Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (450)
Raspunsuri - Pagina 9
Kya spune:
Pfiii! Ce pui adorabili am vazut 
Lyvy sa-ti traiasca minunile si sa aiba o viata frumoasa! 
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
tuchita spune:
Olgule, foarte buna copia!
Nu sunt ma chiar asa frustrata de dorintele copiilor mei...mai degraba ca nu le pot indeplini pe toate pentru ca nu pot fizic!
Sa continuam telenovela.
Cum cred ca stiti mi-au ramas multe lucruri la Bucuresti.
La divort ne-am inteles omeneste ca eu mi le iau pe toate cand ma voi muta la casa mea in Ploiesti( am stat cu chirie intr-un spatiu foarte mic), tot asa cum ne-am inteles ca are dreptul sa ia copiii un weekend la doua saptamani.
Nu a cerut drept de vizitare la divort asa cum eu nu am deschis actiune de partaj.
Legal, copiii sunt doar in ingrijirea mea.
Cand a venit monetul sa-mi iau lucrurile, fapt anuntat si pregatit dinainte mi s-a zis ( de fata cu copiii) ca imi va da foc la carti, ca nu am dreptul sa imi iau nimic....condimenta cu apelative caracteristice domnisoarelor de pe centura.
Reactia mea a fost ca nu isi va mai vedea copiii decat dupa ce imi inapoiaza lucrurile mele.( sunt carti pe care mi le cumpar de cand aveam 10 ani, sunt lucruri pe care le am amintire de la mama, sunt lucruri cumparate de tata pentru mine).
O luna jumate nu am primit nici un semn de viata( desi le promisese copiilor ca ii duce la mare si in vacanta la bunica lor).
saptamana trecuta m-a sunat joi ca el vrea copiii vineri. am spus ca nu ii dau pentru ca nu mi-am primit lucrurile.
Vineri a venit la spital la mine cu circ, a vorbit cu seful meu( de parca el ar avea vreo treaba cu viata mea personala)....si s-a dus, fara permisiunea mea la gradinita sa vada copiii.
le-a lasat cate o jucarie si i-a invatat sa minta, sa nu spuna ca sunt de la el.
Azi povestea s-a repetat. S-a dus la gradinita.
intre timp am discutat cu directoarea acest aspect, ea m-a sunta sa ma intrebe daca sa ii dea voie sau nu.
De jena sa nu o pun pe femeie intr-o situatie neplacuta am zis sa il lase sub supravegherea ei.
evident ca a inceput sa-i povesteasca toata viata lui, cum si in ce fel am fost eu....cred ca femeia nici nu a indraznit sa-mi zica la telefon toata povestea.
pe de o parte Ilinca ar cam vrea sa mai mearga la Bucuresti si mi-e mila de ea.
pe de alta parte de cate ori vin in contact cu el ma jigneste si copiii aud.
Ce fac? Unde ma aflu?
pe cine ma razbun si ce vreau sa obtin?
Sa lupt pentru drepturile mele, sa cedez???
Imi vine sa urlu!
Si nu va mai spun ce parere are M, care s-a atasat de copiii, ii iubeste, ii ingrijeste si considera ca nu ar trebui sa cedez.
S
Kya spune:
Cata, eu sunt pentru chestii clare. E destul de limpede pana acum ca nu este un om cu care sa te poti intelege, un om care sa-si respecte promisiunea.
Deci:
- proces de partaj, si obtinute lucruile de acolo cu decizie judecatoreasca (desi se pare un pic cam complicat pentru ca lucrurile mici nu ai cum sa dovedesti ca le-ai avut sau ca sunt ale tale. Adica unei carti poate sa-i dea foc, si ups, iata ca nu mai e nici o carte)
- daca domnul pofteste, proces de custodie sau pentru drept de vizitare. Si nu o sa-i mai dea mana sa faca nefacute ca venitul la gradinita cand pofteste, pentru ca va intra in probleme.
Daca ar fi un om de omenie, poate ai putea sa cedezi, dar asa? ![]()
Ar trebui facut sa inteleaga ca nu te poate juca in picioare cum vrea el, si ca nu te are cu nimic la mana.
Mami si
Sanziana
tuchita spune:
Raluca, dupa vizita de saptamana trecuta si eu i-am transmis ca va trebui sa ma dea in judecata ca sa obtina drept de vizitare.
dar ma termina treaba asta cu gradinita, cu situatia jenanata in care sunt pusa...acolo nici macar agent de paz nu exista, cum sa le cer unor educatoare sa nu il lase sa intre?
problema e ca azi sunt de garda si cred ca stie asta.
