Veeste buna-bei peste masura si platesti

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Mediajust corect ce zici tu, insa in cazul accidentelor: consumul de alcool e interzis conducatorilor auto.
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Nu-i vorba numai despre soferi - platesti si daca victima este ranita altfel - cu pumnul sau cutitul, nu cu masina, indiferent daca agresorul este beat sau treaz.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

ori cum ar fi daca intr-o masina care sa zicem aluneca pe gheata intr-un sant, is trei beti vin de öa nunta si taximetristul treaz si brav. de vina e ca de obicei numai iarna ca a venit:)
cine plateste spitalizarea celor trei beti? ca doar mustul la nunta nu e ilegal si nici sa mergi cu taxiul acasa.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Situatia e diferita - nuntasii ajung la spital nu in urma/din cauza intoxicatiei voluntare cu alcool, ci din cauza accidentului.
Plateste soferul, pentru vatamare din culpa - iar daca are noroc si un avocat bun, se poate indrepta impotriva administratorului drumului (daca trebuia curatat si n-a facut-o sau daca n-a avertizat asupra pericolului de zapada).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

sunt de acord-palta pentru vicii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui RHYANNA

sunt de acord-palta pentru vicii

Stii ce mi-e ciuda mie?
Ca taxa pe viciu se regaseste in fiecare gat de bere pe care il mai beau si eu (ea se aplica direct la producator/importatorul de alcool, deci re regaseste in pret) - or eu n-am ajuns, si nici nu voi ajunge crita la spital decat daca imi toarna cineva pe gat (si atunci nu-i intoxicatie "voluntara", deci nu platesc).
Multi dintre cei ce ajung acolo insa nu beau din magazin - ci vinul si tuica de acasa sau (groaznic!) spirt medicinal, antigel indoit cu apa si mai stiu eu ce porcarii, la care taxa pe viciu este zero!
Asa ca eu platesc un viciu pe care nu-l am, unii "voluntari" nu platesc nimic, dar consuma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

XIO, este a treia oara cand spui ca exista acesta lege si in alte tari. Da, te rog, un singur exemplu.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Exemple au tot dat fetele, daca te uiti cu cateva pagini in urma vei vedea. Am vrut sa iti si spun atunci dar m-am gandit sa nu interpretezi gresit, si am banuit ca oricum vei vedea meajele.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eram intr-o seara intr-o statie de metrou. asteptand sa vina metroul aud sirene. cativa paramedici coboara scarile. abia atunci am observat ca langa un stalp era o femeie, sedea pe jos. m-am apropiat, se vedea clar ca e beata. paramedicii au vazut care-i situatia si au inceput s-o ia la intrebari, de unde vine, de ce a baut prea mult si cum de a plecat in starea aia pe strada. indata si-a facut aparitia si un tanar, probabil fiul doamnei. in fine, una peste alta paramedicii i-au spus ca o vor duce la clinica, dar ca vor trebui sa plateasca "urgenta".
am lasat sa treaca un metrou, ca sa vad ca tanarul semneaza o hartie, apoi doamna este luata si dusa.

alta data eram la urgenta ptr mine, o tanara in camera alaturata, beata. tanarul care o insotea aproape se certa cu medicul ca nu-i de acord sa plateasca. pe langa ca nu aveau asigurare medicala (aveau dar era neplatita de mult) mai trebuia platita si "urgenta".

in ambele situatii descrise, cineva si-a dat (sau a refuzat sa-si dea) acordul pentru procedurile ce trebuiau efectuate.

in situatiile descrise, persoanele care ii isoteau pe cei bauti, trebuiau sa semneze ca vor plati ptr procedurile medicale. **cand ajungi la urgente esti intrebat una alta, prima si cea mai importanta intrebare cardul de sanatate. daca procedura medicala nu-i platita integral de casa de sanatate unde esti arondat, trebuie sa platesti ceva. daca nu ai card de sanatate e naspha, da foarte naspha. adika platesti tot! si ti se spune asta de la inceput si mai ales trebuie sa semnezei.** acele persoane(nu cei beti) refuzau semnatura ptr ca nu doreau sa plateasca. nu aveau bani probabil, nu aveau asigurare sau pur si simplu nu vroiau.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

XIO, este a treia oara cand spui ca exista acesta lege si in alte tari. Da, te rog, un singur exemplu.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Exemple au tot dat fetele, daca te uiti cu cateva pagini in urma vei vedea. Am vrut sa iti si spun atunci dar m-am gandit sa nu interpretezi gresit, si am banuit ca oricum vei vedea meajele.

Mi se pare de maxim prost gust ca in loc sa scrii un singur cuvant (numele unei tari) ca e clar ca la linkuri catre legi nu pot avea pretentia, sa dai un raspuns in doi peri trimitandu-ma sa recitesc un subiect pe care este clar ca l-am citit destul de atent si unde stim amandoua foarte clar ca nu exista aceasta informatie pe care eu ti-o ceream ca proba. Deoarece afirmi cu convingere ca ar exista, dar eviti cu aceeasi convingere sa aduci vreo proba in sprijinul afirmatiei tale.
Ca sa nu mai comentez ca ma faci proasta pe fata cand spui ca ai evitat sa imi raspunzi punctual, ca daca interpretam gresit..deoarece, desigur, nu am capacitatea de a citi numele unei tari, tu vei scrie Anglia si eu voi interpreta Angola.
Ce minunat ca in intelepciunea ta ai grija de noi astia mai saraci cu duhul, alegand cu grija ce info suntem in stare sa pricepem si ce am "interpreta" gresit deci mai bine te abtii sa ne-o dai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Inaioana, trage aer in piept.
Mi se p[are de prost gust sa imi ceri mie sa-ti criu ceva ce deja s-a scris in topicul asta , pt. a nu stiu cata oara.
Si ma amuza cand mi se atribuie jigniri pe care nu le-am facut, inainte sa scrii ceva gandeste-te ca poti interpreta in 100 de moduri si doar pt. ca discut in contradictoriu cu tine nu inseamna ca te fac proasta pe unde apuc.
Prin urmare, nu am vrut sa iti scriu "ai vazut, Inaioana ce au scris fetele de tari?" ca sa nu intelegi gresit, si anume ca te trag de maneca hahaind pt. ca am avut dreptate si tu nu ai crezut.

Repet, exemplele au fost date, reciteste. Ca eu nu am timp acum sa forez prin aginile topicului doar pt. a-ti arata tie niste mesaje pe care trebuia sa le vezi din moment ce te ataci atat si stai cu sabia in mana.
Dupa cum vezi discutia este cat se poate de lejera, fara sa ne facem prosti unii pe altii.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Xio..mi-e jena mie de jena ta, cum se zice, ca iti pierzi timpul pretios sa scrii cateva zeci de randuri, dar nu poti scrie un singur cuvant ca raspuns. Daca stiai cuvantul ala (un singur nume al unei singure tari) , nu era nevoie sa "sapi" prin subiect, era suficient sa il spui. Dar desigur ca e mai simplu sa duci discutia sub nivelul marii decat sa dai un raspuns concis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:

Xio..mi-e jena mie de jena ta, cum se zice, ca iti pierzi timpul pretios sa scrii cateva zeci de randuri, dar nu poti scrie un singur cuvant ca raspuns. Daca stiai cuvantul ala (un singur nume al unei singure tari) , nu era nevoie sa "sapi" prin subiect, era suficient sa il spui. Dar desigur ca e mai simplu sa duci discutia sub nivelul marii decat sa dai un raspuns concis.

Hai sa va dau eu un exemplu ca sa mai pun putin gaz pe focul lui Xio...

Suedia... Numa'ca in Suedia si consumul de alcool este reglementat f drastic. Nu se vinde decat in localuri (baruri, restaurante) si sa te imbeti e cam ilegal... Cand o fi si in Romania (moama ce mi-as mai dori, ca de aici trebuia sa inceapa de fapt), atunci sa vina cu idei de sanctionare a consumatorilor...

Mergi la inceput