Propolis
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_satena/alina_satena.jpg)
am auzit mamici vorbiind prin parc ca dau copiilor lor propolis,polen si vroiam sa stiu daca cineva dintre voi ati dat sau ati auzit pe cineva care a dat si a fost multumita,ia facut copilului bine.Din cate am inteles de la mamici creste imunitatea copilului,eu nu am dat si din cate stiu eu este contraidincat copiilor sub 3 ani daca ar putea cineva sa ma lamureasca si pe mine as fi incantata,va mulumesc si o zi buna in continuare.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Alina,eu nu i-am dat,insa parerile sunt impartite vis-a-vis de varsta la care poti incepe administrarea acestor produse.Unii spun k e ok si sub 3 ani,altii ca nu.Pe piata insa exista preparate cu echinaceea si propolis si se dau si sub 3 ani.
Eu am luat propolis cand eram mica(yuck:)) ) si pot spune ca nu am fost bolnavicioasa,am fost un copil cu o imunitate tare buna,desi am mers la camin(ca tot poporul pe vremea lu' Ceasca)de f micuta.Ai mei imi dadeau si miere,in fiecare dim trebuia sa iau o lingurita de miere pe stomacul gol..Am auzit pareri ca ar fi bune,pareri ca nu ar fi vazut imbunatatiri..Chiar ma gandeam la polen si propolis zilele astea,insa as vrea sa vbesc si cu medicul sa vedem ce zice,ca uite eu ii dau niste preparate tare scumpe de imunitate si nu vad mare lucru.(insa nu stiu daca e cazul sa spun ca nu-s bune,pt ca nici nu am fost constanta,din cauza problemelor aparute mereu si mereu si in plus fii-miu are si o imunitate mai scazuta si alte probleme si poate de aceea ..sau am eu prea multe asteptari,cine stie :) )
Sanatate multa.
POZE CU NOI de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
Da, sunt foarte bune, eu ii dau. Mai ales dupa ce am vazut ca renumitul Imunomix, care mai e si scump, contine propolis si echinaceea. Mult mai nastural,am cumparat echinaceea si propolis de la Hofigal, amestec cu miere si ii dau dimineata si seara . Este antibiotic natural.
![](images/user_woman.png)
roli25 spune:
Si eu le dau. Propolis glicolic, picurat pe o lingurita cu miere.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_satena/alina_satena.jpg)
alina_satena spune:
va multumesc tuturor pentru parereri atunci o sa yi iau si eu echinaccea cu propolis
poate va da rezultat
raton spune:
Alina, exista si miere cu propolis, care e foarte gustoasa - pe cea mai buna am gasit-o la producator din Sibiu, la targurile organizate de Muzeul Taranului, dar se gaseste si la magazinul Ungra din piata Unirii. Am mai gasit tot la un apicultor de la care mai luasem miere buna, miere preparata cu polen si laptisor de matca - excelenta, ne-a scos din raceala pe toti trei (eu, sotul si fetita de 3 ani), nu mi-a venit sa cred. Eu recunosc ca sunt fan produse apicole, i-am dat copilului (dupa un an) de toate. Mai nou folosesc si ceara, cu care fac creme foarte bune, inmoaie si protejeaza pielea si cicatrizeaza foarte repede orice buba. Cine vrea, pot sa dau reteta de baza, e supersimplu, doar ingrediente naturale, "de bucatarie", si puteti prepara foarte usor acasa.
oradeanca spune:
buna
si eu sunt foarte multumita de rezultatele curei cu preparate apicole. Eu am luat de la mag. naturiste Propolis Kids cu echinaceea de la firma Fitterman sau ii dau picaturi de propolis pe un cub de zahar. I-am dat intainte de 3 ani si nu au fost probleme, dar trebuie verificat foarte atent pentru ca unii copiii sunt alergici la prod. apicole.
I-am dat de asemenea pastura tot de la mag. naturiste (f. buna in anemii) si mai rar cate un varf de scobitoare de laptisor de matca.
alina_satena spune:
ptr raton te rog sa imi dai reteta as fi foarte incantata sa o incerc sper sa dea rezultate mai ales ca acum sotul meu este racit si nu vreau ca pitica sa ea si ea raceala mai ales ca la ea se agrvaeaza
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andruskandu/andruskandu.jpg)
andruskandu spune:
Eu i-am dat lui Andrei polen inca dinainte de a implini doi ani. El n-a avut un teren alergic, si i-a placut la nebunie... imi zicea "veau pioi" adica "vreau polen". Pana prin iunie anul asta a mancat zilnic, aproape, cate o lingurita de polen. Acuma, dupa o pauza de 3 luni, ca n-am mai gasit polen bun, dulce, nu mai vrea, il refuza.... Si era fan al polenului, facea galagie mare daca nu-i dadeam cand il scotea el din frigider.
raton spune:
Alina, eu de reteta de crema vorbeam, amestecul de miere cu polen si laptisor de matca il iau de-a gata de la apicultor (vinde in piata Sudului, daca te ajuta cu ceva), dar cred ca mai sunt si alti apicultori care prepara genul asta de amestec, vezi daca nu sunt "mierari" in piata cea mai apropiata de tine.
ali spune:
Eu am gasit de la laboratoarele Medica siropul Bon apetit.
Nu are propolis dar are de la albine polen si laptisor de matca.
Recomandari: Multitudinea de vitamine, minerale, factori de cre#351;tere, al#355;i nutrien#355;i #351;i substan#355;e active reg#259;site în compozi#355;ia siropului Bon Appetit® stimuleaz#259; procesele metabolice #351;i apetitul alimentar. În plus toate aceste principii favorizeaz#259; buna func#355;ionare a organismului #351;i cre#351;te rezisten#355;a acestuia fa#355;#259; de agen#355;ii patogeni.
Cre#351;te pofta de mâncare, imunostimulator, tonic, vitaminizant, remineralizant.
Fructele de m#259;ce#351;, de c#259;tin#259; #351;i curmal ro#351;u sunt bogate în vitamine #351;i minerale precum #351;i substan#355;e cu rol antioxidant. Tot acest fitocomplex stimuleaz#259; procesele metabolice #351;i apetitul alimentar, iar al#259;turi de aminoacizii, proteinele #351;i precursorii hormonali din l#259;pti#351;orul de matc#259; #351;i polen contribuie la dezvoltarea armonioas#259; a copilului #351;i buna func#355;ionare a organismului acestuia. Calciul lactic este implicat în reglarea enzimelor metabolice; sus#355;ine dezvoltarea armonioas#259; a sistemului osos #351;i a denti#355;iei. Beta carotenul este precursor al vitaminei A, sus#355;inând func#355;ia hepatic#259;. Mierea este considerat#259; alimentul ideal pentru toate categoriile de vârst#259;. Ea con#355;ine atât factori nutritivi importan#355;i cât #351;i substan#355;e cu efect antibacterian. Apa Pi folosit#259; la ob#355;inerea siropului este o ap#259; purificat#259; #351;i energizat#259; ce favorizeaz#259; detoxifierea organismului #351;i contribuie la înc#259;rcarea organismului cu energie pozitiv#259;.
Produsul stimuleaz#259; pofta de mâncare #351;i cre#351;te rezisten#355;a organismului fa#355;#259; de agen#355;ii patogeni.
Compozitie: m#259;ce#351; fruct (Cynosbati fructus),
c#259;tin#259; fruct (Hippophae fructus),
beta caroten,
l#259;pti#351;or de matc#259;,
polen,
curmal ro#351;u,
calciu lactic 2,5g/fl (0,224g Ca2+),
ghimbir, miere poliflor#259;, ap#259; Pi,
benzoat de sodiu.
Asocieri: Stimularea apetitului: Ghimbir; Imunostimulator: Imunoroyal junior® / Imunofort®;
Tonic: Complex BioSuperActiv;
Vitaminizant #351;i Remineralizant: Sirop L#259;pti#351;or de matc#259; & Calciu & Vitamina C.
Administrare: Copii 1 – 3 ani 1/3 linguri#355;#259; (1,5ml) x 3/zi, înainte de mese.
Copii 3 – 7 ani 1 linguri#355;#259; (5ml) x 3/zi, înainte de mese.
Copii 7 – 14 ani 1lingur#259; x 3/zi, înainte de mese.
ali
Mama fericita de Andrei