Altfel plecam zburand din spital acolo.
Olgutzika spune:
Cata, nu cedezi! Si ii explici si directoarei despre ce a fost vorba, si de acum nu ii mai vede nici asa. Inteleg ca nici acum nu e dispus sa iti dea lucrurile inapoi? Ii explici Ilincai, ea o sa inteleaga, mai ales dupa tot ce a vazut si a auzit. Il si inregistrezi cum iti vorbeste de fata cu copiii si il inviti sa deschida actiune in instanta. Si mai vedem noi cum va reactiona onor judecatorul cand va auzi ce vorbeste. Si iei declaratie de la directoare, de la sef, despre ce face si ce vorbeste.
Dar mai incearca negocierea, ca vad e cam disperat! Poate-poate...si ii spui ca e ultima oara cand permiti sa ii vada, chiar si supravegheat. Deja stie ca e toata lumea avizata!
Olga
cu Alexandru si mami de
Ioana-Sofia
Kya spune:
Cata, te cred ca ti-e jena, dar din pacate asta e hora in care trebuie sa joci. Iti dai seama ca tot ce face e planificat dinainte. Ca vine la gradi taman cand esti tu de garda, ca se plange pe la directoare, etc, etc.
Mami si
Sanziana
lyvy spune:
Kya, Tuchi, merci 
Cata,
, sa cad pe spate cand am citit ce ai scris , nu stiam de situatie, nu cred ca iti e usor!!! Nu imi vine sa cred ce spui acolo.
Livi Mamica de
Iris Miruna (12.03.2008) si
Alexandru (15.09.2010)
Pozele mele
Povestea nasterii
mstela spune:
Mi-a placut cum a concluzionat Cata-tuchi..de acord.
La urma urmei,chiar si de n-am lucra si am sta pe langa ei non-stop,tot nu ii putem multumi pe deplin,tot apar frustrari de ambele parti,asa-i viata pana la urma...eu nu ajung sa inteleg multumirea aia deplina si mutuala de care vorbiti voi..exista si la noi deseori,dar nu tot timpul,aparand incompatibilitati de situatii...si daca stau si ma gandesc,incompatibiliati apar adesea intre adulti,ca nu suntem claditi din acelasi aluat,asa ca de ce n-ar fi si intre adult si copil..
Ia sa mai zic una: v-am spus oare ca au fost dupa amiezi de curand cand nu m-am inteles cu Tea sa accepte sa o imbrac sa plecam la plimbare,frumos si soare fiind afara?vroia sa mearga,am tot discutat cu ea,eu obosita dar calma fiind,dar nu accepta sa fie schimbata
..si cum eu nu puteam iesi cu ea cu guguloiul la fund,in izmene sau dres de casa si bluza de casa,patata de regula de la ciorba de pranz,nu am mai iesit..sau au trecut asa orele,tot rugand=o sa accepte sa fie schimbata,pana la 9 seara cand vroia afara...pai atunci cine mai avea putere,chef,curaj sa mai iasa?(problema mea,ati zice,dar neintelegandu-ne,asa am conchis sa fie)....nicio problema,mai ales din partea mea,franta fiind si prinzandu-mi bine sa raman in casa,dar frustrata ca daca reuseam sa ne intelegem,lua si copilul cateva guri de aer mai placut decat in casa,nitzik vit d de la soare,se plimba,se juca,schimba mediul,bineinteles ca s-a instalat in subconstient...dar iaca situatie...
...mentionez ca au fost totusi zile cand am scos-o dupa 9 seara,pentru ca insista si tot insista,desi pana atunci nu acceptase sa fie schimbata sa iesim afara..dar bineinteles ca f putin,pe langa bloc si cu frik de aurolaci/nebuni/caini..so,neintelegere.
...am luat-o pe aratura...plec..
mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.
mstela spune:
Off,Cata...greu greu de zis,atata timp cat sunt direct afectati copiii...tot o incercare de discutie calma intre 2 oameni inteligenti,vad pentru moment..se pare ca orgoliul ranit ii controleaza viata,dar sunt convinsa ca are si momente lucide cand ati putea negocia moral...of,te imbratisez tare.

mami de TEA
Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.