Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Zina copilul tau stanuta doar cand e racit?
Eu am 2 copii si amandoi stranuta si fara sa fie raciti. Eu sunt alergica la polen si din aprilie pana in octombrie imi curge nasul, sunt infundata si stranut, uneori si de 15 ori la rand si nu e vb de nimic contagios. De unde stii ca acel copil care stranuta e pe cale sa raceasca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Zina, cred ca toti copiii au facut 'urat" la virozele din primul an de gradi. Dar au trecut toate, asa o sa fie si la voi si copilul va fi pregatit pentru scoala, unde nu va mai putea lipsi pentry fiecare stranut.

Iar stranutul chiar nu este un semn elocvent de boala, tineti minte cum sugarii nostri stranutau de zor?

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 16+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elaga

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:

Citat:

Elaga m-ai lamurit si tu, sistem imunitar format din alimentatie, hmmmm, deci exista anticorpi formati din portocale si mere. Eu n-am mai auzit, or fi, ce sa zic.

My reason

Da Luna,tu n-ai auzit de fructe, legume, vitamine, minerale? Au si ele rolul lor in intarirea sistemului imunitar. Asa spun pediatrii.

http://mamasiiubita.blogspot.com/

Alimentatia sanatoasa ajuta organismul sa lupte mai usor cu boala. In niciun caz nu creeaza sistem imunitar/anticorpi.

www.webdex.ro/online/dictionar/anticorpi" target="_blank">Anticorpi

My reason

Aici ai dreptate. Dar cum spuneai si tu mai devreme, nu-l poti feri intotdeauna, asa ca prefer sa se imunizeze cu racelile de care nu l-am putut feri.
In Romania e o mare problema cu racelile. Eu ma duc cu el la dr si ies de acolo cu un antibiotic in 90% din cazuri si inca 5 sticlute din diverse siropele. Nu pot sa nu i le dau, ca daca se agraveaza si ma duc iar la dr. ma intreaba de nu i le-am dat. Daca ma apuc eu sa-i spun ca antibioticul nu se da pentru virusuri imi spune ca l-a dat preventiv, sa nu faca o suprainfectie bacteriana, pentru ca asa se intampla de obicei. Nu am nici suficienta incredere sa-l tratez singura si tot asa. Cum o dai e rau. Si atunci incerc sa-l feresc.

Imi pare rau ca ai un astfel de pediatru care trateaza virusi cu antibiotic "preventiv" (daca as fi avut timp ti-as fi cautat un documentar sa vezi cat rau poate face un antibiotic, este practic un rau necesar in infectiile bacteriene, atunci cand nu ai de ales, insa antbioticul distruge flora stomacala, distruge bacteriile bune din organism, iar abuzarea de antibiotic poate face organismul sa isi creeze rezinstenta la acel antibiotic astfel ca, in momentele de maxima necesitate cand antibioticul este imperios necesar organismul nu mai raspunde la tratament).

Nu, nu se intampla de obicei sa se supra infecteze cu bacterie, e doar metoda dr sa iti dea un tratament ca sa nu te mai vada in cabinet si sapt urmatoare.

Chiar imi pare rau ca ai un astfel de pediatru.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
[
Eu ma duc cu el la dr si ies de acolo cu un antibiotic in 90% din cazuri si inca 5 sticlute din diverse siropele. Nu pot sa nu i le dau, ca daca se agraveaza si ma duc iar la dr. ma intreaba de nu i le-am dat. Daca ma apuc eu sa-i spun ca antibioticul nu se da pentru virusuri imi spune ca l-a dat preventiv, sa nu faca o suprainfectie bacteriana, pentru ca asa se intampla de obicei.

