Pufi iubiti de ian-feb 2010 (139)
Raspunsuri - Pagina 5
blue_flower spune:
Salutare si de la noi,
Am fost azi cu Dani la pediatra sa discutam despre stafilococul auriu, cearcane si alte diversificari.
Are 9.3kg, de cm nu l-am mai masurat ca nu statea defel locului.
Am doua rezultate complet diferite de la doua laboratoare, unul zice ca are un stafilococ coagulazo pozitiv in gat rezistent la toate antibioticele existente, altul (Cantacuzino) zice ca are stafilococ auriu in nas rezistent doar la Penicilina si sensibil la o gramada de antibiotice.
Na, ce sa mai crezi? Pe cine sa crezi?
A ramas ca ii vom face niste analize de sange pentru a vedea daca este vreo explicatie pt cearcane, dar nu acum, mai asteptam vreo luna si ceva, pt ca in 3 august am facut vaccin de 6 luni si cica ies transaminazele marite de la vaccinul antihepatic nu stiu care - ca nu ma pricep la vaccinuri.
Si intre timp sa mergem la un consult ORL. Facem asta maine.
Noi ne cautam la toti doctorii, dar copilul, in afara de cearcane nu prea are nimic. Mai tuseste din cand in cand. Dar chiar nu mai are nimic. Se pare ca e purtator de stafilococ...desi eu tot l-as trata, ma rog, dupa 1 an, sa pot sa ii dau antibiotic.
Of...
Despre diversificare, mi-a zis ca e ok sa ii dau peste alb, mamaliguta cu branza si iaurt, sa nu ii dau smantana inca, doar ulei de masline cate juma de lingurita, galbenus de ou jumate sau mai mult de jumate, de la 1 an albus, ca trebuie sa ajunga la 3 mese solide, eu i-am zis ca vin cu sanii plini de la servici si ca nu pot sa ii bag masa 3 inca...a zis ca e ok asa pt moment, cat mai am lapte sa ii dau, ca ii face bine.
Cam asta ar fi.
Eu azi nu m-am dus la servici, ca am fost la pediatru si as fi petrecut mai mult in trafic decat la birou, asa ca lucrez de acasa. Bine,...citesc forumul intai....:):)
I-am facut supa de gaina de tara...miroase atat de bine, de abia astept sa se trezeasca sa ii dau.
Va pup, o zi frumoasa sa aveti.
Mi-am amintit:
DANYELANA - de ce nu il lasi pe Arthur pe jos prin casa?
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamidepuiuti Un barbat merge cu liftul. La un moment dat, intra o femeie. Dupa doua etaje, femeia opreste liftul, se uita cochet la el, īsi dezbraca bluza si sutienul si le arunca pe jos. - Hai, fa-ma ca sa ma simt ca o femeie. Barbatul se gandeste putin, īsi dezbraca camasa, o arunca pe jos si spune: - Hai, spal-o si calc-o! mami de Radu si Alex asa creste Alex |
tare l-am trimis sotzului
varsta lui Tudor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan
tomaca spune:
citat din mesajul lui blue_flower Salutare si de la noi, Am fost azi cu Dani la pediatra sa discutam despre stafilococul auriu, cearcane si alte diversificari. Are 9.3kg, de cm nu l-am mai masurat ca nu statea defel locului. Am doua rezultate complet diferite de la doua laboratoare, unul zice ca are un stafilococ coagulazo pozitiv in gat rezistent la toate antibioticele existente, altul (Cantacuzino) zice ca are stafilococ auriu in nas rezistent doar la Penicilina si sensibil la o gramada de antibiotice. Na, ce sa mai crezi? Pe cine sa crezi? A ramas ca ii vom face niste analize de sange pentru a vedea daca este vreo explicatie pt cearcane, dar nu acum, mai asteptam vreo luna si ceva, pt ca in 3 august am facut vaccin de 6 luni si cica ies transaminazele marite de la vaccinul antihepatic nu stiu care - ca nu ma pricep la vaccinuri. Si intre timp sa mergem la un consult ORL. Facem asta maine. Noi ne cautam la toti doctorii, dar copilul, in afara de cearcane nu prea are nimic. Mai tuseste din cand in cand. Dar chiar nu mai are nimic. Se pare ca e purtator de stafilococ...desi eu tot l-as trata, ma rog, dupa 1 an, sa pot sa ii dau antibiotic. Of... Despre diversificare, mi-a zis ca e ok sa ii dau peste alb, mamaliguta cu branza si iaurt, sa nu ii dau smantana inca, doar ulei de masline cate juma de lingurita, galbenus de ou jumate sau mai mult de jumate, de la 1 an albus, ca trebuie sa ajunga la 3 mese solide, eu i-am zis ca vin cu sanii plini de la servici si ca nu pot sa ii bag masa 3 inca...a zis ca e ok asa pt moment, cat mai am lapte sa ii dau, ca ii face bine. Cam asta ar fi. Eu azi nu m-am dus la servici, ca am fost la pediatru si as fi petrecut mai mult in trafic decat la birou, asa ca lucrez de acasa. Bine,...citesc forumul intai....:):) I-am facut supa de gaina de tara...miroase atat de bine, de abia astept sa se trezeasca sa ii dau. Va pup, o zi frumoasa sa aveti. Mi-am amintit: DANYELANA - de ce nu il lasi pe Arthur pe jos prin casa? de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Multa sanatate. Ii dati voi de capat pana la urma.
varsta lui Tudor
cris.dogarel spune:
buna, fetele
teo si sa o bucuri pe mami mereu
MP am primit pemeul dar nu am mess instalat si pe skype nu prea am intrat. am incercat sa trimit mail, dar nu merge cu adresa de yahoo. eu mai mult cu mailul, ca e...cand pot si e "silent", ca eu is la computer doar cand papa ema tzatza sa adoarma, deci....cerc vicios. am vazut pozele voastre si sunt spiciles. fain di tat, dom'le. si locuri, si poze, si ratze, si alex si radu si mami bella cu paru' luuung si-n vant, si tati madru de voi macar o trambulina d'aia imi iau si eu, vorba bancului
LILLO imi pare asa de rau de micutza ta, sa inceapa gradi cu ghinion. ea va uita in timp, insa te rog sa faci ceva ca altzi copii sa nu mai sufere aceleashi tratamente din partea educatoarei. e o abuzatoare de copii si nu are ce cauta in invatzamant. sunt multe ca ea, dar singura solutzie este luarea de atitudine. e greu, mai ales in orase mici, dar e absolut necesar. tu daca ai fi auzit de la alta mami asemenea poveste ai mai fi dus copilul? poate ceilalti copii sunt deja atat de traumatizati incat nu au spus acasa de tzrcuri, de palme, etc. parintii merita sa stie, chiar daca vor alege....sa ii duca in continuare. scuze daca sunt...cumva, dar e revoltator!. ana a avut aceeasi reactie violenta in prima zi de gradi, plans non-stop, vomat, etc, m-au chemat s-o iau. am luat-o, nu am mai dus-o jumatate de an, nu am mai pomenit nimic de gradi aia in acest interval. dupa 5 luni a fost la alta gradi, a ramas din prima zi ok, a fost bine (am dus-o la o gradi privata, cu supraveghere video on-line, pentru linistea mea). e tare greu, nu vom putea sa ii pazim mereu de rele si de ...abuzuri, dar macar cand putem/stim, sa o facem .eu zic ca esti fericita ca ai aflat la timp, de la fata ta, care are incredere in tine.
Cris, mami de Ema, my lucky 13 si Ana
tomaca spune:
ratusca_mica eu am citit ca prunele nu sunt indicate sau ssunt indicate cu prudenta pentru ca dau eritem fesier. Poate asta ar fi o cauza cum spuneai.
Eu am fost odata in SUA. La LAs Vegas dar nu am organizat eu calatoria, a fost o conferinta de la serviciu. Am ajuns si la Grand Canion . Acolo da as face un concediu. Foarte frumos, total diferit. Bine, am vazut doar o mica parte cea aproape de Nevada ca ne-am dus si ne-am intors in aceeasi zi.
