Ce facem cand colegii de grupa vin bolnaviori...
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
elaga spune:
Simonix, il scot pe pui afara daca e racit. Nu-l tin in casa. Doar il feresc de contactul cu alti copii ca sa nu-i imbolnavim si pe ei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
na, deci pana la urma concluzia e ca depinde de fiecare organism in parte:
1. unii la intrarea in colectivitate se imbolnavesc des dar fara forme complicate si incet-incet se imunizeaza
2. altii se imbolnavesc des dar fac si complicatii si ajung sa se recupereze tot mai greu dupa fiecare episod, necesita chiar retragerea din colectivitate pe perioade lungi
situatie ideala nu exista, si aici inteleg
- si parintii care au joburi de unde nu pot lipsi cand vor sau e nevoie si nici nu au bunici sau nu-si permit bone care sa le tina copilul deoparte cat e bolnav si contagios/ norocul lor e cu copilul ce nu face complicatii
- si parintii care renunta la viata profesionala doar pt a se asigura ca fac tot le sta in putere sa ofere copilului ragazul sa se imunizeze de o maniera moderata fara a-si periclita la un nivel periculos sanatatea si starea generala
Asa ca, ce sa zic? ar putea sa existe oare in gradinite un fel de "loc de odihna - izolator " unde parintii fara posibilitatea de a lipsi de la job isi pot duce si lasa copilul in grija unei educatoare si unde eventual asistenta sa le poata da si ingrijirile necesare ? (administrare de medicamente prescrise de medicul de familie, homeopat, etc) si unde copilul se poate odihni sau juca fara sa fie fortat la activitatile zilnice ? asa am impaca si capra si varza....cei sanatosi dar sensibili nu vor fi expusi in mod hiperbolic over and over iar cei virusati pot sa stea in gradinita cata vreme parintii lor lucreaza
(de ex. azi in vecini se plangea un tatic de copil din grupa pregatitoare ca ii vine sa se ia de cap, cel mic fiind iar bolnav, asta dupa ce a incasat o viroza in prima saptamana, a fost tinut acasa sa se puna pe picioare, apoi dus iar, si dupa 3 zile iar a incasat-o, si iar e acasa sa se vindece....si asa o tine din grupa mica, adica de 4 ani ! expresia tatalui fiind ca e mai mult acasa decat la gradinita)
aici grupele de copii sunt mari, 38 de colegi are baiatul mei si 28 fetita deci e probabilitatea mult mai mare ca intr-un spatiu restrans, cum stau ai mei cate 6-7 in jurul unei masute ovale, cot la cot sa se viruseze si mai tare....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia na, deci pana la urma concluzia e ca depinde de fiecare organism in parte: 1. unii la intrarea in colectivitate se imbolnavesc des dar fara forme complicate si incet-incet se imunizeaza 2. altii se imbolnavesc des dar fac si complicatii si ajung sa se recupereze tot mai greu dupa fiecare episod, necesita chiar retragerea din colectivitate pe perioade lungi situatie ideala nu exista, si aici inteleg - si parintii care au joburi de unde nu pot lipsi cand vor sau e nevoie si nici nu au bunici sau nu-si permit bone care sa le tina copilul deoparte cat e bolnav si contagios/ norocul lor e cu copilul ce nu face complicatii - si parintii care renunta la viata profesionala doar pt a se asigura ca fac tot le sta in putere sa ofere copilului ragazul sa se imunizeze de o maniera moderata fara a-si periclita la un nivel periculos sanatatea si starea generala Asa ca, ce sa zic? ar putea sa existe oare in gradinite un fel de "loc de odihna - izolator " unde parintii fara posibilitatea de a lipsi de la job isi pot duce si lasa copilul in grija unei educatoare si unde eventual asistenta sa le poata da si ingrijirile necesare ? (administrare de medicamente prescrise de medicul de familie, homeopat, etc) si unde copilul se poate odihni sau juca fara sa fie fortat la activitatile zilnice ? asa am impaca si capra si varza....cei sanatosi dar sensibili nu vor fi expusi in mod hiperbolic over and over iar cei virusati pot sa stea in gradinita cata vreme parintii lor lucreaza (de ex. azi in vecini se plangea un tatic de copil din grupa pregatitoare ca ii vine sa se ia de cap, cel mic fiind iar bolnav, asta dupa ce a incasat o viroza in prima saptamana, a fost tinut acasa sa se puna pe picioare, apoi dus iar, si dupa 3 zile iar a incasat-o, si iar e acasa sa se vindece....si asa o tine din grupa mica, adica de 4 ani ! expresia tatalui fiind ca e mai mult acasa decat la gradinita) aici grupele de copii sunt mari, 38 de colegi are baiatul mei si 28 fetita deci e probabilitatea mult mai mare ca intr-un spatiu restrans, cum stau ai mei cate 6-7 in jurul unei masute ovale, cot la cot sa se viruseze si mai tare ![]() ![]() ![]() ![]() |
dorsila, ce zici tu aici suna tareee bine, dar e de domeniul SF-ului, la noi , in Ro.....si cred ca peste tot.
noi suntem in grupa inscrisi 15 dar niciodata nu au fost mai mult de 8-10. azi erau 5. gradinita de stat, cu program redus.stam de la 8.15-8.30 pana la 11.45-12.00.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dorsilia/Dorsilia.jpg)
Dorsilia spune:
aici gradinitele de stat din zona noastra au toate peste 35 de copii si la grupa pregatitoare prezenta se apropie de 80%, numai la cele particulare gasesti maxim 15 copii in grupa. Si da, gradinita e PP, desi eu ii scot la 12. gradinite cu PN in zona nu avem asa ca nu am putut opta pt asa ceva. As fi dat-o pe cea mica la privat desi cum nu lucrez nu ne dau banii afara din casa, as fi facut acest efort insa pt ea, m-am lovit de refuzul ei ferm deocamdata. A mers 2 zile, adoua zi a facut ca trenul, a plans pana a varsat si de atunci dintr-o copila independenta si fara frica, a devenit un iepuras fricos ce se teme sa ramana singura in sufragerie cata vreme eu ma duc in bucatarie, iar in public ca sa platesc la magazin ceva si sa bag in plase trebuie sa ii dezlipesc manuta dintr-a mea si sa o rog sa se tina de marginea puloverului daca nu se poate altfel, ca sa am mainile libere sa ma descurc cu plasele...are 3 ani jumate si a facut aceasta reactie dupa dusul la gradinita, desi a fost pregatita, zic eu, deocamdata asa a reactionatm, nu ma asteptam si nu vreau sa o fortez ca sa-i acutizez starea, am luat-o si cu frumosul si cu dreptul de veto si nu a facut decat sa ramana decisa pe pozitie, repetand ca deocamdata ii e prea dor de mine, ca ma iubeste cat pamantul de mult (asta inseamna la ea maximul:) si ca mai vrea sa stea putin acasa, macar pana la primavara, (stiu ca suna oarecum ridicol) asa ca deocamdata nu stiu daca sa ma arunc la o particulara unde mi s-a spus ca lor le e egal daca copilul frecventeaza sau nu, cata vreme eu achit lunar suma de 380 de ron...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
softurela spune:
citat din mesajul lui Bebe Beca Softurela, dar voi aveti un copilas cu astm, este firesc sa aveti mai multa grija, atentie, nu stiu cum sa spun ca sa nu sune aiurea. Intrebai de al doilea copil mai sensibil. Acesta este cazul nostru, mezina familiei este tare sensibiloasa si capteaza tot ce nimereste. Insa... nu avem ce face, decat sa ridicam din umeri si sa speram ca se va inzdraveni pe parcurs. |
Nu suna deloc aiurea, atat doar vreau sa adaug pentru ca "ASTM" e un termen mult prea general, Diana are hipereactivitate bronsica fara atopie cu sanse mari de vindecare pana la varsta de 4 ani.
Doamne ajuta !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
![](images/user_woman.png)
Zina spune:
Softurela, sanatate micutei, doamne ajuta sa-i treaca astmul, asa cum ai spus, ca sunt sanse mari...
Si astazi stranuta un copilas in sala, de mama focului, nu am avut ce face, baietelul meu intrase deja acolo, si se juca. Nu inteleg pana la urma, comportamentul parintilor. S-a discutat la sedinta, s-a vazut ca ceilalti parinti si-au retras copiii cand au vazut ca nu sunt bine (adica ii tin acasa cateva zile), nu pricep de ce unii se incapatineaza sa-i aduca bolnavi la gradi. Si sa stiti ca am vazut ca toti au ori bunici, ori bone care vin dupa ei. Deci au cu cine sta acasa. Dar...cred ca tine si de educatie si un anumit nivel de....nici nu mai vreau sa ma exprim. Te lupti cu morile de vant.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adriana_sp_mica/Adriana_sp_mica.jpg)
Adriana mica spune:
Dorsilia, loc de odihna "izolator" pt copilasii bolnaviori din gradi nu cred ca exista nici la gradinitele particulare (noi nu avem).
Din discutiile de pana acum, eu am inteles ca exista o abordare unitara in ceea ce priveste faza de debut a virozelor.
In plus, as vrea sa adaug ceva pt parintii cu copilasi din categoria celor care fac complicatii la orice contact cu un virus (si care sunt la inceput in ceea ce priveste depistarea acestui lucru); pt unele dintre aceste situatii exista modalitati de a preveni complicatiile (eg. tratamente homeopatice profilactice specifice, tinerea copilului in afara colectivitatii pe perioade mai lungi de timp pt refacerea imunitatii dupa un episod de boala). Important este ca atunci cand se constata repetarea unui anumit tipic in ceea ce priveste reactia organismului la virusi, sa nu se astepe imunizarea naturala ca in cazul copilasilor care nu prezinta complicatii, ci sa se faca investigatii detaliate si sa incerce una dintre metodele disponibile pt ca vor ajuta.
Noi suntem in categoria asta; paradoxal, primul an de gradi (2-3 ani) a decurs fara incidente majore (exceptand tusea persistenta); in schimb anul al doilea (3-4 ani) a fost mai greu (tulpini mai puternice de virusi + varsat de vant + streptococ betahemolitic) si asta au resimtit-o multi dintre parintii de la noi de la gradi. Pt noi asta a insemnat otite recurente in forma grava (in conditiile in care Dudu era deja operat de polipi). Din pacate, ne-a fost teama sa incercam in plin episod de boala tratamente alternative; in schimb in primavara am decis ca nu mai putem continua asa. In prezent (al treilea an de gradi) suntem sub tratament homeopat profilactic (specific pt problemele noastre - adica trompa lui Eustachio infundata dpdv anatomic + fond alergic pronuntat) iar rezultatele sunt promitatoare: desi a avut muci iar tusea inca persista, nu am avut pana acum nici o complicatie la urechi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
citat din mesajul lui Zina Softurela, sanatate micutei, doamne ajuta sa-i treaca astmul, asa cum ai spus, ca sunt sanse mari... Si astazi stranuta un copilas in sala, de mama focului, nu am avut ce face, baietelul meu intrase deja acolo, si se juca. Nu inteleg pana la urma, comportamentul parintilor. S-a discutat la sedinta, s-a vazut ca ceilalti parinti si-au retras copiii cand au vazut ca nu sunt bine (adica ii tin acasa cateva zile), nu pricep de ce unii se incapatineaza sa-i aduca bolnavi la gradi. Si sa stiti ca am vazut ca toti au ori bunici, ori bone care vin dupa ei. Deci au cu cine sta acasa. Dar...cred ca tine si de educatie si un anumit nivel de....nici nu mai vreau sa ma exprim. Te lupti cu morile de vant. |
Zina, stranutul poate fi si pe fond alergic, si atunci individul va stranuta si va muci mult si bine, poate tot sezonul rece si nu numai.nu ai de unde stii ce are fiecare in parte.
acum sa ma ierte Dumnezeu, dar chiar la un simplu stranut sa te panichezi.....zau
![](floare.gif)
Adriana, bine punctat.ptr cei care fac des, repetat forme grave, complicatii ale racelilor, trebuie atentie sporita, nu este de ajuns doar repausul acasa cat tine o viroza.
eu cred ca si vina apartine, uneori, parintilor/bunicilor. se acorda pre repede antibiotic ptr absolut orice raceala, nu se pune importanta mai mare pe alimentatie, aerisire si petrecere timp in aer liber atunci cand sunt bolnavi. multi, cand copii au o raceala, ii infofolesc mai rau, copilul transpira, devine nervos, apatic, ii izoleaza in casa cate o saptamana ptr un nas infundat.raceala(simpla, despre ele este vb aici, nu vb de pneumonii si alte complicatii, ma repet) nu este o boala grava...asta ar trebui sa intelegem cu totii. face parte din ciclul vietii.
copilul face complicatii la orice contact cu virusul? cautam, investigam, gasim cauzele, carentele din organism, tratam, facem profilaxie, etc.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Zina Si astazi stranuta un copilas in sala, de mama focului, nu am avut ce face, baietelul meu intrase deja acolo, si se juca. Nu inteleg pana la urma, comportamentul parintilor. S-a discutat la sedinta, s-a vazut ca ceilalti parinti si-au retras copiii cand au vazut ca nu sunt bine (adica ii tin acasa cateva zile), nu pricep de ce unii se incapatineaza sa-i aduca bolnavi la gradi. Si sa stiti ca am vazut ca toti au ori bunici, ori bone care vin dupa ei. Deci au cu cine sta acasa. Dar...cred ca tine si de educatie si un anumit nivel de....nici nu mai vreau sa ma exprim. Te lupti cu morile de vant. |
So...sunt parinti inconstienti si cei care isi lasa copiii la gradinita stranutand
![](chatterbox.gif)
In mod clar esti hiperprotectiva, scuza-ma .
Ce vei face in clasa I cand nu iti permiti sa ti copilul acasa decat minimul minimorum,cand orice zi lipsita se simte acut ?
Atunci sa vezi ce tuse, muci si chiar febra la cei care nu si-au definitivat cresterea sistemului imunitar inca din gradinita .
Medicul pediatru da aviz favorabil de intrare in colectivitate copiilor care dupa un episod tratat de raceala inca tusesc, mucesc ( poate sa mai tina si 15-20 de zile dupa tratament, copilul fiind steril).
Primul an de colectivitate indiferent daca este cresa, gradinita sau clasa I este un stres pentru sistemul imunitar al copiilor. Unii trec mai usor peste altii mai greu.Dupa norocul fiecaruia.
Cel mare al meu, in primul an de gradinita jumatate de an a stat acasa jumatate la gradinita. Deci genul sensibil, cu febra 40 imediat, amigdalite si faringite non-stop.
In al doilea an a fost mult mai bine, in al treilea an a fost super iar clasele I-IV nu a lipsit nicio zi pe fond de boala.
Cel mic, grupa mica, este genul rezistent si care se imbolnaveste mai greu dar tot a cules din zbor niste muci. Dupa controlul pediatrului si exudat s-a concluzionat ca doar asta sunt : un nas curgator in urma unui mic virus, se trateaza cu picaturi de nas si acces liber la colectivitate.
Poate sa-i mai curga nasul 2 saptamani atat timp cat nu este un stafilococ, streptococ sau o bacterie nu primeste un alt tratament.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
citat din mesajul lui Zina Softurela, sanatate micutei, doamne ajuta sa-i treaca astmul, asa cum ai spus, ca sunt sanse mari... Si astazi stranuta un copilas in sala, de mama focului, nu am avut ce face, baietelul meu intrase deja acolo, si se juca. Nu inteleg pana la urma, comportamentul parintilor. S-a discutat la sedinta, s-a vazut ca ceilalti parinti si-au retras copiii cand au vazut ca nu sunt bine (adica ii tin acasa cateva zile), nu pricep de ce unii se incapatineaza sa-i aduca bolnavi la gradi. Si sa stiti ca am vazut ca toti au ori bunici, ori bone care vin dupa ei. Deci au cu cine sta acasa. Dar...cred ca tine si de educatie si un anumit nivel de....nici nu mai vreau sa ma exprim. Te lupti cu morile de vant. |
Eu n-am inteles prea bine, poate ai povestit dar in atatea pagini si polemici mi-o fi scapat: de cate ori a racit copilul tau de cand a inceput gradinita?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)