Pana la ce varsta sunt scutiti copii de la regie?

Pana la ce varsta sunt scutiti copii de la regie? | Autor: Adaya

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor.
Am si eu o bebita de 1 an si 5 luni si stam la casa impartind o curte cu alti 2 vecini dintre care unul comenteaza ca ar trebui sa fie si bebita mea trecuta la numar de persoane.
Eu stiu ca nu se trece pana la 7 ani copilul la regie(cel putin asa era la bloc)dar concret stie cineva ce lege este in privinta asta ?
Va rog sa-mi spuneti ca stiu ca este dreptul meu si vreau sa-i inchid gura vecinei cu ceva concret.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

La bloc, de cum am ajuns acasa de la maternitate, au fost bagati la intretinere ca persoane 'intregi'. Nu este nici o scutire privind varsta

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

si eu iti confirm faptul ca noul-nascut se trece la intretinere, la bloc, in maxim o saptamana de la aducerea lui acasa.
insa la casa nu stiu, cum platiti voi apa, gazele, lumina, gunoiul ? aveti contoare individuale sau nu ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaya spune:

nu avem contoare individuale..e la comun

Mergi la inceput

atunci e destul de clar, toate acele utilitati care se repartizeaza in functie de numarul de persoane, se vor calcula incluzand-o si pe fetita ta; mi se pare foarte normal, dealtfel, sa fie asa, gandeste-te ca folosesti in plus, pentru cea mica, apa (baita, gatit, spalat), gaze (gatit, incalzit ?), curent electric, "produci" o cantitate suplimentara de gunoi (pampers, ambalaje diverse, resturi alimentare, etc.)...toate astea se platesc...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Vecinul tau cam are dreptate. Citeste Legea 230/2007 (http://www.fapr.ro/FAPR/legislatie/legi/L230-2007.pdf) si vei vedea ca nu se specifica o varsta sub care un locatar este exceptat de la plata unor cheltuieli.

Mergi la inceput

problema majora va fi in momentul in care vecinul se va documenta mai serios si se va gandi (poate) sa-ti puna in vedere ca ar trebui sa le platesti lor, din urma, sumele achitate de ei pentru utilitatile care sunt la comun, recalculate pentru fetita ta, de cand s-a nascut pana in prezent...nu poti sa stii ce le trece prin cap unora...
asa ca incearca sa fii diplomata, sa recunosti ca nu ai dreptate si sa te intelegi cumva cu ceilalti vecini, astfel incat sa nu aveti subiect de scandal sau de neintelegeri cu ei, si-asa cred ca e greu sa traiti 3 familii in aceeasi casa, sa impartiti aceeasi curte, etc.
succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

nu sunt scutiti copiii. Si copilul tau foloseste apa, lumina, gaz, etc.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si a mea a fost trecuta la intertinere de la 1 septembrie, desi am nascut-o pe 30 august. Nici nu apucase sa vina acasa de la maternitate.

Edit: la bloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

mi se pare foarte normal, dealtfel, sa fie asa, gandeste-te ca folosesti in plus, pentru cea mica, apa (baita, gatit, spalat), gaze (gatit, incalzit ?), curent electric, "produci" o cantitate suplimentara de gunoi (pampers, ambalaje diverse, resturi alimentare, etc.)...toate astea se platesc...

Tocmai pe principiul asta, mi s-ar parea foarte normal sa fie trecuti la intretinere si cateii care locuiesc cu stapanii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

mi se pare foarte normal, dealtfel, sa fie asa, gandeste-te ca folosesti in plus, pentru cea mica, apa (baita, gatit, spalat), gaze (gatit, incalzit ?), curent electric, "produci" o cantitate suplimentara de gunoi (pampers, ambalaje diverse, resturi alimentare, etc.)...toate astea se platesc...

Tocmai pe principiul asta, mi s-ar parea foarte normal sa fie trecuti la intretinere si cateii care locuiesc cu stapanii.

La noi platesc jumatate de persoana pt catei. Sau cel putin ar trebui...asa scrie pe afisier la bloc.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput