Alaturi de Siluan! Puiuti de Randunici 2008! (450)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Olga, posibil pacienta mea, ai dreptate. Si raluca la fel...evident ca respectul se castiga si nu se impune, evident ca si regulile de baza au o explicatie intotdeauna....

Spuneti-mi voi mie ce ma fac cand faptul ca ii respect mereu dorintele copilului imi determina mie frustrare, nervi si oboseala???

evident ca exagerez un pic....dar nu cred ca nu e mama care sa nu fi simtit vreodata ca luptand sa-si faca copilul fericit renunta la multe....uneori prea multe!
si sa n-aud replici ca de ce i-ai mai facut, ba nu unul ci doi!
caut solutii....sau caut scuze ca sa nu ma mai simt prost dupa ce mi-am iesit iar din fire!

|De cate ori strig la copiii in parc imi aduc aminte de vorba Olgai...ca nu trebuie sa stie tot parcul ce bun educator sunt eu!
Din pacate de cele mai multe ori dupa ce am strigat!

Mergi la inceput

Olga, te astept maine doar cu buletinul!
si eventual o adeverinta de salariat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyvy spune:

Salutare !!!

Ma puc de niste poze.

Livi Mamica de Iris Miruna (12.03.2008) si Alexandru (15.09.2010)

Pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Claudia si eu tot asa, am vomitat pana la nastere. In afara de mancat in portii f mici si stat cu corpul mai ridicat nu prea poti face mare lucru. Unde mai pui ca eu eram si "legata de pat", cu contractii si cerclaj asa ca varsaturile numai bine nu-mi faceau. Curaj, ca mai ai putin!

Stela sa nu cumva sa intelegi din ce am spus ca esti o mama rea sau mai stiu eu ce de genul asta! Uneori reactionam mai bine, alteori mai putin. Cred ca pb generala e ca avem pretentii prea mari de la cei mici (si prea mici de la cei mari).
Asa cum spunea Kya respectul e cheia. Asta nu inseamna ca e cineva pt care toate merg struna, nu sunt pb, copilul asculta/coopereaza mereu cu zambetul pe buze...etc. Vrajeli, asta nu exista! Doar ca putem sa imbunatatim felul in care noi ca adulti gestionam situatia privind prin ochii lor, de copii.
Si ca sa te linistesti o poveste scurta: Ieri cand am ajuns acasa ma anunta Antonia ca e invitata maine la ziua unui coleg. Pt ca vineri nu are ore grele si in general o las la toate petrecerile, sunt de acord sa mergem. Evident, tb sa luam ceva pt baiat, deci plecam spre Diverta -Mall, cea mai apropiata solutie. La Diverta, cartile sunt plasate strategic langa rafturile cu jucarii pt pici. Asa ca o anunt de acasa ca tb sa ne miscam repede ca sa nu stam prea mult cu Luki pe acolo. Cum socoteala de acasa nu e ca cea din targ, desigur ca ne lungim prea mult si copilul mic incepe sa ceara de toate. Firesc si de inteles, dar nerealizabil (cine merge acolo stie ce preturi au jucariile) Incepe Luki sa se agite/planga, plec cu el la niste jocuri sa-i dau ragaz fetei sa plateasca. La locul de joaca era o tanti cam scortoasa, Luki e sub varsta permisa (3 ani) si nu intram. Alte frustrari, alte plansete. Macar il dau intr-o masinuta pe acolo. Dupa cadou tb punga si felicitare, drept pt care merge Antonia la Bam boo unde vanzatoarele umblau creanga si sta vreo 15min aiurea, fara sa cumpere nimic. Cum criza lui Luki era deja in floare ii iau pe amandoi si plecam sa luam si pantalonii lui tati de sus, de la curatat. Ei, acolo se rupe filmul, copilul incepe sa planga rau, se culca pe jos, sufera cu adevarat. Partea buna e ca oamenii de la rand (vreo sase) aveau auzul bun nu au rabdat urletele lui Luki, si ne-au lasat in fata, drept pt care am luat repede pantalonii si am plecat. Afara se linisteste (ca la un moment dat am reusit sa-l fac sa vina in brate) incet si se consolezae, in brate tot drumul, desigur.
Daca as fi avut cu cine sa mai las copiii 30 min as fi luat eu cadoul dupa serviciu si evitam suferinta copilului. Dar nu am, asa ca asta a fost urmarea.
Morala e ca oricat am vrea, tot se mai intampla sa iasa rau, dar putem sa intelegem situatia si sa nu ne "crizam" si noi. Eu, sincer il inteleg si-mi pare rau ca l-am facut sa sufere, dar nu am avut alta solutie pt ca, asa cum zic si fetele care sunt in aceeasi situatie, cu doi e altfel si se mai intampla sa sufere cand unul, cand altul. Adica eu in urletele lui infioratoare, si spun asta cu compasiune, vorbeam calm, il mangaiam, ii dadeam solutii si consolare, si eram acolo pt el. M-a mirat ca in ciuda circului, nimeni nu a comentat negativ, semn ca oamenii incep sa mai inteleaga cate ceva si din suferintele copiilor.

Si cu asta ma intorc la munci, ca m-am cam lungit.
O zi buna tuturor, gravidutelor (care se stiu si care nu)aveti grija de voi, sanatate multa si refacere rapida bolnavilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

A plans... plangea de 3-4 minute cand am ajuns eu la gradi (si vroiam sa ma duc mai repede !!). Insa in rest a foat ok!

M-as baga si eu in discutiile astea cu reguli etc., dar avand 2 copii am altele de zis . Va citesc insa cu interes.

Olga, ai grija, si eu am avut tensiunea maricica, fara alte probleme. Glicemia provocata a fost la mine mai buna decat cea normala :). Hai ca va fi bine, cu asa medici faini care tin un ochi pe tine!

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicoleta

M-as baga si eu in discutiile astea cu reguli etc., dar avand 2 copii am altele de zis .

Pai spune!

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Hai ca de scris nu m-am apucat...dar am fost la banca sa las cererea de prelungire a overdraftului ( am dat azi 722 de lei pe analizele de trombofilie ) si la Mega de unde m-am intors cu ierburi si cu legume permise . Ooooof, unde e sarea mea ?

Tuchi, adeverinta? Nu poci, ca trebuie sa cer de la Bucuresti. Eventual cer si ti-o aduc saptamana viitoare. Sau e ok si copie? Ca am copia celei de ieri, lasate la Municipal ( sper sa o gasesc...). E ok sa vin la 7, mai devreme? Eu pot oricand, stau aproape , dar ziceam sa pleci tu repede din garda.

Si tot cu tine: dar de ce trebuie sa iti genereze vreo frustrare tie respectarea dorintelor copilului? Respectul asta e mutual. Vezi reactia de ieri a bonei, a fost bestiala!!! Si argumentele si stilul Ralucai, asemenea. O sa iti racesti gura o vreme, dar in timp da rezultate. Pe verificatelea! Nu esti obligata sa iesi in parc daca tie de fapt iti este foame. Ok, asteptati toti sa mananc si pe urma merge, facem, dregem, etc.

Saru'mana tuturor !

Mimo, pranzul era planificat pentru saptamana viitoare, cand ramaneam si eu acasa, nu pentru miercurea asta . Asa ca miercurea viitoare, dupa Municipal, de unde sper sa plec mai repede si sa nu o mai tin pe Naty pe holuri pana la 2:30...mergem sa mancam voi fripturi, eu plante

Olga cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia

Mergi la inceput

De aici incolo catev apozici mai noi cu Iris
http://news.webshots.com/photo/2205589690102440955KnWaEN

Ma duc sa pun si cu Alex

Pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Tonic, in cazul tau concret, trait si de mine de atatea ori, ce i-ai spus lui Luki la jucarii....ca nu ai bani, ca nu are nevoie sau ce altceva?
Era pana la urma dorinta ta, nu?

sa nu vi se pare ca as fi ironica intr-un fel...doar vreau sa intaresc faptul ca nu ne putem face mereu copiii fericiti, ca pana la urma sunt momente in care ei sufera si in care trebuie sa accepte ca asa stau lucrurile, pentru ca explicatia logica si rationala pentru noi nu are valoare pentru ei.

cand ii spunem Ilincai ca nu avem bani sa cumparam ceva imi zice mititica ca ea va desena niste bani de hartie si o sa putem cumpara tot ce vrem.
Iaca-ta ce reprezinta pentru ei banii!

Eu ii zic ca trebuie sa fac garzi pentru ca asta imi e meseria si pentru ca trebuie sa mai castig niste bani.
SI intrebarea ei fireasca....de ce nu ai bani sa-mi iei aia???
Incerc sa ii povestesc, sa inteleaga valoare si marimea lor...insa nu e usor si nu stiu daca am succes sau nu.

pana atunci, am o alta problema grava, pe care n-as fi vrut sa o expun....dar cred ca deja sunt o telenovela pentru toata lumea, asa ca trebuie sa continui.

Mergi la inceput

Si da aici incolo vi-l prezint pe Alexandru

http://news.webshots.com/photo/2260487000102440955XIOhoC

Pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput