"optionalele" la gradinita. optionale sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

engleza
calculator
dansuri/sport
muzica
pictura

30 de minute/sedinta - 4 lei, paremi-se toate se fac de cate doua ori pe saptamana. Vad ca si la grupa mica ne-a zis de aceleasi optionale si ii poti inscrie la toate desi stiu ca nu au voie decat 1.
Ni s-a mai spus ca nu sunt obligatorii.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Ce invata un copil de gradinita la optionala la calculator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gretchen

Ce invata un copil de gradinita la optionala la calculator?

anul trecut au afisat programa la avizier. printre altele, erau: notiunea de folder, crearea unui folder, notiunea de fisier, crearea, denumirea unui fisier... si nu continui, ca deja inseamna sa stii sa citesti.
tot ce poate invata, parerea mea, e sa manevreze mouse-ul cu o dexteritate de invidiat pentru bunici, si sa deseneze in paint.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

La noi la gradi, grupa mica au optionale
engleza - 3 cursuri de cate 30 min/saptamana - 5 lei cursul
muzica - 1 curs de 30 min/saptamana - 5 lei cursul
dans - 1 curs de 30 min/sapt - 4 lei cursul

La noi a insistat directoarea ca sunt optionale, insa fetita unei prietene de la grupa pregatitoare a fost lasata pe hol cat a tinut optionalul la care nu mergea, asa ca nu stiu daca chiar este optional.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Lucas, la grupa mica, va avea 3 optionale. Ieri, la sedinta cu parintii, educatoarea ne-a zis ca nici un parinte nu e obligat sa trimita copilul la optionale. Ne-a dat o lista si ne-a pus pe toti sa scriem da sau nu in dreptul fiecaruia. Ne-a "recomandat" totusi cu caldura un optional: dansul, atat pentru miscare si pt dezvoltare armonioasa cat si pentru ca asa le va fi mai usor la serbari sa danseze. Apoi engleza si germana, cine vrea. Cate o ora pe saptamana din fiecare, 5 lei/ora. Mie mi se pare ok. Eu chiar voiam sa-l dau la dans ca-i place foarte mult, dar la cursuri se primesc copii numai de la 4 ani in sus.

Si referitor la ce am citit scris de Kid, nu e normal sa lase copilul pe hol in timpul optionalelor. Noua ne-a zis ca in timp ce copiii fac engleza, de exemplu, cei care nu au optat pt acest curs vor sta tot in aceeasi sala cu ea si vor face alte activitati, in timp ce profesoara de engleza ii va invata pe ceilalti.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rammy300 spune:

Interesant, citesc si ma minunez, mai ales ca sunt educatoare.
Programa pentru invatamantul prescolar prevede:
- pentru nivel I (grupa mica si mijlocie) - cel mult 1 optional, deci nu este obligatoriu sa se desfasoare decat cu aprobarea parintilor si a cadrului didactc
- pentru nivel II (grupa mare si pregatitoare) - cel mult 2 optionale, deci unul este obligatoriu si se alege impreuna cu parintii pe baza listei prezentata la sedinta cu parintii, iar al doi-lea ramane la latitudinea parintilor si a cadrului didactic daca doreste sa se desfasoare.
Dupa parerea mea, programa este si asa destul de incarcata pt copii, deci optionalul trebuie sa ramana optional si nu sa se ,,bage pe gat,, parintelui si copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Programa e incarcata, sunt convinsa, dar cum in Bucuresti educatia e in plop, cel putin la gradinita noastra...mai bine faci optionale mai multe.
Cadrele didactice dedicate, cu rezultate le-am intalnit doar in provincie, aici e oribil ce se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

La noi au fost 3 optionale anul trecut (la grupa mica) - engleza / dans / muzica si 4 anul asta (la grupa mijlocie (engleza / dans / muzica / arte plastice), in jur de 3.5 - 4 lei / sedinta de 30 minute (initial ne-au spus ca dureaza mai mult, dar acum au recunoscut ca mai mult de 30 minute nu rezista copilul).

Teoretic nu sunt obligatorii, asa ca am inscris-o initial doar la muzica si dans, ca sa faca un pic de miscare si sa invete ceva cantecele, pentru ca engleza invatata la 3 ani cu inca 20 de copii mi se parea pierdere de vreme si bani.

Dar parintii sunt disperati sa invete copilul engleza, asa ca s-au inscris majoritatea la engleza, fara sa tina cont de faptul ca pur si simplu NU SE FACE NIMIC la orele astea, asa ca m-am trezit ca fii-mea a ramas singura care nu facea engleza si mi-au "exilat-o" intr-o alta grupa Iar la ultima sedinta cu parintii, educatoarea a recunoscut ca iesea pe hol cu cei care nu faceau un optional si le citea povesti Ceea ce mi se pare inadmisibil !

Acum, la grupa mijlocie, am inscris-o la toate, ce sa fac, nu vreau sa-mi stea copilul pe holuri ! Stiu ca sunt spagi si comisioane, la fel si cu fotografii agreati, asta este mafia gradinitelor de stat. Iar noi inghitim, ca n-avem ce face ...

Si la noi se organizeaza printr-o firma, chiar anul asta au afisat numele firmei in dreptul optionalului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

la noi a iesit scandal... si pana la urma lucrurile s-au asezat.

si sa vedeti ce frumos se face acum engleza, la grupa, cu copiii la masute, cu ecusoane in piept, sa-i cunoasca. si stiu copiii dupa 4 ore mai mult decat au invatat tot anul trecut. nu mai pun ca sunt innebuniti, abia asteapta ora. si mai avem si materiale suport! deci se poate, daca stii sa ceri...

da, il platim. dupa un scandal monstru, ca, daca nu vedem nimic, din decembrie ii retragem...

am ramas si eu la unul obligatoriu, unul nu. si asteptam. dar am razbit pentru ca am fost toata grupa unita, si.am refuzat sa-i inscriem la vreun optional pana nu ni s-au dat niste explicatii si nu s-au luat masuri.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

E cam greu sa fim uniti si sa facem scandal cand ne vedem cateva minute pe zi, dimineata cand ducem copiii ... Poate ceilalti parinti se mai intalnesc dupa-masa, dar eu n-am cum sa ajung. Iar sedinta cu parintii au facut anul trecut una singura, la inceput de an ...

Mergi la inceput