Eeeee, uite ca aici e gresit si oarecum ti-ai raspuns singura.
DA, poti spune clar doctorului ca nu ii dai antibiotic preventiv, la naibaaaaaa, de asta nu am mai auzit, uite asa stricam sistemul imunitar al copilului cu antibiotice preventive!!!
De cand se fac scheme de imunizare cu antibiotic? Asta nu am mai auzit.
Ai tot dreptul sa te opui medicului daca simti/crezi ca greseste.Cerere a doua parere. nu te opreste nimeni. schimba medicul....un sfat, poate cel mai bun.
Cums a lupte organismul copilului cu antibioticul, cu cele 5 siropele, cand este doar un amarat de viurus?????.
Fara sa te jignesc, departe d emine gandul asta, dar documenteaza-te.....serios, va fii spre binele copilului tau.
aici chiar am luat foc ...si nu stiu pe cine mai degraba, pe tine( ca accepti de fiecare antibioticul PREVENTIV) sau pe medic ( ca nu este competent) , ptr ca ne judecati pe noi mamele inconstiente care ne "abandonam" copii cu muci in colectivitate ,dar voi ....ca ii distrugeti sistemul imunitar?????

Gata...a fost ultimul mesaj..ca am inteles multe.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Inca ceva (ca sa fiu inconstienta pana la capat) totusi mi se pare exagerat dupa o varsta sa ducem copilul la dr pentru o raceala. Eu de pe la doi ani ai celei mici cand e racita si face febra ii dau parcetamol si stau acasa cu ea. Doar daca aud respiratie ciudata, daca face febra fara motiv (fara muci fara tuse), altfel, daca e doar o raceala, adica curg mucii, tuseste si face febra (care raspunde la antitermice) nu merg la dr. Pentru ce? Sa-mi spuna ce stiu deja? Daca situatia se inrautateste in orice fel (tuse ciudata, suierat, respiratie greoaie) atunci ajung la dr.

My reason

Mergi la inceput

Citat:

Inca ceva (ca sa fiu inconstienta pana la capat) totusi mi se pare exagerat dupa o varsta sa ducem copilul la dr pentru o raceala. Eu de pe la doi ani ai celei mici cand e racita si face febra ii dau parcetamol si stau acasa cu ea. Doar daca aud respiratie ciudata, daca face febra fara motiv (fara muci fara tuse), altfel, daca e doar o raceala, adica curg mucii, tuseste si face febra (care raspunde la antitermice) nu merg la dr. Pentru ce? Sa-mi spuna ce stiu deja? Daca situatia se inrautateste in orice fel (tuse ciudata, suierat, respiratie greoaie) atunci ajung la dr.

My reason

Lunooo, esti inconstienta, zau

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Aici le dau dreptate si Lunei si lui Lulu. Antibioticul dat de fiecare data, este o alegere gresita, si da si eu am gresit. Dar am tremurat toata sa nu i se intample ceva, si am ales antibioticul. Eu am sa incerc sa nu mai fac asa, dar si sper sa nu fie nevoie. Si si eu am o d-rita de familie care ii da de fiecare data antibiotic (si de asta i-am dat baietelului de fiecare data).
Tata este medic, si imi spune ca nu este ok, dar....
La fel si homeopata imi spune, dar mie tot mi-e teama, mi-e teama de febra mare, de cum reactioneaza baietelul la febra mare (ipotetic vorbind).
Of....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

Citat:

My reason

Mai ce sa zic, sunt inca in viata copiii mei.

Lasa ca o am pe mama aici care e panicoasa, ii citesc pe fata nervii cand vede ca nu o duc la dr.

My reason

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Zina

Aici le dau dreptate si Lunei si lui Lulu. Antibioticul dat de fiecare data, este o alegere gresita, si da si eu am gresit. Dar am tremurat toata sa nu i se intample ceva, si am ales antibioticul. Eu am sa incerc sa nu mai fac asa, dar si sper sa nu fie nevoie. Si si eu am o d-rita de familie care ii da de fiecare data antibiotic (si de asta i-am dat baietelului de fiecare data).
Tata este medic, si imi spune ca nu este ok, dar....
La fel si homeopata imi spune, dar mie tot mi-e teama, mi-e teama de febra mare, de cum reactioneaza baietelul la febra mare (ipotetic vorbind).
Of....

zina, schimba medicul. scurt.
febra...este un lucru bun ptr organism, banuiesc ca stii, nu e chiar bau-bau, este semn ca organismul lupta cu virusul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lulu77

Citat:

My reason

Subscriu ma alatur si eu inconstientei voastre
Al meu are 6 ani si a luat antibiotic (in baza analizelor) de fix 3 - 4 ori. Si muci, tuse, febra a avuuut!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput