Stam acasa cu copii sau ne intoarcem la lucru?
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Draga Qamar..urla dak nu e plimbat prin casa..nu ma intreba de ce..asa pur si simplu...il mai pacalesc 5 min cu o jucarie cu un cantec dar dupa aia revine la vechile obiceiuri..iar eu mor de spate... ![]() |
urla daca nu e langa tine, deci
cumpara-ti sau imprumuta un sling ca sa il poti purta mai usor, fara sa te mai doara spatele
la varsta asta - este un bebe mic!- are foarte mare nevoie sa te simta aproape, jucariile sunt egal cu zero
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Puricica spune:
Aici in Israel legea permite doar 3 luni sa stai acasa cu copilul, dupa 3 luni, ca vrei ca nu vrei trebuie sa il dai la cresa va invidiez pe voi, cele din Romania care aveti 2 ani de stat acasa
...mi se pare totusi o perioada prea lunga.....cred ca 1 an mi-ar fi si mie suficient
Cred ca o femeie poate sa se "imparta" intre job si viata de familie desi nimeni nu zice ca e un lucru usor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
editat ca pe-aici cu umorul iti poti capata un streang de gat etc
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy/roxy.jpg)
roxy spune:
oana-lex82 imi pare rau daca voi fi mai dura, poti sa sari peste acest mesaj, dar poate alte mame vor citi...Nu le pot intelege deloc pe cele care dupa ce fac un copil sunt mereu nervoase si iritate de tupeul fantastic al acestuia sa vrea si altceva decat sa stea unde este pus, eventual sa doarma 24 de ore, ca sa nu deranjeze.Oameni buni, v-a fortat cineva sa aveti copii daca nu doreati, daca simteati ca nu puteti fi disponibile pentru ei? A stat cineva cu cutitul la gatul vostru sa-l faceti? Ca respectivul copil sigur nu a fost intrebat daca vrea sa vina pe lume, ca apoi sa se simta vinovat ca o deranjeaza pe mama.
Inainte de a face un copil stai si analizezi daca ai ce face cu el, dupa ce se naste.Nu il faci ca sa-l arunci peste gard la socrii sa-l creasca, ca tu esti prea doamna sa renunti la serviciu pentru ca sa-l cresti pana poate merge macar .Daca nu ai ce face cu el sau simti ca un copil nu e pentru tine nimeni nu ar zice nimic, dar sa-l faci si apoi sa fii mereu nervoasa, e inuman, pentru ca acest copil este primul care sufera, o simte pe mama lui mereu respingandu-l si mereu distrusa din cauza lui .
Ierta-ti-ma dar e pacat.Un an trece repede, trebuie doar sa vrei sa fii tu disponibila copilului nu invers si situatia se remediaza.Daca vei continua sa-ti tune si sa-ti fulgere cand il vezi, el va plange mereu.Si asa nu mai iesiti din cerc.Nu zice nimeni sa fiti ca femeia din cele 2 poze puse mai inainte de corap (apropo mi se par jignitoare, nu de ras, cele care stau o perioada cu copii lor nu sunt niste proaste, care habar nu au decat de mancare si spalat , spre deosebire de cele care merg la servici si sunt mereu niste doamne...), dar nu puneti frustrarile voastre in spatele unui copil de cateva luni.Ce veti face cand va fi mai mare si va incepe cu obraznicii, cu rapunsuri contra, il dati in strada atunci...
Pacat ca se fac copii asa fara sa se gandeasca inainte, punandu-se baza pe bunci, ca si cum ar fi de la sine inteles ca sunt obligati sa-i preia, ca sa nu o deranjeze pe mama in cariera.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
imi pare rau ca desenele par jignitoare - chiar nu inteleg de ce - sunt ilustrate 2 persoane REALE, una care a ales sa stea acasa (fiind chiar ilustratoarea, by the way, si care are copil de 3 ani)si una care a ales jobul (dap, jobul nu pp neaparat sa sa stai la un birou).
iar ideea evidenta (dupa mine) era ca momente nasoale exista orice cale ai alege (iar calea de mijloc e ideala - si fiind ideala NU EXISTA)
oricum, steg linkurile ca e dialogul surzilor pe-ici (al nu-stiu-catalea)
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy/roxy.jpg)
roxy spune:
corap iarta-mi izbucnirea de ieri, nu te supara, nu am spus-o sa te jignesc.A fost poate o interpretare prea personala, stiind ca mereu cele care aleg sa stea acasa sa-si ajute copiii in primii ani, sunt considerate, inapoiate, nespalate (ca cica nu mai au timp sa se aranjeze), si care stiu sa vorbeasca doar despre caca si feluri de mancare
, in antiteza cu cele care merg la servici si sunt mereu impecabile, aranate, lasand in urma lor o dara de parfum, deci prin urmare net superioare celor care stau acasa.Asta puse peste mesajele de genu...imi trimit copilul la 2-3 luni la parinti, socrii respectiv, ca sa nu stau acasa , ca nu mai sunt o doamna...
Probabil am luat-o prea personal, eu mneavand de mai bine de 10 ani pe nimeni care sa ma ajute nici macar 5 minute cu copiii , nemaivorbind de lasatul lor pe undeva.Dar ne descurcam cum putem,ca nu ne-a obligat nimeni sa-i facem, a fost alegerea noastra.
Inca odata scuze