Preturile sunt mai mici ca in Europa si poti sa cumperi din outlet (mai greu cu bagajele ca daca depasesti o valiza ai o taxa f mare la avion).
Oricum ca nestinatie, nu Maiami. Am colegi care au fost acolo, si nu.
varsta lui Tudor
tomaca spune:
Am citit aseara intro carte despre alimentatia copilului ca acizii grasi nesaturati sunt f buni pentru rezolvarea alergiilor. Omega 3 si Omega 6 sunt acestia. Poate stiati, dar oricum m-am gandit ca ajuta info.
varsta lui Tudor
mamidepuiuti spune:
BF ,sunt foarte multi purtatori de stafilococ
stiu ca tu esti ocupata(nu ca mine),asa ca am gasit www.medicultau.com/boli-infectioase/infectiile-stafilococice/stafilococul-auriu.php" target="_blank">asta pt tine,cand ai timp sa citesti
mami de Radu si Alex
asa creste Alex
danyelana spune:
Salutare,
Ne-am intors si noi de la activitatea piciului, am mancat si l-am pus in patut sa incerce sa faca putin nani. Ca la 16 avem rdv la pediatru si trebuie sa plecam pe la 15.15.
Sa va povestesc cum a fost. Super, super. Lui Arhur i-a placut asa mult, s-a jucat cu copii desi la inceput pleca hai-hui prin sala si nu prea baga pe nimeni in seama. Era o fetita de 10 luni cu care a simpatizat, ba chiar la un moment dat ii luase suzeta si o sugea el iar ea il privea. Mai era inca o fetita de 18 luni, si doi baietei. Unul de 23 luni cu fratele lui de doua ca spectator si unul de 25. A fost tare convivial, doamnele animatoare ne-au servit cu cafea si prajiturele, am vorbit intre mamici, am cantat cu copii, au ascultat povesti
Tare mult mi-a placut si Arthur a fost incantat, nu a plans deloc si nu a venit sa se agate de mine sa-i dau sa suga
La sfarsit ne-au dat la fiecare imprumut o viliza cu carti si CD-uri pt copii pana data viitoare. Eu zic ca se merita sa mergem la activitati ca sa faca si altceva decat facem noi acasa.
Cand am plecat era asa obosit (a inceput la 8.45 pana la 11) incat a adormit in masina in 2 minute.
Sper sa recuperez din urma pana deseara desi peste o ora plec iar.
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Arthur, l'amour de papa et maman
blue_flower spune:
citat din mesajul lui mamidepuiuti BF ,sunt foarte multi purtatori de stafilococ stiu ca tu esti ocupata(nu ca mine),asa ca am gasit www.medicultau.com/boli-infectioase/infectiile-stafilococice/stafilococul-auriu.php" target="_blank">asta pt tine,cand ai timp sa citesti mami de Radu si Alex asa creste Alex |
saru'mana. o sa citesc.
Lillo spune:
Multumesc de sustinere Cris D, Dulcineea, Ratzusca, Simplicity, Evyme, Lorex, Tomaca, Mamidepuiuti (sper ca nu am uitat pe nimeni)! O si un de la printesa suparata ptr voi.
BF stafilococul in nasuc nu e grav. Are si printesa mea, sau a avut, ptr ca am facut tratament dar nu am repetat exudatul. Eu m-am panicat tare cand am vazut rezultatul dar dupa ce am vb cu 2 pediatrii m-am linistit. Nasul e poarta de intrare dar si filtru ptr microbi. Daca nu are simptome (rinite, infectii in zonele invecinate, gat, sinusuri, urechiuse) lasa-l in pace ca ii dai antibiotice aiurea. Poti sa termini tratamentul azi si maine sa se reinfecteze pentru ca nu da imunitate, sau tratezi pana te plictisesti conform antibiogramei si tot nu dispare complet, sau la fel de bine poate fi eliminat de corp fara ajutorul antibioticelor. Doar daca apar infectii in alta parte se trateaza cu antibiotice. Noi am facut un tratament local cu Bioparox dar nu e indicat la copiii sub 30 de luni.