, si ceilalti copii. Am tinut-o acasa cand era lata in pat, apatica, dar cand ea era ok, si se juca, nu am vazut rostul. In primul an in colectivitate, anul trecut adica (16 luni), cred ca am tinut-o acasa de 5 ori. Atat, in rest la gradi. Cu paracetamul sau advilul dupa ea daca avea febra, chiar si cu antibioticele cand a avut otita. Sunam de cateva ori pe zi cand era bolnava, si primeam acelasi raspuns: este bine, se joaca, nu va facetzi griji. Asta era barometrul lor : se joaca sau nu.
Eu mai mare exagerare ca in romania cu bolile nu am vazut. Am fost in ro, la cineva care are un baietzel de o varsta cu fetitza mea. Noi, ai mari eram bolnavi : adica ne curgea nasul si eram obo, nu aveam nici macar febra. BAi, super panicatzi astia: i-au dat 5 zile nurofen PREVENTIV.
Zina, mie mi se pare ca exagerezi de 2 ori; o data cu atitudinea ta vis-a-vis de copiii bolnavi, si a doua oara cu "boala" copilului tau. L-ai tinut acasa ca avea nasul infundat, i-ai dat antibiotic ca a facut o zi febra (ma rog, pediatra a dat). PAi daca eu sun pediatrul si ii spun ca are febra si muci imi zice sa vin peste 3 zile daca nu se amelioreaza. Daca ii spun ca mai are si altceva ma primeste imediat, dar la febra asteapta sa vada daca nu trece cu antitermice.
Luna, mi-a placut mesajul tau .
Vicky si Printzesone
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani revin cu o precizare : mi-am trimis fetita azi la gradi, e sub tratament pentru otita, insa la gradi nu am trimis-o cu medicamente dupa ea, ce are de luat - ia seara si dimineata. adica sa nu intelegeti ca sunt din categoria celor care trimit copilul bolnav copt la gradi, cu medicamente dupa el. sincer, cred ca nici nu mi-ar fi primit-o daca era asa, sau in cel mai rau caz mi-o tinea la izolator. daca avea febra, tusea sau era cu mucii verzi pe piept, ma dadeam peste cap si ramaneam azi cu ea acasa, fara indoiala; insa din moment ce nu tuseste deloc si nici nu-i curge nasul (e doar fonfaita), n-aveam de ce s-o tin acasa; o fi contagioasa, nu zic, poate in saliva sa aiba ceva microbi, dar nu se pupa cu ceilalti copii si nici nu beau unul dupa altul, paharele, farfuriile, tacamurile sunt de unica folosinta la gradi, ea oricum are si sticluta ei personala cu apa. eh, ca tot vorbim de raceli, muci si tuse : pediatrii vostri ce va recomanda pentru sustinerea sistemului imunitar la copiii de 3-4 ani ? remedii homeopate, naturiste, alopate ? ce ati observat ca da rezultate ? fii-mea de exemplu nu prea mananca fructe, suc de portocale (facut in casa) bea cand si cand, adica nu are o sursa zilnica de vitamine si minerale din fructe si legume crude. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
nu intru in polemici dar fraza "o fi contagioasa DAR nu se pupa cu colegii etc" e super tare.
adica "microbii din saliva" se transmit DOAR prin pupat si baut/mancat unul dupa altul? de stranut ai auzit? de faptul ca copii mici isi dau cu mana pe la nas/gura, chiar baga mana in gura apoi ating jucarii, clante si alte obiecte. deci ... e profunda faza
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
alra spune:
interesant subiect ...
raceala insa e o chestie virala care se transminte chiar dinainte ca cel bolnav sa aiba simptome evidente - are cam 3 zile incubatie.
tusea si mucii sunt in general complicatii ale racelii, mai ales mucii verzi pe care ii uram atata. adica se colonizeaza o bacterie pe secretii si atunci se ajunge la antibiotic si asa uneori copiii fac febra la ceva timp dupa debutul racelii. virusii astia se duc destul de repede, din cauza complicatiilor poti trage insa mult si bine. antibioticele se dau pt bacterii si intr-adevar actioneaza de la primele doze.
bacteriile astea nu se iau asa usor de la un om la altul, multe oricum le purtam, sunt in jurul nostru, insa in cantitati mai mici. fac ravagii cand prind teren slab (imunitate data jos de virusi) sau umed. le plac mucii
una peste alta un copil care tuseste sau are muci verzi poate fi mult mai putin contagios decat unul caruia abia ii debuteaza raceala. mai tinem cont si de faptul ca unii copii au sensibilitati unii la plamani, altii la urechi, altora li se infecteaza gatul sau secretiile nazale mai usor.
tratamentele se dau in general pentru complicatii, pentru viroze doar antitermice. deci copiii care vin cu medicamentele dupa ei (si e normal caci tratamentele dureaza uneori cateva saptamani) sunt cei care sunt mai putin contagiosi.
din experienta proprie cu virusii cam primii 3 ani sunt rai. dupa aceea racesc din ce in ce mai rar. eu nu cred ca exista vreo posibilitate sa sari acesti ani si nu cred ca un sistem imunitar neobisnuit sa se apere va actiona mai bine la o varsta mai mare.
lulu77 spune:
[banya
luna [/b] si ptr toata lumea care sustine imunizarea naturala a copilului.
Scoate-ti copii afara, lasati copii in colectivitate!
Nu ia muci si tusea de la gradinita...ii ia din parc sau de la locul de joaca ...dar nu ii ia din gradi, ok
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
mcoca spune:
Inca una si ma duc :)
Anul trecut de ziua mea, M era in plina perioada de acomodare la gradi, deci racita cobza : muci si febra, dar vioie de numa. Buun, vad copilul bolnal sun ivitatii sa le anuntz vestea (avem ca oaspeti si 3 pitici de 3 ani, de 2 ani si 6 saptamani). Mamele eu zis : lasa, asta e, sa speram ca nu iau. Nici un copil nu a luat virusachele!
Vicky si Printzesone
pisi_ella spune:
Da!! Si eu sunt pro-gradinita, pro-raceli, pro-imunizare . Sistemul imunitar se dezvolta venind in contact cu virusii, nu evitandu-i. Toti copiii trec prin raceli si viroze in primul an de gradi...iar apoi situatia se schimba radical...Racesc din ce in ce mai rar si fac forme din ce in ce mai usoare...sitemul imunitar se intareste incet-incet.
Si la gradinita noastra (particulara) ii primea raciti...dar nu cu febra, diaree sau varsaturi. Au racit si ai mei in primul an de gradi...slava Domnului...dar fara sa faca complicatii. Ce trebuie sa faci...asa cum ti-au zis si alte fete...sa-i dai niste imunostimulatoare...naturiste...sau homeopate...astea ajuta.
Stai linistita si fruntea sus! Toti copiii trec prin asta...e o etapa fireasca in dezvoltarea lor! Si incearca..pe cat posibil...sa nu-i dai atat de repede antibiotic...Eu le-am dat antibiotic doar de 2 ori in primul an de gradi...stiu, suna ciudat ...dar i-am indopat cu imunostimulatoare gen Imunobaby, Septilin, Oscillococcinum, Echinaceea, preparate pe baza de miere si propolis....sunt o groaza. Cand raceau si faceau febra...le dadeam antifebrile, multa vit c, siropuri pe baza de plante, ceaiuri...
Acum fi-mea e in clasa a doua si baiatu' e la grupa mare...si nu mai avem nici o problema cu racelile...Cam o data pe an sa zic ca mai racesc...si ffff usor...le curg mucii doua zile, tusesc un pic (tot 2 zile) si asta e tot...
Pe scurt - RABDARE, RABDARE si iarasi RABDARE!!! Se face el mare...si o sa vezi ce copil rezistent va fi!
Luna1 spune:
Mai am ceva de zis
Pisi_ella si nu-i asa ca de obicei copilul cel mare il imunizeaza mult mai usor pe fratiorul mai mic? Adelise a avut enterocolita la 6 luni si la 9 luni. Aduse de fratior de la scoala si impartite asa cum se cuvine frateste. Si acum gasesc la greu afis pe usa la gradi "avem enterocolita" cam la 2 luni e acolo afisul. Adelise nu ia, cred ca e inca imunizata.
Antibiotic Adelise a luat abia la 3 ani cand dupa 4 zile nu scadea febra. M-am ofticat, dar asta e.
Madanic spune:
Isabella merge de la 4 luni la daycare. Racelile au inceput extrem de repede, la fel si stomach flue (banuiesc ca traducerea ar fi enterocolita da nu-s sigura). Initial una doua eram la pediatra sa vad ce are, si ce pot sa-i fac. Primele dati a facut si ceva febra si avea tusea aia incarcata de juram ca-i in plamani. Mergeam la doctor si surpriza, copilul nu avea nimic in plamani, tusea aia incarcata erau mucozitatile pe care astia micii nu le scot afara le plimba in sus si in jos cand respira dar nu ajung in plaman decat in cazuri serioase.
In doi ani de zile nu mi-a dat antibiotic decat cand a vazut infectie in urechiusa. A recomandat antitermic pentru febra, si spalaturi nazale cu solutie salina.
La daycare, statul Washington are o regula care spune ca trebuiesc scosi afara cel putin 1 ora pe zii si astia o tin sfanta. Ii scoate pe ploaie, vant etc. Ii tin inauntru doar daca e furtuna puternica sau ploua torential. Ii duc hainutza de ploaie, cizmulitze de cauciuc sa nu se ude, are haine de schimb in caz ca se intampla ceva neasteptat. Iarna are haina groasa pentru iesit afara. Nu vad de ce sa nu-i scoata, in plus daca ar fi sa-i scoata doar pe soare, nu ar iesii mai deloc, ca ploua 70% din an poate chiar mai mult.
Copii din grupa ei sutn toti cu mucisori, dar nu-i bai. Acuma nu mi-a mai racit atat de des ca inainte. Aici nu exista asistenta sa le faca triaj, daca are febra (ii controleaza educatoare cu termometrul daca ii vede mai apatici sau suparati), daca are diaree sau vomeaza nu tii primeste.
Un capitol special il merita conjunctivita (pink eye), Isabella a luat-o de vreo trei ori pana acum si sunt sigura ca va mai face pana invata ce si cum cu igiena. Pana se prind parintii ca copilul are conjunctivita jumatate de grupa a luat sigur. Asta este pana la urma eu am facut magaria asta regulat timp de un an de zile cand eram in clasa I, nu ai ce sa-i faci.
Daca poti sa-ti scolesti copilul sa respecte regulile de igiena sigur nu poti sa faci acelasi lucru cu ceilalti copii, si de parinti nici nu se pune problema. Vestea buna e ca daca respecti niste reguli, cum ar fii evitarea folosirii antibioticelor pe ceva care este clar viral si nu poate fi tratat in felul asta sau administrarea de tratamente homeopate de intarire a imunitatii copilului, copilul tau va ajunge la scoala sa nu mai prinda orice virus trece pe langa el.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 34+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
AMR 4 saptamani dar mai sigur 6
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"